Προς το περιεχόμενο

pmatsios

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  42
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από pmatsios

 1. Έχω δοκιμάσει σε διαφορετικά κανάλια, σε διαφορετικές κονσόλες και το πρόβλημα είναι το ίδιο. Παίζει κάπου από το synth κάποια ρύθμιση; Υπάρχει περίπτωση να είναι βλάβη στις συνδέσεις (ελαττωματικό plug)?
 2. Δεν ξέρω πόσο άσχετη είναι η ερώτηση αλλά τι είναι balanced και unbalanced συνδεσμολογία;
 3. Είναι συνδεδεμένα στην ίδια κονσόλα, με τις ίδιες ρυθμίσεις, flat EQ, ίδιο volume. Συγκρίνω εργοστασιακούς ήχους για να έχω κοινό μέτρο σύγκρισης και το KORG το έχω κάτω από τη μέση σε volume ενώ το MOTIF σχεδόν τέρμα για να ακούγονται ισορροπημένα.
 4. Γεια χαρά. Έχω ένα KORG M3 και ένα MOTIF ES το οποίο πρόσφατα πρόσθεσα στο live setup μου και έχω το εξής θέμα: Η ένταση εξόδου από το MOTIF είναι πολύ μικρότερη από το KORG. Είναι φυσιολογικό αυτό; Η διαφορά είναι μεγάλη. Υπάρχει κάτι που μου ξεφεύγει στις ρυθμίσεις; Γενικά ανάλογα με το μοντέλο και την εταιρία η ένταση διαφέρει τόσο πολύ;
 5. Αυτό το κομμάτι μέχρι εδώ το έχω καταλάβει. Μετά όμως, πως καθορίζω ποιο part θα ενεργοποιείται και ποιο θα απενεργοποιείται; Έχει να κάνει με επιλογή midi channels;
 6. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Σε synth KORG, σε κάποιους εργοστασιακούς ήχους πατώντας ένα από τα δύο assignable switch SW1/SW2 ενεργοποιούνται κάποια parts του combi και απενεργοποιούνται κάποια άλλα, με αποτέλεσμα ο ήχος να αλλάζει ριζικά. Πως μπορώ να το προγραμματίσω αυτό σε δικό μου combi;
 7. ΟΚ, καταλαβαίνω ότι ήμουν πολύ γενικός. Αναδιατυπώνω: Θέλω καλό ήχο πιάνου Θέλω καλή αίσθηση κλαβιέ Δεν με ενδιαφέρουν arranger, πολλοί ήχοι κτλ. Θέλω να έχει όψη πιάνου (όχι stage κτλ.) Αυτά μπορώ να τα έχω και σε ένα πιάνο που κάνει έως 1000€; Επαναλαμβάνω το ερώτημα για το ξύλινο κλαβιέ. Έχει σημαντική διαφορά στην τιμή, αλλά έχει αντίστοιχη διαφορά και στην αίσθηση;
 8. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ηλεκτρικό πιάνο και θα ήθελα τη γνώμη σας. Μέχρι τώρα έπαιζα μόνο σε κλασσικό, και θα ήθελα κάτι με αντίστοιχη αίσθηση κλαβιέ. Με μια έρευνα που έκανα κατέληξα μάλλον σε Yamaha. Για ποιο λόγο όμως έχουν τόσο μεγάλο εύρος τιμών; Τι διαφορές έχει ένα που κάνει 700€ με ένα που κάνει 2500€; Το ξύλινο κλαβιέ που έχουν οι πιο ακριβές σειρές έχει σημαντική διαφορά στην αίσθηση;
 9. Έχω το Korg M3 και σκέφτομαι για το expansion με την κάρτα RADIAS. Πιστεύετε ότι αξίζει? Ποια η διαφορά με το κανονικό Radias?
 10. Παιδιά έχω φρέσκο το Motif ES και άρχισα να ασχολούμαι μαζί του τελευταία. Ωραίο όργανο, με πολύ καλά samples και πολλές δυνατότητες. Έχω όμως ένα πρόβλημα που μου φαίνεται πολύ κουλό, και δεν ξέρω αν είναι κάτι τόσο απλό και εγώ κάνω κάτι λάθος. Βάζω μέσο αποθήκευσης (USB ή SmartMedia) και ξέρω ότι την πρώτη φορά χρειάζεται format. Το κάνω. Το συνδέω με τον υπολογιστή για να αποθηκεύσω αρχεία, το βάζω στο synth, θέλει ξανά format, δεν το αναγνωρίζει. Τι να κάνω;;;
 11. Αναφέρομαι σε virtual analogue hardware. Φαντάζομαι με workstation ούτε λόγος...? Το ξέρω ότι δεν μπορώ να πετύχω τον πλούτο και τις αρμονικές του αναλογικού, αλλά με άλλο συνθ απλά δεν θα ακούγεται τόσο καλά, ή δεν θα μπορέσω να το κάνω καθόλου?
 12. Το ξέρω πως η ερώτησή μου είναι αρκετά γενική, αλλά θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν κάποιοι βασικοί οδηγοί ή κανόνες. Πως μπορώ να κάνω με αφαιρετική σύνθεση κάποια εντυπωσιακά ή διάσημα εφφέ; Ποιες κυμματομορφές συνήθως χρησιμοποιούνται; Ποιες είναι οι χαρακτηριστικές παράμετροι που παίζουν ρόλο; Το resonance, το filter envelope, το lfo? Ευχαριστώ.
 13. Παιδιά, χρειάζομαι την άμεση βοήθειά σας με κάποιες απορίες που έχω για το παραπάνω: Το χρειάζομαι βιαστικά, για αυτό και προτίμησα να ρωτήσω εδώ για γρήγορες λύσεις, από ότι να ψάχνω ώρες στο manual. 1) Έχω συνδέσει το Blofeld με midi και το χρησιμοποιώ στα combination του Μ3, με επιλογή ως EXT (External). Μέχρι εδώ όλα εντάξει. Υπάρχει τρόπος να περάσω τον ήχο του Blofeld από τα εφφέ του Μ3? Πως ακριβώς θα το κάνω? 2) Ρε παιδιά ενώ το Karma είναι τόσο περιβόητο, δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Εντάξει ξέρω να κάνω assign σε midi channel, zone select, αλλά μετά από αυτά το χάος.... Ψάχνω να βρω κάποιο arp που να ταιριάζει με αυτό που θέλω. Μετά όμως πως το κάνω edit? Δεν θέλω υπερβολικά πράγματα, απλά resolution, octaves, και κάποια απλά πραγματάκια. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, θα του είμαι υπόχρεος. Ευχαριστώ.
 14. Ρε παιδιά, το συνθ εννοείται πως δεν θα το πάρω επειδή το θέλω για μούρη ή επειδή μου είπε είναι ο neeq "Φιλαράκι είναι πρώτο πράγμα, πάρτο." Το συνθ το ξέρω, το έχω ακούσει, έχει μεγάλη ιστορία πίσω του. Όπως είπε και ο Μανώλης, κάποια συνθ τα παίρνεις απλά για αυτό που είναι. Δηλαδή πόσοι από εδώ έχουν παίξει με το αυθεντικό Minimoog όταν πρωτοβγήκε; Και όμως αν δεν το έχεις δει ποτέ από κοντά ή δεν το έχεις παίξει, θα αρνηθείς να το πάρεις επειδή δεν το έχεις ακούσει;;; Ας είμαστε λίγο σοβαροί. Και στο κάτω κάτω ακόμα και από μία ακρόαση σε 1 ώρα δεν μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα. Αυτό το συνθ θέλει ενασχόληση πολλών ωρών, για να μάθεις την τεχνολογία Variphrase καθώς και τις ατέλειωτες άλλες δυνατότητές του. Έχω παίξει το GT και ξέρω ότι έχει την ίδια μηχανή σύνθεσης, οπότε μπορώ να εξάγω κάποια συμπεράσματα.
 15. Κοίτα, όπως είπα το V synth δεν το έχω παίξει, αλλά ξέρω ότι είναι φοβερό συνθ. Το ξέρω επίσης ότι δεν είναι workstation. Έχω ήδη ένα workstation και ένα VA. Ακριβώς θέλω να το πάρω για αυτό που είναι. Ρωτάω όμως αν αξίζει σε σχέση με τις νέες κυκλοφορίες. Λάβε υπόψιν ότι το V synth μεταχειρισμένο κοστίζει λιγότερο από τα μισά από ένα GT καινούριο. Το ξέρω επίσης ότι κύριος τομέας του συνθ αυτού είναι η δημιουργία ατμοσφαιρικών, εξωπραγματικών κτλ ήχων, για αυτό και με ενδιαφέρει η αγορά του.
 16. Γεια σας παιδιά. Είμαι στα πρόθυρα αγοράς ενός Roland V synth. Το όργανο αυτό, ενώ είναι πολύ διάσημο και το έχω δει σε μερικά live, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να το παίξω. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω από χρήστες του τα εξής: 1) Είναι τόσο καλό όσο φημίζεται? Αξίζει η αγορά του εν έτει 2010, και ενώ έχουν κυλοφορήσει ήδη το XT και το GT? 2) Μπορεί κάποιος να μου πει περιληπτικά τι ακριβώς είναι η Variphrase technology περί της οποίας τόση φήμη? 3) Ποια τα πλεονεκτήματα του έναντι ενός Workstation ή ενός VA? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 17. Σας ευχαριστώ παίδες. OurDarkness ήσουν κατατοπιστικότατος και λεπτομερειακός (πρέπει να επαναλάβω τις γνώσεις μου στην ηλεκτρονική...) Δηλαδή το αναλογικό συνθ αποτελείται από τραντζίστορ, ενισχυτές, φίλτρα κτλπ που επιδρούν με αναλογικό τρόπο στο τροφοδοτούμενο ρεύμα αν κατάλαβα καλά; Ο ταλαντωτής που παράγει τις κυματομορφές τι ακριβώς είναι (φαντάζομαι κάτι προκαλεί ταλάντωση στο ρεύμα ανάμεσα σε κάποιες τιμές;) και πως διαφοροποιούνται οι διάφορες κυματομορφές; Εφόσον το ρεύμα είναι ένα απλό ηλεκτρομαγνητικό κύμα σταθερού (σχεδόν) πλάτους και συχνότητας, πως παράγονται οι διάφορες αρμονικές στην κυματομορφή του ήχου; Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός, διότι ούτε περί αναλογικών συνθ ούτε περί ηλεκτρονικής είμαι ιδιαίτερος γνώστης...
 18. Είδα εχθές ένα ντοκυμαντέρ περί ιστορικών synths και είχε φυσικά ανάμεσα και το DSI Prophet. Έλεγε λοιπόν οτι η φοβερή καινοτομία του Prophet ήταν ότι ήταν το πρώτο συνθ με μικροεπεξεργαστή. Και τώρα ρωτάω κάτι που δεν είχα σκεφτεί μέχρι τώρα: Όταν λέμε αναλογικό συνθ τι ακριβώς είναι αναλογικό; Εφόσον υπάρχει μέσα μικροεπεξαργαστής, τι ακριβώς είναι αναλογικό; Ποια η βασική διαφορά ενός αναλογικού και ενός VA? Και κάτι τελευταίο: Στις VST εκδόσεις ιστορικών αναλογικών συνθ, κατά πόσο μπορεί να αναπαραχθεί η αναλογική τεχνολογία; Είναι μόνο θέμα προγραμματισμού ή και hardware? Ευχαριστώ.
 19. Παιδιά από ότι διάβασα το Blofeld έχει 25άρα πολυφωνία. Σε μερικούς ήχους που έχω κάνει, όταν παίζω πάνω από 3-4 νότες μαζί, αρχίζει να μου κόβει νότες. Να επισημάνω ότι δεν χρησιμοποιώ damper. Έχει να κάνει με το unison, με κάποια ρύθμιση πολυφωνίας ή κάτι άλλο??? Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ.
 20. Παιδιά, υπάρχει κανένα librarian για KORG M3???
 21. Εγώ έχω το LE, αλλα νομίζω είναι το ίδιο. Πας στο μενού, στην επιλογή KeyZ. Από εκεί στο tab key ορίζεις bottom και top key. Βεβαιώσου ότι τα velocities είναι bottom 001 και top 127 (επιλογή Velz), εκτός εάν θες να κάνεις και velocity layers. Τέλος, πάνε στην επιλογή Prm1 tab MIDI και έλεγξε πως όλοι οι ήχοι που θες να ακούγονται έχουν την ένδειξη INT και Gch. Ελπίζω να βοήθησα.
 22. Τελευταία μετά από ψάξιμο στο internet και σε φίλους κατάφερα να συλλέξω ήχους για το Korg M3 που έχω στην κατοχή μου. Θέλω να ρωτήσω όμως το εξής: Όταν φορτώνω ένα αρχείο pcg, αυτό μπορεί να περιέχει από 1 ήχο έως και μία μπάνκα (ή και περισσότερα). Πως εγώ μπορώ να ξέρω τι φωρτώθηκε και που; Π.χ. φωρτώνω ένα αρχείο, και μετά ψάχνω να βρω που είναι ο ήχος που έβαλα. Υπάρχουν 14 μπάνκες με 127 θέσεις η καθεμία. Μπορώ κάπως να δω τι αρχείο περιέχει το pcg και να καθορίσω την τοποθεσία αποθήκευσης; Ευχαριστώ
 23. Ευχαριστώ πολύ. Και μια τελευταία ερώτηση: Υπάρχει editor του Blofeld για Windows? Ευχαριστώ και πάλι.
 24. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μιας έγινε αρχή να ρωτήσω και κάτι ακόμα: Vanner μπορείς να μου δώσεις το lik για κατέβασμα του τελευταιου firmwear? Επίσης, πως μπορώ να κάνω combi στο blofeld βάζοντας ήχους σε layers? Και μέχρι πόσους μπορώ? Και κάτι ακόμα που δεν κατάλαβα καλά... Θέλω π.χ. έναν ήχο pad από το Korg και ένα lead από το Blofeld. Φτιάχνω ένα combi όπου βάζω midi ch 1 το pad με split στα μισά πλήκτρα, και τα υπόλοιπα μισά τα αναθέτω στο midi ch2, στο οποίο πρέπει να είναι ρυθμισμένο και blofeld σωστά...?
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.