Προς το περιεχόμενο

Satori

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  22
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral
 1. Καλησπέρα σε όλους, Μιας και δεν έχω καθόλου γνώσεις επί του θέματος, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι μάλλον απλό. Έχω βρει αυτό το dual footswitch της Boss (http://www.bossus.com/products/fs-6/), και θα ήθελα να μάθω αν είναι δυνατόν, το κάθε πετάλι να είναι συνδεδεμένο με διαφορετικό keyboard ή λειτουργούν μόνο αν είναι συνδεδεμένα στο ίδιο. Ευχαριστώ
 2. Ειλικρινά πρέπει να σας ευχαριστήσω όλους και πάλι. Δεν περίμενα να πάρει τέτοια έκταση η συζήτηση. trolley συγγνώμη αν ήμουν λίγο απότομος στην αρχή, κακώς δεν είχα διευκρινίσει το budget και σοκαρίστηκα :P Μιας και έχουμε φτάσει τις 7 σελίδες, ας πω τι σκοπό έχω ακριβώς, κι αν κάποιος θέλει να προσθέσει κάτι, είναι ευπρόσδεκτος! Ήδη έχω μάθει πολλά από αυτό το thread! Παίζω σε μια progressive rock/metal μπάντα. Τα live δε θα κρατάνε πάνω από 2 ώρες, με 10-15 κομμάτια το πολύ. (Άντε 3 ώρες στην καλύτερη περίπτωση στο Wembley σε λίγα χρόνια). To midi controller/λάπτοπ σκοπεύω να το έχω σαν δευτερεύον όργανο, μιας και το μουσειακό Korg Trinity μου κρατάει σχετικά καλά. Το λάπτοπ το χρειάζομαι ουσιαστικά για το πιάνο του, κάποιους άλλους ψαγμένους ήχους που δεν καλύπτει το Trinity, κάποια background textures για ατμόσφαιρα, loops ή και samples. Δεν νομίζω να έχω 6 κανάλια του Omnisphere ανοιχτά. Αλλά ένα ανοιχτό galaxy piano και 2 κανάλια omnisphere είναι κάτι που θα με βόλευε πολύ για κάθε κομμάτι. Οπότε ζητούμενο για μένα είναι, κατά τη διάρκεια του κομματιού να προλαβαίνω να αλλάζω ήχο στο midi controller, από το ένα μέτρο στο άλλο σε μια στιγμή που μπορεί να κρατάει και μόνο ένα όγδοο που λέει ο λόγος. Κατά δεύτερον, επειδή θα χρησιμοποιώ διαφορετικό αρχείο για κάθε κομμάτι αφού θα χρειάζονται άλλοι ήχοι, καλό θα ήταν το loading και η ετοιμασία του αρχείου να μην παίρνει πάνω από 10-20 δευτερόλεπτα. Δηλαδή όσο κρατάει μια παύση μεταξύ 2 κομματιών. Ομολογουμένως, δεν έχω καθόλου καλές γνώσεις από DAW (μάλλον σε Ableton Live καταλήγω πάντως), αλλά είμαι στη διαδικασία εντατικού διαβάσματος. cos_dr μου δίνεις ελπίδες, αν και καταλαβαίνω πως χρειάζονται πολλές γνώσεις για να εκμεταλλευτώ το DAW στο έπακρο. Πάντως ακόμα είμαι διχασμένος μεταξύ ενός λάπτοπ των (άντε 800 euro) ή ενός Korg Krome/Yamaha MOXF6.
 3. Αναφέρεσαι στο λάπτοπ; Μιλάω κατά 80% για ήχους. Ίσως σε κάποια σημεία να βάλω κάποια samples για texture, για ατμόσφαιρα στο background. Αλλά οι ήχοι είναι που με ενδιαφέρουν.
 4. Δε βαριέμαι καθόλου! Πλέον όλοι σας, μου αλλάξατε κατεύθυνση και νομίζω πως είναι προτιμότερο να σκάσω 1000e+ για ένα καλό keyboard, παρά να παιδεύομαι με τα μηχανήματα του σατανά (=laptops).
 5. Μιας και ανέφερες το MOXF6, που είναι κι αρκετά φτηνότερο από το Kronos, θεωρείς πως είναι καλύτερο από το Korg Krome που είναι σε αντίστοιχη τιμή; Ευχαριστώ!
 6. Πρώτα από όλα, να πω πως δεν περίμενα σχεδόν 24 ώρες μετά, να βρω 4 σελίδες απαντήσεις! Για αυτό και σας ευχαριστώ όλους ανεξαιρέτως, τους ευγενικούς, τους αγενείς και τους τουρίστες, και δεν το λέω με κακία. Το noiz είναι από τα ελάχιστα τόσο ενεργά ελληνικά φόρουμ. Όλοι μου προσφέρατε γνώση για την οποία δεν είχα ιδέα, μιας και είναι παρθένο έδαφος για μένα η χρήση λάπτοπ για live μουσική. Όπως καταλαβαίνω, ο κοινός παρανομαστής είναι πως τα 700e είναι σχετικά λίγα χρήματα λοιπόν. Στη σκηνή θα χρησιμοποιώ το midi contoller σαν 2ο όργανο, οπότε δε θα χρειαστεί να το φορτώσω με πολλά κανάλια, και θα αποφύγω να έχω πάνω από 2-3 του omnisphere ή κάποιου άλλου βαριού VST. Το σίγουρο είναι ότι πάνω από 700-800 δε θα δώσω, οπότε το μόνο που μένει είναι να βρω τρόπο να ελαχιστοποιήσω το βάρος του software. Ή να μαζέψω χρήματα για καιρό, και αντί να αγοράσω λάπτοπ, να κοιτάξω κάποιο workstation τύπου Kronos. Όπως είπε ο φίλος axtarmas: Κάτι τέτοιο γίνεται εύκολα με εντολές midi;
 7. Ενδιαφέρομαι κυρίως για τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή που πρέπει να προσέξω. Το budget είναι μέχρι 700e. Διαφορετικά θα μίλαγα ήδη με τη NASA.
 8. Χαιρετώ συνάδερφοι μουσικοί! To θέμα μου δεν έχει να κάνει με software αλλά με hardware. Χρειάζομαι άμεσα νέο λάπτοπ, που θα χρησιμοποιώ για ζωντανή μουσική. Το τονίζω, γιατί όταν είμαι σπίτι δε με ενοχλεί αν παίρνει 1-2 δευτερόλεπτα παραπάνω το loading του DAW, αλλά όταν είσαι στη σκηνή, ξέρετε πως όλα πρέπει να λειτουργούν στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Επειδή χρησιμοποιώ κάποια απαιτητικά VSTs (Omnisphere κ.α.), τα οποία αποτελούνται από patches πολλών megabyte, θα έχω ανάγκη ένα μηχάνημα που πρέπει είναι ικανό να αλλάζει ήχους χωρίς να καθυστερεί καθόλου. Η ερώτησή μου είναι λοιπόν, τι λάπτοπ πρέπει να πάρω; Είναι απαραίτητο να αγοράσω κάτι με i7, τέτρα-πύρηνο επεξεργαστή; Σε ποια χαρακτηριστικά πρέπει να επικεντρωθώ (RAM;); Έχει κάποιος σχετική εμπειρία στο ζήτημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Σταύρος Edit: To budget φτάνει περίπου τα 700e. Αν και δεν ζητάω έτοιμες λύσεις, αλλά συζήτηση για το που πρέπει να δώσω έμφαση.
 9. Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Ninja με έπεισες! Θα προχωρήσω με την QL-642. Όσο για το ξαπλωτό.. δεν χρειάζεται βάση ρε παιδιά! :P
 10. Ναι... το βαρύ θα είναι κάτω, αλλά όπως φαίνεται η γωνία θα είναι αρκετά μικρότερη των 90 μοιρών. Θα κοιτάξω για Z βάση. Όπως είπα και στο αρχικό ποστ, έχω βρει την Ζ-92 της Quiklok αλλά μόνο στο εξωτερικό, και θα κοστίσει πάνω από 200€. Για αυτό θέλω να εξαντλήσω όλες τις άλλες περιπτώσεις στην Ελλάδα. Ευχαριστώ σε όλους για τη βοήθεια.
 11. Το πάω για ακροβασίες έτσι; χαχα Έχω ένα παλιό Korg Trinity που ζυγίζει περίπου 14 κιλά και ένα midi controller που ζυγίζει άλλα 4. Επίσης δεν έχω flight case! Θα προτιμούσα πάντως κάποια κανονική βάση, κι όχι πατέντες, για να είναι όλα πιο τακτοποιημένα και να μην γίνει καμιά στραβή.
 12. Φαίνεται πολύ πιο σταθερή αλλά βαριά (10 kg λέει) και δύσκολη για μεταφορά. Ίσως να βολεύει κάποιον με 3 όργανα.
 13. Ευχαριστώ για την απάντηση Waterfall. Δεν είμαι πανύψηλος (1.84), αλλά θέλω οι βραχίονες να είναι παράλληλα με το έδαφος και να μη σκύβω μπροστά (και για να βολεύομαι αλλά και για τη μέση). Μια χαρά το ύψος της QL-642. To μόνο που με ανησυχεί είναι μήπως δεν είναι σταθερή για 2 πλήκτρα στο μάξιμουμ ύψος των 96,4cm που θα την έβαζα. Θα την τσεκάρω σίγουρα!
 14. Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω μια ψηλή βάση για πλήκτρα, για να μπορώ να παίζω άνετα όρθιος. Έχω περάσει από αρκετά μαγαζιά στην Αθήνα (4-5) κι όσες είχαν, δεν έφταναν στο επιθυμητό ύψος. Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο (για 2 πλήκτρα κιόλας), θα του ήμουν ευγνώμων! Για περισσότερες λεπτομέρειες... Θα ήθελα κάποια που να έχει μίνιμουμ απόσταση από το δάπεδο μέχρι τη βάση του πρώτου οργάνου 95+cm. Έχω βρει την Quiklok Z-72 που είναι ότι πρέπει, αλλά θα προτιμούσα να αποφύγω να δώσω 150€-200€ για παραγγελία από το εξωτερικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Σταύρος
 15. Έγινε! Ευχαριστώ για όλα! ;D
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.