Προς το περιεχόμενο

stfmich

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    11
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή stfmich

0

Φήμη

  1. Φίλε μου κι εγώ είμαι στην ίδια θέση αφού πρόσφατα γράφτηκα στο Νάκα για μαθήματα Αρμονίου. Πήρα αυτό εδώ:http://www.dolphinmusic.co.uk/shop/flypage/product_id/36580 στη τιμή των 187€ και να σκεφτείς οτι μέσα συμπεριλαμβάνονται περίπου 20€ ταχυδρομικά έξοδα! Είναι μια πλήρης λύση σε πολύ καλή τιμή και έχει και pitch controller συν είσοδο USB!
  2. Μετά από τις πολύτιμες συμβουλές σας στο δημόσιο forum αλλά και μετά από ανταλλαγή ιδιωτικών μηνυμάτων με αφορμή το παρόν θέμα, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη βοήθεια σας! Αποφάσισα και έχω παραγγείλει το αρμόνιο PSR E-413 της YAMAHA παρά το γεγονός οτι ήμουν διαθετειμμένος να δώσω και περισσότερα χρήματα. Η ώριμη σκέψη με οδήγησε να πάρω τα πράγματα από την αρχή και αφού ο σκοπός είναι στο μέλλον να περάσω σε synth, να κάνω και τη σωστή σειρά (μαθήματα, μελέτη, εξάσκηση κ.τ.λ.) ώστε να μπορέσω να είμαι στο "πνεύμα" των πλήκτρων με περισσότερο γερές βάσεις. Να σας πληροφορήσω οτι παρείγγειλα το αρμόνιο από το dolpinmusic αφού η διαφορά τιμής άγγιξε -κυριολεκτικά- το 50%, και για να είμαι ποιο συγκεκριμένος ο Νάκας το έδινε 329,00€, ο thomann 295,00€ και το dolpinmusic 187,00€, τιμή μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνονται 20,00€ ταχυδρομικά (δηλ. πραγματική τιμή 167,00€!!!). Ξέρω πως η Ελληνική αντιπροσωπεία του Νάκα είναι καλή και οπωσδήποτε τα προτερήματα της άμεσης εξυπηρέτησης-εγγύησης στη περίπτωση οποιουδήποτε προβληματος είναι θετικός παράγοντας, και για αυτό στο μέλλον που θα ενδιαφερθώ για κάτι ποιο σοβαρό θα υπάρξει για το σκοπο αυτό μια δεύτερη σκέψη. Από την άλλη το μικρής αξίας αρμόνιο σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα (dolphinmusic) άξιζαν το κόπο αφου πραγματικά η εξυπηρέτηση ήταν εκπληκτική. Αναφορικά σας λέω, πως το δέμα μου παραδόθηκε την ίδια μέρα της παραγγελίας στην UPS (τη περασμένη Πέμπτη δηλαδή), και εκ τότε μου δίνουν λεπτομερή αναφορά και από τη dolphinmusic αλλά και από τη UPS (που μου γνωστοποίησε πως είναι παρότρυνση της dolphinmusic να με ενημερώνουν) για την πορεία του δέματος μου. Τελευταία ενημέρωση χθές ήταν πως το δέμα πιθανότατα θα είναι στο σπίτι μου στις 27/11, δηλ. μέσα σε μιά εβδομάδα από την παραγγελία μου. Πρέπει να ομολογήσω πως έχω κάνει αγορές από το internet αρκετές φορές αλλά αυτό το service δε το έχω συναντήση πουθενά. Έχω λάβει συνολικά 5 mail τους χωρίς να τους εχω γράψει ούτε μια φορά! Αυτά προς ενημέρωση σας, και σας ευχαριστώ και πάλι όλους!
  3. Μέσα στην εξειδικευμένη αλλά και ενδιαφέρουσ συζήτηση σας να προσθέσω μια απορία; Η σειρά Triton της Korg έχει αυτόματα ακόρντα; Σε αυτή τη περίπτωση θα μπορούσε να χρησιμοπιηθεί και αυτό ως αρμόνιο εκμάθησης, έτσι δεν είναι; Θέλω να πω εφοδιάζεται με ευκολίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον άπειρο....
  4. Κοιτά όπως είπα και πριν η ηλεκτρονική μουσική που έπαιζαν οι Depeche Mode, οι OMD, οι Cure και γενικότερα αυτό που τότε λέγαμε NEW WAVE είναι ήχοι που με εκφράζουν ακόμη και σήμερα. Είναι πολλά συγχρονα συγκροτήματα που ακούω και μου αρέσουν αλλά δυστηχώς ο χρόνος μου δε μου επιτρέπει να εξειδικευτώ. Έτσι κάποιες από τις διάφορες εκφάνσεις της Electro μουσικής (που διάβαζα κάπου εδώ μεσα) σίγουρα με ενδιαφέρουν χωρις όμως δυστηχώς να μπορώ να προσδιορίσω το ποιο ακριβώς. Γενικεύοντας θα έλεγα πως μου αρέσει ο μοντέρνος ηλεκτρονικός ήχος ακόμη και αν πρόκειται για Ελληνικά!
  5. Φίλε toniiskorg έψαξα και είδα βιντεάκια από το KORG PA-50 και κατάλαβα πολύ καλά τι εννοούσες, όπως επίσης πιστεύω πως έχεις καταλάβει και πάνω κάτω τι περίπου ψάχνω. Υ.Γ.: Προς Θεού η ανάγκη μου για βοήθεια να μη γίνει αιτία για αντιπαραθέσεις!
  6. Κατ'αρχάς να συστηθώ. Ονομάζομαι Στέφανος και ζω στην Αθήνα. Νομίζω πως για να με βοηθήσετε περισσότερο και καλύτερα θα πρέπει να γίνω λίγο περισσότερο αναλυτικός ως προς το τι θέλω αλλά και το τι μπορώ... Λοιπόν θεωρητικά είμαι αυτό που λέμε σκράπας. Έχω παντελώς ελειπή μουσική παιδεία και με το μόνο που ασχολήθηκα κάπως στα τέλη της δεκαετίας του 80 με αρχές 90 ήταν η αποστήθιση κάποιων κομματιών των Cure, Depeche Mode κ.α. του είδους καθώς και όλα τα κλασικά και εύκολα τραγουδάκια που παίζει όλος ο κόσμος όταν έχει στα χέρια του ένα αρμόνιο (περάσαν από τα χέρια μου 2 αρμόνια της YAMAHA και 1 της ROLAND). Παράλληλα εκείνη την εποχή είχα γραφτεί και έκανα για ένα ετός μαθήματα στο Ωδείο του Σκαλκώτα στη Μυτιλήνη, αλλά είχαν την ατυχή έμπνευση να με παρασύρουν στο να παρακολουθήσω μαθήματα πιάνου, πράγμα που όπως αποδείχθηκε ούτε με ενδιέφερε και ο βαθμός δυσκολίας ήταν τέτοιος που με απομάκρυνε και από το αρμόνιο αφού τελικά μετά από ένα διδακτικό έτος τα παράτησα (εκείνη η μέθοδος Czerny με είχε κάνει να στραμπουλήξω όχι τα δάχτυλα αλλά τους εντολείς δεξία-αριστερά του εγκεφάλου μου). Σημειώνω εδώ πως με τα synthesizer δεν είχα ΠΟΤΕ καμία επαφή. Πέρυσι όμως σε μια έκθεση ήχου και εικόνας στην EXPO στο Ολυμπιακό στάδιο έπεσα πάνω σε περίπτερο του Στόλλα όπου είχε το SH-201 και χαζοπαίζοντας εκεί (μέσα στην έκθεση) κόλλησα που λένε. Ε, από τότε γυρίζει στο μυαλό μου να επιστρέψω με ένα δυναμικο Come Back και παρά τα κοντά 40 μου χρόνια να πάω να κάνω και κανένα μάθημα ώστε να μάθω 5 πράγματα πιο σοβαρά όμως αυτή τη φορά, καθώς η ηλικία δεν επιτρέπει επιπολαιότητες. Ο στόχος μου είναι η προσωπική και παρεϊστική ψυχαγωγία. Θεώρησα -και αν κάνω λάθος διορθώστε με παρακαλώ- πως τα synthesizers προσφέρονται για περισσότερη ψυχαγωγία παίζοντας και λίγο αφηρημένα (παραμένω και φίλος της ηλεκτρονικής μουσικής). Από την άλλη με ενδιαφέρει το να μπορούν να παράγουν κάποια ελάχιστα φυσικά όργανα καθώς και κάποια έτοιμα ακοπανιαμέντα, όπως κάνουν και τα αρμόνια. Δε ξέρω αν είναι εφικτό φυσικά αυτό, μια που μάλλον θέλω και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Να πώ πως διαβάζοντας στο παρόν forum αρκετά από τα θέματα αλλά και βλέποντας παράλληλα πολλά βιντεάκια από το youtube εντυπωσιαστικά από τα αρμόνια YAMAHA PSR-S700 (του οποίου η τιμή ξεφεύγει όμως) και KORG PA-50, ενώ επίσης μου αρέσαν τα synthesizers ROLAND SH-201 και Juno-D, το KORG X50 και τέλος το YAMAHA MM6. Προσωπικά κατευθύνομαι προς ROLAND Juno-D και ΥΑΜΑΗΑ ΜΜ6. Λόγω του ότι σκέφτομαι να πάω στο Νάκα για κάποια ταχύρυθμα μαθήματα που ονομάζει Autorgan σκέφτομαι μήπως και είναι προσαρμοσμένα στα όργανα της YAMAHA. Και εδώ η συμβουλή σας πάλι θα είναι καλοδεχούμενη, αν δηλαδή υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση για μαθήματα θα είναι καλοδεχούμενη. Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις και για οτι απαντήσετε στο μέλλον. Να'σται καλά Στέφανος!
  7. Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα καθώς και για την αμεσότητα της απάντησης σου φίλε μου. Η επιλογή της εταιρείας δεν είναι κάτι που με περιορίζει. Οπωσδήποτε το οικονομικό είναι ένας παράγοντας. Θα έλεγα πως σε μεταχειρισμένο μια επιλογή της τάξης των 300€ θα είναι καλοδεχούμενη, σε άλλη περίπτωση, αν δηλαδή φτάσουμε και τα 500€ θα χρησιμοποιηθεί η πιστωτική κάρτα με την επιδίωξη ίσως και κάποιου άτοκου διακανονισμού. Ενδιαφέρουσα η πρόταση για αρμόνιο-σύνθη, μια που δέν ήξερα πως υπάρχει αυτός ο συνδυασμός. Υπάρχει κάτι από τη Korg που μπορείς να μου προτείνεις σε αυτές τις τιμές και με αυτή την ιδιότητα; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  8. Παίδες γειά σας κι από μένα. Με αφορμή τη παραπάνω παρατήρηση του WILO ήθελα να ρωτήσω για τον χαρακτηρισμό (Availability: Overdue) που υπάρχει στο dolphinmusic για το SH-201. Σημαίνει πως είναι ΜΗ διαθέσιμο;
  9. Φίλοι μου, πάντα χαίρομαι όταν βρίσκω τόσο ενεργά forum όπως τούτο 'δω! Στο θέμα μας τώρα. Τελευταία έχω αρχίσει να τρώγομαι για επιστροφή στα πλήκτρα. Τελευταία φορά είχα ασχοληθεί -με αρμόνιο- στα 24 μου (τώρα πλησιάζω αισίως τα 38). Η ηλικία μου ακριβώς είναι που με κάνει να κατευθύνομαι περισσότερα ψυχαγωγικά, κυρίως για οικιακή χρήση και σκέφτομαι να πάω σε synthesizer entry level. Μια σκέψη είναι το SH-201 της Roland αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τη παντελή απειρία στο synthesizer και τη μακρόχρονη απουσία μου γενικά από τα πλήκτρα. Να σημειώσω εδώ πως έτσι και αλλιώς ήμουν αυτοδίδακτος αλλά μπορώ να πω πως είχα αρκετά καλό αυτι. Επίσης θα ήθελα τη γνώμη σας γενικότερα και για τα αρμόνια και synthesizer της Yamaha. Πρόσεξα σκαλίζοντας λίγο το παρον forum, οτι υπάρχουν ελάχιστες αναφορές για τα πληκτροφόρα της Yamaha. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος;
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου