Προς το περιεχόμενο

Woody

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    4
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Φοιτητής
  • Τόπος
    Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Woody

0

Φήμη

  1. Λοιπόν παιδιά μόλις που γύρισα από το Νάκα της γειτονιάς μου, είχε μόνο Stratocasters και συγκεκριμένα μια classic vibe και μια standard. Εντυπώσεις: Όσον αφορά τον ήχο λόγω θορύβου, πολύ μικρού ενισχυτή και ασχετοσύνης δεν παρατήρησα διαφορά και συνολικά μου έκαναν αρνητική εντύπωση. Όσον αφορά την εργονομία/αίσθηση και οι δύο μου φάνηκαν πολύ άβολες (το προσπερνάω όμως φαντάζομαι είναι θέμα συνήθειας) είχε δίκιο ο φίλος που αναφέρθηκε στο πλάτος της ταστιέρας η διαφορά ήταν μεγάλη. Τέλος σχετικά με το φινίρισμα του λαιμού μου άρεσε σίγουρα περισσότερο η standard (satin) χωρίς ωστόσο να απορρίπτω το glossy. Γενικά απογοητευτικα λιγάκι ωστόσο η αναζήτηση θα συνεχιστεί με τις Telecasters και με καλύτερο ενισχυτή για να γίνει σωστή δοκιμή.
  2. Ναι η αλήθεια είναι ότι και η κλασική glossy neck έχει και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Αυτήν τη περίοδο ακούω περισσότερο classic rock από 70s. Για την διαφορά single coil - humbucker λίγα πράγματα ξέρω όπως ότι τον δεύτερο τύπο τον συναντάμε σε Les Paul και είναι πιο βαρύς (για metal κτλ).
  3. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά! Ωραία, οπότε κλείνει το θέμα του ενισχυτή. Όσον αφορά την κιθάρα αρχικά σκεφτόμουν να κινηθώ προς affinity ωστόσο κάπου διάβασα ότι ενώ είναι συμπαθητικές δεν έχουν καλό quality control με αποτέλεσμα να είναι και λίγο θέμα τύχης το αν θα πάρεις καλό όργανο. Απ' την άλλη οι ενστάσεις μου με τις classic vibe που όλοι εκθειάζουν είναι πρώτον ο glossy neck (που απ' ότι διαβάζω δεν είναι και ότι καλύτερο) και δεύτερον μήπως είναι overkill για την περίπτωση μου (γενικά δεν σκοπεύω να ξεκινήσω μαθήματα ότι μαθαίνω θα το μαθαίνω online και με αργό ρυθμό). Οι vintage modified όπως και oι standard βλέπω ότι ναι μεν λαμβάνουν θετικά σχόλια ωστόσο το δείγμα είναι πολύ μικρότερο και η διαφορά στην τιμή δεν είναι τόσο μεγάλη. Όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο, σίγουρα θα περάσω και από ένα μουσικό κατάστημα να τις δοκιμάσω απλά θέλω πρώτα να περιορίσω τις επιλογές μου. Τέλος μεταξύ Telecaster και Stratocaster αισθητικά μου αρέσουν εξίσου αλλά διαβάζω ότι οι Telecasters είναι πιο ευέλικτες κάτι που με ενδιαφέρει πολύ.
  4. Καλημέρα στην παρέα, καλως σας βρήκα. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες και αφού έφτασε στα χέρια μου μια αρχαία κλασσική κιθάρα άρχισα να μαθαίνω τις βασικές συγχορδίες και να παίζω μερικά εύκολα κομμάτια. Η όλη διαδικασία με ευχαριστεί πολύ και ενώ έχει περάσει μέχρι και εβδομάδα που δεν έχω ασχοληθεί καθόλου συνήθως παίζω καθημερινά τουλάχιστον 30'. Αφού λοιπόν νομίζω πως πέρασα την πρώτη δοκιμασία και αποδείχθηκε πως δεν ήταν εφήμερο σκέφτομαι να προβώ στην αγορά ενός σετ ηλ.κιθάρας-ενισχυτή. Στην αναζήτηση αυτή θα ήθελα τη βοήθεια σας καθώς είμαι άσχετος και οι επιλογές είναι πολλές. Από τη μέχρι στιγμής μου έρευνα έχει ξεχωρίσει η σειρά classic vibe της squier (400+€) είτε αυτή είναι Stratocaster είτε Telecaster και ο Boss Katana 50 (200€). Όταν ξεκίνησα να το ψάχνω ήθελα να διαθέσω ένα ποσό μέχρι 400€ που συνεχώς ανέβαινε, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υπερβώ τα 600 που ήδη μου φαίνονται πολλά. Συμφωνείτε με τις επιλογές μου; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου