Προς το περιεχόμενο

LefterisDel

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    28
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από LefterisDel

  1. Καλησπέρα φίλες και φίλοι του noiz!! Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως από την Κυριακή είμαι ένας χαρούμενος κάτοχος ενός Kurzweil PC3 61..  ;D

     

    Και τώρα στο θέμα μας: Βοήθεια!!

     

    Την Παρασκευή παίζω (το πρώτο μου ;D ;D) live και προσπαθώ απεγνωσμένα να φτιάξω έναν ήχο, και πιο συγκεκριμένα για το τραγούδι Bliss των Muse.. Έχω φτιάξει τους δύο ήχους που χρειάζονται, δηλαδή το Piano&Pad και το Lead και το θέμα τώρα είναι πώς θα κάνω το crossfade μεταξύ τους.. Έφτιαξα λοιπόν ένα Setup (η Korg αν δεν κάνω λάθος τα λέει Combis και η Yamaha Multis ή κάπως έτσι) όπου έχω τους ήχους και αρχικά σκέφηκα να ρυθμίσω ένα expression pedal έτσι ώστε όταν το ανεβάζω από την μία να κατεβαίνει το piano στην ένταση και από την άλλη να ανεβαίνει το lead αλλά σκέφτηκα πως ακόμα και αν γίνεται δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να το προγραμματίσω.. Οπότε κατέφυγα στην άλλη λύση, που είναι να ρυθμίσω δύο sliders για την ένταση σε κάθε ήχο και την ώρα που παίζω να έρθει κάποιος από τα παιδιά και να μου κάνει το crossfade με τον παραδοσιακό τρόπο. Το πρόβλημά μου (όχι και πολύ σημαντικό, το ξέρω, αλλά είμαι τελειομανής, τι να κάνουμε?) είναι ότι στο lead έχω τρια εφφέ, ένα Insert το οποίο είναι chorus και δύο aux, ένα reverb και ένα Delay. Οπότε λοιπόν, όταν βάζω τον ήχο στο setup μαζί με το piano και τα pads ενώ το chorus ακόμα υπάρχει, δεν ακούω το delay και το reverb είναι μάλλον master fx του setup ή κάτι τέτοιο.. Γιατί δεν μεταφέρεται το delay μαζί με τον υπόλοιπο ήχο όταν τα βάζω στο setup? Συγχωρέστε με για το μακροσκελές και (μάλλον) ανούσιο ποστ μου αλλά ώντας πλήρης αρχάριος (με τα synthesizer, όχι με τη μουσική ;D) και με τη δύναμη του PC3 στα χέρια μου νιώθω λίγο χαμένος.. Ευχαριστώ για την βοήθειά σας!!

     

    Φίλε μία απορία. Πως κατάφερες να φτιάξεις τον ήχο του bliss? βασικά το παίζεις η με arpeggiator? γιατι να το παιξεις οκ. αλλά κανονικά είναι με arpeggiator. γιαυτο ρωτω

  2. Καλησπέρα. Σας στέλνουμε δελτίο τύπου σχετικά με την επερχόμενη κυκλοφορία της μπάντας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

     

    Οι Until Rain έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις διαδικασίες της σύνθεσης του νέου album που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011.

    Στις 1 Δεκεμβρίου 2010 όμως θα κυκλοφορήσει το νέο ΕΡ της μπάντας από την Steel Gallery Records ,το οποίο σαν πρόδρομος του album έρχεται να δώσει μια γεύση του νέου δίσκου στο κοινό των Until Rain.

     

    Την παραγωγή του EP έχουνε αναλάβει εξ' ολοκλήρου οι Until Rain και οι ηχογραφήσεις γίνονται στο home studio της μπάντας.

    Αυτή θα είναι και η πρώτη δισκογραφική δουλειά της μπάντας με τα 2 νέα μέλη της, Γιάννη Παπαδόπουλο (vocals) και Βασίλη Γκαγκαβούζη (bass).

     

    To EP αυτό θα ονομάζεται "Pandemic" και θα περιέχει 9 κομμάτια, 1 εκ των οποίων θα είναι από τον νέο δίσκο, 4 καινούργια κομμάτια που θα περιλαμβάνονται μόνο στο EP και άλλα 4 special κομμάτια. Το αναλυτικό set list θα ανακοινωθεί εντός ημερών.

     

    UNTIL RAIN

    www.myspace.com/untilrain

  3. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί κανείς να περιμένει δηλαδή ένα νέο In Absentia? βαρέθηκε το παλιό? δεν ξέρω.

     

    Παίδες, σοβαρευτείτε (απευθύνομαι σε κάποιους)... Έχουμε να κάνουμε με masterpiece. Με ένα μυαλό που οργιάζει εν έτη 2010. Συνθέσεις που αγγίζουν το παράλογο.. Ας απολαύσουμε αυτήν την δισκάρα και την μπαντάρα αυτή, live στις 10 Σεπτέμβρη...

  4. Μόλις προχθές "ανακάλυψα" τον προσωπικό δίσκο του Richard Wright (πληκτρά των Pink Floyd), ονόματι "Broken China".

     

    Σε αυτόν τον δίσκο ), παίζει τύμπανα ο Manu Katche και κιθάρα ο Dominic Miller!!!

     

    Ανάμεσα σε άλλα πολύ ενδιαφέροντα και ...φλοϋδικά ακούσματα, έχω ξεχωρίσει το "διαμαντάκι" με το όνομα "Satellite".

    Ακούστε ένα μικρό απόσπασμα:

     

    http://www.box.net/shared/55ee3s93bh

     

    Όσοι ακούτε Floyd, θεωρώ ότι αξίζει να ακούσετε αυτόν τον δίσκο ;)

     

     

     

     

    Δισκάρα!! Ειδικά το breakthrough από τα πιο συγκινητικά κομμάτια που έχει γράψει ο Richard ever!!..

  5.  

     

    Για τους OSI λέμε;

     

    Portnoy, Matheos, Moore, με Wilson guest.

     

    Όσοι δεν το έχουν αγοράσει...να ξέρουν ότι το Metropolis τις τελευταίες μέρες ξεπούλαγε ό,τι είχε περισσέψει προφανώς από τα CD της Inside Out...Ορμάτε του. Guaranteed. :wink:

     

    Ενα αλλο ειναι με τον Akerfeldt απο τους opeth. Εχω την εντυπωση οτι ονομα δεν υπαρχει για το project. Δεν ειναι τυχαιο που μεταξυ τους κανουν backing vocals ο ενας στους δισκους του αλλου. :wink:

     

    To project  ήδη ξεκίνησε μάγκες!!!!

     

    http://www.rocking.gr/article7517.php

  6. Εμενα μου φαινοταν παντα λογικη η ''διαρυθμιση'' του πιανου αφου τα μαυρα πληκτρα ειναι οι διεσεις...

     

    Ειμαι σιγουρος οτι κανεις σας δεν το ειχε προσεξει... ::)

     

    Man!! :-) Να διευκρινίσω ότι δεν θέλω να σου την πω η κάτι τέτοιο. Απλά αυτό που λες είναι πλήρως άκυρο! Δεν είναι έγκυρο και είναι ελλιπές! Παίζουν τ πάντα! και τα μαύρα μπορεί να είναι και υφέσεις και διέσεις και διπλές διέσεις και διπλές υφέσεις όπως και τα άσπρα το ίδιο! όχι τίποτα αλλο, μην το δει κάποιος που έχει άγνοια και παραπληροφορηθεί!

  7.  

     

    Ποιος ακριβώς μίλησε για mp3 player? Mπορείς να παραθέσεις ένα συγκεκριμένο quote από κάποιον? Αυτό που εγώ έχω διαπιστώσει είναι πως γνωστοί μου γυρνούν με cd στα χέρια, όχι mp3.

     

    Αν και δεν παρακολούθησα όλη την συζήτηση αυτό μου φάνηκε τελείως άκυρο! Δεν βλέπω κανέναν με cd γύρω μου.. Όλοι με τα mp3 επιβιώνουν.!!

  8. Γεια σας! Είμαι ο Λευτέρης από τους Until Rain. Παίζουμε σε ύφος prog metal experimental, και ο πρώτος μας δίσκος ήδη κυκλοφορεί (με πολύ καλές κριτικές)! Ρίξτε μια ματιά στο www.myspace.com/untilrain και μπορείτε εύκολα να παραγγείλετε τον δίσκο με ένα email στο until.rain@gmail μέσω αντικαταβολής ή Paypal, Visa κτλ.

     

    Περιμένουμε την γνώμη σας!!!  ;)

  9. Γεια σας! Είμαι ο Λευτέρης από τους Until Rain. Παίζουμε σε ύφος prog metal experimental, και ο πρώτος μας δίσκος ήδη κυκλοφορεί (με πολύ καλές κριτικές)! Ρίξτε μια ματιά στο www.myspace.com/untilrain και μπορείτε εύκολα να παραγγείλετε τον δίσκο με ένα email στο until.rain@gmail μέσω αντικαταβολής ή Paypal, Visa κτλ.

     

    Περιμένουμε την γνώμη σας!!! :)

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου