Προς το περιεχόμενο

turrican2

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    29
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από turrican2

  1. προς OP:

    τι θα έλεγες να ψάξεις και τους jet city; είναι σχεδιασμένες από τον soldano, από ότι έχω διαβάσει σε διάφορα φόρουμ έχουν εξαιρετικές κριτικές, και είναι αυτή την στιγμή και πάμφθηνα για αυτό που είναι.

     

    Για τον ήχο που λες ότι ψάχνεις φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα σε καλύπτει απόλυτα.

    με 195 ευρώ παίρνεις κεφάλι 20 βατ, με 300 combo 1*12.

     

    το combo είναι παραπάνω λεφτά από αυτά που λες, αλλά ίσως αξίζει τον κόπο και να μην σου λείψει καθόλου ο παλιός σου ενισχυτής. Ζήτω η Κίνα!

    δες τις τιμές του thomann:

    http://www.thomann.de/gr/jet_city_amplification_20h.htm

    http://www.thomann.de/gr/jet_city_amplification_112rc.htm

     

    καλές αγορές!

  2. γειά σας,

     

    γνωρίζει μήπως κανείς/μια που μπορώ να βρω στην Αθήνα καλώδιο MIDI 30 εκατοστών;

     

    έχω ψάξει στο κέντρο (εξάρχεια κλπ) σε όλα τα καταστήματα που γνωρίζω, και το μικρότερο που βρήκα ήταν του ενός μέτρου.

     

    Ο Thomann έχει, αλλά δεν πολυθέλω να κάνω παραγγελλία 3 ευρώ και να πληρώσω κερατιάτικα για μεταφορικά.

     

    Βοηθήσετε με να γλιτώσω την καλωδιομακαρονάδα στο ρακ!!!

     

    ευχαριστώ προκαταβολικά.

  3. Εξαρτάται από τον ήχο που θες να βγάλεις.

    Αυτός που λες είναι ένας τρόπος, συνδέεις τα εφέ σου σειριακά. Οι επαναλήψεις από το delay σου θα έχουν επίσης chorus κλπ. Σχετικά με το ποιο πάει πρώτο ή δεύτερο, πειραματίσου, αν και μάλλον δεν θα ακούσεις πολλές διαφορές.

     

    Τώρα, αν πηγαίνεις για άλλον ήχο, δηλαδή οι επαναλήψεις του delay σου να ΜΗΝ έχουν άλλα εφέ κλπ, δηλαδή παράλληλη σύνδεση, χρειάζεσαι έναν μίκτη, όπου αφού σπλιτάρεις το σήμα από το send του ενισχυτή σου, το στέλνεις ξεχωριστά στο κάθε εφέ, παίρνεις την έξοδο του κάθε εφέ σε ξεχωριστά κανάλια εισόδου του μίκτη και στέλνεις την έξοδό του μίκτη στο return του ενσιχυτή σου.

     

    Για το σπλιτάρισμα, δεν χρειάζεσαι ξεχωριστή συσκευή, απλά έναν αντάπτορα, μιας και χρησιμοποιείς line level σήμα.

     

    Ομολογουμένως πιο πολύπλοκη συνδεσμολογία, αλλά αν θες τέτοιον ήχο ή πας με mixer ή με ένα πολυεφέ που να έχει εσωτερικά δυνατότητες και σειριακής και παράλληλης συνδεσμολογίας στα εφέ του, και τα οποία να σε ικανοποιούνε (χωρίς να χρειάζεσαι την "τάδε" αγαπημένη σου συσκευή για chorus για παράδειγμα.)

     

    Για παράδειγμα, εγώ σιχαίνομαι το reverb σε σειριακή σύνδεση, θέλω να μπαίνει μόνο στο βασικό μου σήμα και να αφήνει τα λοιπά (delay και chorus) απείραχτα.

    Άρα: σε σειρά dalay και chorus, και παράλληλα με αυτά το reverb.

     

    Αν τα παραπάνω σου ακούγονται μπερδεμένα, ξεκίνα με την σειριακή σύνδεση (όπως το περιγράφεις δλδ) και αν σου κινήσουν την περιέργεια και άλλα τα ξαναλέμε.

     

    καλές συνδέσεις!

  4.  

    1.επιμενεις εσυ στη ψυχεδελεια βλεπω..... ;D ;D

     

    2.χρωσταμε τα κερατα μας τα τραγια,

     

    3.σταση πληρωμων ειναι χρεοκοπια και μετατροπη της χωρας σε Αλβανια του Χοτζα.

     

    4.οχι δεν θα ξανακανω κουβεντα επι του θεματος μαζι σου..κουραζομαι.... ;D

     

    Αν δεν θες να κάνεις κουβέντα με οποιονδήποτε μην απαντάς στα ποστ, ειδικά όταν δεν απευθύνονται σε εσένα, και ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ αν το κάνεις για να προσβάλλεις. Δικαίωμά σου είναι να συζητάς μόνο με όσους συμφωνούν μαζί σου, αλλά αυτό απέχει λίγο από τις ύβρεις...

     

    Όσον αφορά την ουσία, αυτό που εσύ αποκαλείς ψυχεδέλεια (δηλαδή η στάση πληρωμών σαν η λύση στο ελληνικό πρόβλημα) τυχαίνει να διατυπώνεται από αρκετούς οικονομολόγους. Ενδεικτικά οι καθηγητές Λαπαβίτσας, Τομπάζος, ο Δ.Καζάκης και άλλοι. Google ή π.μ. αν θέλει κανείς για συγκεκριμμένα άρθρα.

  5. Συγνώμη, αλλά κάνεις τεράστιο λάθος!  :-\

     

    Ας ξεκινήσουμε από τον τύπο P1/P2 = R2/R1. Συμφωνείς με αυτόν? Και αν όχι γιατί?

     

    είναι προφανές πως όχι. Γιατί:

    στο κύκλωμα ενισχυτή-φορτίου έξετάζουμε 4 μεγέθη: φορτίο εξόδου (την εμπέδηση του ηχείου/συνδυασμού ηχείων), τάση εξόδου (την τάση που εφαρμόζεται στα άκρα του φορτίου), ένταση εξόδου (το ρεύμα που διέρχεται από το φορτίο) και την απόδοση του ενισχυτή στο φορτίο (την ενεργό ισχύ).

     

    η σχέση κατανάνωσης ισχύος στο φορτίο είναι: P=I^2/R1. R1 είναι πχ 4 ωμ.

     

    Καλό είναι να μένουμε σε αυτόν τον τύπο, γιατί είναι ο μόνος που μας εξασφαλίζει από το να υπολογίσουμε κατά λάθος απώλειες, αλλά έστω ότι υποθέτουμε ότι εργαζόμαστε με ιδανικό ενισχυτή και φορτίο χωρίς απώλειες (πρότυπη αντίσταση).

     

    Η τάση στα άκρα του φορτίου είναι V=I*R. Το λάθος στην θεώρησή σου είναι ότι υποθέτεις ότι η τάση στα άκρα του φορτίου παραμένει σταθερή, ανεξάρτητα από το φορτίο. Αν συνδέσουμε πχ φορτίο εμπέδησης R2= 8 ohm, τότε πρέπει να ξαναυπολογίσουμε τα μεγέθη. Με δεδομένο ότι α) κάθε ενισχυτής παρέχει σταθερή ισχύ - καθώς και οι περισσότερες συσκευές για ευνόητους λόγους - και β) ότι η τιμή του φορτίου είναι επίσης δεδομένη, αυτό που αλλάζει στο δεδομένο κύκλωμα είναι ο λόγος τάση/ένταση (V/I).

     

    Αυτή την επεξήγηση την έκανα για να δούμε ακριβώς πως δουλεύουν τα 4 αυτά μεγέθη στο σύστημα. Για ΚΑΘΕ ηλεκτρονική συσκευή τα δεδομένα που παρέχονται είναι ΠΑΝΤΑ η ισχύς (κατανάλωσης και ενεργός), η αντίσταση εισόδου/εξόδου και η τάση τροφοοδοσίας.

     

    Αν κάποιος επιμένει να το ξανασυζητήσουμε, χρειαζόμαστε σχεδίαση κυκλώματος, και να πω την αλήθεια βαριέμαι τώρα να ανοίγω το spice...

  6. Οι ενισχυτές μπάσου λειτουργούν όπως όλοι οι ενισχυτές, ακριβώς το ίδιο!

    Και τα Watt έχουν, σχέση με τα Ωμ....  Ισχύει, P = V^2 / R ή P = I^2 * R

    Τα αμπέρ πολύ σωστά όπως λες αλλάζουν. Αλλά η τάση εξόδου παραμένει σταθερή. Αν συνεχίσεις τους τύπους μαθηματικά, θα καταλήξεις στον λόγο P1/P2 = R2/R1.  ;)

    Αυτό ισχύει όμως θεωρητικά ( ιδανικός ενισχυτής ) και όχι στην πράξη....

    Αν σου αρέσουν, να τα πάρεις! Για τα Watt μην αγχώνεσαι. Ειδικά, αν έχεις σκοπό να πάρεις κι άλλη καμπίνα μην το σκέφτεσαι καθόλου! 

    Καλές αγορές! Περιμένουμε εντυπώσεις! :)

     

    Τα σταθερά μεγέθη είναι σε κάθε περίπτωση η ισχύς (καταναλισκόμενη/αποδιδόμενη/άεργος) και η εμπέδηση του φορτίου. Το πρώτο προκύπτει από την αρχή διατήρησης ενέργειας, και είναι σαφές για παράδειγμα ότι δεν μπορείς να ζητήσεις περισσότερα βατ από έναν ενισχυτή από όσα μπορεί να δώσει! το δεύτερο είναι κατασκευαστικό μέγεθος.

     

    επειδή πάνω στο φορτίο ισχύει ο τύπος που αναφέρεις, αυτό που αλλάζει είναι ο λόγος της τάσης προς την ένταση. Για αυτό και παρατηρούμε διαφορές στο ηχόχρωμα αλλά και στην ένταση σε καμπίνες με διαφορετικά μεγέθη φορτίων, ακόμα και αν τα ηχεία είναι τα ίδια.

     

    Συμπέρασμα: η ισχύς παραμένει σταθερή.

     

    Μία ακόμα παρατήρηση, χρήσιμη βασικά σε κιθαρίστες: Πολλοί λαμπάτοι ενισχυτές ΔΕΝ αποδίδουν την ονομαστική ισχύ τους, αλλά πολύ περισσότερη. Κλασσική είναι η περίπτωση παλιών μάρσαλ για κιθάρα, όπου τα 100 για παράδειγμα βατ τα αποδίδει στα όρια του κλιπαρίσματος, εκέι που αρχίζει δηλαδή η παραμόρφωση. (πχ στο 4/10 στο ποντεσιόμετρο του master volume). Αυτοί οι ενισχυτές τερματισμένοι αποδίδανε πανω από 200 βατ στο φορτίο τους!

     

    Η αλήθεια είναι ότι για ενισχυτές μπάσου δεν έχω ασχοληθεί σχεδιαστικά και μελετητικά...

  7. Παιδιά δεν ξέρω αν οι ενισχυτές μπάσου λειτουργούν διαφορετικά από οποιουσδήποτε άλλους ενισχυτές αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΑ ΒΑΤ ΜΕ ΤΑ ΩΜ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ! Ενας ενισχυτής αποδίδει ΠΑΝΤΑ τα ίδια βατ, ανεξάρτητα από το φορτίο. Αυτό που αλλάζει είναι τα αμπέρ τα οποία οδηγούν το φορτίο(ηχείο), το οποίο για την περίπτωση που εξετάζουμε δεν μας αφορά.

  8. "Κάθομαι και σκέφτομαι , θα μου πείτε ότι σκέφτομαι πολύ, μια λύση χωρίς το ΔΝΤ.

    Γιατί ο Παπανδρέου δεν ζητά από τους ΄Ελληνες καταθέτες να δανείσουν την χώρα τους με 4% επιτόκιο για 5 χρόνια? Αφού στις Τράπεζες υπάρχουν καταθέσεις ύψους 300 δις ευρώ. Ποιος ...

    ΄Ελληνας θα αρνιόταν αφού έτσι κι αλλιώς παίρνει επιτόκιο 1% αν το παίρνει και αυτό? Κανένας. Λέω λοιπόν, λέω μήπως και δεν υπάρχουν ούτε οι καταθέσεις του ελληνικού λαού στις Τράπεζες και τα λεφτά του κόσμου έχουν γίνει αέρας. Γιατί αλλιώς πως εξηγείτε ότι ρευστό δεν υπάρχει και πρέπει να παραγγείλεις για δύο μέρες μετά ακόμη και 5.000 ευρώ. …"

     

    Aπό ανάρτηση στο troktiko.

     

    Πώς σάς φαίνεται;

     

    Δεν βλέπω άλλη λύση από στάση πληρωμών κατ'αρχήν. Ούτε η πρώτη χώρα που θα το κάνει χωρίς να χρεοκωπήσει, ούτε η τελευταία. Δεν χρωστάμε σε κανέναν.

     

    έτσι και αλλιώς στάση πληρωμών μας κάνουν στους μισθούς και τα εισοδήματά μας. Συνολικά θα μας κόψουν τα ΑΜΕΣΑ μέτρα (χωρίς να υπολογίσουμε αυτά των επόμενων μηνών) περίπου το 30% των εισοδημάτων. Φυσικά αυτό δεν θα ισχύσει για τους μεγαλοκαρχαρίες, που θα τα τσεπώσουν πάλι για να τα πιουν στην υγειά των κορόιδων

     

    Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που θα πάρει τολμηρά μέτρα, σε όφελος των εργαζομένων. Με τα ίδια και τα ίδια κλάφτα χαράλαμπε...

  9. απο την αλλη μπορει και αποψεις σαν και αυτη να εχουν βαση

    Επιτέλους... φτωχοί!

     

    Του ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ

     

    ...Να ξαναγίνουμε φτωχοί. Όπως ήμασταν πάντα. Όπως οι ήρωες των παλιών

    αναγνωστικών που οι γιαγιάδες έμοιαζαν με γιαγιάδες κι όχι με συνταξιούχες

    πόρνες. Όπου οι μπαμπάδες επέστρεφαν το μεσημέρι για να καθίσει ΟΛΗ η

    ελληνική οικογένεια στο τραπέζι και να φάει το σεμνό φαγητό -όσπρια

    πεντανόστιμα και ζαρζαβατικά με μαύρο ψωμί μοσχοβολιστό- ενώ η γάτα και ο

    σκύλος περίμεναν στωικά να 'ρθει η σειρά τους... Να ξαναγίνουμε φτωχοί όπως

    ήμασταν πριν σαράντα και πενήντα χρόνια. Τότε που ονειρευόμασταν εν μέσω

    γκρι, μπλε και μπεζ χρωμάτων, τότε που καμιά Ελληνίδα δεν φιλοδοξούσε να

    γίνει ψευδοξανθιά, τότε που η λάσπη κολλούσε συμπαθητικά στα παπούτσια μας

    και οι αυθεντικοί ζήτουλες βρίσκονταν έξω απ' τις εκκλησιές περιμένοντας το

    τέλος της λειτουργίας και του μνημόσυνου. Να ξαναγίνουμε φτωχοί πλην

    τίμιοι, χωρίς κινδύνους να ξεστρατίσουν οι αρχιμανδρίτες προς την ψηφιακή

    παιδοφιλία. Να βρούμε ξανά τις σωστές μας κλίμακες χωρίς αγωνία

    παρκαρίσματος και παχυσαρκίας. Να ξαναβρούμε τη γεύση του «μπατιρόσπορου»,

    των ελαχιστοποιημένων αναγκών, να ανακαλύψουμε εκ νέου τον ποδαρόδρομο και

    το συγκινητικό μοντέλο της «γυναίκας της Πίνδου». Μόνο με τέτοιες ηρωικές

    διαδρομές ενδεχομένως να ακυρώσουμε το κόμπλεξ μας έναντι του Μπραντ Πιτ

    και της Ναόμι Κάμπελ.

     

    Να ξαναβρούμε -γιατί όχι- και τους παλιούς καλούς εχθρούς (κυρίως από τα

    βόρεια) που σήμερα τους έχουμε σκλάβους στα παβιγιόν μας . Να ξετρελαθούμε

    από την επικοινωνιακή μας υστερία με τα σιχαμένα κινητά τηλέφωνα που

    κατάργησαν κάθε έννοια ιδιωτικής ζωής. Να σκάψουμε στις αυλές -όσοι έχουν

    αυλές- και να κάνουμε παραδοσιακούς ασβεστόλακκους για να ασπρίζουμε τα

    δέντρα έτσι για καλαισθησία και υγεία. Να βρούμε πάλι τη σημασία του

    χώματος καταργώντας το καυσαέριο του επάρατου τρέχοντος πολιτισμού.

     

    Να εφεύρουμε τις παλιές νοσοκόμες που σέρνονταν από σπίτι σε σπίτι

    ρίχνοντας ενέσεις πενικιλίνης στα οπίσθια ολόκληρου του Έθνους. Να

    προσδιορίσουμε ξανά την ντροπή και τον «σεβασμό» προσέχοντας το βλακώδες

    λεξιλόγιο των τέκνων μας. Επιτέλους, όποιο τέρας βρίζει ή χρησιμοποιεί την

    πάνδημη και πολυμορφική λέξη «ΜΑΛΑΚΑΣ» πάνω από εκατό φορές την ημέρα να το

    μπουκώνουμε με «κόκκινο πιπέρι εξόχως καυτερό», όπως τον καιρό της

    εξαίρετης φτώχειας μας .

     

    Να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα κουλά μας χέρια σε δουλειές που σήμερα

    δίνουμε του κόσμου τα λεφτά, όπως μεταποίηση ρούχων, αλλαγές γιακάδων στα

    πουκάμισα, καρικώματα στις κάλτσες, υδραυλικές και σχετικές εργασίες. Να

    απαγορευτεί διά ροπάλου το γκαζόν που για μας τους πρώην φτωχούς δεν

    σημαίνει απολύτως τίποτα. Στη θέση του να φυτευτούν λαχανικά ή και

    οπωροφόρα για να μην καλοσυνηθίζουμε την κάστα των μανάβηδων. Κάποτε ο

    μαϊντανός, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ήταν τα βασικά καλλωπιστικά των κήπων

    μας . Να επανακτήσουμε το κύρος μας, χρησιμοποιώντας βέργες κι

    ό,τι τέλος πάντων απαιτούσε ο βασικός σωφρονιστικός κώδικας τα χρόνια της

    περήφανης ανέχειας..

     

    Σταματήστε τις ψυχολογίες και τις παραφιλολογίες για τα «τραύματα» των

    παιδιών.

     

    Μόνο λύσεις γήινες και πρακτικές -χωρίς ενστάσεις από τον Ρομπέν της

    ευαισθησίας, τον ΣΥΡΙΖΑ- θα αποκαταστήσουν την τρέλα και το χάος που

    υπαινίσσονται οι στατιστικές.

     

    Να θυμηθούν οι Νεοέλληνες πως προέρχονται απ' τον Μεγαλέξανδρο, από τον

    Μιλτιάδη, τον Αριστείδη και προφανώς απ' τον... Αλκιβιάδη, πράγμα που

    σημαίνει ότι μπορούν να βάλουν σε ενέργεια τον «δίκαιο θυμό» αν συμπέσουν

    με ληστές τραπεζών, περιπτέρων, σούπερ μάρκετ και κοσμηματοπωλείων. Κανένας

    δισταγμός.. Τα παλιά χρόνια για ψύλλου πήδημα σε μπαγλάρωναν. Θυμήσου και

    κόψ' τους τα χέρια ή και τα αχαμνά. Επιτέλους ας σταματήσουμε την ευρωπαϊκή

    μας ψυχοπάθεια.. ΠΟΤΕ κανένας Έλληνας δεν έγινε σωστός Ευρωπαίος. Ούτε καν ο

    Αβραμόπουλος ούτε καν ο Σημίτης και άλλοι τέτοιοι που μου διαφεύγουν. Απ'

    τον καιρό που σταματήσαμε να θυμώνουμε σωστά, την πατήσαμε. Σταματήστε το

    «ντόπινγκ» με το τσουλαριό των λαϊκών ασματομουλάρων. ΠΟΣΟΥΣ ΠΙΑ

    ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΣ, κύριοι καναλάρχες της πλάκας; Δεν είναι καιρός

    να ξεβρωμίσει ο τόπος απ' τους εκφραστές του τραγουδιστικού Κάμα Σούτρα;

    ΠΟΙΟΣ θα μαζέψει τις ελιές στα περιβόλια όταν ο κάθε πικραμένος ονειρεύεται

    να γίνει αφίσα στη Συγγρού; Ποιός θα καθαρίσει τη Συγγρού απ' το αίσχος της

    καψουρικής ταπετσαρίας, κύριοι δήμαρχοι; Οι τραβεστί; Οι καημένες οι

    τραβεστί έχουν άλλες υποχρεώσεις...

     

    Μη φοβάστε τη φτώχεια. Η πατρίδα μας είναι ευλογημένη έστω κι αν δεν

    παράγει λαμαρίνες αυτοκινήτων ή καλής ποιότητας νάρκες και όπλα για τους

    τριτοκοσμικούς..

     

    Θυμηθείτε την ευλογία του ελαιόλαδου, της κορινθιακής σταφίδας, του χαλβά

    Φαρσάλων, των εσπεριδοειδών, της σαρδέλας και των λατρεμένων ραδικιών.

    Λάδι, χόρτα, ελίτσες, λίγο τυρί και ψωμί ζεστό, να φρεσκάρουμε στο

    μνημονικό μας το παλιό αναγνωστικό του Δημοτικού. Το ξέρω πως είναι ζόρι να

    κόψουμε το σούσι απότομα, όμως ήρθε ο καιρός να αναβιώσουμε την όπερα της

    πεντάρας, της δεκάρας και των άλλων χρηστικών μας αξεσουάρ. Μια δοκιμή

    νομίζω πως θα μας πείσει...

     

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ και ο Θεός των μικρών πραγμάτων μαζί μας.

     

    πράγματι, βαδίζουμε όπως τότε:

    http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/03/blog-post_25.html

    Στην υγειά των κορόιδων!

  10. κιθάρες:

    1) μια τομ άντερσον (μοντέρνα σουπερστρατ, αλλά σε κόψιμο τέλε, με δυο διπλούς και φλόιντ).

    2) μια φέντερ φλόιντ ρόουζ κλάσικ αν θυμάμαι καλά το όνομά της, αμερικάνικη στρατ δηλαδή αλλά με φλόιντ τρέμολο και έναν διπλό ντιμάρτζιο στην γέφυρα.

    3) μια κάστομ του τζίμη που βρήκα σε ευκαιρία, πολύ περίεργη και ιδιαίτερη κιθάρα, κάπως σαν τις παλίες που έβγαζε η Ibanez για τον reb beach.

     

    στο ρακ:

    προενισχυτής soldano x88r (ο τρικάναλος)

    τελικός vht 2/90/2

    switcher/looper rolls

     

    υπάρχει ακόμα και ένας παλιός καλός core προενισχυτής (τους θυμάτια κανείς;), αντιγραφή του egnater IE4. Τον χρησιμοποιώ που και που για το εξαιρετικό του καθαρό κανάλι, στα βρώμικα αν και αξιοπρεπέστατος ο soldano είναι απλά αλλού...

     

    σε πετάλια:

    ένα BSM Fireball (germanium treble booster)

    ένα MI Audio Blues Pro (overdrive)

    Morley Bad Horsie Wah

     

    Καμπίνες:

    δύο 1χ12 κάστομ "εμπνευσμένα" από thiele, με μεγάφωνα VHT 100 (από την eminence).

     

    εκκωφαντική η απουσία πολυεφέ και/ή αντίστοιχων πεταλιών, η κρίση χτύπησε την πόρτα μας και να δούμε τι άλλο θα μας πάρει...

     

    πάρτε και φωτό:

    P1716%5B01%5D_17-02-10.JPG

     

    Η ακουστική είναι μια παλιά σάπια φέντερ που απλά γεμίζει το πλάνο, και μας έκανε παρέα σε παραλίες  ;D

     

     

  11. χμ, οι φιουζιονάδες τείνουν να χρησιμοποιούν ΠΟΛΥ εξοπλισμό, οπότε ο προσανατολισμός σου ίσως πρέπει να είναι προς ράκ μεριά - προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο μόνος δρόμος.

     

    ο Holdsworth αν θυμάμαι καλά χρησιμοποιούσε ένα ψηφιακό modeller της Yamaha, οπότε η επιλογ΄γη ενός Axe-fx φαίνεται σαν μια πολύ καλή κίνηση, δεδομένου και του προυπολογισμού σου!

     

    δες και ένα βιντεάκι όπου ο Chris Poland, που έχει αρκετά παρεμφερές ήχο, εξηγεί υπεραναλυτικότατα το ράκ του:

     

     

    ένα τελευταίο σχόλιο: οι περισσότεροι που πάνε προς τέτοιους ήχουν χρησιμοποιούν ΠΟΛΥ κομπρέσιον, και λίγο γκέιν. το οποίον σημαίνει ότι χρειάζεσαι και διαστημικά χέρια - και προφανώς μυαλό και ταλέντο!

     

    καλή τύχη και καλές αγορές!

  12. Φιλοι και συναδερφοι, αναρωτιομουν αν το basswood θα ηταν καλη επιλογη για μια stratocaster σε επιπεδο pro :P Βασικα εχω στο μυαλο μ την blue flower floral η οπως αλλιως την λενε της fender..... 8α εινα καλο μαραφετι ομως??? Το basswood θα ανταποκρι8ει σαν πιο βαρυ ash or alder??? Γενικα α3ιζει να ασχολη8ω με το συγγεκριμενο κι8αρονι???? Περιμενω τις απαντεις σχετικα με αυτα και γενικα τις strat (οτι μα8αινεις καλο ειναι).....

     

    Peace 'n' Love..........

     

    Τι ήχο κυνηγάς να βρεις και τι μουσική θα παίξεις;

  13. Από τα Proel είχα κακή εμπειρία (θόρυβος-αντοχή).

     

    Η καλύτερη λύση όντως είναι να αγοράσεις χύμα καλώδια και αντάπτορες καλής ποιότητας - Klotz και Neutrik είναι μια χαρά συνδυασμός - και αν ξέρεις να τα φτιάξεις μόνος σου, αλλιώς να τα δώσεις σε κάποιον γνωστό σου, όλο και κάποιος θα έχει ένα κολλητήρι. Έτσι και καλύτερο ήχο θα έχεις, και στα μέτρα σου θα είναι, χωρίς τα γνωστά μακαρόνια, και αν σου χρειαστεί κάποια στιγμή κάτι επιεπλέον ή μια αλλαγή στον εξοπλισμό σου θα έχεις μια μικρή καβάτζα.

     

    Όσον αφορά το κόστος, δυστυχώς ισχύει και εδώ ο γνωστός κανόνας των χαιφιντελάδων. Αξίζει (σχεδόν πρέπει) τα καλώδια σε ένα ηχητικό σύστημα να καταλαμβάνουν το 10% του συνολικού κόστους. Μανούρα μεν, αλλά...

     

    Σε κάθε περίπτωση, αν δεν μπορείς να ξοδέψεις πολλά, θα πρότεινα να πάρεις καλά RCA καταρχήν, μιας και είναι τα πιο επιρρεπή σε κοπανήματα κλπ, και είναι χάσιμο χρημάτων να σου χαλάνε επειδή είναι μάπα και να ξανααγοράζεις κλπ.

     

    καλές αγορές!

  14. Το λέει η δημοκρατία. Από τη στιγμή που δεν προσβάλει αναφαίρετα δικαιώματά σου ένας νόμος οφείλεις να τον σεβαστείς ανεξαρτήτως του κατά πόσον συμφωνείς ή διαφωνείς.

     

    1. Τα κόμματα δεν τα ψηφίζουμε γιατι έχουν ωραία στελέχη, με καλό λόγο, συμπαθητικούς κλπ. Τα ψηφίζουμε για τα προγράμματά τους. Όταν λοιπόν μια κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το πρόγραμμά της, αλλά τα ακριβώς αντίθετα, οφείλουμε να την παλέψουμε, ΕΙΔΙΚΑ όσοι/ες την ψήφισαν.

     

    2. Βασική αρχή οποιασδήποτε δημοκρατίας δεν είναι η παθητική αποδοχή των νόμων και της εκτέλεσής τους, αλλά η δημόσια και λαική κριτική. Είναι (ή τουλάχιστον θα έπρεπε) υποχρεωση κάθε πολίτη να ασκεί κριτική, και η κριτική προφανώς δεν περιορίζεται στο να γράφουμε άρθρα, αλλά και στο να δρούμε. Η δημοκρατία παραείναι καλή ιδέα για να την θυμόμαστε κάθε 4 χρόνια. Και αυτό ισχύει είτε για άτομα, είτε για κόμματα.

     

    3. Αν όπως θες λοιπόν, ένας νόμος προσβάλλει βασικά δικαιώματά μας, τι οφείλουμε να κάνουμε; Η εργασία είναι δικαίωμα, ακόμα και βάσει του συντάγματος. Ε αυτό είναι το βασικό δικαίωμα που χτυπιέται. Τι να κάνουμε τότε, απλά να τους κάνουμε μύνηση;

     

     

    Δε γνωρίζω για την υγεία, αλλά για την παιδεία τα στοιχεία λένε το ακριβώς αντίθετο.

     

    Υψηλότατη αναλογία εκπαιδευτικών/μαθητή και κάκιστη αξιοποίηση του δυναμικού αυτού (π.χ. ρουσφετολογικές αποσπάσεις που αφήνουν κενά σε κάποιες-προβληματικές συνήθως-περιοχές ενώ δημιουργούν συνωστισμό αργόσχολων σε άλλες) με αποτέλεσμα, παρά τη δαπάνη, στις αξιολογήσεις οι μαθητές μας να πατώνουν.

     

    Και όσο για το "δωρεάν παιδεία", κατά τη γνώμη μου είναι απλά μια ακόμα απόδειξη του πόσο προσκολλημένοι είμαστε σε στερεότυπα χιλιομασημένα, με καταστροφικές συνέπειες που όμως δυστυχώς έχουν μπει στο πετσί μας και δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε και κάνουμε ένα βήμα παραπέρα που ίσως είναι η αρχή για κάτι καλύτερο.

     

    Όσο δειλιάζουμε να κάνουμε έστω και ένα βήμα μακριά από τη μούχλα που μας περιτριγυρίζει σιγουρεύουμε το ότι χαθούμε μέσα της.

     

    Τα στοιχεία λένε ότι κατά μέσο όρο αντιστοιχεί ένας καθηγητής για 28 παιδιά, και το υπουργείο παιδείας προβλέπει να το πάνε στα 31. Αυτό δεν είναι ακριβώς κάλυψη των θέσεων...

  15. Δηλ. εξακολουθεις να επιμενεις οτι η Αργεντινη σωθηκε επειδη το 0.0001% του εργατικου δυναμικου της ...εκανε καταληψη σε 10 εργοστασια....

     

    Αρα αναλογικα αν καταλαβουν 2000 Ελληνες εργατες δυο..μακαρονοποιιες (επιτηδες αναφερω την ΜΟΝΑΔΙΚΗ σοβαρη βιομηχανια που υπαρχει στην Ελλαδα,αλλα εργοστασια δεν νομιζω να υπαρχουν πια...) η Ελλαδα θα...σωθει....τι ναπω...ΜΑΚΑΡΙ να ειναι ετσι

     

    Στα υπολοιπα δεν σου απαντω γιατι εχουμε τετοιο χασμα αποψεων που τζαμπα χαλαμε τη ζαχαρενια μας ;)

     

    Όχι, αν ΞΑΝΑδιαβάσεις το προηγούμενο ποστ μου σχετικά με την αργεντινή θα θυμηθείς ότι άποψή μου είναι ότι η θεμελιώδης απόφαση που έβγαλε την αργεντινή από την κρίση ήταν η στάση πληρωμών του χρέους.

     

    Το παράδειγμα των κατηλλειμένων εργοστασίων το αναφέρω σε αντίστιξη με το παράδειγμα της λειτουργίας των εργοστασίων όταν τα είχαν ακόμα οι πεφωτισμένοι τους ιδιοκτήτες, και τα φαληρίσανε.

     

    και είναι σίγουρο ότι όχι μια-δυο μακαρονοβιομηχανίες θα κλείσουνε συνεπεία της κρίσης και των μέτρων, αλλά πολύ περισσότερα. Και τότε πιστεύω ότι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι, ΚΑΙ για το δικό τους καλό ΚΑΙ για την κοινωνία.

     

    Αν οι μάνατζερ, οι ιδιοκτήτες και οι consultants αποτύχουν, θα τους φερουμε απο την πίσω πόρτα κάποια στιγμή με κάποιες υποθετικές μελοντικές επενδύσεις, που για τις προσελκύσουμε -  και αν τελικά θα τα καταφέρουμε να τις προσελκύσουμε - προυπόθεση είναι να απολυθούν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες, να πέσουν οι μισθοί, να πληρώνουμε πιο πολύ ΦΠΑ κλπ;

     

    Και τελικά, αν κλείνουν μακαρονοβιομηχανίες κλπ, να σου θυμίσω την ερώτηση που μου έκανες: ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ; Και στα χρόνια που θα έρθουν αυτό δεν θα είναι καθόλου αστείο ερώτημα.

     

    Το ότι διαφωνούμε ριζικά είναι το μόνο σίγουρο. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητάμε  ;)

  16.  

    φυσικα και φταινε(φταιμε)

     

    απο τη στιγμη που το 1980 η Ελλαδα δεν χρωσταγε ουτε μια δραχμη και τωρα χρωσταει 360 δις.

     

    Το χρεος εφτασε εκει που εφτασε για 3 μονο λογους..

     

    1.Το ριξιμο των δανειων (αλλα και των τρις που μας ΧΑΡΙΣΕ η ΕΕ) στην ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (με τη μορφη του 4πλασιασμου των δημοσιων υπαλληλων για ψηφοθηρικους λογους & την κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος) & οχι στην αναπτυξη

     

    2.Την υπερτιμολογηση που εφαρμοζαν ολες οι κρατικοδιαιτες επιχειρησεις (10-15 οικογενειες) χρηματιζοντας τους πολιτικους

     

    3.Την παυση καθε παραγωγικης/αναπτυξιακης  διαδικασιας στην Ελλαδα & την αντικατασταση της με το πασης φυσεως βολεμμα (αυτο εγινε με εναν συνδιασμο ιδιωτικης και δημοσιας πρωτοβουλιας...& φυσικα οδηγησε και στην πληρη ΗΘΙΚΗ καταπτωση των Ελληνων με τα αποτελεσματα που βλεπουμε σημερα)

     

    ΤΙΠΟΤΑ αλλο δεν φταιει.

     

    Η Αργεντινη εχει 40 εκ.πληθυσμο οποτε το νουμερο δεν ειναι μικρο,ειναι απλα ΑΣΤΕΙΟ.

    μικρό-ξεμικρό, είναι 10.000 πιο πολλοί από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, και τα πάνε μια χαρά και σίγουρα μέχρι στιγμής καλύτερα από τα πρώην αφεντικά τους.

     

    ΩΡΑΙΑ ολα αυτα...(αν και ειναι ολα αντισυνταγματικα (με εξαιρεση το 1 & 4 τα οποια απλα ειναι ανεφραμοστα η θα μας οδηγησουν εκτος ΕΕ) & παρανομα και φυσικα θα καταπεσουν μεσα σε 1 λεπτο σε οποιοδηποτε διεθνες δικαστηριο...

    Ούτε ένα από τα 5 σημεία που προτείνω για να γίνει κουβέντα δεν είνα αντυσυνταγματικό, έχεις λάθος. Και η στάση πλωρωμών είναι θεμιτή τακτική στα πλαίσια άσκησης πολιτικής, και η φορολόγηση κεφαλαίων είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ στα πλαίσια άσκησης οικονομικής πολιτικής.

    Και φυσικά από πουθενά δεν απαγορεύεται η εθνικοποίηση!!!!

    Αλλά ακόμα και αν ήταν αντισυνταγματικά, οι νόμοι απλά καθορίζονται από την εξουσία καταπώς τους βολεύει, και ναι, ακόμα και οι νόμοι είναι αντικείμενο κριτικής, πως να το κάνουμε!

     

     

     

     

    Μια ερωτηση ομως..

     

    ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ? (γιατι αυτα εκαναν και στη Β.Κορεα και σε ολο το κομμουνιστικο μπλοκ καποτε και ολοι ξερουμε τι εγινε)

     

    Όσο είμαι εγώ ο Allan Holdsworth, άλλο τόσο ήταν κομμουνιστικά τα κράτη του λεγόμενου "υπαρκτού σοσιαλισμού". Για το ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ σου επιστρέφω την ερώτηση παρακάτω

     

    Εγω αντιθετα προτεινω

     

    1.ΜΗΔΕΝΙΚΗ φορολογια για 10 ετη σε ολες τις επιχειρησεις που θα ερθουν να κανουν επενδυσεις στην Ελλαδα (οτι εκαναν και οι Κυπριοι και ειναι τωρα πλουσιοι) με την προϋποθεση οτι για 100 χρονια θα παραμεινουν στην Ελλαδα και αν εχουν κερδη δεν θα κανουν ουτε μια απολυση,επισης μηδενικη φορολογια για 10 ετη σε ολες τις ελληνικες επιχειρησεις αλλα και στους Ελληνες που θα ανοιξουν μια νεα επιχειρηση.

     

    Και οι φόροι από ποιούς θα συλλέγονται;;; Εμείς θα τα πληρώνουμε πάλι; Εδώ όλοι μιλάνε για το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, και θα προτείνουμε οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ της φοροδιαφυγής να μην φορολογούνται καθόλου;

     

    Επιπλέον θα δώσουμε κίνητρα να ανοίξουν και άλλες επιχιερήσεις, την στιγμή που τα επίσημα στοιχεία του κράτους αναφέρουν ότι έχουμε στην ελλάδα περίπου 900.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις!!!!!!!!!!!!!

    ΤΙ κοινωνική χρησιμότητα μπορεί να έχει αυτό πια...

     

    Αλλά στην Ελλάδα όλοι έχουν μεγαλώσει με την μανία να ανοίξουν μαγαζάκι, να γίνουν επιχειρηματίες...

     

    2.Μετατροπη ολων των γεωργικων καλλιεργειων σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ (ειμαστε η μονη χωρα που μπορει να το κανει αυτο) ετσι θα εχουμε κορυφαια & εξαγωγιμα αγροτικα προϊοντα.

     

    Σωστό. Συμπληρώνω: κατάργηση των επιδοτήσεων στα προιόντα, που έχει οδηγήσει στην μονοκαλιέργεια, και πέρασμα των επιδοτήσεων στους παραγωγούς. Οργάνωση όλης της παραγωγής σε αγροτικούς συναιτερισμούς, με δουλειά από κοινού.

     

    3.Καταργηση ολων των προνομιων των εργατοπατερων & συνδικαλιστων & φυσικα υποχρεωση τους να εργαζονται κανονικα και οχι να εισπρατουν διπλους μισθους και συνταξεις.

     

    Να μου επιτρέψεις να σου πω ότι στην σημερινή κοινωνία ο συνδικαλισμός στον ιδιωτικό τομέα είναι σχεδόν ποινικό αδίκημα, που σε οδηγεί κατευθείαν στην απόλυση. Ούτε εγώ γουστάρω εργατοπατέρες τύπου παναγόπουλου και παπασπύρου, αλλά μαζί με τα ξερά δεν πετάει κανείς και τα χλωρά. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικαλιστών τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα κάθε άλλο παρά προνόμια απολαμβάνει, το αντίθετο!

     

    4.Καταργηση ολων των κλειστων επαγγελματων

     

    ΠΧ μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί... ας το φανταστούμε μια τέτοια κοινωνία που την μελέτη των ηλεκτρικών μιας οικοδομής θα την υπέγραφε ένας απόφοιτος ΙΕΚ...

     

    5.Υποχρεωτικη μειωση ΟΛΩΝ των τιμων/αγαθων/ακινητων κατα 30% (οσο δηλ.ειναι το ανταγωνσιτικο πλεονεκτημα που χασαμε μπαινοντας στο ευρω)

     

    Απολύτως σωστό μέτρο. Ας το σκεφτούμε κι άλλο: Ποιος θα επιβάλλει ένα τέτοιο μέτρο; ΠΧ το ΔΝΤ σε όσες χώρες έχει "επισκεφτεί", το αντίστροφο κάνει, ξεκινώντας ΠΑΝΤΑ με τα καύσιμα, που συμπαρασύρουν και όλα τα άλλα.

    Άρα ένα  τέτοιο αίτημα για να είναι ρεαλιστικό πρέπει να συνοδεύεται και από αίτηαμ για να ξεκουμπιστεί το ΔΝΤ.

    Και είναι σίγουρο ότι ένα τέτοιο αίτημα θα έρθει σε σύγκρουση και με τους λοιπούς μηχανισμούς της "αγοράς", σημαίναι και μια σειρά άλλων πραγμάτων δλδ για να είναι εφαρμόσιμο...

     

    6.Απολυση ολων των πλεοναζοντων ΔΥ (αυτων δηλ.που οι θεσεις πρεπει να καταργηθουν) και εγραφη του σε κεντρα εκπαιδευσης & αποκαταστασης εργασιακων δεξιοτητων ετσι ωστε να βρουν δουλεια στις ξενες εταιριες που θα ερθουν & στις νεες ελληνικες επιχειρησεις που θα ανοιξουν  .

     

    Με όλο τον σεβασμό (πάλι), μου φαίνεται αστείο ότι μπορεί να περιμένει κανείς τις ξένες εταιρίες που θα έρθουν σαν μεσσίες, την σταγμή που η οικονομική κρίση είναι παγκόσμια, και οικονομίες πολύ μεγαλύτερες από την ελληνική είναι ήδη σε ύφεση! Αντίθετα, εγώ λέω ΠΡΟΣΛΗΨΗ και άλλων ΔΥ, υπάρχουν τεράστιες αναγκες ε νοσοκομεία, σε σχολεία, για να ξεκινήσουμε μόνο από τα βασικά.

     

    7.Βουλη 100 βουλευτων (και πολλοι ειναι)

     

    8.Ανοιγμα ΟΛΩΝ των τραπεζικων λογ/μων ΟΛΩΝ των βουλευτων και ΔΗΜΕΥΣΗ της περιουσιας οσων εχουν χρηματιστει

     

    9.ΔΗΜΕΥΣΗ της περιουσιας ολων των κρατικοδιαιτων επιχειρηματιων (θα τους βρουν πανευκολα ανοιγοντας τους λογ/μους των βουλευτων) που εκλεψαν το κρατος.

     

    10.Διασταυρωση με τη βοηθεια του google earth/ελικοπτερου της ακινητης περιουσιας με τη φορολογικη δηλωση καθε Ελληνα (μια πτηση πανω απο τις βιλλες των βορειων και νοτιων προαστιων και σταματημα καθε Porsche/Mercedes & φορολογικος ελεγχος αρκει.Προστιμο ισο με την πραγματικη αξια των αγαθων που δεν δικαιολογει η φορολογικη δηλωση τους.

     

    11.Ενδεχομενη αναδιαπραγματευση των ληξεων των κρατικων ομολογων

     

    12.Καταργηση της χυμα "ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" στην τριτοβαθμια εκπαιδευση,τα πενεπιστημιακα ιδρυματα θα χρηματοδοτουνται μονο βαση αποτελεσματων και οι φοιτητες που δεν θα τελειωνουν τις σπουδες τους μεσα σε 4-5 χρονια θα υποχρεουνται στην καταβολη χρηματικης αποζημιωσης στο κρατος (5000 ευρω/χρονο ειναι καλα νομιζω),καταργηση φυσικα των "δωρεαν" βιβλιων

     

    Δηλαδή στον καιρό της φτώχειας, θα καταργήσουμε την δωρεάν παιδεία! Με τι προσόντα μετά θα φέρουμε την περιβόητη ανάπτυξη; με την μαγκιά μας;

     

    Αυτα για αρχη

     

     

     

     

    Νομίζω λοιπόν ότι το ερώτημα ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ οφείλω να στο αντιστρέψω.

  17. Αυτά.

    Α και να μην ξεχάσω.

    Οιοσδήποτε έχει μικρή γνώση συμβατικών δεσμεύσεων και συμφωνιών και μακριά από τις κομματικές μοίρλες και μεμψιμοιρίες καταλαβαίνει ότι ο δημόσιος τομέας δεν ιδιωτικοποιήθηκε. Απλώς χαρίστηκε. Και απορώ που σε αυτό το φόρουμ δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για την καθημερινή ληστεία που λέγεται "διόδια εθνικής".

     

    απόλυτα σωστό. Πέρα από τις συγκεκριμμένες προτάσεις, νομίζω είναι εξαιρετικά σημαντικό να ριζώσει η αντίληψη ότι δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευτούμε τους ίδιους που μας έβαλαν στην κρίση για να μας βγάλουν.

     

    Ούτε ξένοι επενδυτές θα έρθουν σύντομα, αφού η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ύφεση η οποία θα ενταθεί την ερχόμενη περίοδο - οικονομίες πολύ μεγαλύτερες από την ελληνική βρίσκονται ήδη σε ύφεση, δηλαδή αρνητική ανάπτυξη, θα έρθουν να επενδύσουν σε μια χώρα υπό χρεοκωπία και επιτήσηση ΔΝΤ;

     

    Ούτε διεθνείς consultants θα βοηθήσουν, και είναι νομίζω λάθος να φοβόμαστε μην τους τρομάξουμε, ανώ το αντίθετο θα έπρεπε να κάνουμε, μας τσιμπολογάνε τα κοράκια και εμείς θα κάνουμε και τους ψόφιους; Ίσα ίσα, αν θέλουμε να επιβιώσουμε, οι "συστάσεις" των διαφόρων διεθνών consultants μου θυμίζουν την πυξίδα που δείχνει τον νότο, οδηγίες προς αποφυγήν!

     

    Και κατά την γνώμη μου η αυτοδιαχείρηση όχι απλά είναι λύση, αλλά είναι και πολύ πιο αποτελεσματική λύση. Το παράδειγμα της Αργεντινής είναι εξαιρετικά διδακτικό πιστεύω, μιας και δείχνει ότι οι τύποι εκεί ΔΕΝ καλέσανε διαχειριστές, πόσω μάλλον τους ίδιους με πριν, αλλά διαχειρήστηκαν μόνοι τους την κατάσταστη, κάνανε γενικές συνελεύσεις, ορίσανε δικούς τους ανθρώπους σε πολλές περιπτώσεις με δικαίωμα ανάκλησης τους, και για παράδειγμα ένα κατηλλειμένο εργοστάσιο που παρήγαγε εργαλεία και μηχανουργικά ανταλλακτικά συνεργάστηκε με άλλο επίσης κατηλλειμένο εργοστάσιο που κατασκεύαζε τρακτέρ, που τα διοχέτευε σε αγροτικούς συναιτερισμούς κλπ.

     

    Το ότι δουλεύουν μέχρι και σήμερα με το ίδιο μοντέλο, τα ίδια εργοστάσια που τα πρώην αφεντικά τους κατάφεραν να φαληρίσουν, δείχνει για μένα ότι το σύστημα δουλεύει.

     

     

  18. με ολο το σεβασμο δεν ξερεις τι λες...

     

    καταρχην η Αργεντινη σαν χωρα ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ κανονικα και με το νομο (τι σχεση εχουν τα..εργοστασια που..δεν χρεοκοπησαν....δηλ.αν χρεοκοπησει η Ελλαδα θα χρεοκοπησουν και οι επιχειρησεις (οσες δεν εχουν δηλ.χρεοκοπησει ακομα γιατι ετσι πως το παμε δεν νομιζω να μεινουν και πολλες...)?Ελα Χριστε και Παναγια...)  .

     

    οι...καταληψιες των..επιχειρησεων (ΜΙΚΡΩΝ επιχειρησεων) ηταν δεν ηταν (και ειναι) 10.000 (κανε τους υπολογισμους για να δεις τι ποσοστο των Αργεντινων αντιπροσωπευουν)

     

    η Αργεντινη ανεκαμψε (οσο ανεκαμψε δηλαδη γιατι ακομα τα χαλια της εχει) μεσα απο αιμα,θυσιες,σκληρη δουλεια,απιστευτη φτωχια και υποτιμηση του νομισματος της κατα 70%,ολα τα αλλα που λες απλα ειναι ρομαντικες παρλατες. ::)

     

    μπλα,μπλα ,μπλα,μπλι,μπλι,μπλι...λογια του αερα....ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ κυριοι,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,με ξυλινο πολιτικο λογο στα ιδια σκατα θα πεσουμε παλι....

     

    ξυπνατε.

     

    Ρε φίλε, με όλο τον σεβασμό, δεκτόν ότι μπορεί και να μην ξέρω τι λέω, εσένα όμως τί ακριβώς σε κάνει να νομίζεις ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια, ότι όλες οι διαφορετικές απόψεις είναι εκ προοιμίου εσφαλμένες;

    Και τί είμαστε για να μας ξυπνάς εσύ, μοσχάρια που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου;

     

    Στο θέμα μας τώρα...

    Η Αργεντινή κύρηξε στάση πληρωμών. Σε στάση πληρωμών προχωρά κανείς όταν δεν μπορεί να ξεπληρώσει ένα χρέος, δηλαδεί χρεοκωπεί, ή όταν δεν θέλει, για παράδειγμα θεωρεί ένα μέρος του χρέους της ή όλο "απεχθές χρέος" (http://en.wikipedia.org/wiki/Odious_debt).  Στην αργεντινή συνέβη το πρώτο, κατόπιν αρνήσεως του ΔΝΤ να εκταμιεύσει την προγραμματισμένη δόση, ΠΑΡΑ την εφαρμογή από πλευράς αργεντίνικης κυβέρνησης των απαιτούμενων μέτρων. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πτώχευση εκεί ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ από το ΔΝΤ, που όχι μόνο την οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια σε παγίδα χρέους, αλλά και την πυροβόλησε! Η στάση πληρωμών "επιβλήθηκε" σαν πολιτική λύση, και χρειάστηκε να μεσολαβήσει η εξέργερση του 2001.

     

    Οι επιχειρήσεις που καταλήφθηκαν από 10.000 εργάτες(σου φαίνεται μικρό το νούμερο;) ΝΑΙ, ήταν επιχειρήσεις που χρεοκώπησαν, οι ιδιοκτήτες προσπαθούσαν να ξεπουλήσουν την υλικοτεχνική υποδομή, και οι απελπισμένοι εργαζόμενοι "απλά" κατέλαβαν τα εργοστάσια και τα λειτούργησαν χωρίς να τα φαληρίσουν όπως τα είχαν καταφέρει τα πρώην αφεντικά τους και τα δουλεύουν μέχρι και σήμερα! Τι ακριβώς δεν κατάλαβες;

     

    Στην Ελλάδα τώρα, ΤΙ ακριβώς νομίζετε ότι έχουμε, αν όχι κάτι άλλο από χρεοκωπία;

    Το ότι τεχνικά δεν φτάσαμε ακόμα εκεί, δεν πάει να πει ότι ουσιαστικά το ελληνικό κράτος έχει οικονομικά χρεοκωπήσει, αφού το ενδεχόμενο να βγει στην αγορά ομολόγων εκδίδοντας νέα για να αντλήσει χρήμα και να ΜΗΝ ΒΡΕΙ αγοραστή είναι σχεδόν βέβαιο, με τις τιμές των spread.

     

    Το ΔΝΤ είναι λοιπόν ακριβώς αυτός ο "διαχειριστής πτώχευσης", που μόνη του έγνοια είναι να εξασφαλίσει ότι οι αποπληρωμές των δανείων θα συνεχιστούν κανονικά, ή έστω ακόμα και αν η χρεοκωπία δεν αποφευχθεί (μιας και δεν χρεοκωπεί ένα κράτος ΜΟΝΟ από αδυυναμία εξόφλησης δανείων και "ληγμένων" ομολόγων) θα ξεζουμιστεί ότι είναι δυνατόν.

     

    Τι κάνει ένας διαχειριστής πτώχευσης ενός κράτους; Ότι θα έκανε και σε έναν ιδιώτη!

    ξεπούλημα της περιουσίας του (=ιδιωτικοποιήσεις), επιτρέπει μόνο τις κερδοφόρες δραστηριότητες και περικόπτει τις άλλες, ακόμα και αν είναι απαραίτητες (πχ η μόνη κερδοφόρα γραμμη του ΟΣΕ είναι η Αθήνα-Θεσσαλονίκη, οπότε καταργούμε τις άλλες, ακόμα και αν είναι κοινωνικά χρήσιμες!), απολύσεις, περικοπές δαπανών κλπ!!!

    Και όλα αυτά θυσία στον απρόσωπο θεό της κερδοσκοπίας! στην κορυφή της κρίσης, πριν 13 μέρες (αν θυμάμαι καλά), κερδοσκοπικά κεφάλαια περίπου 70-80 δις "παίζανε" με ελληνικά ομόλογα!

     

    Σε όλα αυτά βλέπεις εσύ καμιά λογική;;;;

    βλέπεις να φταίμε εμείς;;;

    βλέπεις να φταίω εγώ;;;

    όταν με βάση τα σημερινά δεδομένα, ένα παιδί που γεννιέται στην ελλάδα χρωστάει αυτόματα 30.000 ευρώ - και τα ίδια ίσχυαν και όταν γεννιόμασταν και εμείς - του φταίνε οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές, οι διαδηλωτές, οι δημόσιοι υπάλληλοι;

     

    Και αφού θες προτάσεις και λύσεις, πάρε:

    1) Ανακύρηξη μέρους του χρέους της Ελλάδας σαν "απεχθούς χρέους", και άρα παράνομου και στάση πληρωμών.

    2) Εθνικοποίηση των τραπεζών. Οι τραπεζίτες που κερδοσκοπούν σε βάρος μας και τα στέλνουν στην ελβετία, δανείζουν το κράτος με υψηλότερο επιτόκιο από όσο δανείζονται οι ίδιες από την αγορά και την ΕΚΤ - την οποία χρηματοδοτεί το κράτος!!!!!! έχουν όχι απλά αποτύχει, αλλά έχουν γίνει επικίνδυνοι.

    3) Απαλλοτρίωση όλων τον επιχειρήσεων που κλείνουνε, και άνοιγμά τους κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων (όπως στην αργεντινή ;))

    4) Ακύρωση στρατιωτικών παραγγελιών (Η Ελλάδα 13η χώρα στον κόσμο σε αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού;;; Από που κι ως που; κάνουμε καναν πόλεμο για να ξοδεύουμε φέτος 4,7 του ΑΕΠ σε εξοπλισμούς;) και δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας (11% της κτηματομεσιτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα - πληρώνουμε και τους μισθούς των παπάδων - ρε μήπως αν τα πράγματα σφίξουν κι άλλο να την κάνουμε για άγιον όρος;)

    5) επαναφορά της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 40%, από το 25% που το έφεραν οι τελευταίες κυβερνήσεις.

     

    ΤΕΤΟΙΑ μέτρα χρειαζόμαστε, τα παλιά, τις "αγορές", τα ΔΝΤ, τα μέτρα, τις λιτότητες, τα έχουμε δει και ξαναδεί, και στην ελλάδα και αλλού, και στα ίδια σκ**ά μας γυρνάνε πάντα. Καιρός για κάτι καινούριο, οι παλιές συνταγές πέθαναν.

  19. Σε καλώ λοιπόν να βγείς από την ανεργία και να ανοίξεις μια δικιά σου επιχείρηση, να προσλάβεις 4-5 υπαλλήλους να είσαι 100% σωστός στους μισθούς σου στις υπερορίες σου, στα επιδόματα σου, στα ικα σου στα τεβε σου σε όλα σου, να πληρώνεις μετρηροίς όλες σου τις φορολογικές υποχρεώσεις χωρίς να κρίβεις cent από κανέναν, να έχεις ανοιχτές τις πόρτες σου σε όλα τα ελεκτικά συστήματα του κράτους που μόλις θα το καταλάβουν αυτό θα έρχονται ΜΟΝΟ σε εσένα γιατί είσαι η έυκολη δουλειά που θα γεμίσει το πρόγραμμα της ημέρας! Και τότε φίλε μου, ΜΟΝΟ τότε έλα σε ένα χρόνο εδώ και μίλα μου για δερμάτινες καρέκλες και κεφάλαια στην Ελβετία. Τοτε έλα εδώ και τα ξαναλέμε  ;)

     

     

    Μήπως να κάνω και καμιά τούμπα;;;;;;;;;;;;;;;;

    >:( >:( >:( >:(

    Σου εύχομαι να μην μάθεις ποτέ σου τι σημαίνει να κλείνει η επιχείρηση που δουλεύεις, και να βρεθείς στην ανεργία.

     

     

    νομιζω μηδεν μια και οι μονοι που απεργουν ειναι οι ΔΥ, οι οποιοι εκεινη τη μερα ΔΕΝ πληρωνονται...δεν κατεβαινουν λεω εγω σε ΜΟΝΙΜΗ απεργια..σε κανεναν δεν θα λειψουν και θα μαζευτουν και τα λεφτα..... ;D

    Σε κανέναν δεν θα λείψουν, χμ...

    "υποθετικό" σενάριο (και όποιος/α από εδώ μέσα δεν έχει ζήσει κάτι αντίστοιχο να μου τρυπήσει την μύτη):

    πάτε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο για μια ακτινογραφία, αλλά περιμένετε 2 ώρες στην ουρά (από τις 10 το πρωί ως τις 12), μιας και λειτουργεί μόνο το ένα από τα 2 ακτινολογικά μηχανήματα, που έχει αγοραστεί πανάκριβα, γιατί... δεν υπάρχει προσωπικό! Για ένα σύστημα που τα βλέπει όλα σαν επιχείρηση ένας ακτινολόγος προφανώς δεν φέρνει κανένα κέρδος.

     

    Σε παρόμοια θέση βρέθηκε και μεγαλουπουργός του ΠΑΣΟΚ προσφάτως...

     

    Για να δούμε φίλε Ανώνυμε, για να δούμε γιατί όλο υπομονή κάνουμε σε αυτήν χώρα ;D Γενικά, κάτι περιμένουμε, καλύτερες ημέρες, να βρέξει, να μας πέσει το λόττο... Όμως επί της ουσίας έθεσα το θέμα της απεργίας και κυρίως το θέμα της κινητοποίησης, καθώς προσωπική μου άποψη είναι ότι έχουμε μια ευκαιρία να «βάλουμε» πλάτη και να δείξουμε ότι αντιδρούμε σαν κοινωνία...

    Βεβαίως εύλογα θα μου πείτε: Να πάω να κάνω τι; Με ποιους; Με το ΠΑΜΕ, με τους άλλους, με τους παρ άλλους; Γιατί να πάω εγώ και την φωνή μου να την «καπελώσει» μια κομματική/ συνδικαλιστική ετικέτα;

    Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα και δυστυχώς δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις...

    Όμως αν δεν αντιδράσουμε σε αυτό, στο επόμενο, στο μεθεπόμενο, τότε που θα αντιδράσουμε; Πως θα τους κάνουμε να αρχίσουν να έχουν το φόβο μας; Να κάνουν και μια δεύτερη σκέψη πριν πάνε να κάνουν την λοβιτούρα... Να περνάει από το μυαλό τους το ενδεχόμενο:Βρε λες να αγριέψει το πόπολο;

    Απλά μερικές σκέψεις...

     

    Φίλε μου πράγματι δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις, αλλά για μένα ένα είναι το απαραίτητο, να κατέβω στην συγκέντρωση, και να φέρω και την παρέα μου και όποιον μπορώ, οι καιροί είναι τόσο κρίσιμοι που ισχύει το Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ.

    Άσχετα από τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες τύπου Παναγόπουλου που τα τσεπώνουν και το παίζουν εργάτες στα κανάλια, ο δρόμος έχει την δική του δυναμική, και αυτό δεν φεύγει από το μυαλό μου.

     

    Aσκηση, καλη διατροφη, αποχη απο αλκοολ, τσιγαρα και στρες και θα ειμαστε παραγωγικοι μεχρι τα 85 μας.

    Για μια καλυτερη Ελλαδα.

    Για τα παιδια μας.

     

    ;D ;D ;D ;D

     

    ;D ;D ;D

    ας πουλήσουμε και καμια κιθάρα για να καταθέσουμε και στον λογαριασμό στήριξης, να τα διαχειριστούνε, όπως αυτοί μοναδικά ξέρουνε, οι τραπεζίτες με τους υπουργούς "μας"

  20. Eπισης οποιος βιαζεται μπορει να δει το ΑΜΕΣΟ μελλον μας

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Argentine_economic_crisis_%281999%E2%80%932002%29

     

    (οι ομοιοτητες ειναι...ανατριχιαστηκες με δυο εξαιρεσεις:

     

    α.η Αργεντινη ειναι μια τεραστια πλυθησμιακα χωρα με ανεξαντλητο φυσικο πλουτο,γεωργια και ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ παραγωγη

     

    β.εμεις δεν παραγουμε σχεδον ΤΙΠΟΤΑ,δεν εχουμε γεωργια & το μονο που μπορουμε να εξαγουμε ειναι...συνδικαλισμος αλλα ελα που δεν τον θελει κανεις στο εξωτερικο.... ;D )

     

     

    όσον αφορά την Αργεντινή, να θυμηθούμε ότι ήταν η ΜΟΝΗ χώρα που προχώρησε σε άρνηση πληρωμών του χρέους της, συνέπεια της εξέγερσης του 2001. Και για αυτό απομακρύνθηκε από την ΠΛΗΡΗ καταστροφή, και βγήκε από την "παγίδα του χρέους".

     

     

    Όσοι πιστεύουν ότι οι μισθοί στον Ιδιωτικό τομέα είναι χαμηλοί γιατί τα "Αφεντικά" είναι αντιεπαγγελματιες, κλέφτες και απατεώνες και κτλ κτλ τότε έχουν μαύρα μεσάνυχτα! Αν κάποιος μάθει τι πληρώνει ένας ΣΩΣΤΟΣ ιδιοκτήτης μιας μικρομεσαίας επιχείρησης για φορους ΙΚΑ μικα σύκα τότε θα πει και ευχαριστώ για τα "700" ευρώ  ;)

     

     

     

    Πολυχρονεμένο μου Αφεντικό,

     

    Εσύ που τόσο πολύ πονάς την άνθηση στης κοινωνίας μας,

    Εσύ αγνό πνεύμα της Επιχειρηματικότητας, της Ανταγωνιστικότητας, της Ελεύθερης Αγοράς,

    Εσύ που διατηρείς επιχειρήσεις τόσο χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο, που μπορεί να είναι καφετέριες, μπαράκια, αλλά μπορεί να είναι και οι αγαπήμένες μας τράπεζες,

    Εσύ που τα τσέπωνες τόσα χρόνια από την δική μου δουλειά, για να μου λες τώρα ότι πρέπει να σκύψω το κεφάλι και να στρωθώ στην δουλειά,

    Εσύ που έστειλες ήδη τα πολύτιμα κεφάλαιά σου στις αγγλίες και στις ελβετίες,

    Εσύ που είχες επίσης υπό τις ευγενείς διαταγές Σου την Κωσταντίνα Κούνεβα και την Κάρμεν Ζ.,

     

    Σε χιλιοευχαριστώ για τα "700" ευρώ που μου δίνεις (όταν μου τα δίνεις), και Σου ζητάω να πάρεις και βούρδουλα για να επιβλέπεις την ταπεινή εργασία μου και να μου επιβάλλεις την πειθαρχία, μιας και είμαι επιρρεπής στην τεμπελιά, την οκνηρία, άλλα 5 αμαρτήματα ΚΑΙ ακόλαστες σκέψεις - βλέπεις έδωσα και εγώ ΑΣΕΠ, αν και δεν πέρασα, για να τα ξύνω στο δημόσιο και να κοροιδεύω τον τίμιο ιδρώτα που χύνεις στην δερμάτινη καρέκλα Σου, όταν μιλάς με τις ώρες στο τηλέφωνο.  

     

    με μυριάδες ευχές ο θεός (αυτός με τις εκκλησίες, όχι εσύ) να μου κόβει χρόνια για να στα δίνει μέρες,

    ο δούλος σου turrican.

     

     

     

    συμφωνώ σε όλα

     

    με την κατάργηση της μονιμότητας, συμφωνείς;  αυτό κουβεντιάζουμε!

     

    Επιπλέον, μπορεί το κράτος να επιβάλλει καλύτερες συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα; ΔΕΝ μπορεί, αυτές προκύπτουν εμμέσως από τους κανόνες ελεύθερης αγοράς και ως συνέπεια της γενικώτερης ανάπτυξης, στη οποία όμως το δημόσιο είναι ένα τεράστιο ΒΑΡΙΔΙ

     

     

    Ως άνεργος, ΔΕΝ συμφωνώ. Φανταστείτε να απολυθούν πχ 100.000 από τους 400.000 δημόσιους υπαλλήλους (τόσοι είναι και τα κουφά των 1.200.000 που ακούγοται, ΕΛΕΟΣ πια), τι θα γίνει στον ιδιωτικό τομέα με όλους αυτούς να ψάχνουν για δουλειά;

    γουστάρετε έναν εφεδρικό στρατό ανέργων που θα συμπιέζει ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ την ήδη σκατ***α εργασιακή μας προοπτική;

    Ως άνεργος εδώ και 3 μήνες τρέμω στην ιδέα....

     

     

    Φαντάζομαι εννοεί την αντιστοιχία:

     

    Εύκολος δρόμος = ανεντιμότητα, απάτη, κοροϊδία

    Δύσκολος δρόμος = εντιμότητα, εργασία, αξιοπρέπεια

     

    Εύκολος δρόμος, δηλαδή αυτός που ήδη πάμε και δεν χρειάζεται να ξεκουνηθούμε από την θέση μας για να αλλάξει, είναι αυτός που μας οδηγεί στην φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση.

     

    Δύσκολος δρόμος, είναι αυτός που η ταμπέλα γράφει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΝΤ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΑΣ, ΤΙΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ" ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ.

     

    Ο δρόμος της πραγματικής αξιοπρέπειας, είναι αυτός που διάλεξαν οι εργαζόμενοι στην αργεντινή, που κατέλαβαν τα εργοστάσια που έκλειναν, τα δούλευαν οι ίδιοι, και, ω του θαυματος, δεν χρεοκώπησαν!

    Όποιος δεν το ξέρει, υπάρχει ένα εξαιρετικό ντοκυμαντέρ για την αργεντινή, λέγεται Η Κατάληψη (Take Over αν θυμάμαι καλά τον τίτλο, κυκλοφορεί και σε βίντεο κλαμπ)

     

     

     

    Και βεβαίως, ο δρόμος της αξιοπρέπειας θα με οδηγήσει την πέμπτη το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

  21. Για το rack mount έχεις απόλυτο δίκιο φιλέ μου καθώς κ για το ζωύφιο που μας τρώει όλους εμάς κ δε σταματάει ποτέ!!ακόμα κ όταν δεν έχω λεφτά θέλω να ξεσκιστώ να αγοράσω γιατί ξέρω γω βρίκα μία ευκαιρία!!!Αν μπορείς Turrican στείλε μου ένα link για τα rack mounts που μου λες.

    TGL αυτό που μου έστειλες είναι πολύ καλή φάση!είναι μόνο για μεταφορά ή κ ανοίγει κ εμφανίζει τα rack κ τα κρατάς mounted σε αυτό στο studio ή live??

    Όσο για τον CAE 3+SE έχω ψηθεί πολύ να πάω να τον ακούσω(αν ξέρει κανείς κανένα μαγαζί στην αθήνα που να το έχει κ να το ακούσω ας μου πει please!) κ ενίσχυση θα είναι καλα με το 2:90??

    Είμαι αρκετά λογικός ανθρωπος(λέμε τώρα) πάντως..αν το ακούσω κ πω "εδώ είμαστε" τελείωσε,δλδ αν ταιριάζει τόσο με μενα δεν υπάρχει θέμα!Να ρωτήσω όμως,επειδή εγώ αλλάζω ήχο κ δεν θα έχω ένα distortion σταθερό ας πούμε αυτό είναι τρικάναλο κ ότι ρυθμίσεις εχεις κάνει ήδη στα 3 κανάλια του έτσι δεν είναι?-(γενικότερα θέλω πιο mesa boogie ήχο,γιατί είδα πιο πάνω ότι ο CAE βγάζει marshall ήχο,έχω έναν Valvestate 50αρη αν θύμαμαι καλά κ θέλω κάτι διαφορετικό)-

    Γιατί εφόσον έχω αυτά τα 3 κανάλια τότε για άλλους ήχους θα πρέπει να στηρίζομαι στο Axe-Fx,έτσι δεν είναι?

    Όσο για VHT πραγματικά δεν ξέρω τπτ...έχει κανείς κανα videaki ή να μου πει λίγο τι ήχο έχουν?!

     

    από εδώ είχα πάρει το δικό μου ρακ, και έμεινα ευχαριστημένος:

    http://stores.shop.ebay.de/Wunsch-Dir-Was__W0QQ_armrsZ1

    έχει καλές τιμές και προδιαγραφές για shockmount, για απλά ρακ δεν μου είχε γεμισει το μάτι...

     

    αν το ρακ σκοπεύεις να το μετακινείς, τότε θα σου πρότεινα ένα shockmount, που προσφέρει εξαιρετική προστασία. Θα σου βγαίνει ο πάτος αν χρειαστεί να το βάζεις/βγάζεις από το αμάξι μόνος σου, αλλά τουλάχιστον θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

     

    Αν σκοπεύεις να τα αφήσεις ακούνητα σε στούντιο/προβάδικο, τότε και με ένα απλό ξύλινο ρακ πιστεύω ότι θα είσαι καλυμένος.

     

    σε κάθε περίπτωση, πάρε ένα με ροδάκια.

     

    Για πλαστικό τύπου skb έχω αρκετές επιφυλάξεις, έχοντας δει αντίστοιχο επώνυμης μάρκας (Gator) κυριολεκτικά να λυγίζει κάτω από το βάρος του εξοπλισμού.

     

    όσον αφορά τον "ήχο μάρσαλ", δεν νομίζω ότι αυτό που εννοεί ο κόσμος όταν χρησιμοποιεί αυτόν τον ορισμό είναι ο ήχος του valvestate! Και σίγουρα μηχανήματα τύπου soldano ή cae δεν έχουν σχέση με valvestate.

     

    Άκου αν μπορείς και άλλα μηχανήματα πριν αγοράσεις το triaxis, αλλά και το triaxis να πάρεις τώρα θα σου πάρει κάποιον χρόνο μεχρι να το συνηθίσεις, να βρεις τον ήχο σου, κατόπιν να κάνεις αλλαγές, ανταλλαγές, να τσακωθείς σε διάφορα φόρουμ και με την παρεά σου για το ποιο μηχάνημα είναι καλύτερο κλπ. it's all part of the game!

     

    Όσον αφορά τους τελικούς, και οι VHT και ο συγκεκριμμένος mesa boogie είναι εξαιρετικά μηχανήματα. Προσωπικά ο 2:90 μου φανεται λίγο "μουντός", ο vht 2/90/2 μου άρεσε πιο πολύ γιατί έχει κάπως πιο σφιχτοδεμένο μπάσο, λίγο πιο πολύ clarity.

    Αλλά στην τελική θέμα γούστου είναι, και αφού το βρίσκεις σε καλή τιμή χτύπα το!

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου