Προς το περιεχόμενο

Ali Barout

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2.362
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    14

Άρθρο Σχόλια από Ali Barout

  1. 14 ώρες πριν, VangelisV είπε

    Μια χαρά είναι η θεωρία και η αρμονία όπως είναι τώρα

     

    Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι. Απλά έκανα μια ερώτηση σε σχέση με αυτές τις δύο παραθέσεις που είναι από το ίδιο το άρθρο, για να δω τι θα περιλαμβάνεται στο δεύτερο μέρος. Δεν θέλω να προλάβω τον αρθρογράφο, ούτε να καπελώσω, ούτε να δείξω ασέβεια.

     

    Αυτό που λέω είναι ότι η πρώτη παράθεση (άλλο 3η μεγάλη άλλο 4η ελαττωμένη) είναι το status, που μπορούμε και συνεννοούμαστε όλοι, ενώ στο δεύτερο παρουσιάζεται η ιδέα του βαφτίσματος των μαύρων πλήκτρων με ονόματα. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρώτη παράθεση, και κερδίζουμε μόνο μερικές ονομασίες, χάνοντας όλο το νόημα των κλιμάκων. Αυτό προφανώς και ο αρθρογράφος το γνωρίζει πολύ καλά, και ενδιαφέρομαι να δω πότε θα έρθει το μέρος ΙΙ, ΙΙΙ, IV, όποιο θα περιέχει αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα επεξήγηση που θα βοηθήσει πολλούς σ' αυτό το κομμάτι της θεωρίας.

  2. Συγχαρητήρια για το εκτενές άρθρο, και τα αναλυτικά γυμνάσματα που θεωρώ ότι θα βοηθήσουν όσους μπερδεύονται με τις αλλοιώσεις. Τι περίπου θα περιλαμβάνει το Β' Μέρος; Θα με ενδιέφερε η διασάφηση των κάτωθι παραθέσεων που αντιφάσκουν (και που είναι κατά τη γνώμη μου το ζουμί της όλης υπόθεσης.)

     

    "Διότι, το πρόβλημα που έχουν όλοι με τα διαστήματα είναι "γιατί να το λέω 4η ελαττωμένη αφού είναι το ίδιο με την 3η Μεγάλη;", και η απάντηση είναι ότι ΔΕΝ είναι το ίδιο."

     

    "Και η θλιβερή διαπίστωση της ημέρας: Αν οι 5 μαύρες νότες είχαν συγκεκριμένα ονόματα, όπως και οι C, D, E, F, G, A, B που ξέρουμε, π.χ. H, I, L, K, J ή ότι άλλο θέλετε, όλη η θεωρία θα ήταν απλούστερη, και πολλά ευτράπελα απλώς δεν θα υπήρχαν. Δυστυχώς, είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε ένα χρωματικό σύμπαν με μόνον 7 ονόματα, και αυτό έχει τις ολέθριες συνέπειες που έχει. Το βάρος της παράδοσης..."

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου