Προς το περιεχόμενο

mr_davidoff

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    372
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από mr_davidoff

  1. Μετά από σένα όμως μπήκε κάποιος άλλος,γούσταρε τα μπιφτέκια,τις σαλάτες,τα σαγανάκια και τα πάντα όλα και πλήρωσε.Έτσι είναι αυτά.Μπορείς να μαγειρέψεις πολύ καλά και χωρίς να έχεις πάει σε σχολή στο Παρίσι,αλλά κάνοντας ιδιαίτερα στη ''μαγειρική'' ;)

    ναι ρε μαν ειρωνικα το ειπα και εγω μαζι σου ειμαι  :-[

  2. Συμπαθεστατε neeg (μην μου βαλεις τις φωνες παλι για το g, δεν βρισκω το αλλο γραμμα στο πληκτρολογιο. Τωρα θα μου πεις αν ψαξω θα το βρω....τελος παντων δεν εψαξα  ;D)

     

    Είναι μουσική, ο καθένας την υπηρετεί όπως καταλαβαίνει.

     

    Δεν ειναι μουσικη, αλλα ειναι μουσικες παραστασεις live στις οποιες παραγεται χρημα, και

    δεν μπορει να την υπηρετει ο καθ ενας οπως γουσταρει, αλλα σεβομενος τους νομους και τις εκαστοτε φορολογικες και ασφαλιστικες διαταξεις. Στο σπιτι του ο καθενας μας μπορει να υπηρετει οτι μπορει και οτι θελει.

     

    επειδή δε βάλαμε ταμπελάκι με τιμή

     

    Δηλαδη ολοι οι καλλιτεχνες που εχουν κασε (οι περισσοτεροι επαγγελματιες ολων των μουσικων χωρων), εχουν βαλει καποιο ταμπελακι στη μπαλα για να αναγνωριζονται??

    Δε μας πεζεις βρε Δαλαρα??!!

     

     

    αυτου που ζητάει ντουκου χαρτουρα

     

    Αυτο δεν το σχολιαζω γιατι ειναι σαχλαμαρα απ ολες τις αποψεις.

    Il puchino cio.  

    χαχαχα θεος !  ;D

  3. τις προαλες ειχα παει σε μια ταβερνα και παραγγελνω μπιφτεκια σαλατες σαγανακια της παναγιας τα ματια γενικα ε και τελικα δεν μου αρεσαν και τοσο και εφυγα χωρις να πληρωσω. Ειναι δυνατον να θες να πληρωθεις ρε φιλε αμα δεν ξερεις να μαγειρευεις ? Πηγαινε σε καμια σχολη στο παρισι και ξαναλα  ;)

  4. Εννοείται, αυτό έλειπε να ήταν άχρηστες! :)

    Ο τρόπος είναι αυτό που με απασχολεί.

    νταξει αυτος ο τροπος ειναι για να παρει ενα απλο χαρτι ωδειου,μπορεις να κανεις ιδιαιτερα και να το προχωρησεις οπως εσυ κρινεις  ;)

  5. Όχι... Όχι για σύνθεση. εκείνη την εποχή σε Σοβιετική Ένωση, Αρμενία κτλ αργά ξεκινούσαν την 'σοβαρή μελέτη της σύνθεσης'. Φυσικά ήξεραν μουσική και βέβαια κάνανε θεωρητικά αλλά δεν είναι παράλογο να πει κανείς ότι ξεκινάει να μαθαίνει "ακαδημαικά" σύνθεση στα 20+... (Εγώ πήγα Αγγλία για τα πρώτα επίσημα μαθήματα σύνθεσης στα 27 μου... για παράδειγμα).

    απο περιεργεια πριν πατε ειχατε παρει εδω διπλωμα φουγκας συνθεσης κτλπ και στο εξωτερικο ακολουθειται η ιδια μεθοδος ? (ξεκινας αρμονια μετα απο 3 χρονια αντιστοιξη μετα φουγκα κτλπ)

  6. πρωτη φορα που πηγα σε gospel εκκλησια στην αμερικη, ανεβαινει ενας πιτσιρικας 14-15 στα ντραμς, και μαζι με εναν ακομα στο οργανο αρχιζουν να παιζουν ενα 2/4 boogie του σκοτωμου. ακριβως το ιδιο beat που παιζουν σε απειρα punk κομματια.. σκοτωμος...

     

    .. την επομενη εβδομαδα κανανε μπαρμπεκιου.. ΜΕΣΑ στην εκκλησια..  ;D ολη η γειτονια

     

    γενικως αμα τους πεις να καθησουν ακινητοι, να μην τραγουδανε να μη χορευουν κτλ μαλλον θα αλλαζαν θρησκεια...  ;D

     

    οσον αφορα το gospel υφος, ουσιαστικα ολα τα ειδη της μοντερνας μουσικης απο εκει ηρθαν. τα παιξιματα τους ειναι εντελως συγκεκριμενα οταν παιζουν παραδοσιακο υλικο, απλα σημερα η gospel περιεχει στοιχεια απο ολα τα ειδη οποτε και οι μουσικοι παιζουν αναλογα. ο λογος που ακουγεται τοσο πολυ η gospel στην αμερικη ειναι οτι, μαζι με την country μουσικη, ειναι απιστευτα δημοφιλη ειδη εκει, με σταδια και εκκλησιες δεκαδων χιλιαδων θεσεων και μουσικους που κανουν καρριερα η βιοπορισμο αποκλειστικα στο ειδος.

    :P που ειναι αυτες οι εκκλησιες ρε συ ?

  7. αυτό το εξάγεις ως συμπέρασμα ή το ξέρεις? ;D

     

    γιατί και ο yameth αλλά και ένα κάρο αναφορές στο ίντερνετ συνυγορούν πως είναι κουφή κουφή!

     

    και οντόπικ:

    πέραν απ'το σεμινάριο που έκανε (που γενικώς το κανάλι του TAD είναι για χάζεμα με τις ώρες), μου έκανε τεράστια εντύπωση ο τρόπος που μιλάει και το πως σε "καθηλώνει" όπως είπε και ο gvour.

     

    και μια φιλοσοφική ερώτηση:

    να μπορεί να διακρίνει (μέσω των δονήσεων, όπως αντιλαμβάνεται πλέον το percussioning) και διαφορές όπως "κινείται" στο ταμπούρο, όπως εμείς κατάλαβαίνουμε κάποια διαφορά στον ήχο και, ίσως, στον τόνο....ή το μόνο που αντιλαμβάνεται είναι "κρούσεις"?

    το ξερω γιατι εχω τα παντα απο αυτην ειμαι μεγας φαν  8)

  8. μα εννοειται αυτο ολοι παιζουν τιμπανα και μπορουν να την λενε στο ντραμερ του συγκροτηματος και να εχουν αποψη  ;D

    περα απο την πλακα δεν ποσταρατε το θεικο βιντεακι με τον στιβι γουοντερ να δινει μερικα μαθηματακια στο ντραμερ του ! αλλα νταξει αυτος εδινε μαθηματα σε ολο το συγκροτημα αν ηθελε  8)

  9. εγώ τα κσέρο έτσι :

     

    ποιότητα μιας συγχορδίας = το αν η συγχορδία είναι min ή maj.

     

    dominant = η συγχορδία που έχει μεγάλη τρίτη και μικρή έβδομη. Τη γράφουμε Χ7 και στην τετράφωνη εναρμόνιση είναι η V βαθμίδα μιας ματζόρε κλίμακας

    _________

     

    συγχορδίες εντός ενός οργάνου ή συγχορδίες που δημιουργούνται από τη συνήχηση όλων των οργάνων?

    Ποιό είναι το κομμάτι? (περιέργεια)

     

    ενος οργανου οχι απο ολα μαζι. Τιποτα μωρε ενα απλο ειναι σχετικα για μενα το εκανα ,καμια φορα αμα εχω χρονο προσπαθω να βγαζω κομματια για εξασκηση  .απλα δεν καταλαβαινω τι παιζει η κιθαρα σε καποια σημεια . Καταλαβαινω τη βαθμιδα αλλα δεν ακουγεται ακριβως ιδιο μαλλον γιατι δεν μπορω να καταλαβω ακριβως σε τι κατασταση ειναι οι συγχορδιες.. Ισως φταιει και το οτι δεν ειμαι κιθαριστας γιατι μπορει ενας κιθαριστας εστω οπτικα να το καταλαβαινει..

     

  10. Μας εξηγείς, αν θες, γιατί καίγεσαι να ακούς τις αναστροφές; Διότι θεωρώ ότι αναλωνόμαστε σε ένα θέμα άνευ σημασίας ενώ (ξαναλέω) το σημαντικό είναι να μπορείς να ξεχωρίζεις ποιότητες και όχι βαθμίδες.

    ρε παιδια δεν ειναι οτι καιγομαι απλα μου την εδωσε γιατι προσπαθω να βγαλω σε ενα κομματι τι παιζουν ολα τα οργανα στο finale και δεν μπορω να το πετυχω 100% γιατι δεν μπορω να καταλαβω σε τι αναστροφες ειναι καποιες συγχορδιες . Δεν ειναι οτι θα πεθανω κιολας απο την λυπη μου αν δεν το βρω 100% απλα ρωτησα μηπως υπαρχει κανα φοβερο μυστικο που δεν ξερω, ετσι κουβεντα να γινεται  ;D

    ευχαριστω για τις απαντησεις παντως  ;D

  11. Μινόρε, ματζόρε, dominant, diminished, half diminished κλπ.

    Καλα αυτα προφανως ναι ειναι ξεκαθαρο τι ειναι αμα εισαι προσεκτικος και neeq σε μια αλληλουχια που λες ναι μπορεις να το κανεις γιατι δεν το ακους ουσιαστικα πας με τη λογικη . Εγω ελεγα ετσι μονη της αμα μπορεις να την καταλαβεις αν εχει καποιο στοιχειο ρε παιδι μου που σε βοηθαει. Λογικα δεν θα εχει ομως οκ θενξς  ;D

  12. Είναι αποτέλεσμα μελέτης. Ένας καλός μουσικός είναι σε θέση να ακούσει αναστροφές συγχορδιών.

    Οχι μονο απο κιθαρα γενικα σε κομματια μιλαω καταρχας και για ολα τα οργανα Ναι αλλα τι μελετης ? Σε τι να κανω εξασκηση ? Υπαρχει κανα τιπ ? Πχ ξερω οτι αν ειναι σε κανονικη μορφη ακουγεται πιο "λαμπερος" ο ηχος να το πω ? Αλλα για τα υπολοιπα ? Την πρωτη με τη δευτερη αναστροφη πως τις ξεχωριζεις ?

     

    Επισης αυτο που λετε για "ποιοτητα" τι εννοειτε ?

  13. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.

     

    Στην εισαγωγή του κομματιού κυρίως υπάρχουν επιρροές από συνθέτες και αυτοσχεδιαστές της παλιάς jazz, προ-bebop, όπως οι J.P. Johnson, Fats Waller ή, στο βαθμό που γίνεται βέβαια, Art Tatum., καθώς και μία σειρά ανθρώπων του Boogie Woogie, όπως οι Clarence Smith, Albert Ammons, Meade-Lux Lewis, Pete Johnson. Στον πολυρυθμικό χειρισμό πάμε πιο πολύ σε Marcus Roberts και Jason Moran, αλλά στα boogie και stride που παίζουν ενίοτε.

     

    Στο σόλο σε αυτό το κομμάτι, περισσότερο προς Bud Powell, Jarrett, Oscar Peteson, Red Garland και John Coltrane της εποχής "sheets of sound" θα έλεγα ως πηγές.

     

    Στο latin section πιο πολύ Rubalcaba, Camilo και κάποιο Corea και Hancock.

     

    Τώρα για κλασσικούς συνθέτες ειδικά σε αυτό το κομμάτι, δεν μου έρχεται κάτι στο νου. Σε άλλα στάνταρ. Αλλά σε αυτό το κομμάτι με το παρόν section, δεν σκέφτομαι κάτι. Πιθανώς οι στάνταρ μου επιρροές ίσως να ενυπάρχουν σε ό,τι κάνω: Bach, Scriabin και μετα-Σκριαμπινικοί, Messiaen, Ligeti, Lutoslawski, Bartok, Schoenberg, Rautavaara κτλ αλλά δεν νομίζω να φαίνονται σε αυτό το κομμάτι πολύ, γιατί είναι κομμάτι πιο jazz oriented...

    μερικους δεν τους ηξερα θα τους ψαξω ευχαριστω ! Ειπα για κλασικους γτ σε ενα σημειο μου εμοιαζε με αυτη τη κλασικη σονατα του μοτσαρντ την k545 χεχε

  14. Θα με αφήσεις να διαφωνήσω πάνω σε αυτό... Το hip hop δεν στέκει χωρίς RAPS (ρίμες)... Δλδ να στο πω αλλιώς... Δεν έχω ακούσει instrumental hip hop ;) Εκτός κι αν μιλάμε για τπτ μονόλεπτα άντε βαριά 2λεπτα interludes μέσα σε έναν δίσκο... Γενικά ισχύει beat+rap = hip hop!!! Εσύ έφτιαξες στην ουσία το beat! Τουλάχιστον έτσι έχω μάθει εγώ τόσα χρόνια...

    Αν και φαινεσαι γνωστης της χιπχοπ κουλτουρας τι εχεις να πεις για συγκροτηματα στυλ run dmc ?

  15. Καζαντζίδη τραγουδάμε μόνο όταν τον νιώθουμε και η φωνή μας δεν βγαίνει από το λαιμό και το στόμα μας.

    Αυτό δεν το γράφω για να σε πικάρω ούτε για να σε κριτικάρω, απλά χρειάζεται ψυχή και εδώ δεν βγαίνει έξω ψυχή απλά μια καλή φωνή.

    χαχα ωραιος  :P

  16. Ναι, μόλις πήρα έναν τέτοιο φίλο μου (αρχικιθαρισταρά btw) τηλ επειδή ήμουν σίγουρος οτι θα είχε πάει να τον ρωτήσω πώς του φάνηκε η συναυλία. Μου είπε "ναι, έχω δει σχόλια στο ιντερνετ και δεν καταλαβαίνω. Άκου πώς ήταν : μιλάμε για τεράστια μπάντα, με τον καινούριο κιθαρίστα τον ήπια αν και ξενέρωνα που δεν ήταν ο Φρ. και γενικά τα σπάσανε. Ο τραγουδιστής κλασικά ούτε νότα δεν πέτυχε, αλλά αυτά τα ξέραμε"  ;D ;D ;D

     

    Επ' αυτού ήταν το σχόλιό μου, πραγματικά δεν καταλαβαίνω κι εγώ αυτό το θέμα. Έχετε δει σε κανένα live dvd πχ (για να είναι και επίσημο, οχι σαν τα youtube βιντεάκια) να πετυχαίνει νότα ο Kiedis? Ειδικά με (το θεό) Frusciante στις διφωνίες ήταν πάντα πάρτον έναν και χτυπα τον άλλο, αλλά εκεί πας για το groove, το ροκ και το σπάσιμο (για τα οποία φημίζονται).

     

    Πάντως, εγώ που είμαι φαν του Φρ. όχι μόνο θα πήγαινα σε λάιβ του αν ερχόταν, αλλά και θα δυσκολευόμουν πολύ γύρω από το τι χρώμα κραγιόν να φορέσω, ακόμη και αν γνωρίζω πάρα πολύ καλά οτι ακόμα και στους δίσκους του είναι εξωφρενικά παράφωνος. Αν μετά άκουγα fans bitching θα ήμουν βέβαιος οτι απλά δεν γνώριζαν πού πήγαιναν.

    αμα ειπε κατι τετοιο φανταζομαι ποσο μεγαλος κιθαριστας ειναι  ::) λαιβ των πεπερς στο γιουτουμπ βαριεμαι να βλεπω αλλα στο συγκεκριμενο λαιβ μια χαρα ηταν

  17. Τι είπε?

    να ακουτε παντα μουσικη μεταλ τζαζ λατιν εθνικ τα παντα γιατι ολα τα ειδη εκφραζουν τους ανθρωπους ,θα σας αγαπαμε για παντα ,δεν θα ξεχασουμε ποτε τη σημερινη μερα κτλπ

    τοσο απο καρδιας  ;D

  18. Παιδια 34 χρονια zildjizn avedis  & K.επισης και paiste formula 602  Καποια 25 χρονια .Αυτες τις 3 σειρες δεν τις αλλαζω με καμμια αλλη .Συμβουλη μου στα Μαγαζια και δοκιμαζεις δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρης.

    Οταν ηταν ν'αγορασω πιατινι παρ'ολη την πειρα μου παντα πηγαινα μαζι με καποιον αλλο ντραμμερ (φιλο παντα) δυο αυτια ειναι καλυτερα απο ενα.

    εννοεις 4 απο 2 !

  19. Όσο μπανάλ και να είναι ο μέσος όρος της αγγλικής προφοράς μας,με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη και η απλουστευμένη βερσιόν προφοράς των αγγλικών που είναι τα αμερικάνικα,πιστεύω ότι τουλάχιστον οι εγγλέζοι θα καταλάβαιναν περισσότερους στίχους από ελληνική αγγλόφωνη μπάντα!

     

    και εσυ τους καταλαβαινεις τωρα που το προσεξες αλλα βλεπεις ποσο αντιαισθητικο ειναι το αποτελεσμα  ;)

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου