Προς το περιεχόμενο

5G Conference Southestearn Europe

3cpo
   (0 κριτικές)
Συνέδρια

Πληροφορίες εκδήλωσης

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου για τα δίκτυα 5ης γενιάς με τίτλο 5G Conference Southestearn Europe που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

 

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε μία περίοδο που τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G) αποτελούν πλέον μία πραγματικότητα για την Ελλάδα.

Πρόκειται για μία τεχνολογική εξέλιξη, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα και πολλές ευκαιρίες για μία χώρα όπως η Ελλάδα. Το κλειδί είναι ο εντοπισμός αυτών των ευκαιριών αλλά και η δημιουργία ενός οικοσυστήματος, το οποίο θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης των προοπτικών αυτών. Αυτός θα είναι και ο κεντρικός άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθεί το 5G Conference 2022, το οποίο διοργανώνει η Verticom στις 25 Ιανουαρίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν οι δυνατότητες του 5G, να αναλυθούν τα υπάρχοντα αλλά και τα μελλοντικά case studies και γενικότερα να ανοίξει η συζήτηση για τη διαμόρφωση του οικοσυστήματος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξουν παρουσιάσεις από κορυφαία στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναφορικά με το 5G. Κάθε ενότητα θα επικεντρωθεί σε έναν τομέα του 5G με τον στόχο, όμως, να είναι να υπάρξει μία αμφίδρομη συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

 

Τι είναι το 5G

Η 5η γενιά κινητής τηλεφωνίας (ή εν συντομία 5G) είναι από τις τεχνολογίες για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά που προσφέρει, τα οποία δεν περιορίζονται στις αυξημένες ταχύτητες αλλά περιλαμβάνουν τη χαμηλή απόκριση (latency) και τη δυνατότητα για ταυτόχρονη λειτουργία εκατοντάδων χιλιάδων συσκευών σε μία περιοχή.

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που επιτρέπουν την ανάπτυξη μίας σειράς εφαρμογών που δεν έχουμε ξαναδεί και μπορούν να αλλάξουν κάθε τομέα της καθημερινότητας μας. Το 5G είναι η υποδομή εκείνη όπου πραγματικά συγκλίνουν οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής αλλάζοντας τα δεδομένα.

Τα πρώτα δείγματα των δυνατοτήτων του 5G έχουν ήδη κάνει, το άμεσο μέλλον μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις αλλά απαιτείται η δημιουργία ενός νέου οικοσυστήματος.

 

Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν στο 1ο 5G Conference.

Τον συντονισμό του περιεχομένου της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: 


Feedback χρήστη

Δεν υπάρχουν κριτικές προς εμφάνιση.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου