Προς το περιεχόμενο

Satori

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    25
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Satori

  1. Να ενημερώσω για όσους τυχόν πέσουν σε αυτό το thread στο μέλλον, πως αγόρασα τα JBL 308p. Έχω εντυπωσιαστεί κι απορώ πως άκουγα μουσική τόσα χρόνια σε ακουστικά και PC speakers. Επίσης δεν υπάρχει hissing sound όπως λένε κάποιοι. Ακόμα κι αν υπάρχει κάτι ελάχιστο, ο ανεμιστήρας του υπολογιστή μου το καλύπτει και δεν φαίνεται καν. Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες!
  2. Χαιρετώ τους συναδέρφους καλλιτέχνες, Θα ήθελα τα φώτα και την υπομονή σας για τα παρακάτω διλήμματα. Μετά από χρόνια χρήσης ακουστικών και παίζοντας σε στούντιο, είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι κοντά στην αγορά ηχείων για το σπίτι. Το budget που προβλέπεται είναι γύρω στα 400 ευρώ. Σκοπός μου είναι να τα χρησιμοποιώ κυρίως για να παίζω μουσική με σκέψη ότι θα ήθελα να γεμίζει ο χώρος με ambient ήχους και textures. Θα κάνω σίγουρα και κάποιες ηχογραφήσεις αλλά όχι κάτι επαγγελματικό. Ο χώρος μου είναι 3x4 μέτρα με τον ένα τοίχο ανοιχτό προς το σαλόνι. Δεν είναι ακριβώς κλειστό το δωμάτιο. Εδώ και μερικές εβδομάδες κοιτάω τα active ηχεία του συγκεκριμένου οικονομικού επιπέδου και λίγο-πολύ όλοι (είτε online είτε σε μαγαζιά) καταλήγουν στα Yamaha HS 5/7 ή στα JBL 306p. Αφενός τα Yamaha λέγεται ότι έχουν καλύτερο flat ήχο που είναι προτιμότερος για ηχογραφήσεις αλλά χειρότερος για να παίζεις και να ακούς μουσική. Αφετέρου οι περισσότεροι προτιμούν τα JBL, αλλά έχω διαβάσει πολλές κριτικές για έναν "hissing sound" που κάνει ο ενισχυτής τους ο οποίος για πολλούς είναι απαράδεκτος και για άλλους αδιάφορος. Αν έχετε κάποια εμπειρία κι άποψη για αυτά τα δύο, θα ήθελα πολύ να την ακούσω. Όπως επίσης αν έχετε να προτείνετε κάποια άλλη μάρκα. Σαν εναλλακτικό δρόμο, κάποιος μου πρότεινε να ξεφύγω από τα active και να αγοράσω passive ηχεία και ενισχυτή για να έχω τον έλεγχο του upgrade. Πάνω σε αυτό το θέμα του home studio + passive ηχεία, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο ίντερνετ και προβληματίστηκα αν και δείχνει πιο ψαγμένη επιλογή αν κάποιος ασχοληθεί. Φαίνεται πως η αγορά κινείται ξεκάθαρα στα active πλέον. Έχετε κάποια άποψη για αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  3. Χαιρετώ τους συναδέρφους καλλιτέχνες, Για πρώτη φορά σκέφτομαι να αγοράσω κάποια σχετικά καλά ηχεία για το σπίτι. Παίζω πλήκτρα και ο βασικός μου σκοπός είναι να έχω ένα καλό, γεμάτο ήχο στον χώρο, ειδικά όταν χρησιμοποιώ πλούσιους ambient ήχους, textures κτλ., όπως και πιο απλά πράγματα (πιάνο, organ κτλ.). Με ενδιαφέρει κυρίως η ατμόσφαιρα αν με νιώθετε. Κάποια στιγμή θα ασχοληθώ και με ηχογραφήσεις, σε ερασιτεχνικό-σπιτικό επίπεδο. Από όσο έχω ψάξει τις τελευταίες μέρες online σε forums κτλ., προσανατολίζομαι στην αγορά των Yamaha HS5 ή HS7, αλλά θα ήθελα την γνώμη κάποιων πιο έμπειρων. O χώρος μου είναι ένα "ανοιχτό" δωμάτιο 3m x 4m, αλλά ο ένας του τοίχος είναι ανοιχτός προς το σαλόνι. Έχετε να μου συστήσετε κάτι συγκεκριμένο ή κάποιο σχόλιο για τα Yamaha; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  4. Καλησπέρα σε όλους, Μιας και δεν έχω καθόλου γνώσεις επί του θέματος, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι μάλλον απλό. Έχω βρει αυτό το dual footswitch της Boss (http://www.bossus.com/products/fs-6/), και θα ήθελα να μάθω αν είναι δυνατόν, το κάθε πετάλι να είναι συνδεδεμένο με διαφορετικό keyboard ή λειτουργούν μόνο αν είναι συνδεδεμένα στο ίδιο. Ευχαριστώ
  5. Ειλικρινά πρέπει να σας ευχαριστήσω όλους και πάλι. Δεν περίμενα να πάρει τέτοια έκταση η συζήτηση. trolley συγγνώμη αν ήμουν λίγο απότομος στην αρχή, κακώς δεν είχα διευκρινίσει το budget και σοκαρίστηκα :P Μιας και έχουμε φτάσει τις 7 σελίδες, ας πω τι σκοπό έχω ακριβώς, κι αν κάποιος θέλει να προσθέσει κάτι, είναι ευπρόσδεκτος! Ήδη έχω μάθει πολλά από αυτό το thread! Παίζω σε μια progressive rock/metal μπάντα. Τα live δε θα κρατάνε πάνω από 2 ώρες, με 10-15 κομμάτια το πολύ. (Άντε 3 ώρες στην καλύτερη περίπτωση στο Wembley σε λίγα χρόνια). To midi controller/λάπτοπ σκοπεύω να το έχω σαν δευτερεύον όργανο, μιας και το μουσειακό Korg Trinity μου κρατάει σχετικά καλά. Το λάπτοπ το χρειάζομαι ουσιαστικά για το πιάνο του, κάποιους άλλους ψαγμένους ήχους που δεν καλύπτει το Trinity, κάποια background textures για ατμόσφαιρα, loops ή και samples. Δεν νομίζω να έχω 6 κανάλια του Omnisphere ανοιχτά. Αλλά ένα ανοιχτό galaxy piano και 2 κανάλια omnisphere είναι κάτι που θα με βόλευε πολύ για κάθε κομμάτι. Οπότε ζητούμενο για μένα είναι, κατά τη διάρκεια του κομματιού να προλαβαίνω να αλλάζω ήχο στο midi controller, από το ένα μέτρο στο άλλο σε μια στιγμή που μπορεί να κρατάει και μόνο ένα όγδοο που λέει ο λόγος. Κατά δεύτερον, επειδή θα χρησιμοποιώ διαφορετικό αρχείο για κάθε κομμάτι αφού θα χρειάζονται άλλοι ήχοι, καλό θα ήταν το loading και η ετοιμασία του αρχείου να μην παίρνει πάνω από 10-20 δευτερόλεπτα. Δηλαδή όσο κρατάει μια παύση μεταξύ 2 κομματιών. Ομολογουμένως, δεν έχω καθόλου καλές γνώσεις από DAW (μάλλον σε Ableton Live καταλήγω πάντως), αλλά είμαι στη διαδικασία εντατικού διαβάσματος. cos_dr μου δίνεις ελπίδες, αν και καταλαβαίνω πως χρειάζονται πολλές γνώσεις για να εκμεταλλευτώ το DAW στο έπακρο. Πάντως ακόμα είμαι διχασμένος μεταξύ ενός λάπτοπ των (άντε 800 euro) ή ενός Korg Krome/Yamaha MOXF6.
  6. Αναφέρεσαι στο λάπτοπ; Μιλάω κατά 80% για ήχους. Ίσως σε κάποια σημεία να βάλω κάποια samples για texture, για ατμόσφαιρα στο background. Αλλά οι ήχοι είναι που με ενδιαφέρουν.
  7. Δε βαριέμαι καθόλου! Πλέον όλοι σας, μου αλλάξατε κατεύθυνση και νομίζω πως είναι προτιμότερο να σκάσω 1000e+ για ένα καλό keyboard, παρά να παιδεύομαι με τα μηχανήματα του σατανά (=laptops).
  8. Μιας και ανέφερες το MOXF6, που είναι κι αρκετά φτηνότερο από το Kronos, θεωρείς πως είναι καλύτερο από το Korg Krome που είναι σε αντίστοιχη τιμή; Ευχαριστώ!
  9. Πρώτα από όλα, να πω πως δεν περίμενα σχεδόν 24 ώρες μετά, να βρω 4 σελίδες απαντήσεις! Για αυτό και σας ευχαριστώ όλους ανεξαιρέτως, τους ευγενικούς, τους αγενείς και τους τουρίστες, και δεν το λέω με κακία. Το noiz είναι από τα ελάχιστα τόσο ενεργά ελληνικά φόρουμ. Όλοι μου προσφέρατε γνώση για την οποία δεν είχα ιδέα, μιας και είναι παρθένο έδαφος για μένα η χρήση λάπτοπ για live μουσική. Όπως καταλαβαίνω, ο κοινός παρανομαστής είναι πως τα 700e είναι σχετικά λίγα χρήματα λοιπόν. Στη σκηνή θα χρησιμοποιώ το midi contoller σαν 2ο όργανο, οπότε δε θα χρειαστεί να το φορτώσω με πολλά κανάλια, και θα αποφύγω να έχω πάνω από 2-3 του omnisphere ή κάποιου άλλου βαριού VST. Το σίγουρο είναι ότι πάνω από 700-800 δε θα δώσω, οπότε το μόνο που μένει είναι να βρω τρόπο να ελαχιστοποιήσω το βάρος του software. Ή να μαζέψω χρήματα για καιρό, και αντί να αγοράσω λάπτοπ, να κοιτάξω κάποιο workstation τύπου Kronos. Όπως είπε ο φίλος axtarmas: Κάτι τέτοιο γίνεται εύκολα με εντολές midi;
  10. Ενδιαφέρομαι κυρίως για τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή που πρέπει να προσέξω. Το budget είναι μέχρι 700e. Διαφορετικά θα μίλαγα ήδη με τη NASA.
  11. Χαιρετώ συνάδερφοι μουσικοί! To θέμα μου δεν έχει να κάνει με software αλλά με hardware. Χρειάζομαι άμεσα νέο λάπτοπ, που θα χρησιμοποιώ για ζωντανή μουσική. Το τονίζω, γιατί όταν είμαι σπίτι δε με ενοχλεί αν παίρνει 1-2 δευτερόλεπτα παραπάνω το loading του DAW, αλλά όταν είσαι στη σκηνή, ξέρετε πως όλα πρέπει να λειτουργούν στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Επειδή χρησιμοποιώ κάποια απαιτητικά VSTs (Omnisphere κ.α.), τα οποία αποτελούνται από patches πολλών megabyte, θα έχω ανάγκη ένα μηχάνημα που πρέπει είναι ικανό να αλλάζει ήχους χωρίς να καθυστερεί καθόλου. Η ερώτησή μου είναι λοιπόν, τι λάπτοπ πρέπει να πάρω; Είναι απαραίτητο να αγοράσω κάτι με i7, τέτρα-πύρηνο επεξεργαστή; Σε ποια χαρακτηριστικά πρέπει να επικεντρωθώ (RAM;); Έχει κάποιος σχετική εμπειρία στο ζήτημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Σταύρος Edit: To budget φτάνει περίπου τα 700e. Αν και δεν ζητάω έτοιμες λύσεις, αλλά συζήτηση για το που πρέπει να δώσω έμφαση.
  12. Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Ninja με έπεισες! Θα προχωρήσω με την QL-642. Όσο για το ξαπλωτό.. δεν χρειάζεται βάση ρε παιδιά! :P
  13. Ναι... το βαρύ θα είναι κάτω, αλλά όπως φαίνεται η γωνία θα είναι αρκετά μικρότερη των 90 μοιρών. Θα κοιτάξω για Z βάση. Όπως είπα και στο αρχικό ποστ, έχω βρει την Ζ-92 της Quiklok αλλά μόνο στο εξωτερικό, και θα κοστίσει πάνω από 200€. Για αυτό θέλω να εξαντλήσω όλες τις άλλες περιπτώσεις στην Ελλάδα. Ευχαριστώ σε όλους για τη βοήθεια.
  14. Το πάω για ακροβασίες έτσι; χαχα Έχω ένα παλιό Korg Trinity που ζυγίζει περίπου 14 κιλά και ένα midi controller που ζυγίζει άλλα 4. Επίσης δεν έχω flight case! Θα προτιμούσα πάντως κάποια κανονική βάση, κι όχι πατέντες, για να είναι όλα πιο τακτοποιημένα και να μην γίνει καμιά στραβή.
  15. Φαίνεται πολύ πιο σταθερή αλλά βαριά (10 kg λέει) και δύσκολη για μεταφορά. Ίσως να βολεύει κάποιον με 3 όργανα.
  16. Ευχαριστώ για την απάντηση Waterfall. Δεν είμαι πανύψηλος (1.84), αλλά θέλω οι βραχίονες να είναι παράλληλα με το έδαφος και να μη σκύβω μπροστά (και για να βολεύομαι αλλά και για τη μέση). Μια χαρά το ύψος της QL-642. To μόνο που με ανησυχεί είναι μήπως δεν είναι σταθερή για 2 πλήκτρα στο μάξιμουμ ύψος των 96,4cm που θα την έβαζα. Θα την τσεκάρω σίγουρα!
  17. Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω μια ψηλή βάση για πλήκτρα, για να μπορώ να παίζω άνετα όρθιος. Έχω περάσει από αρκετά μαγαζιά στην Αθήνα (4-5) κι όσες είχαν, δεν έφταναν στο επιθυμητό ύψος. Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο (για 2 πλήκτρα κιόλας), θα του ήμουν ευγνώμων! Για περισσότερες λεπτομέρειες... Θα ήθελα κάποια που να έχει μίνιμουμ απόσταση από το δάπεδο μέχρι τη βάση του πρώτου οργάνου 95+cm. Έχω βρει την Quiklok Z-72 που είναι ότι πρέπει, αλλά θα προτιμούσα να αποφύγω να δώσω 150€-200€ για παραγγελία από το εξωτερικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Σταύρος
  18. Έγινε! Ευχαριστώ για όλα! ;D
  19. Αθήνα ναι, αν έχεις κάτι υπόψη σου διαφώτισέ με!
  20. Ναι με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ("είσοδος Hold με χρήση ποδοδιακόπτη, ή να είναι assignable κάποιο κουμπί γι'αυτή τη λειτουργία"). Αν και δε ξέρω τι γίνεται στην αγορά, αλλά όταν πάω σε Νάκα, συνήθως οι υπάλληλοι δε ξέρουν τα βασικά, πόσο μάλλον λεπτομέρειες.
  21. Όχι, τα εξήγησες πολύ καλά και ευχαριστώ. Το μόνο που με απασχολεί είναι πως θα βρω κάτι τέτοιο, γιατί μου ακούγεται πολύ εξειδικευμένο.
  22. Θέλω απλά να μη σβήνει ο ήχος όταν αφήνω τα πλήκτρα είτε παίζω μία νότα μόνο ή 10. Δε με απασχολεί αν μιλάμε για arpreggiator ή μία σκέτη νότα βιολιού, αυτό είναι θέμα των ήχων του application. Εννοώ φυσικά τα instruments που έχουν αυτή τη δυνατότητα και δεν έχουν release από μόνα τους όπως το πιάνο. Για να γίνω πιο σαφής, στο μυαλό μου αρχικά έχω τέτοιους ήχους από το συγκεκριμένο app, αλλά κάποια στιγμή θα ασχοληθώ και με άλλα: ΟΚ κατάλαβα, άρα το sustain/hold pedal του keyboard που έλεγα πριν δεν με βοηθάει και πρέπει να ασχοληθώ με midi.
  23. Μια τελική διευκρίνιση γιατί ακούω συχνά πως το sustain είναι αυτό που βάζει release στον ήχο μεχρι που σβήνει, όπως το δεξί pedal του πιάνου. Ενώ το hold κρατάει τοn ήχο σταθερά, χωρίς release. Κάνω λάθος;
  24. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις. Αυτό το φόρουμ πάντα με εντυπωσίαζε με τη γνώση των μελών του. Έχω κάποιες χαζές απορίες γιατί μόλις τώρα αρχίζω να ανοίγομαι σε αυτό τον "κόσμο". Όποιος αντέχει, ας μου απαντήσει :D Από ότι έχω δει το μόνο keyboard που έχει βγει συγκεκριμένα για iPad είναι το Mobile Keys της Line 6 αλλά δεν έχω ιδέα αν και πως μπορεί να κάνει αυτό που θέλω (hold). Φαντάζομαι όμως ότι αν το χρησιμοποιήσω θα αποφύγω τα midi interface. Το συγκεκριμένο έχει υποδοχές για Sustain και Expression Pedal. Αυτό σημαίνει πως δεν υποστηρίζει hold pedal ή με το sustain πάνε μαζί; Αν ναι, τότε υπάρχουν διάφορες μάρκες/είδη για κάτι τέτοιο ή το κάθε keyboard έχει δικά του συμβατά; Από ότι κατάλαβα αν δουλέψω μέσω midi, μπορώ να κάνω assign "ότι" θέλω ως ιδιότητα στο pedal; Τα apps που έχω δοκιμάσει υποστηρίζουν midi (απ'ότι λένε στα options τουλάχιστον). Οτιδήποτε εννοώ, αλλά στο μυαλό μου προς το παρόν έχω κάποιους ήχους με motion/arp/evolved κτλ που θα μένουν πίσω, ενώ εγώ παράλληλα θα μπορώ να παίζω στα κανονικά μου πλήκτρα. Όντως κάτι τέτοιο έψαχνα, αν και το συγκεκριμένο είναι σχετικά ακριβό. Είχα πετύχει κάτι πολύ μικρά και απλοϊκά πλήκτρα με hold, σε βίντεο στο youtube, αλλά δεν έλεγε τι μάρκα είναι. Ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη αν κούρασα.
  25. Χαιρετώ, Θέλω να χρησιμοποιήσω κάποια μουσικά applications του iPad για live (είτε σε σκηνή είτε σε πρόβες) και ψάχνω ένα μικρό keyboard για διευκόλυνση, για να μην αναγκάζομαι να χειρίζομαι την οθόνη. Το θέμα είναι όμως πως το χρειάζομαι κυρίως για μόνιμους background ήχους/εφέ και θα με βόλευε απίστευτα ένα κουμπί hold για να κρατάει τον ήχο χωρίς να χρειάζεται να κρατάω και το χέρι στα πλήκτρα. Η ερώτηση μου είναι αν ξέρετε κάποιο τέτοιο μικρό keyboard (και 1 οκτάβα να είναι που λέει ο λόγος δε με πειράζει) που να έχει κουμπί hold. Προαιρετικά, αν γνωρίζετε αν δουλεύουν αυτού του είδους των midi keyboards με iPad θα με βοηθούσε ακόμα περισσότερο. Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου