Προς το περιεχόμενο

Phoenix2022

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    77
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Style
    Alt. Rock
    Classic Rock
    Ελληνικό ροκ
    Hard Rock
    Metal
    Punk
    Rock
  • Day job
    Ιδ.υπάλληλος
  • Τόπος
    Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

477 προβολές προφίλ

Συμμετοχή Phoenix2022

4

Φήμη

  1. Από τότε που ξεκίνησα να γρατζουνάω την κιθάρα, κάθε συμβουλή ή παράδειγμα που μου δίνει κάποιος έμπειρος ή ο δάσκαλος καταλήγει πολλές φορές στο "όταν παίζεις με άλλους" ή "όταν σε συνοδεύει το τάδε όργανο" ή γενικότερα "θα γουστάρεις τρελά όταν παίζεις με άλλους". Η ερώτηση είναι: Πότε είναι κάποιος έτοιμος να παίξει με άλλους; Όταν έχει αναπτύξει καλή τεχνική και δεν κάνει λάθη στο παίξιμο μπουκώνοντας χορδές ή πατώντας λάθος νότες ή χάνοντας το τέμπο; Όταν έχει μάθει θεωρία της μουσικής, ανάλυση της κάθε κλίμακας, συγχορδιών κλπ; Για παράδειγμα στα 2 παραπάνω θέλω πάρα πολύ δουλειά... Παρόλα αυτά πιστεύω αν μάθω για παράδειγμα ένα κομμάτι πολύ καλά, ΔΕΝ θα μπορέσω να εναρμονιστώ με άλλους στο παίξιμο, παρόλο που μπορεί να το παίζω τέλεια έστω και ακουστικά (χωρίς να γνωρίζω τι κλειδί είναι, σε ποια κλίμακα γραμμένο κλπ) Για να μην παρεξηγηθώ, δεν ψάχνω να φτιάξω συγκρότημα. Μου έχει μπει η ιδέα μπας και βρω κανέναν "κουλό" σαν και μένα και κάνουμε χαβαλέ.
  2. tone? εννοούμε το level ή το gain? Άρα πάει στο smartnoiz για σκότωμα? :P
  3. Απλά ήθελα να δοκιμάσω άλλο ήχο. Μου αρέσει που είναι πιο bright, νομίζω εκεί είναι η διαφορά με το high gain του marshall. Επίσης δε ξέρω αν τα equalizer του δίνουν πλεονέκτημα σε συνδυασμό με το equalizer του ενισχυτή. Απλά θέλω να πειραματιστώ να δω τι διαφορές έχουν τα διάφορα distortions: mxr, rat κλπ. Τι είναι για μέταλ τι για μπλουζ, τι για κλασικό ροκ... Απλά το βρήκα φθηνα και το τσίμπησα... ΥΓ: @gkourmoul1 σε ευχαριστώ πολύ γιατί ό,τι και να ποστάρω, όσο χαζό και ανούσιο είναι, πάντα απαντάς!
  4. Πήρα το Dark matter της TC electronics, μεταχειρισμένο επειδή με έτρωγε το GAS μου. Έχω έναν marshall dsl5. Έκανα συγκρίσεις με το high gain κανάλι, στις ίδιες περίπου ρυθμίσεις και η μόνη διαφορά μου φαίνεται ότι το dark matter είναι λίγο πιο bright... (high gain σκέτο, clean με το dark matter) Μήπως έκανα μ@λ@κ1α; Πήρα ένα πεταλάκι που ουσιαστικά είναι το high gain του ενισχυτή μου; Βαράτε ελεύθερα, φατούρο κλπ.
  5. Ναι, ποιον κωδικό belden; Αυτό ρωτάω :)
  6. Τι να ζητήσω από το μαγαζί δηλαδή για belden και neutrik?
  7. 7,5 ευρώ το κάθε βύσμα και 7,5 ευρώ το μέτρο=22,5 https://sonstage.gr/product/bysma-gonia-george-ls-brass-unplated-225-solderless/ Αθάνατα από την άποψη ότι αν σου κάνει νερά το καλώδιο, τσαλακώσει κοντά στο βύσμα, το κόβεις ένα εκατοστό και το φτιάχνεις στα γρήγορα ακόμα και στο δρόμο να είσαι, χωρίς κολλητήρι. Έλεγα να πάρω 1-2 βύσματα να υπάρχουν spare, αλλά θέλει και το ίδιο καλώδιο.
  8. Δηλαδή θες ένα 25ρι ευρώ για 1 μέτρο καλώδιο. Το οποίο ναι μεν, είναι αθάνατο... αλλά 25 ευρώ??
  9. Καλησπέρα Γρήγορη ερώτηση για τα George L βύσματα: Βιδώνουν σε οποιοδήποτε καλώδιο ή θέλουν το δικό του George L καλώδιο; Δεν καταλαβαίνω πώς λειτουργεί με ένα απλό βίδωμα. Πού πιάνει ο αγωγός και πού η γείωση? Ευχαριστώ πολύ!!!!
  10. Καλησπέρα. Γρήγορη ερώτηση... Δεν έχω καταλάβει τι παίζει με τις Harley Benton. Είναι καλές; Είναι αντίστοιχες squier-epiphone πχ ή κατώτερες; Ξέρω ότι είναι η μάρκα του Thoman και τις σπρώχνει αβέρτα. Ευχαριστώ!
  11. Τίποτα δε με χαλάει. Αναβάθμιση στη squire και πειραματισμός ξεκάθαρα. Ψάχνομαι να ανοίξω ιστορίες, το ξέρω. μάλλον να πάω να πα΄ρω κανένα πεταλάκι να ηρεμήσω :)
  12. Σε μια squier, μπορώ να αλλάξω έναν μόνο μαγνήτη (προφανώς δεν έχω λεφτά να τους αλλάξω όλους) πχ seymour duncan ή dimarzio; Θα είχε νόημα κάτι τέτοιο; Επίσης βλεπω στις αγγελίες κάτι σετάκια από μαμά μαγνήτες ΜΙΜ ή από γιαπωνέζικες στρατ. Έχει νόημα μια τέτοια αλλαγή; Η άλλη σκέψη είναι για να αλλάξω τον ήχο της κιθάρας λίγο, να αντικαταστήσω τον έναν μονό με humbucker. Ξέρω, δουλειά δεν είχε ο διάολος... Έτσι για το χαβαλέ να πειράξω την κιθάρα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου