Προς το περιεχόμενο

animae

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  1.314
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

1 Neutral

Σχετικά με τον animae

 • Rank
  Star

Bio

 • Τόπος
  Nίκαια-Ζωγράφου

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. animae

  Scarlett 2i4 κολλήματα

  kkaravolas ευχαριστώ για τις ιδέες, θα το δοκιμάσω. Το καλό είναι πως από την έξοδο των ακουστικών δεν ακούω καθόλου παράσιτα, οπότε μάλλον διαφορετική πρίζα θέλουν τα ηχεία. Κολλήματα συνέχισε να μου κάνει, μετά από (ξανα)απεγκατάσταση και εγκατάσταση των drivers, φαίνεται να έχει επανέλθει. Θα δείξει. darshan, τι εννοείς βόμβος και latency? Θέμα latency δεν μου έχει εμφανίσει.
 2. animae

  Scarlett 2i4 κολλήματα

  H απο πάνω απορία συνεχίζει να παραμένει.Το έχω δοκιμάσει σε 3 διαφορετικά λειτουργικά (αν και δεν θα έπαιζε ρόλο φαντάζομαι) καθώς και σε διαφορετικό υπολογιστή (λαπτοπ). Το θέμα είναι πως και μια e-mu 0202 usb που είχα δοκιμάσει και αυτή τον ίδιο θόρυβο (ίσως και παραπάνω) έβγαζε.
 3. animae

  Scarlett 2i4 κολλήματα

  Kαι φαντάσου ότι το είχα βάλει και σε 2ο usb...το έβαλα σε τρίτο και έπαιξε κανονικα χωρίς κολλήματα αυτή την φορά. Ευχαριστώ :) Απορία: ακούω από τα ηχεία έναν θόρυβο σαν να δουλεύουν οι σκληροί, τον οποίο με την pci κάρτα δεν τον άκουγα. Αυτό πάει με την usb κάρτα ή είναι και θέμα Pc?
 4. Καλησπέρα σε όλους και όλες! Μετά από μπόλικα χρόνια με την e-mu 1212m είπα να πάρω καινούργια κάρτα ήχου και πήρα την Focusrite Scarlett 2i4. H κάρτα αυτή από την πρώτη στιγμή που την έβαλα στο pc παρουσιάζει κολλήματα. Για παράδειγμα πάω να βάλω απλά ένα κομμάτι να παίξει στο media player και κάνει κολλήματα. Έτσι και ανοίξω cubase εκεί και αν σκαλώνει...project με 1 midi και 4 audio (αρκετά ελαφρύ) και κολλάει συνέχεια, ενώ πιο βαριά project έχουν βγεί και με την e-mu 0202 που μπορεί να θεωρηθεί και μιας κατηγορίας κάτω κάρτα. Drivers της e-mu έχουν φυσικά απεγκατασταθεί, η on-board είναι απενεργοποιημένη εδώ και χρόνια και η εγκατασταση έγινε συμφωνα με τις οδηγίες της focusrite και φυσικά με τους drivers της. To σύστημα εχει win xp πάνω, 2 gb ram και ακριβώς μια βδομάδα πριν έβγαζε το παραπάνω project (με την emu) χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Εχετε καμία πρόταση?
 5. Eχεις κάνει disable την onboard κάρτα ήχου από το bios?
 6. Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω την δυσκολία αποδοχής ύπαρξης ενός subforum, που ναι μεν δεν έχει σχέση με την θεματολογία του site, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας(δεν θα είναι και section με τσόντες...). Η λύση είναι πολύ απλή, αν και εφόσον το θέλει η διαχείριση προφανώς: Ξεχωριστό subforum, το οποίο όπως είπε και ο trolley εμφανίζεται μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες και το οποίο δεν θα εμφανίζεται στο front page, όπως άλλωστε και το περι ανέμων πχ. Αν κάποιος θέλει να δεί κάτι εκεί, θα πρέπει να logάριστεί και να πάει εκεί, αλλιώς δεν βλέπω καμία ενόχληση στην υπόλοιπη λειτουργία του forum Μπορεί να υπάρχουν περίοδοι που ακόμα και οι τάδε χρήστες ενός εξειδικευμένου φόρουμ να θέλουν να μιλήσουν για την επικαιρότητα, ακόμα και αν δεν έχει καμία σχέση με τις κύριες θεματικές ενότητες του φορουμ. Δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα με αυτό. Αυτό είχε γίνει και το '07 (αν θυμαμαι καλά) με τις πυρκαγιές, όπου το μισό και παραπάνω φόρουμ για μερικές μέρες είχε μεταναστεύσει στο περι ανέμων. Η πολιτική, είναι καλώς ή κακώς μέρος της καθημερινότητας μας και πολλές φορές παίζει καθοριστικό ρόλο στις τέχνες, αλλά και κυρίως στην καθημερινότητα μας. Όταν κάποιος λοιπόν συχνάζει σε ένα φόρουμ και έχει κάποιους χρήστες σε εκτίμηση, ενδεχομένως να θέλει να δεί και την άποψη τους για αυτά τα θέματα. Για ποιόν λόγο να υπάρξει απαγόρευση? Είναι στο χέρι της ίδιας της κοινότητας να κρατήσει το επίπεδο ψηλά, δείχνοντας την απαραίτητη σοβαρότητα (είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί με κάποια άποψη) και την απαραίτητη ψυχραιμία. Το να φοβόμαστε να μην ξεφύγει μια συζήτηση, οπότε και την απαγορεύουμε, σίγουρα ούτε προοδευτικό είναι, αλλά και σίγουρα αποτελεί την εύκολη λύση, αφού δείχνουμε να κρυβόμαστε πίσω απο το δακτυλό μας. Είτε αποδεχόμαστε την ανεπάρκεια μας να συζητήσουμε σαν άνθρωποι, είτε προσπαθούμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι, σεβόμενοι, αλλά και κυρίως ακούγοντας την άποψη του άλλου, χωρίς να την απορρίπτουμε a priori, παρόλο που μπορεί να είναι αρχικά αντίθετη με την δικιά μας.
 7. Aν και δεν γράφω συχνά στο φόρουμ πλέον (αλλά το παρακολουθώ όσο μπορώ), για να έχει σημασία το τι πιστεύω, μπορώ να πω ότι για πρώτη φορα, συμφωνώ με τον eye :o :o : Τα σβησίματα έγιναν περισσότερο για να μην είναι σεντόνι το ποστ. Πολιτικές συζητήσεις γίνονται παντού, είτε το θέλουμε είτε ή όχι. Είναι μέρος της ζωής μας, είτε είμαστε μουσικοί, είτε υδραυλικοί, είτε καθηγητές, είτε δενξερωκαιγωτι και να κρυβομαστε πίσω απο το δακτυλό μας ότι "αμαν είναι μουσικό το φόρουμ, μακριά η πολιτική 666", δεν είναι και η πιο υγιής αντιμετώπιση. Φυσικά το φόρουμ είναι μουσικό, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κρατηθούν αυστηρά σε συγκεκριμένο subforum και να μην επηρεάσουν τα υπόλοιπα. Όποιος θέλει μπαίνει, όποιος δεν θέλει δεν μπαίνει και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Τεσπά, με καλυψε πλήρως ο trolley, οπότε αυτά.
 8. animae

  'What have we here' OST - Resonance - Nikolas

  Σαν κομμάτι πετυχαίνει τους σκοπούς του, μιας και αυτό που περιγράφεις το ακούει κάποιος μέσα στο κομμάτι(προσωπικά μου άρεσε πολύ). Από αυτά που λέτε πάντως, αν είναι μέσα σε παιχνίδι και παίζει αυτό το κομμάτι κάποια στιγμή, τότε δεν έχω καμία ένσταση. Αν όμως το δω σαν ξεχωριστό κομμάτι έχω κάποιες παρατηρήσεις: - Mου φάνηκε λίγο μικρό, ήθελε λίγη διάρκεια παραπάνω. - Τα τύμπανα ήθελε να είναι λίγο παιχνιδιάρικα. Πχ προς το τέλος του κομματιού υπάρχει μια κάποια κορύφωση η οποία θα μπορούσε να είναι λίγο πιο έντονη αν το "έσπρωχναν" και τα τύμπανα. Αν το είχα στα χέρια θα του άλλαζα τα φώτα :P -χωρίς να σημαίνει ότι τελικά θα έβγαινε αυτό που σκέφτομαι. - Ίσως να χρειάζεται λίιιγο παραπάνω μπλιπλικια, καθώς όπου ήταν τα μπλιμπλικια το ομορφαιναν παραπάνω.
 9. animae

  animae clip - Expendable

  Δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό, από την άποψη ότι προφανώς είναι σεβαστή η άποψη σου. Απλά είναι τόοοοσο πολυ καιρό το κομμάτι που πλέον πραγματικά δεν μπορώ να το φανταστώ ως instrumental διαφορετικά :D (είμαι σχεδόν σίγουρος βέβαια για πιο σημείο μιλάς συγκεκριμένα ;)) Πάντως και να το εννοούσες για το κοπιάρισμα, παρεξήγηση δεν μπορεί να υπάρξει, κοπλιμέντο είναι και αυτό, μην ανησυχείς :D Freerock, καταρχήν ευχαριστώ για τα σχόλια και κατά δεύτερον πρόσεξε σε τι θρεντ ποστάρεις γιατί σε βλέπω να συμμετάσχεις και συ πουθενά :P edit: Να συμπληρώσω μόνο ότι το φαντάζομαι με ανδρική φωνή (το πιάσαμε το υποννοούμενο..?)
 10. animae

  animae clip - Expendable

  Vegeterian και Bloody_Sunday ευχαριστώ για τα σχόλια:) Bloody_Sunday, το μόνο άλμπουμ που έχω ακούσει καλά από Gathering είναι το How to measure a planet, το οποίο παρεπιπτόντως είναι πολύ όμορφος δίσκος. Το μαντίλιον δεν το έχω ακούσει ιδιαίτερα-για την ακρίβεια μόνο το χιτ του δίσκου θυμάμαι. Θετικό πάντως να θυμίζει κάτι τέτοιο γιατί δημιουργούν όμορφες ατμόσφαιρες. Και μια ερώτηση για την συνοχή: φαντάζομαι εννοείς το δέσιμο των καθαρών σημείων με τα πιο χιέβυ, σωστά? FatalV, ένα ριφφ στο κομμάτι είναι σχεδόν rip-off από PoS(πιο συγκεκριμένα ο ρυθμός είναι πολύ κοντά σε αυτό που έγραψα)και για να δώσω και ένα hint είναι από το Perfect Element. Έτσι για να υπάρχει και ένα quiz :P Στο κομμάτι όντως χωράνε φωνητικά, άλλωστε για αυτό και έχει τόσο χώρο ειδικά στο πρώτο μέρος του κομματιού όπου για Instrumental, κάποια σημεία τραβάνε λίγο παραπάνω απ όσο θα "έπρεπε". Η δουλειά λοιπόν στην φωνή ανήκει ξεκάθαρα σε αυτόν που θα προσπαθήσει να βάλει φωνή. Δυστυχώς ο Σπύρος δεν έχει προλάβει να βρεί τον χρόνο ακόμα να ασχοληθεί, οπότε μένουμε με αυτό προς το παρόν. Το πολύ ενδιάφερον (άσχετα με το συγκεκριμένο κομμάτι) είναι πως μπορεί να αλλάξει σε τεράστιο ποσοστό ένα κομμάτι απαξ και μπεί φωνή. Για παράδειγμα στο Dont Judge me που είχαμε γράψει με τον Σπύρο, φαντάσου ότι ένα 60% των σημείων που μπήκε η φωνή, άλλαξε.
 11. animae

  animae clip - Expendable

  Καταρχήν ευχαριστώ και τους 2 για τα σχόλια. mustafank, στίχοι υπάρχουν, δεν είναι γραμμένοι από εμένα, αλλά από ένα φίλο ο οποίος απλά πήρε μια "κατεύθυνση" και άφησε τον τιτλο και την μουσική να τον "οδηγήσουν". Πάντως άλλη τόση περιέργια έχω και γω :P FatalV, γενικά σαν "στησιμο" το κομμάτι είναι στην τελική του μορφή. Τώρα βέβαια αυτό δεν λέει πολλά, καθώς αν μπεί φωνή, τότε μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο ποσοστό, οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι πως σαν instrumental είναι έτσι όπως το ακούς. Κιθάρες μπορεί να τις ξαναγράψω αν προχωρήσει παραπάνω. Τώρα στο θέμα των επιρροών: μπορώ να πω αρκετές μπάντες που moy αρέσουν και με έχουν ωθήσει να γράψω μουσική, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να τις ακούσω στην μουσική που γράφω (σε ένα μεγαλο ποσοστό φταίει και η κουλαμάρα βέβαια). Σίγουρα μια φανερή επιρροή στο δέσιμο και την χρήση καθαρών/βρώμικων μερών σε ένα κομμάτι, που είναι οι Opeth. Γενικά πάντως, μαμά Σουηδία.
 12. animae

  animae clip - Expendable

  Αγαπητοί Νοιζάδες, μετά από πάααρα πολύ καιρό ξανανεβάζω κομμάτι :) Αυτό λοιπόν το κομμάτι υπάρχει περίπου 2,5 χρόνια και έχει την μορφή που ακούτε εδώ και περίπου ένα χρόνο. Αρχικά ήταν να τραγουδήσει ο γνωστός και μη εξαιρετέος SpyrosCh, αλλά διάφοροι λόγοι μας έχουν οδηγήσει στο να μείνει instrumental προς το παρόν. Θα χει ιδιαίτερο ενδιαφέρον βέβαια έτσι και αποφασίσει/μπορέσει να βάλει την φωνή του, αν και κατά πόσο θα αλλάξει μουσικά το κομμάτι, αλλά εδώ είμαστε. Παρόλαυτα, το μπασσινγκ ανήκει σε αυτόν. Μεγάλο σε διάρκεια, μεταλοφέρνει προφανώς και σε σημεία ταξιδιάρικο (ή τουλάχιστον αυτός ήταν ο σκοπός μου). Ατέλειες υπάρχουν (1-2 πράσινες και σε 2-3 σημεία φεύγει από τον χρόνο :-[), αλλά λέω να κρατήσω τις διορθώσεις για όταν θα έρθει η ώρα τους. Αυτό που (ελπίζω να) θα ακούσετε, δεν έχετε κομπρέσσορς και ιντερκούλερς, οπότε ίσως χρειαστεί λίγη ένταση παραπάνω. Ελπίζω να το απολαύσετε όσο το απόλαυσα εγώ. Εντζόι! :D (καθότι μεγάλο, για να κρατηθεί το στοιχείωδες 256, είναι στο box .net) http://www.box.com/s/f78c208d8190d88b4c68
 13. Tρελό bump για να μην ανοίγω καινούργιο θρεντ: Έχω αυτή την κιθάρα και κάθεται και μιας και θέλω να πειραματιστώ λίγο ο ανθρωπας, θέλω να την κουρδίσω από ΝΤΟ. 3 ερωτήσεις: 1)Λόγω "floyd rose", θα κρατάει το κούρδισμα ή χλωμιασε το πράμα? 2)Επειδή είναι 25,5 αν δεν κάνω λάθος, το intonation θα μπορέσει να φτιαχτεί με τόσο χαμηλό κούρδισμα(το να ξεφεύγει 2-3 cents, προς το παρόν δεν μου είναι πρόβλημα :P) ή τζάμπα κόπος? 3) To "floyd rose" που έχει μπορώ με κάποιο τρόπο (μόνος μου) να το σταθεροποιήσω ώστε να μην πηγαίνει μπρος-πίσω μήπως και μπορέσω έτσι να γλυτώσω ξεκούρδισμα? Δώσε μου τα φώτα σου Νοίζ! :D
 14. animae

  Οpeth - Heritage

  Για τον ίδιο λόγο που δεν σου άρεσει το παραπάνω κομμάτι, δεν θα σου αρέσει και αυτός ο δίσκος.
 15. animae

  Οpeth - Heritage

  Ε δεν έχει το ριφφ του wreath, ούτε του april ethereal, είναι άλλη φάση ο δίσκος. Αυτό σου λέω. Το Hours of Wealth σου αρέσει σαν κομμάτι?
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.