Προς το περιεχόμενο

Brutus

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    86
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Brutus

  1. On 12/27/2018 at 1:02 PM, D'Ailleurs said:

     

    Ε τότε εγώ το εξέλαβα λάθος οπότε με συγχωρείς. :classic_wacko: 

     

    Οι γνώσεις μου είναι πολύ βασικές και γενικά δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με τον εξοπλισμό αλλά από συζητήσεις αριστερα-δεξία με διάφορους και γενικά ότι μπορώ να διαβάσω οπότε έχω αυτές τις απορίες. Γενικά έχω σχηματίσει την άποψη ότι οι μαγνήτες έχουν σχετικά φτηνά υλικά και φτιάχνονται με λιγότερο κόστος από τα ηλεκτρικά οπότε ακολουθόντας την ίδια στάνταρ μεθοδολογία μπορεί κάποιος να κατασκευάσει μαγνήτες σε μια λογική τιμή. Φυσικά δεν ξέρω κάτα πόσο ισχύει στην παραγματικότητα.

     

    Πάντως οι μαγνήτες που ανεβάζεις καταλαβαίνω ότι είναι απευθείας από το εργοστάσιο της Gibson με σειριακό αριθμό κ.α. Εδώ πάντως ένα παρόμοιο ζευγάρι πωλείται πιο φτηνά: https://reverb.com/uk/item/1386950-early-mid-1960s-gibson-patent-number-sticker-humbucker-pickups-matched-pair-non-pre-t-top-1965 επίσης αν δεν κάνω λάθος η αυξημένη τιμή τους οφείλεται στο brand name (και το γεγονός ότι έχουν μοναδικό patent number) περισσότερο και όχι στο κατασκευαστικό κόστος...

    "έχω σχηματίσει την άποψη ότι οι μαγνήτες έχουν σχετικά φτηνά υλικά και φτιάχνονται με λιγότερο κόστος από τα ηλεκτρικά" - Από ποια ηλεκτρικά εννοείς;!!;

  2. On 1/3/2019 at 2:30 PM, D'Ailleurs said:

    Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα έχουν βγάλει αυτό το υπέρ-μωρό:

     

    59970ec33f1ad60001cd5f9b_srev_69grn_main

     

    https://www.reverendguitars.com/guitars/super-rev

     

    ο σχεδιασμός με το ανάποδο headstock και τον ένα μαγνήτη είναι σούπερ. Όπως και οι χρωματικές επιλογές. Κρίμα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. 

     

    Υπάρχει κανονικός αντοπρόσωπος εδώ: https://beatnikstore.gr/?product_cat=electric-guitars

  3. Μια Κορεάτικη thinline Fender που είχα πριν από χρόνια είχε πολλά κατασκευαστικά ελαττώματα, αλλά το ματ βερνίκι της δεν αλλοιώθηκε ούτε "κόλλαγε" στο χέρι ποτέ (βέβαια εγώ δεν ιδρώνω ιδιαίτερα). Μια χαρά θα είναι η Schecter, η μόνη επέμβαση που χρειάζεται είναι η αντικατάσταση τού πλαστικού nut της με ένα τής GraphTech ή ένα κοκκάλινο. Για τους μαγνήτες, το βλέπεις στην πορεία. Οι συγκεκριμένοι πάντως, είναι πολύ καλοί για stock.

  4. Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά και όχι μόνο, πάντα (καλώς ή κακώς) να θεωρείς δεδομένον τον κανόνα τού "ό,τι πληρώνεις παίρνεις". Προσωπικά, καθορίζω ένα maximum budget και προσπαθώ να βρω ό,τι πιο ποιοτικό μπορώ κοντά στο ανώτατο όριο τού ποσού αυτού.

     

    Ίσως έχουν αλλάξει το μέγεθος των μεγαφώνων στα νεότερα S526, τα τεχνικά χαρακτηριστικά τού S526 και τού S506 είναι ίδια και απαράλλαχτα πλέον απ' όσο βλέπω. Οι μονάδες που φοράει το S526 είναι πιο ποιοτικές, οπότε ψάξε γι' αυτή την καινούρια έκδοσή τους. Προσπάθησε όμως να ακούσεις ο ίδιος και την παλιά, μπορεί να σού αρέσει (και να ζητήσεις μειωμένη τιμή λόγω τής κατηργημένης έκδοσης).

     

    Πολύ καλή επιλογή για τα χρήματά σου είναι κι αυτή:

     

    http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=2179

  5. Αφού λοιπόν το έχεις το sub και είναι ενεργό, μπορείς πολύ εύκολα να το δοκιμάσεις, τι πιο απλό;

     

    Επανέρχομαι στο προηγούμενο post μου και σού θυμίζω πώς μεγαλύτερα σε μέγεθος woofer παράγουν πιο ογκώδη μπάσα, ανεξάρτητα τού τι δηλώνει στα χαρτιά ο κατασκευαστής... Το πώς προκύπτουν αυτά τα νούμερα είναι μία άλλη, πολύπλοκη υπόθεση.

     

    Έχουμε λοιπόν τα Zensor 5 με δύο woofer μεγέθους 5,25 ιντσών και τα S 526 πάλι με δύο woofer, αλλά αυτή τη φορά 6.5 και 8 ιντσών (οι 8 ίντσες είναι μέγεθος πολύ σπάνιο πλέον στα hi-fi μεγάφωνα). Σιγουρα λοιπόν με τα S 526 θα έχεις άφθονο μπάσο (υπερβολικό κατά τη δική μου άποψη). Πιο μοντέρνο κατασκευαστικά και λίγο φτηνότερο μοντέλο της Jamo είναι αυτό:

    http://www.audioshow.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=10389

    με δύο woofer των 6,5 ιντσών. Ανάλογα με το τι ψάχνεις, σε αυτά ίσως (πολύ μικρή πιθανότητα) να θελήσεις να προσθέσεις κι ένα sub.

     

    Η αλήθεια είναι πως όντως πιστεύω πως βάζεις σε δεύτερη προτεραιότητα την ποιότητα, όχι όμως λόγω των μουσικών ειδών που προτιμάς, αλλά λόγω τού format που θέλεις να αναπαράγεις... MP3s, FLAC κλπ. είναι από μόνα τους κατώτερης ποιότητας ηχητικά, τουλάχιστον εγώ ακούω τεράστιες διαφορές (μεγάλη ιστορία αντιπαράθεσης και καυγάδων αυτή...).

     

    Εν κατακλείδι, αν εγώ αγόραζα ηχεία, θα πήγαινα ασυζητητί στα Zensor 5. Αν ήμουν εσύ, στα S506 και αν ήθελα ηχείο για πάρτι, στα S526.

    Επειδή όμως τα γούστα διαφέρουν, το καλύτερο είναι να πας στα μαγαζιά παίρνοντας μαζί σου ένα cd που να το γνωρίζεις πολύ καλά και να ζητήσεις να σού "στήσουν" τα ηχεία με έναν αξιοπρεπή ενισχυτή (θυμήσου, σε flat ρυθμίσεις), για να βγάλεις μόνος τα συμπεράσματά σου.

  6. Συγχωρέστε με παιδιά, αλλά πώς μπορεί να συγκρίνει κάποιος τα συγκεκριμένα JBL που είναι ενεργά studio monitors βάσης/ραφιού με τα Monitor Audio ΒΧ5 που είναι hi-fi παθητικά ηχεία δαπέδου, δεν το καταλαβαίνω... Έχω χάσει κάτι;

  7. Όσον αφορά το subwoofer, το σωστό είναι να πας σε ενεργό, αφότου όμως δεις ότι δεν σε καλύπτει το μπάσο των ηχείων που θα προτιμήσεις. Πρώτα λοιπόν πρέπει να ταιριάξεις το ηχοσύστημά σου με τον χώρο σου και να προσαρμοστούν τα αφτιά σου (δηλαδή ο εγκέφαλός σου) στον καινούριο τρόπο που θα ακούγεται η μουσική σου. Να προτιμήσεις να μην ακούς συμπιεσμένα αρχεία, για να έχεις τη σωστή βάση αναφοράς. Βάλε για παράδειγμα κάποιο γνήσιο cd τών depeche Mode χωρίς να πειράξεις τα ρυθμιστικά τού ενισχυτή (bass, treble, loudness ή οτιδήποτε άλλο), άσε τα όλα flat (αν πάρεις κάποιον από τούς Yamaha, έχουν κουμπί για pure direct ήχο). Μετά από αρκετές μέρες (μίνιμουμ 20), θα ξέρεις τελικά αν χρειάζεσαι επιπλέον όγκο στις χαμηλές συχνότητες. Μη φορτώνεσαι οικονομικά για κάτι το οποίο δεν είσαι σίγουρος πως σε καλύπτει, αλλά ούτε να κάνεις ακραίους συμβιβασμούς. Από αυτά που γράφεις παραπάνω για τούς δρόμους τών ηχείων κλπ., το μόνο που όντως πρέπει λίγο να σε απασχολήσει είναι αν το bass reflex ανακλά πίσω ή μπροστά. Και το δεύτερο όμως να ισχύει, δεν σημαίνει πως μπορείς να κολλήσεις την πλάτη τού ηχείου στον τοίχο. Ο κάθε κατασκευαστής έχει τις δικές του πατέντες όσον αφορά τον τρόπο που παράγει και κατανέμει τις συχνότητες κάθε μοντέλο, αυτό που όμως σίγουρα ισχύει στα ηλεκτροδυναμικά ηχεία είναι πως όσο μεγαλύτερα σε μέγεθος είναι τα woofers τους, τόσο πιο ρεαλιστικά (φυσικά) μπάσα αποδίδουν. Μικρότερα woofers παράγουν πιο "μαζεμένα" μπάσα και χρειάζονται άλλους τρόπους (π.χ. bass reflex) για να "κατεβούν", όμως τα μπάσα βγαίνουν κάπως πλαστικά (τεχνητά).

  8. Kαμιά άλλη ιδέα παιδιά?

     

    Επειδή απ' όσο καταλαβαίνω θέλεις να παίζεις σε δυνατή ένταση σχεδόν αποκλειστικά mp3s και λοιπά συμπιεσμένα μουσικά αρχεία και με βάση πως δεν ενδιαφέρεσαι για jazz, παλιό rock, atmospheric, folk, ethnic κλπ., θα σού πρότεινα το παρακάτω ή οποιοδήποτε Jamo με μεγάλα μεγάφωνα. Η εταιρία παραδοσιακά τα πάει καλά με electro, trance, house, disco και γενικά στην κάλυψη full-bass καταστάσεων για οικιακή χρήση.

     

    http://www.soundimage.gr/product.php?id_product=7435

  9. http://www.thomann.de/gr/seymour_duncan_aptl_3jd.htm

    αυτον εννοεις? θα ψαξω να δω κανενα βιντεακι πως ακουγεται.

     

    Ναι, αυτόν, πάντα υποθέτοντας πως δεν σού αρέσει ο μαγνήτης που φοράει τώρα η κιθάρα. Από εκεί και πέρα, όλα είναι καθαρά ζήτημα προσωπικού γούστου.

  10. Αν βάλεις τους μαγνήτες που γράφεις, θα φύγεις πολύ μακριά από τον κλασσικό tele ήχο, πας σε κάτι υβριδικό (ιδίως στη bridge θέση). Μπορεί βέβαια αυτό να ψάχνεις, οπότε... πάσο.

     

    Επίσης, δεν ξέρω αν η Squier σου έχει το ανάλογο βάθος στις κοιλότητες τών μαγνητών για τις διαστάσεις των συγκεκριμένων Seymour Duncan.

     

    Ο κατασκευαστής προτείνει ποτενσιόμετρα 250k για τον Little '59 και 500k για τον SM-1, οπότε θα πρέπει να πειραματιστείς. Η διαφορά τών mini και τών standard είναι το μέγεθος που έχει το "βαρελάκι" τους.

  11. Κατά τη γνώμη μου, τον RN500 ξέχνα τον, δεν χρειαζεσαι 115W RMS (ούτε καν για 20τ.μ.) με τόσο ευαίσθητα ηχεία, εκτός αν κάνεις rave party με πραγματικά ψηλές εντάσεις κάθε βράδυ.

     

    Ο A-S500 είναι καλός καθαρά hifi ενισχυτής, ενώ ο RS500 είναι υποδεέστερος χωρίς να είναι κακός για τα χρήματα που κοστίζει.

     

    Η MR σειρά είναι η φτηνή τής Monitor Audio και έχει φτιαχτεί για την αγορά τής Άπω Ανατολής (Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Ταϊλάνδη κλπ. - πρόσφατα την προώθησαν και στην Ευρώπη). Μην ασχολείσαι καθόλου.

    Ούτε τα Magnat ούτε τα Wharfedale που γράφεις λένε κάτι ιδιαίτερο, με τα γερμανικά βέβαια να είναι πιο ταιριαστά στα μουσικά είδη που αναφέρεις.

    Τα Dali είναι ένα σκαλί παραπάνω από τις υπόλοιπες επιλογές σου, με αρκετά σφιχτό ήχο πάντως, που αν είσαι συνηθισμένος σε full bass, θα σε αναγκάσουν να προσθέσεις κι ένα sub σύντομα.

  12. brutus και μενα η αρχικη μου αποψη ηταν ltd..αλλα δεν ξερω μου φανηκε καλητερη ποιοτηκα η prs..

    ας τις ξαναδω λοιπον ολες απο την αρχη και πιστευω μεχρι το τελος του νεου ετους να αποφασισω  :-\

     

    Αν σού φάνηκε καλύτερη η PRS παίζοντάς την, εννοείται ότι θα πας για αυτήν. Αλλιώς, φρόντισε να ψάξεις και πόσο κοντά στον πραγματικό LP ήχο θέλεις. Η Tremonti με το τρέμολο π.χ., ξεφεύγει μπόλικο...

  13. Οι PRS SE πλέον (από τα τέλη τού 2014) βγαίνουν από Ινδονησία και όχι Κορέα κι έτσι οι καινούριες πωλούνται αρκετά φτηνά (π.χ.: http://www.thomann.de/gr/prs_se_standard_mark_tremonti_bk.htm).

     

    Οι πιο πρόσφατες κορεάτικες υπάρχουν ακόμα, είναι καλύτερες, αλλά σαφώς ακριβότερες (π.χ.: http://www.thomann.de/gr/prs_tremonti_se_vc.htm). Αυτή στις αγγελίες ανήκει στις παλιότερες Κορεάτικες, με το λεπτότερο σώμα και κάποιες μικρές διαφορές.

     

    Προσωπικά, από τη λίστα σου θα προτιμούσα την ESP Ltd 401.

     

    (http://www.thomann.de/gr/esp_ec_401_vf_dmz_fcsb.htm ή http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec401vf_stbc.htm ή http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec401fm_stblsb.htm)

  14. @ Brutus, Τον TH30, έχει απίστευτο καθαρό κανάλι και για το βρώμικο δεν το συζητάω. Μπορείς να επιλέξεις στα 7, 15 ή 30 W και αν πάρεις το κεφάλι και το συνδυάσεις με μια μεγάλη καμπίνα έχει παραπάνω από αρκετό headroom στα 30w. Με αυτόν παίζει εδώ ο κιθαρίστας δεξιά

     

    O ήχος στο κλιπ δεν βοηθάει, αλλά απ' ό,τι καταλαβαίνω είναι όντως στο πνεύμα τού TH100.

  15. Τον πήρα καινούριο το 2010 (νομίζω) και είχε "καλάθι" για να μην τρίζουν οι λάμπες..Δεν ξέρω αν αργότερα άλλαξαν κ την πλακέτα. Μακάρι.

     

    Επίσης, έβαλαν και standby διακόπτη.

    Εδώ πάντως, ακούγεται άψογος για αυτό που ψάχνω:

     

  16. Όσο για την αξιοπιστία, κι εγώ τα ίδια με σένα είχα διαβάσει, παρόλα αυτά εμένα μου είχε βγάλει κάποιο πρόβλημα (τα έχω γράψει κι εδώ στο forum) και παιδεύτηκα με τους τεχνικούς να εντοπίσω την αιτία, λόγω πλακέτας, η οποία έχει ένα περίεργο τρόπο να είναι τοποθετημένη στο σασί , είναι ουσιαστικά 3 πλακέτες σε σχήμα "π", με αρκετά εύθραυστες ενώσεις μεταξύ τους, οπότε για να τον κοιτάξεις πρέπει να το βγάλεις όλο με προσοχή, κ είναι παίδεμα.

     

    Αυτό, στη 2η γενιά (μετά το 2012, αν θυμάμαι καλά) η Peavey to άλλαξε, πλέον τα πράγματα είναι απλά στην πρόσβαση και το service. Επίσης, έβαλε μεταλλικό "καλάθι" για να προστατεύονται και να μην συντονίζουν οι λυχνίες. Αν ψάξεις στο φόρουμ τής Peavey θα τα βρεις.

  17. Κατά 99% τα ξύλα που χρησιμοποιούν οι Απωανατολίτικης κατασκευής κιθάρες είναι από τα είδη που ευδοκιμούν εκεί, πράγμα που σημαίνει πως έχουν τη δική τους συμεριφορά σε σχέση με τα Αμερικάνικα, Ευρωπαϊκά και Αφρικανικά, που είναι πιο συμπαγή, λόγω τού ότι αναπτύσσονται σε  πολύ πιο στεγνά εδάφη. Τα παραπάνω, αν όντως πιστεύεις πως αλλάζει όντως ό ήχος εξαιτίας των διαφορών στο ξύλο τού σώματος μίας ηλεκτρικής όπως η RG Japan (υπόψην πως τα κομμάτια στο σώμα είναι τουλάχιστον τέσσερα), με το πολύ σκάψιμο λόγω Edge Pro, τη μεγάλη μεταλλική μάζα στη γέφυρα, το λεπτό μανίκι με το μεταλλικό locking nut &τα jumbo τάστα και τούς high output humbuckers. Βάλε και τον high gain ήχο που σίγουρα θα βγάζεις με τον ενισχυτή και τα πετάλια σου.

     

    Προσωπικά, σε αυτές τις κιθάρες (και όχι μόνο) δεν βρίσκω διαφορές εξαιτίας τού σώματος.

    Έτσι, θα πρότεινα να βάλεις άφοβα το σετ που ήδη έχεις και σού αρέσει πολύ, εξάλλου οι high output μαγνήτες δεν είναι επιλεκτικοί στα ξύλα.

  18. Για να εχεις ΚΑΛΑ καθαρα απο ΔΙΠΛΟΥΣ μαγνητες χρειαζεσαι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πανω απο 50 βαττ ,καλυτερα να ειναι 100,και φυσικα αναλογο ΜΕΓΑΦΩΝΟ (γυρω στα 200 με 300 βαττ) ενα EVM12L ή EMINENCE DELTA PRO....μονο αν η κιθαρα σου φοραει διπλους με ΠΟΛΥ vintage χαρακτηρα (SD Seth Lover π.χ.) και χαμηλη εξοδο μπορεις να ελπιζεις σε αξιοπρεπη καθαρα με τους ενισχυτες που αναφερεις.

     

    Θα μπορουσες να βαλεις βεβαια μια low gain 12AY7 στη θεση V1 για να εχεις λιγο πιο καθαρο ηχο αλλα ΙΜΗΟ αυτα ειναι ημιμετρα......

     

    Στις ΑΓΓΕΛΙΕΣ θα βρεις ευτυχως πολλους αντιστοιχους ενισχυτες στα λεφτα που θες να δωσεις.

     

    http://smart.noiz.gr/details.php?id=215058

     

    http://smart.noiz.gr/details.php?id=213179

     

    αυτος εδω ειναι πραγματικο τεφαρικι

     

    http://smart.noiz.gr/details.php?id=221612

     

    φυσικα και twin βρισκεις σε αυτα τα λεφτα

     

    http://smart.noiz.gr/details.php?id=223797

     

    Εντάξει, δεν περιμένω με τους διπλούς να έχω full καθαρά όπως με μία tele ή μία strat, ας αρπάζουν και λιγάκι, αρκεί ο ήχος να είναι όμορφος, ούτε να λασπώνει ούτε να είναι "τσίγκινος". Ούτως ή άλλως το 90% τού παιξίματος θα είναι με λίγο ή περισσότερο overdrive. H LP φοράει τους Classic 57 και οι άλλες με διπλούς παίζουν περίπου στο ίδιο output.

     

    Επίσης εννοείται πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Δυστυχώς όμως και τα 800€ θα ζοριστώ πάρα πολύ για να τα δώσω. Όπως γράφω και στο αρχικό post, δεν υπάρχει περίπτωση να πάω για μεταχειρισμένο, για τούς λόγους που ανέφερα.

  19. Φιλε κανε υπομονη μασε κανα φραγκο παραπανω και χτυπα ενα twin.Θα αλαξει ολος σου ο κοσμος ,παιζουμε τα ιδια πραγματα απο οτι ειδα.Φιλε μονο twin ,mono twin.Καντο και θα με θυμηθεις.φιλε περνας σε αλλη κατηγορια πιστεψε.Ο ενισχυτης παιζει μονος του ,ουτε πεταλια δεν χρειαζεται.Χτυπα ενα twin και ασε τις μεσες λυσεις.Δεν υπαρχουν μεσες λυσεις τελικα στη μουσικη ,χρονια επαιζα με κουβαδακια.Twin is the real thing.Καλες γιορτες και χρονια πολλα.

     

    Πολλά χρήματα, πολλά βατ, μεγάλο μέγεθος... δεν παίζει λοιπόν ο Twin.

    Ανταποδίδω τις ευχές!!!

  20. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά φίλος!!!

    Έχω εδώ και 1,5 χρόνο στην κατοχή μου τον Orange OR15H...είναι ένα μονοκάναλο κτήνος....ικανοποιητικό eq, πολύ καλό headroom κατά την γνώμη μου και από γκάζια όλων των ειδών (εκτός από σκληροπυρηνικό metal....:P)...τι θέλω να πω για τα γκάζια...το έχεις το gain στο ώρα 09.00 και σπάει ωραία, το βάζεις στο ώρα 12.00 και αρχίζεις να παίζεις AC/DC από εκεί και πάνω ροκαρεις μέχρι να σου πονέσουν τα δάχτυλα...τέλος στα full αρχίζει και fuzzιζει και βαράς και stoner αμα λάχει να ούμε....!!!!!!!!

    Ποιότητα κατασκευής πολύ καλή (Orange ρε φίλος!!!!!).

    Οπότε αν σου αρέσει ο british ήχος (εμένα με τρελαίνει) το χτυπάς!!!

    Τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπική άποψη και θέμα τι αρέσει στον καθένα!

    Σου εύχομαι να κάνεις τι καλύτερη επιλογή κατά την γνώμη σου και να τον χαρείς όποιον και να πάρεις!!  

    Αυτά....άντε και καλή Χρονιά να έχουμε όλοι μάγκες!!!!!

     

    Υ.Γ.

    Είχα παίξει το καλοκαίρι στον Νάκα στην Ναυαρίνου με έναν Laney Lioneart 20W Head και η αλήθεια ήταν πως με εντυπωσίασε....!!!!!!

     

    Χρόνια πολλα!!!

     

    Τα λες ωραία για τον ενισχυτή, συντομα και περιεκτικά, σωστός!

    Ο OR15 είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, όμως από τα reviews και τα κλιπάκια δείχνει να είναι πολύ μονόπλευρος (μονοκάναλος & χωρίς master volume γαρ). Εννοείται πως σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν βρίσκεις σούπερ all around ενισχυτή, αλλά οι περισσότερες από τις επιλογές που έχουν αναφερθεί είναι αρκετά πιο ευέλικτες. Συνεχίζω φυσικά να τον έχω υπόψη μου γιατί έχει κάτι στον ήχο του που με "τραβαέι" πολύ. Η ποιότητα κατασκευής των Orange, αν και Κίνα, είναι όντως αρκετά καλή. Έχω δοκιμάσει έναν TH100 και μού άρεσε, αν εξαιρέσεις το περιοριστικό μονό tone control στο βρώμικο κανάλι. Δεν ξέρω όμως αν ο OR15 ή ο TH30 είναι κοντά ηχητικά με τον TH100.

     

    Δεν έχω δοκιμάσει τον Lionheart 20, όμως έχω δει πολλά για την κατασκευή του. Κατ' αρχήν, από φωτογραφίες δείχνει παρόμοιος εσωτερικά με τη VC σειρά, πράγμα που δεν δικαιολογεί τη διαφορά τιμής. Έπειτα, απ' ότι λένε αυτοί που ξέρουν (δεν είμαι ηλεκτρονικός - δεν γνωρίζω αν πράγματι ισχύει), ο σχεδιασμός τού LH20 (2 single-ended σε παράλληλη σύνδεση) απαιτεί πολύ μεγαλύτερους και διαφορετικούς μετασχηματιστές σε σχέση με αυτούς που έχει τοποθετήσει η Laney. Αυτό λειτουργει αρκετά αποτρεπτικά για μένα, πάντως ο ήχος μού ακούγεται μια χαρά.

  21. Το drive του εμένα μ'αρέσει, απλώς έχει ένα θεματάκι με κάποιες ψηλές συχνότητες (σκέψου vox) που θέλουν λίγο σουλούπωμα (πχ άλλες προενισχύτριες, εγώ σκεφτόμουν κ καμμιά έυκολη μόντα, κυκλοφορούν απειρες στο διαδίκτυο).

     

    Αυτό που περιγράφεις, όπως το ακούω μού μοιάζει πιο πολύ με θέμα ηχείου και όχι λάμπας. Στην Ελλάδα πάντως, καλά είναι να μην ξεφεύγουμε πολύ με τις μόντες (πλην μεγαφώνων-λυχνιών), γιατί πρέπει να έχεις κι έναν καλό τεχνικό και αυτοί σπανίζουν & κοστίζουν.

    Πάντως γενικά ο C30 μού αρέσει αρκετά και απ' όσο τον έψαξα σε reviews έχει αξιοπιστία σαν κατασκευή.

     

    Είχα πριν τον VC15 έναν Valvestate 30 (1η γενιά) αλλά ήταν απογοήτευση.

  22. Είχα τον Peavey Classic 30 για κάμποσο καιρό.

    Με single coils μου άρεσαν πολύ τα καθαρά του: παχιά, κάπως κομπρεσσαρισμένα, ζεστά, πλούσια.

    Με humbuckers (les paul) οχι τόσο: κάπως μουντά κι ένρινα, κι "έσπαγαν" λιγουλάκι (με medium προς hot μαγνήτες).

    Κατά τ' άλλα όμορφος ήχος προς το vintage, και τελειος για ηχογραφηση με single coils.

     

    Εδώ με PRS (ούτε καν LP δηλαδή) άκου τα καθαρά του στα πρώτα λεπτά του βίντεο (bridge κ neck pickup)

     

    Όντως στο κλιπάκι τα καθαρά είναι οριακά, χωρίς να είναι άσχημα. Αν όντως είναι έτσι ο κανονικός ήχος τού C30, δεν με χαλάνε. Άλλωστε οι humbuckers στις κιθάρες μου είναι περίπου σε PAF χαρακτηριστικά, οπότε ίσως να βγαίνουν και λίγο πιο καθαροί. Το drive τού ενισχυτή ακούγεται αρκετά ως πολύ καλό.

     

    Από περιέργεια, με τι αντικατέστησες τον Peavey;

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου