Προς το περιεχόμενο

Macubert

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  170
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral

Σχετικά με τον Macubert

 • Rank
  Musician

Bio

 • Mojo
  Πλήκτρα
 • Επάγγελμα
  Μουσικός
 • Τόπος
  Thessaloniki
 1. Ναι το πάω για προσωπικό monitor, λογικά - για να μπορώ να το παίρνω και στα live. Ευχαριστώ
 2. Ωτοασπίδες μια ζωή... Ωραία, κατάλαβα τι λες, θα το σκεφτώ. Ίσως και αυτό να είναι μια πολύ καλή λύση. Ευχαριστώ και πάλι...
 3. Γεια χαρά. Ευχαριστώ για την απάντηση . Δε μου είπε κάποιος για τον ενισχυτή μπάσου, απλά ήταν το μόνο που έχουμε στο προβάδικο που βάσταγε τα μπάσα του drum-machine. Το θέμα με το PA ή τα monitor είναι ότι θα πρέπει να έχουμε και ένα woofer, λόγω των εντάσεων (παίζουμε πραγματικά πολύ δυνατά). Τους ενισχυτές τους σκέφτηκα γιατί θα ήταν και μία λύση για να "φτιάξω τον ήχο μου" στο προβάδικο-studio. Είχα παλιά έναν key amp της roland και ήταν μια πολύ καλή λύση - αλλά ήταν πολύ μικρός. Θα 'θελα να επικεντρωθώ περισσότερο στις διαφορές ενός ενισχυτή μπάσου και ενός πλήκτρων. Ένας ενισχυτής πλήκτρων που κάνει 450 ευρώ έχει την ίδια ισχύ και ηχητικό φάσμα όσο και ένας combo μπάσου που κάνει 250 ευρώ. Τί κερδίζω και τί χάνω σε μια τέτοια περίπτωση;... Ευχαριστώ
 4. Γεια χαρά. Ψάχνω, εδώ και καιρό, μία λύση για το πως μπορώ να παίξω synths και drum-machine σε μεγάλες εντάσεις (λόγω του ότι στο σχήμα που είμαι υπάρχει και drummer μαζί) χωρίς να φοβάμαι ότι θα κάψω κανα ηχείο ή ενισχυτή. Τόσο καιρό τα βγάζω από ενισχυτή μπάσου με ηχείο 12" χωρίς tweeter και όπως καταλαβαίνεται δε μπορώ να έχω όλο το φάσμα των ήχων, χωρίς παραμορφώσεις και χωρίς compressions. Οπότε άρχισα να ψάχνω ενισχυτές μπάσου και πλήκτρων (keyboard amps), αλλά παρατήρησα ότι έχουν τρελές διαφορές στις τιμές, με τους ενισχυτές πλήκτρων να είναι πιο ακριβοί. Ποιες οι διαφορές στις δύο επιλογές - τί κερδίζω και τί χάνω, ανάλογα τη περίπτωση; (βγάζω απ' έξω τις επιλογές του PA και ακουστικών) Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 5. Εισ' ωραίος!... Πήρα απάντηση για Θεσ... αν ξέρει κανείς κάτι στην Αθήνα, μου λέει.
 6. Γεια χαρά! Σήμερα πέρναγα από τα παλιατζίδικα της Θεσσαλονίκης και τελείως τυχαία πέφτω στο παρακάτω... και το παίρνω 20 ευρώ! (για όποιον ενδιαφέρεται). Είναι αρκετά σκουριασμένο, του λείπουν κουμπιά και άλλα, αλλά οι ήχοι του και το ηχείο του λειτουργεί κανονικά, όπως και όλα σχεδόν τα πλήκτρα. Ξέρει κανείς που μπορώ να το στείλω για καθάρισμα και επισκευή; Μένω Θεσσαλονίκη, αλλά μπορώ να κατέβω και στην Αθήνα. Ευχαριστώ!
 7. Γεια χαρά. Θέλω να κάνω service στο microKORG XL που μου έβγαλε κάποια θέματα στα knobs και στο κλαβιέ. Ξέρει κανείς που μπορώ να το στείλω στη Θεσσαλονίκη για επισκευή; και που έχει (αν έχει) εξουσιοδοτημένο service σε Korg...; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 8. Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Θα κοιτάξω και θα σας πω...
 9. Ναι στο erebus το dealy δεν είναι αναλογικό. Μάλλον παρεξηγήθηκα... έχω ένα delay και ένα tremolo αναλογικό (του jam συγκεκριμένα), απλά ψάχνω και κάτι σε filter. Δεν έχω και κανένα κόλλημα με τη Moog (δε το επιτρέπουν και τα οικονομικά μου) αλλά είδα χθες ότι κάτι σαν το MF Drive θα με ενδιέφερε γιατί έχει filter πάνω του, πέρα από το tone που κάνει κάτι παρόμοιο (αν δε κάνω λάθος). Μάλιστα, η συγκεκριμένη σειρά έχει και είσοδο για expression pedal, οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν ένα ιδιαίτερο wah.
 10. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το unison τί είναι; γιατί λέει "unison or paraphony sounds"...
 11. Γεια χαρά. Ψάχνω, καιρό τώρα, να βάλω κάτι παραπάνω στον ήχο των οργάνων μου (σαξόφωνο και farfisa). Προς το παρών, χρησιμοποιώ ένα αναλογικό delay και ένα tremolo (και είναι θέμα χρόνου να πάρω και ένα ψηφιακό reverb). Έχω ακούσει από πολλούς ότι χρησιμοποιούν το wah σαν φίλτρο κυρίως από κιθαρίστες και μου το έχουν προτείνει και σε μένα. Εγώ βέβαια πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν να έπαιρνα ένα filter ή έστω ένα αναλογικό synth που θα το πέρναγα σα πετάλι μαζί με τα άλλα... Τί πιστεύετε γι'αυτά; και τί θα μου προτείνατε για λύση; Ευχαριστώ.
 12. Γεια χαρά. http://www.dreadbox-fx.com/erebus/ Tι είναι ένα Paraphonic synthesizer;
 13. Καλύφθηκα, είχα αυτή την απορία για τα ψηφιακά. Ευχαριστώ
 14. 1. προς το παρών έχω το big chill και το delay llama του jam, αλλά έχω σκοπό να πάρω και ένα reverb της ehx. 2. το 1spot καλά δούλευε μέχρι πριν κανα μήνα. μετά παρατήρησα ένα θόρυβο ο οποίος τονιζόταν στις επαναλήψεις του delay (δε ξέρω αν είναι και θέμα πεταλιού). 3. για το budget, είμαι κάπου στα 60-70 ευρώ.. αν είναι κάτι το οποίο θα ξέρω ότι θα μου μείνει και θα κάνει τη δουλειά του δίνω και παραπάνω.
 15. Γεια χαρά. Ψάχνω να βρω ένα μετασχηματιστή για τα πετάλια μου. Έχω ήδη το κλασσικό 1spot το οποίο αρχίζει και βγάζει τα προβλήματά του μαζί με πολύ θόρυβο. Ψάνω κάτι σχετικά φθηνό που να μου μείνει... όποιος μπορεί να βοηθήσει στο προς τα που πρέπει να κινηθώ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.