Προς το περιεχόμενο

PAL

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  289
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από PAL

 1. Ναι κατα κύριο λόγο... αλλά όχι μόνο. Όλοι βλέπαμε την βιτρίνα της μουσικής σκηνής, τα φώτα και το lifestyle... λίγο ή πολύ (όπως πολύ σωστά αναφέρει το βίντεο) και είχαμε άγνοια ή δεν θέλαμε να ξέρουμε για τα υπόγεια και τους σκελετούς. Συμφωνώ αλλά επιμένω οτι η υπερπροσφορά είναι σημαντικότατο κομμάτι της επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Όταν οι θέσεις είναι λίγες και η προσφορά μεγάλη τότε μόνο οι πάρα πολύ καλοί θα επιβιώσουν. Στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει ελπίδα και για τους μέτριους που νομίζω ότι είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι του συνόλου κάθε επαγγελματικού τομέα που φυσικά έχει και αυτό δικαίωμα στην εργασία. Για αυτήν την παιδεία μιλάω και εγώ... την οικογενειακή παιδεία. Στην οικογένεια άλλωστε ξεκινάνε και τελειώνουν όλα πιστεύω. Όλα τα υπόλοιπα θεωρώ είναι συμπληρωματικά. Όσο αφορά την κουλτούρα στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρομαι σε όλα αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν την αυτογνωσία ενός ατόμου, την καλαισθησία, την ενσυναίσθηση, την γνώση της θέσης του στο χώρο και στον χρόνο, το ήθος.... άσχετα με τον τρόπο που αυτά εκφράζονται. Εννοώ ότι κουλτούρα μπορεί να συνυπάρχει με πολλές εκφράσεις της ανθρώπινης προσωπικότητας είτε αυτή προσδιορίζεται μουσικα ως ροκ, ποπ, λαική κτλ κτλ Θα έπρεπε η κοινωνία να αισθάνεται ένοχη; Αν κοιτάξουμε γύρω μας θεωρώ ναι. Και ποια είναι η κοινωνία; Είναι τόσο αόριστη τελικά; Εμείς δεν είμαστε; Εμείς δεν την διαμορφώνουμε; Η ενοχή αγαπητέ Γιάννη θα έπρεπε πιστευώ να είναι όλη δική μας. Μας αξίζει. P.S. Πολλά συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου στο βίντεο. Αποδυκνείει πολλά για την πορεία και το έργο σου στο χώρο.
 2. PAL

  Φυσάει

  Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι που έγραψα ποτέ το μακρινό 1992. Θυμάμαι σαν χθες με φίλο κολλητό να παλεύουμε μέρα νύχτα να το ηχογραφήσουμε με ένα δικάναλο μίκτη και overtakes αλλά και την χαρά που κάναμε όταν τελικά τα καταφέραμε. Κρατούσαμε στα χέρια μας τον κόσμο ολόκληρο! Εδώ φυσικά είναι ξανα ηχογραφημένο πριν μερικά χρόνια, εκείνη η πρώτη έκδοση δεν υπάρχει πιά κάπου χάθηκε σε κάποια κασέτα μαζί με μια ολόκληρη εποχή... (με έπιασε το νοσταλγικό μου)
 3. Θα ήθελα να σταθώ σε ένα σημείο που δεν αναφέρθηκε στο βίντεο... το οποίο όμως είναι καθοριστικότατο στη εξέλιξη του ατόμου σε οποιονδήποτε επαγγελματικό κλάδο. Αυτό της υπερπροσφοράς. Τί ζήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες; Μια έκρηξη της επιθυμίας χιλιάδων νέων ατόμων με ελάχιστο ή μηδενικό ταλέντο να ασχοληθούν με την μουσική αδιαπραγμάτευτα... επαγγελματικά. Προσωπικά γνώρισα ελάχιστους μουσικούς... μετρημένους στα δάχτυλα... που είχαν την ανάγκη, την φλόγα, της δημιουργίας ή της έκφρασης. Για τους περισσότερους αυτοσκοπός ήταν το πατάρι και κατ' επέκταση όλες οι απολαβές που προέκυπταν από αυτό (χρήμα, αναγνωρισιμότητα, κτλ κτλ). Και αυτό σε μια χώρα, μια εποχή που το χρήμα έρεε αφθονο δεν ήταν απαραίτητα κακό καθώς η αγορά πάντα αυτορυθμίζεται και όλοι παίρνουν από την πίτα το κομμάτι που τους αναλογεί. Σε εποχές όμως κρίσης όλη η αλήθεια ξεσκεπάζεται και αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά το τεράστιας σημασίας πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην ελληνική πραγματικότητα τις τελευταίες δεκαετίες. Την έλλειψη παιδείας και κουλτούρας που καθορίζει τις βάσεις, διαμορφώνει προσωπικότητες και συμπεριφορές και καθοδηγεί επιλογές είτε αυτές αφορούν τον επαγγελματικό τομέα είτε όχι.
 4. PAL

  Dimsonic - In the Cathedral

  Καταπληκτικό!!!
 5. PAL

  Life After

  Καταπληκτικό σε όλα του!!
 6. Σε κάποια daws το bypass δεν φτάνει. Πρέπει όλο το plugin να ξηλωθεί απο το chain. Προσωπικά όταν γράφω... το master το αφήνω τελείως άδειο και όπως πολύ σωστά είπε και ο @Ali Barout δεν χρησιμοποιώ κανένα plugin με look ahead option σε channels και busses. Αυτά για όσους γράφουν real time. Για όσους χρησιμοποιούν scores, μολυβάκια στο piano roll κτλ κτλ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
 7. To quantization σε μουσικές φράσεις που δεν είναι απλές δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να γίνεται στις αξίες της φράσης. Π.χ. αν η φράση έχει σε κάποιο σημείο τρίηχα και κάποιος κάνει quantize σε δεκατα έκτα τότε η φράση θα χάσει την αρχική της ταυτότητα και το groove. Επιπρόσθετα αν κάποιος παίζει ολόκληρα και λόγω αργού attack χτυπάει πολύ πριν το click ή δεν είναι τόσο καλός παίχτης να παίζει σφιχτά στο tempo και κάνει quantize σε εξηκοστά τέταρτα... το quantisation σε πολλές νότες δεν θα γίνει σωστά. Επομένως κάνουμε quantize στην αξία της νότας. Αν γίνει σωστά και οι μουσικές φράσεις το υποστηρίζουν τότε το groove είναι εγγυημένο.
 8. Ψιλά...ψιλά... Ο Γιώργος για κάτω από 150 χιλιάρικα δεν σηκώνεται από τον καναπέ. Για 35 χήνες κουρδίζει μόνο την μι καντίνι και τα δίνει μπορμπουαρ στο παιδί που φέρνει τις μπύρες. Έτσι δεν είναι Γιώργο; . Δεν μας ακουμπάει φίλε Φώτη.
 9. Αυτό που είπε ο Γιώργος χιτάρα. Κάθε κομμάτι που φτιάχνετε εσείς οι δύο είτε μαζί είτε μόνοι είναι και μια έκπληξη! Τα συγχαρητήρια μου λοιπόν και στους δυο σας!!
 10. Πάρα πολύ ωραίο το piano version. Στο προηγούμενο να πω την αλήθεια το όλο σύνολο έθαβε την μελωδία που είναι πάρα πολύ ωραία. Τώρα είναι άλλο κομμάτι!!!
 11. PAL

  Γκρίζα γη

  Ευχαριστούμε mpamps
 12. PAL

  Γκρίζα γη

  Ευχαριστούμε πολύ Δημήτρη. Σωστή και η παρατήρηση για τα τύμπανα.
 13. PAL

  Ειδεχθής Κακοποιός

  Πολύ πολύ καλό. Πρωτότυπη ενορχήστρωση, πολύ ωραίες αλλαγές, πιασάρικη μελωδία και ωραίος επίσης πιασάρικος στίχος!!
 14. Σε γενικές γραμμές, το ΑΙ machine learning του YouTube αφαιρεί τα views απο τα replays που έγιναν απο εσένα απο bots και τα views που είναι κάτω απο 10 sec. Παλιότερα αυτό το ξεκαθάρισμα γινόταν απο τα 100 views και πάνω, ίσως τώρα να γίνεται πιο νωρίς.
 15. PAL

  Γκρίζα γη

  Αφού είσαι τέτοιος και δεν βοηθάς... τι να σου πω ... θα προσπαθήσω να βρω κάτι άλλο. . Πέρα από την πλάκα ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο και τις παρατηρήσεις!
 16. PAL

  Γκρίζα γη

  Αν ο Στράτος έχει τέτοια προσόντα... πρέπει να βοηθήσει...
 17. PAL

  Γκρίζα γη

  Φώτη σε ευχαριστούμε πολύ. Κάθε καλοπροαίρετη κριτική είναι πιο καλή και από το πιο όμορφο σχόλιο!!
 18. PAL

  Γκρίζα γη

  Ευχαριστούμε πάρα πολύ Γιώργο για τα καλά σου λόγια και τις παρατηρήσεις!
 19. PAL

  Γκρίζα γη

  Σε ένα παλιό track προσπαθούσα χωρίς επιτυχία να βάλω στίχους και φωνητικά εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όταν κατάλαβα ότι αυτό ήταν αδύνατο και δεν θα γινόταν πραγματικότητα μάλλον ποτέ, σκέφτηκα τον Απόστολο @roberto30, του έστειλα το κομμάτι και αυτός έκανε τα μαγικά του και έγραψε ΚΑΙ τους στίχους ΚΑΙ τα vocal lines ΚΑΙ τα φωνητικά!!! Και ιδού λοιπόν γεννήθηκε απρόσμενα αυτό το ελαφρύ, καλοκαιρινό άσμα!
 20. PAL

  Μικρός Ήρωας

  Εξαιρετικό, βαθιά συναισθηματικό με καταπληκτικό στίχο!!! Συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά!
 21. PAL

  "Keep Running" - gkourmoul1

  Γιώργο κάθε σου κομμάτι είναι και μια έκπληξη... και συνθετικά και ηχητικά και ενορχηστρωτικά και παραγωγικά!! Πολλά μπράβο φιλαράκι!! Κάποιο synth sequencer είναι... δεν είναι πιάνο. Ναι συμφωνώ αν έφευγε και τελείως ίσως ήταν καλύτερα.
 22. PAL

  Blue Summer

  Πολύ ωραίο groove. To μπάσο διαυγέστατο σαν γάργαρο νεράκι. Ύφος πολύ κινηματογραφικό, παραγωγή υψηλής ποιότητας. Super!
 23. PAL

  Stay Feat. Elina

  Πολύ ωραίο! Συγχαρητήρια!
 24. Έχουμε καμιά άλλη πληροφορία για τον Στράτο;;; ... ύψος... ηλικία... κιλά; . Πόσες οκτάβες έκταση πιάνει;
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου