Προς το περιεχόμενο

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  1. ΟΛΗ ΤΗΝ
    ΗΜΕΡΑ


    03 Ιούλ 2019

    Οι Lamb of God, η μπάντα που όρισε τον σκληρό ήχο των 00s και πρωτοστάτησε στη νέα γενιά του αμερικανικού metal, έρχονται για μία μοναδική headline εμφάνιση στο Gazi Music Hall!

    Την Τετάρτη 3 Ιουλίου η ευχή των metal fans γίνεται πραγματικότητα με τους LOG να απογειώνουν το συναυλιακό καλοκαίρι!

    Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση των Αμερικανών επί ελληνικού εδάφους κι αυτή είναι μία επιστροφή που μας την χρωστούσαν καιρό!

    Κάθε τους εμφάνιση είναι καταιγιστική, μία εμπειρία ανεπανάληπτη! Αλλεπάλληλες sold out headline εμφανίσεις και κορυφαία slot στα μεγαλύτερα διεθνή festival, έχουν κατατάξει επάξια τους Lamb of God στα κορυφαία live metal συγκροτήματα παγκοσμίως.

    Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως από το 2008 ως το 2010 στάθηκαν επάξια στο πλευρό των Metallica στο εμβληματικό World Magnetic Tour, ενώ παράλληλα τους επέλεξαν να συμμετάσχουν στο πρώτο Sonisphere το 2009, πάντοτε κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές.

    Ηγετικές φιγούρες του σύγχρονου metal, κρατούν ψηλά για περισσότερα από 20 χρόνια τη σημαία του σκληρού ήχου και δίνουν το έναυσμα σε πληθώρα συγκροτημάτων να υιοθετήσουν τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τους Lamb of God την απόλυτη metal μπάντα!

    The story so far...

    Στην «ήσυχη» Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Mark Morton (κιθάρα) μαζί με τους Chris Adler (ντραμς) και John Campbell (μπάσο) ξεκινούν το 1994 τους Burn the Priest. Έναν χρόνο μετά, ο Randy Blythe αναλαμβάνει την θέση του στα φωνητικά του συγκροτήματος και το 1999 κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο. Λίγο αργότερα, ο αδερφός του Chris Adler, Willie καλύπτει την κενή θέση του Abe Spear στην ρυθμική κιθάρα και το συγκρότημα κάνει την αποφασιστική στροφή στην καριέρα του. Η αλλαγή στο line-up οδήγησε και στη μετονομασία του συγκροτήματος σε Lamb of God.

    Κάθε άλμπουμ τους αγγίζει γρήγορα την κορυφή των charts και τα μεγαλύτερα μέσα παγκοσμίως (Metal Hammer, Revolver κ.ά.) τα ψηφίζουν ως τα καλύτερα της χρονιάς! Μεταξύ των βραβείων που αποσπά κάθε κυκλοφορία των LOG, το συγκρότημα έχει κερδίσει 5 υποψηφιότητες Grammy για την Καλύτερη Metal Εμφάνιση με συνυποψήφιους -μεταξύ άλλων- τους Slayer, Judas Priest, Iron Maiden και Ghost.

    Οι Lamb of God επιστρέφουν την Τετάρτη 3 Ιουλίου στο Gazi Music Hall, για ένα live που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό!



    Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

    Προπώληση εισιτηρίων
    Στην Α’ φάση τα εισιτήρια θα κοστίζουν 36€
    Μετά την εξάντληση τους, η τιμή τους θα διαμορφωθεί στα 40€

    Σημεία προπώλησης:
    www.highpriority.gr
    www.ticketmaster.gr
    Τηλεφωνικό κέντρο Ticketmaster 2108938111
    (Για την αγορά εισιτηρίων μέσω Internet υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου)
    Δίκτυο καταστημάτων Public

    Φυσικά σημεία προπώλησης
    Reload Stores
    Ακαδημίας 81, Αθήνα
    Τηλέφωνο: 2103801464
    Ωράριο λειτουργίας:
    Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-21:00
    Σάββατο 10:00-20:00

    No Remorse Records
    Γαμβέτα 4, Αθήνα
    Τηλέφωνο: 2103830981
    Ωράριο λειτουργίας:
    Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:30-15:30
    Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:30-20:30

    Metal Era
    Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα
    Τηλέφωνο: 2103304133
    Ωράριο λειτουργίας:
    Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:30-15:15
    Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:30-20:30

    Πληροφορίες εκδήλωσης


    Live Σχόλια · Κριτικές
  2. 5
    μμ


    03 Ιούλ 2019 05:00 μμ      05 Ιούλ 2019 09:00 μμ

    Αυτό το καλοκαίρι, το Αθηναϊκό τοπίο πλημμυρίζει με εναλλακτική μουσική, σε ένα φεστιβάλ που σε προσκαλεί σε μια χαμηλή πτήση πάνω από το γκρίζο αστικό ουρανό.
     
    Δύο σκηνές, 4 ημέρες, 24 καλλιτέχνες, ένα φεστιβάλ.
     
    Για τέσσερις ολόκληρες μέρες, από τις 3 έως και τις 6 Ιουλίου, το Piraeus 117 Academy και η Tεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γίνονται ένα και υποδέχονται 24 μοναδικούς καλλιτέχνες!
     
    Acid Death, Βέβηλος, Complex, Fer De Lance, Foray Between Ocean, Joker/Two-Face, Muddy Vibez, Nightstalker, Παύλος Παυλίδης & B Movies, Poem, Septic Flesh, Τiny Jackal, Τζαμάλ, Twinsanity, Zoro & Buzz + more acts T.B.A
     
    ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
     
    Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς, 210 3608366)
    Τρίτη - Παρασκευή 10:30 - 14:30 & 17:00 - 21:00
    και Σάββατο 10:30 - 16:30
     
    hunteragency.gr & viva.gr
     
    Τιμές Εισιτηρίων
    Προπώληση: 15 ευρώ
    Online hunteragency.gr & viva.gr : 16,50 ευρώ

    Πληροφορίες εκδήλωσης


    Live Σχόλια · Κριτικές
  3. 6
    μμ


    03 Ιούλ 2019 06:00 μμ

    Οι εξαιρετικοί Dead Can Dance έρχονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

    Στη διάρκεια του σαραντάχρονου ταξιδιού τους, το αγαπημένο συγκρότημα από την Αυστραλία, έγινε γνωστό για τον ξεχωριστό του ήχο, που δημιουργεί ηχητικά τοπία με μαγευτική μεγαλοπρέπεια. Εμπνέεται από τη φύση και τις τοπικές μουσικές, από τους σαμάνους της Αφρικής μέχρι τους Κέλτες, αναδεικνύει τις λαϊκές μουσικές παραδόσεις της Ευρώπης - ιδιαίτερα τη μουσική του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης – και συνδυάζει την ατμόσφαιρα της ambient pop και των world beat, με τους ψαλμούς και την art rock. Η δημοφιλία των Dead Can Dance ουσιαστικά γέννησε το μουσικό ρεύμα που αργότερα ονομάστηκε «world music» και σημείωσε ευρύτατη επιτυχία, ξυπνώντας το ενδιαφέρον για ένα απόμακρο και πρωτογενές μουσικό σύμπαν.

    Οι Dead Can Dance θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό ένα πολύ ξεχωριστό set list. Θα συμπεριλάβουν κομμάτια που δεν έχουν παίξει ποτέ ξανά ζωντανά στη σκηνή, αλλά και κομμάτια από τις πρώτες δεκαετίες της πορείας τους, που τώρα θα τα ερμηνεύσουν με νέες μουσικές φόρμες, δίνοντας την ευκαιρία και στους νεότερους φίλους τους να μυηθούν στον κόσμο των Dead Can Dance.

    Για τους Dead Can Dance, η Ελλάδα είναι ένας τόπος ξεχωριστός, κάτι που αποδεικνύεται όχι μόνο από την επιλογή της θεματολογίας τους αλλά και από τους τίτλους πολλών άλμπουμ τους. Επιστρέφουν λοιπόν στον τόπο που γέννησε την τραγωδία για να παρουσιάσουν τον ιερό θεό της, τον Διόνυσο (Dionysus, 2018). Μόλις λίγα μέτρα πιο πάνω από το θέατρό του!

    Φέρνοντας στο προσκήνιο ιεροτελεστίες και τελετουργικά που συνδέονται με τη σπορά και το θερισμό, και τον αρχαίο Έλληνα θεό Διόνυσο, ο Brendan Perry αναπτύσσει επτά μουσικά «επεισόδια» πάνω στον διονυσιακό μύθο, δημιουργώντας ένα ορατόριο με μουσικές καταβολές και στοιχεία που φτάνουν έως τον 16ο αιώνα.

    Τα σόλο και τα χορωδιακά τραγούδια του Dionysus ξεπερνούν τα όρια της γλώσσας και ακολουθώντας την παράδοση του συγκροτήματος, δεν βασίζονται σε λιμπρέτο. Στο Dionysus ο Perry εμπνέεται από το οργιώδες φυσικό περιβάλλον, τις φωνές των ζώων και τους ήχους της φύσης. Συγκεντρώνοντας ένα εντυπωσιακό φάσμα κρουστών και λαϊκών οργάνων από όλο τον κόσμο, που εκτείνονται από το Ιράν έως και την Σλοβακία, δημιουργεί ένα εκστασιακό «διονυσιακό» μουσικό περιβάλλον!

    Sea borne: αναγγέλλεται η άφιξη του Διονύσου από την Ανατολή με πλοίο. Ο θεός ερχόμενος ως ξένος, προστατεύει το Ξένο. Αυτόν που δεν εντάσσεται στο κατεστημένο αλλά και οτιδήποτε ξεφεύγει από την ανθρώπινη λογική.

    Liberator of Minds: ο θεός που δίνει φτερά στο ανθρώπινο μυαλό, συνδέεται με την απελευθέρωση του ανθρώπου από τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι κοινωνικές νόρμες.

    Dance of Bacchantes: ανασύρει την έξαλλη τελετή των γυναικών οπαδών του Διονύσου που αφού εγκατέλειψαν τα οικιακά τους καθήκοντα, μετατράπηκαν σε εκστασιασμένες μαινάδες.

    The Mountain: αρχή της Β πράξης. Ο ακροατής μεταφέρεται στον τόπο γέννησης του θεού Διονύσου, στο βουνό Νύσσα. Εκεί διδάχτηκε από τον Κένταυρο Χείρωνα και μυήθηκε στις βακχικές ιεροτελεστίες, στις ψαλμωδίες και στους χορούς.

    The Invocation: ο χορός καλεί τον Διόνυσο να λάβει μέρος στην τελετή του θερισμού, που αναφέρεται στην κυρίαρχη θέση που έχει ο θεός στο καταγωγικό / γενεαλογικό μύθο του θεάτρου και της τραγωδίας.

    The Forest: το κάλεσμα για επιστροφή σε μία πρωτόγονη αλλά φωτισμένη κατάσταση της ύπαρξης μακριά από υλικές επιδιώξεις. Αναφορά στην παράδοση Hindu όπου η φυγή στο δάσος είναι το ύστατο στάδιο της ανθρώπινης πνευματικής εξέλιξης.

    Psychopomp: Η τελευταία πράξη. Ο Διόνυσος οδηγός στο Μετά τη Ζωή. Σαν άλλος ψυχοπομπός για τον Άδη.

    Συνολικά, η μουσική των Dead Can Dance είναι μία ελεύθερη κατάδυση στον πρωτόγονο κόσμο των ήχων, των ενστίκτων αλλά και της ανόθευτης και αυθόρμητης συγκίνησης.

    Μία συμβολική εμπειρία μύησης και απελευθέρωσης για τους φίλους του συγκροτήματος, στις 3 Ιουλίου στο Ηρώδειο.

    Πληροφορίες εκδήλωσης


    Live Σχόλια · Κριτικές
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου