Προς το περιεχόμενο

asimakis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    14
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από asimakis

  1. Το δάπεδο είναι και αυτό ένα σύστημα  ΜΑΖΑ-ΕΛΑΤΗΡΙΟ-ΜΑΖΑ , η αποτελεσματικότητα του οποίου θα εξαρτηθεί κατ'αρχάς από την σωστή φόρτηση του "ελατηρίου" αλλά και από την σωστή τοποθέτηση της "μάζας". Έτσι η αύξηση της μάζας πετυχένεται με την χρήση πολλαπλών στρωμάτων ξύλου και γυψοσανίδας. Ταυτόχρονα η εναλλάξ σταυρωτή τοποθέτηση τους και το σωστό σφράγγισμα δίνει την απαραίτητη σταθερότητα.

    Ο συνδυασμός ξύλου-γυψοσανίδας έχει να κάνει περισσότερο με το θέμα κόστος και τοποθέτηση...δηλαδή η γυψοσανίδα είναι ένα φθηνό υλικό ,πολύ έυκολο να δουλευτεί και προσφέρει αρκετή μάζα ενώ το ξύλο προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα συν μάζα....

     

    Τα ελαστομερή υλικά που μπορούν να τοποθετηθούν ανάμεσα ουσιαστικά λειτουργούν τόσο σαν dampening αλλά και όπως πολλοί υποστηρίζουν σαν κομμάτια μιας πιο σύνθετης κατασκευής constrained layer που έχει πολλάπλά (αν και αμφισβητίσημα) αποτελέσματα (διαφορετικά coincidence dips και άρα εξομάλυνση της συνολικής καμπύλης ηχομείωσης, μετατροπή της κινιτικής ενέργειας σε θερμική κλπ κλπ).

     

    Στην πραγματικότητα ένα τέτοιο δάπεδο είναι από την φύση του συμβιβασμός σε ότι αφορά ένα πραγματικό "βαρύ" πλωτό δάπεδο καθώς ούτε τα χαρακτηριστικά συμπίεσης του πετροβάμβακα είναι απόλυτα γνωστά (και άρα και το αναγκαίο φορτίο),ούτε η συμπεριφορά του κάτω από συγκεκριμένη φόρτιση και σε βάθος χρόνου....έτσι ουσιαστικά δουλεύουμε λίγο "στα τυφλά" (με αποδεδειγμένα όμως καλά αποτελέσματα) τουλάχιστον σε ότι αφορά την φυσική συχνότητα συντονισμού της κατασκευής και σε ότι αυτό συνεπάγεται.

     

    Νικόδημε με όλο το σεβασμό στις γνώσεις σου αλλά επειδή είμαι ομοιοπαθής με τον aspkd μιας και βρίσκομαι στη φάση κατασκευής ενός μικρού studio θα ήθελα να παραθέσω μερικές σκέψεις μου ίσως και λανθασμένες:

    Α) Δεν είμαι σίγουρος αν θα πρέπει να συσχετίζουμε τον πετροβάμβακα ενός πλωτού δαπέδου με τα λαστιχένια υλικά που λειτουργούν καλύτερα κάτω από ένα ορισμένο φάσμα φόρτισης. Πιστεύω δηλαδή ότι οι ιδιότητές του σε απομόνωση κτυπογενών θα ήταν αναλοίωτες ακόμα και με την ελάχιστη φόρτιση βάρους.

    Β) Οσο για την "μη πιστοποιημένη" του χρήση σε δάπεδα, από τη μίνι έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι και η knauff κατασκευάζει ειδικούς πετροβάμβακες γι αυτή τη δουλειά αλλά και η geolan το συνιστά. Επίσης με γκουγλαρισμα διαπίστωσα ότι εφαρμόζεται κατά κόρον στην κατασκευή των πλωτών δάπεδων πλοίων.

     

    εδω

    https://sites.google.com/site/kotetsistudio/photo-construction

    ανεβάζω φωτό από την εξέλιξη της κατασκεύης και παρακαλώ σχολιάστε αν διαπιστωθεί κάποιο λάθος. Πάνω από την άμμο  θα τοποθετηθούν 2 στρώσεις νοβοπάν και θα επιχειρήσω να εδράσω τοίχους και οροφή μόνο πάνω στο δάπεδο. αλήθεια aspkd αφού τα μεγέθη είναι σχετικά μικρά, γιατί δεν στήριξες την οροφή στους τοίχους και έβαλες extra ανάρτηση από οροφή;

    καλή επιτυχία!

     

  2. Σωστός ο alderbody και αν θέλουμε να είμαστε απόλυτοι μια συμπλήρωση: signal path μπορεί να θεωρηθούν και σημεία όχι τόσο προφανη π.χ το τροφοδοτικό. Ολα χορεύουν στο ρυθμό. Όλα παίζουν ρόλο και το μεγαλύτερο οι νότες που θα παίξουμε  ;)

  3. Για εφαρμογές που έχουν σχέση με αναλογικό ήχο θεωρούνται πιό "ζεστές" οι carbon composition (αν και στην περίπτωσή σου μπορεί να μην είναι ακουστή η διαφορα) Γενικα αποφεύγουμε ότι έχει να κάνει με smd

  4. τα υλικά στα ηλεκτρονικά παίζουν τόσο ρόλο στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα όσο και τα υλικά μιας συνταγής φαγητού.

    Κάθε υλικό (μεχρι και τα καλώδια) ανεξαρτήτως κόστους ακούγεται διαφορετικά με τη μεγαλύτερη διαφορά να την κάνουν οι πυκνωτές. Γενικός κανόνας: φθηνοί πυκνωτές=θολότερος και στενότερος ήχος πράγμα που μπορεί να είναι υπέρ σε κάποιο dist.

     

  5. Για σου Μακη τι γινεται ρε φιλε .Θα κατεβω Πατρα μετα το Καρναβαλι αν θες τα λεμε απο κοντα.

    Φτιαχνεις studio;ΑΝ μπορω να βοηθησω στην Διαθεση σου.

    Στείλε mail ή πάρε με τηλ (69744144-ένα-έξι) να πιούμε κανα καφέ. Ελπίζω να έχει προχωρήσει λίγο ώς τότε.

     

    Συγνώμη παιδιά για το off topic αλλά ο κόσμος απ' ότι φαίνεται είναι μικρός!

  6. Γειά σου Περικλή! μόλις συνειδητοποίησα ότι γνωριζόμαστε. έχεις έρθει σπίτι μου και έχω έρθει στο studio σου. θυμάσαι; λέξεις κλειδιά: Πάτρα - rhodes73 - κανα 3αρι χρόνια πρίν.

     

    δες εδώ τις φωτό

    https://sites.google.com/site/kotetsistudio/

  7.  

    Beero δε θέλω να σε πείσω αλλά δε βλέπω το λόγο που διαφωνεις με την τεχνική ΜΕΜ που ακολούθησα για το πλωτό δάπεδο,αφού κάνεις παραθέσεις οι οποίες συμφωνούν. Στη διαδικασία που έριχα την αμμο, χτυπώντας το δάπεδο άκουγα την ιδιοσυχνότητά του η οποία σαφώς κατέβαινε όσο φορτωνόταν. Τώρα περισότερο νιώθεις, παρά την ακούς. Το τύμπανο που αναφέρεις κουρδίζεται σε συχνότητες που ακόύς και όχι σε αυτές που δεν ακούς!!  Οσο θα το φορτώνω παραπάνω με δάπεδο-τοίχους-πράγματα θα κατεβαίνει κι άλλο. Επίσης μην υποτιμάς τις μελέτες που κάνουν οι εταιρείες παραγωγής υλικών. Αν διαβάσεις με προσοχή στή σελίδα που σου έστειλα θα δεις ότι υπάρχουν πετροβάμβακες οι οποιοι είναι ειδικά φτιαφμένοι γι αυτή τη δουλειά δηλ. να δέχονται μεγάλα φορτία μέχρι και μπετόν, και μάλιστα αναφέρει σαφώς "κτυπογενείς ήχοι" Η δε αντοχλη τους σε φορτία είναι από 2,0kN/m2 - 10kN/m2 με άλλα λόγια μέχρι 1000 κιλά ανα τετραγωνικό μέτρο και όχι περιμετρικά όπως αναφέρεις! Στο σημείο που αναφέρεις για την ομοιόμορφη κατανομη βάρους βάζοντας τους τοίχους επάνω, εκεί σίγουρα έχεις απόλυτο δίκιο και γι αυτό το λόγο είπα παραπάνω ότι δεν ντο συνιστώ σε κανένα.

  8. αν θυμάμαι καλά έλεγες να στηρίξεις την τοιχοποιεία στο πάτωμα. Είδες τί έπαθα, μην το κάνεις λοιπόν...

     

    Θα σου πρότεινα να κάνεις την κατασκευή που έκανε ο fleamail και είναι σχεδιο του νικόδημου που κάθε άλλο παρα ανίδεος είναι.

     

    Το framing πρέπει να γίνει στην υπάρχον πάτωμα με αντικραδάσμικά τακάκια στο σκελετό.

     

    Αν θες να στηρίξεις τοιχοποιία σε πάτωμα τότε θα πρεπει να κάνεις ένα πολύ βαρυ πλωτό πάτωμα με ακριβα αντικραδασμικά εφεδρανα τα οποία λειτουργούν αφού δεχθουν το ανάλογο βάρος.

     

    Είναι μια κατασκευή που θέλει πολυ προσοχη στου υπολογισμούς και δεν αξίζει τον κόπο.

     

    Δες το θέμα The Green Room και θα καταλάβεις. Η κατασκευή είναι πολύ πιο απλή απόσο νομίζουμε με την προυπόθεση να ξέρεις ή να έχεις κάποιον που να ξερει να δουλευει με γυψοσανίδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι παιχνιδακι.

     

    Επειδή εγω εμπλεξα που εμπλεξα, μιας και δεν εχεις κάνει τοιχοποία ακόμα διέλυσέ το και ξανακάντο. Αυτό που πας να κάνεις είναι σαν αυτό που έκανα οπότε είναι τεσταρισμένο το ότι η κατασκευή σου θα φέρει το εντελως αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητο.

     

    Την βρεγμενη αμμο ειλικρινά δε καταλαβαίνω γιατί την έβαλες. Δηλαδη αφού περιμένεις να στεγνώσει γιατί δεν πήρες κατευθείαν στεγνή άμμο?

     

    Επίσης το δωμάτιό σου δεν θα έχει καμία πλωτότητα. Και τα βάρη όπως τα έχεις υπολογίσει είναι λάθος. Και είναι λάθος γιατί πρέπει να κάνεις συγκεκριμένες πράξεις με συγκεκριμένους τύπους και να έχεις γνώσει πάνω σε αυτό να εχεις ρίξει πολύ διάβασμα ώστε να υπολογίσεις αν το δωμάτιο θα πλέει.

     

    Είναι το εξης απλο που εχω αναφερει πιο πριν, για το κάθε μηχανοκίνητο υπάρχουν οι ανάλογες αναρτήσεις

     

    Εσύ λοιπόν ξέρεις πιο είναι το πεδίο φόρτισης του πετροβάμβακα στο πάτωμα ο οποίος είναι αυτός που θα λειτουργήσει σαν αναρτηση για να απορροφηθουν οι κραδασμοι κ ο δομικος θορυβος που προκαλείται από όργανα σαν το μπασσο και τα ντρας? Μάλλον όχι γιατί δεν δίνονται αυτά τα χαρακτηριστικά από τον κατασκευαστή του πετροβάμβακα.

     

    Είναι όμως μια δοκιμασμένη λύση εφόσον ΔΕΝ στηρίξεις επάνω την τοιχοποιία. Αν την στηρίξεις ο πετροβάμβακας θα υπερφορτιστεί χωρια που έχει και το βάρος της άμμου και των ξύλων από πάνω και θα δημιουργηθεί μια κοιλότητα η οποία θα λειτουργήσει σαν ενισχυτής χαμηλών.

     

    Πιστεψέ με ΔΕΝ το θέλεις...δεν θες να ερθεις στη θέση μου Αυτές τις μέρες είμαι αρκετα χάλια έχω πολυ ανησυχία και πάρα πολλα νευρα όσο και να προσπαθω να το πάρω στην πλάκα δεν γίνεται γιατί έχω δωσει ήδη λεφτά.

     

    Καντο μονος σου αλλά καντο σωστά βασει ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΩΝ, απλών σχετικά κατασκευών.

     

    Καλη τυχη κ σε σενα...

     

     

     

    Η τοιχοποιία σε πλωτό πάτωμα είναι κάτι που έχει ήδη δοκιμαστεί σε studio που έχω επισκευθεί με πολύ καλά αποτελέσματα.Απλά θέλει οποσδήποτε προσοχή στη μετέπειτα κατασκευή. Παρ όλα αυτά για να γίνω ξεκάθαρος δε θα το πρότεινα σε κανέναν μιας και δεν είναι καθόλου διαδεδομένο και το κάνω αναλαμβάνοντας το ρίσκο.

    Ο πετροβάμβακας 150kg/m3 επιλέχθηκε λόγω της απλότητας της κατασκευής και των εξαίρετων χαρακτηριστικών του. Η κατασκευή πλωτού δαπέδου πάνω σε πετροβάμβακα δεν είναι δική μου επινόηση μιας και το προτείνουν και η γνωστή πολυεθνική εταιρεία

    http://www.knaufinsulation.gr/el/%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

    http://www.knauf.gr/www/el/insulation/applications/floor_1/floor_1.php

    αλλά και η άλλη γνωστή που είδες στις φωτο (σε τλεφωνική μου επικοινωνία που είχα με το μηχανικό τους).

    Η δε αντοχές του σε βάρος - κατα τον κατασκευαστή - είναι τέτοιες  που η άμμος που έριξα είναι σαν να κάθισε πάνω του χοντρό κουνούπι.

    Η άμμος επιλέχθηκε γιατί είναι πολυ βαριά, πολυ χαλαρή και πολύ φθηνή. Οταν αγοράζεις άμμο δεν έχεις τη δυνατότητα να την πάρεις στεγνή χειμωνιάτικα μιας και όλες οι μάντρες οικοδομικών υλικών είναι υπαίθριες οπότε δεν το επέλεξα αλλά το έπαθα.

    Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά είναι απλώς σκέψεις που δεν θα πρότεινα να δοκιμάσει κανεις λόγω πίθανών προβλημάτων στατικής που μπορεί να παρουσιαστούν εκτός αν γνωρίζει το guru της γυψοσανίδας ΘΕΜΗ 8-). Θα πρότεινα να ανατεθεί σε κάποιον ειδικό

    Ενστάσεις ευπρόσδεκτες !

  9. Είδα τις φωτογραφίες και τα σχόλιά σου και πραγματικά τα πράγματα είναι απογοητευτικα.    Φοβάμαι μήπως κάνω κανένα λάθος και πάθω κι εγώ κάτι παρόμοιο στο υπό κατασκευή "κοτέτσι" μου:

     

    ( https://sites.google.com/site/kotetsistudio/photo-construction ).

     

    Απ΄ότι διακρίνω, στην πράξη δεν υπάρχει καμία πλωτότητα της κατασκευής μιας και φαίνεται ότι υπάρχουν παντού ηχογέφυρες. Αλήθεια! στη φωτό με τα καδρονάκια του πατώματος στη γωνία γιατί υπάρχει αυτή η λαμαρίνα;γιατί τα καδρονάκια και η λαμαρίνα ακουμπάνε στο μπετό; Νομίζω ότι είναι σαν να προσπαθείς να ηχομονώσεις ένα περιστρεφόμενο κρουστικό τρυπάνι τυλιγμένο γύρω-γύρω με πανάκριβα υλικά, έχοντας όμως τη μύτη του να μεταφέρει κραδασμούς πάνω στο μπετόν!

    Εύχομαι να ξεμπλέξεις χωρίς επιπρόσθετο κόστος

     

  10. καλη συνεχεια beeros05 και καλή επιτυχία.

    Στη δική μου περίπτωση προσπάθησα να ακολουθήσω λογική απλότητας γιατί δεν μπορώ να διαθέσω τα ποσά που αναφέρονται για κατασκευές τέτοιου είδους με "ειδικά" υλικά & συνεργεία. Εχω ήδη αγοράσει σχεδόν όλα τα δομικά στοιχεία και μαζί με το κλιματιστικό είμαι σχεδόν στα 1500€ για χώρο 5,5Χ3,5μ2. φιλοδοξώ να μην ξεπεράσω τα 2.500€ μαζί με τις custom πόρτες και όλα τα υπόλοιπα.

    Όσο για τα βάρη:Αρχικά το κέλυφος του πλωτού δωματίου θα αποτελείται από μονή γυψοσανίδα & 5αρη75kg/m3 πετροβάμβακα δηλ συνολικό βάρος <15kg/m2 τοίχου, άρα για ύψος 3m, η φόρτιση του δαπέδου θα είναι περίπου 40kg το τρέχον μέτρο. Αν υπάρχει πρόβλημα ήχου υπάρχει δυνατότητα πρόσθεσης επιπλέον μάζας.

  11. Εγώ πάντως στο studiaki που έχω ξεκινήσει θα τολμήσω να στηρίξω τους τοίχους πάνω στον 5cm/150άρη πετροβάμβακα - 7,5 cm αμμο θαλάσσης - osb/mdf και σχεδόν ολο diy. Νομίζω ότι ο πετροβάμβακας είναι αρκετά ανθεκτικός να σηκώσει τον  πανάλαφρο τοιχο γυψοσανίδας και η άμμος παμφθηνη (30€/μ3)/ελαστική/βαριά. Παράλληλα εξασφαλίζεται πλωτότητα όλου του δωματίου και όχι μόνο του δαπέδου.

    Ισως η λήση της άμμου να λειτουργήσει σαν βαρύ γεμιστικό για τις πόρτες, αλλά ακόμα το σκέφτομαι.

     

    φωτό του υπό κατασκευή "κοτετσιού" μου έχω ανεβάσει εδώ:

    https://sites.google.com/site/kotetsistudio/photo-construction

     

    συμβουλές & σχόλια ευπρόσδεκτα

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου