Προς το περιεχόμενο

Christos Mendrinos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    18
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Christos Mendrinos

  1. 1. Μπορεί να τις σηκώσει αλλά μέχρι ένα όριο. Αναλόγος πως δουλεύεις και αναλόγος πόσο θα το αναβαθμίσεις. Ο επεξεργαστής είναι καλός.

     

    2. Εάν φορτωθεί με πολλά plugins και virtual instruments κάπου θα αρχίσει να σου κολλάει. Θα πρέπει να τα κάνεις Bounce σε νέα κανάλια και σε wav αρχεία για να ελαφραίνει και η μνήμη και ο επεξεργαστής. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με 4 γίγα μνήμη.

     

    3. Οι κάρτες ήχου υποστηρίζονται πλήρως. Καλύτερα κάποια Firewire.

     

    4. Ναι η RAM επεκτείνεται. Μπορείς να βάλεις μέχρι 8 γίγα. http://www.apple.com/macmini/specs.html

  2. 1. To λειτουργικό της Apple δεν είναι συμβατό με software για PC.

     

    2. Για τις δουλιές που θέλεις να κάνεις θα χρειαστείς εξωτερική κάρτα ήχου. Δεν παίρνει PCi.

     

    3. Μπορείς να συνδέσεις οποιαδήποτε οθόνη θέλεις μέσω σχετικού αντάπτορα.

  3. powerbook 1.5ghz 15" A1095 --> φίλε μου αυτό είναι με επεξεργαστή G4. Είναι πολύ παλιό. Καλύτερα να προτιμήσεις με επεξεργαστή Intel. Τα G4 δεν υποστηρίζονται πλέον ιδιαίτερα. Όπως για παράδειγμα δεν θα μπορείς να τρέξεις Logic σε 64bit ή ενδεχομένος θα συναντήσεις δυσκολίες με συμβατότητες plugins κ.λ.π Επίσης δεν θα μπορείς να τρέξεις καινουργια λειτουργικά της Apple. Τα G4 πάνε μέχρι MAC OSX 10.5 (Leopard).

     

    Πιστεύω πως αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις ένα νεότερης τεχνολογίας με επεξεργαστή Intel. Μεταχειρισμένα αν δεις macbook μπορείς να βρεις και με 600 ευρώ.

    Για αγγελίες μπορείς να δεις εδώ:

    http://www.maclife.gr/forum/forumdisplay.php/56-Μικρές-Αγγελίες

     

    Για τεχνικά χαρακτηριστικά και απαιτήσεις του τελευταίου Logic μπορείς να δεις εδώ:

    http://www.logicstudio.gr/LS_Gr/LS_Technical_Specifications.html

  4. http://www.lacie.com/uk/products/product.htm?pid=11166

     

    Προσωπικά δουλεύω με τον παραπάνω εξωτερικό σκληρό δίσκο αρκετά χρόνια και είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Εκεί ηχογραφώ, εκεί έχω όλες τις βιβλιοθήκες με ήχους για το Logic (WAV, Apple Loops, REX, EXS24, Kontakt) και πάνω στο δεύτερο Firewire 800 έχω συνδεδεμένη την κάρτα ήχου μου μια Apogee Duet (μιας και το imac που έχω έχει μόνο ενα Firewire). Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα.

    Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω είναι καλύτερα το λογισμικό να είναι σε διαφορετικό δίσκο από τα sample libraries.

     

    Είναι καλή ιδέα γιατί κατ'αρχάς θα "διευκολύνεις" τον υπάρχοντα σκληρό δίσκο, καθώς δεν θα χρειάζεται να "τρέχει" ταυτόχρονα για 50 διαφορετικές δουλειές (λειτουργικό, daw, sample player, samples). Γενικά είναι καλύτερα το λογισμικό να είναι σε διαφορετικό δίσκο από τα sample libraries.

     

    Από εκεί και πέρα σίγουρα ένας "φυσιολογικά" γρήγορος firewire σκληρός είναι η προτιμότερη επιλογή (έναντι ενός usb)

  5. Το να χαρακτηρίσεις ένα πρόγραμμα σαν το Logic εύκολο ή δύσκολο δεν είναι κατί που στέκει κατά την άποψη μου. Κάθε ένας δεν αντιλαμβάνετε τα πράγματα το είδιο. Η κατανόηση και η ευκολία της μάθησης διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και έτσι κάτι που σε έναν φένεται πολύ δύσκολο μπορεί να φένεται πολύ εύκολο σε κάποιον άλλον και το αντίστροφο. Φυσικά υπάρχουν πράγματα που μπορείς να τα κάνεις πολύ γρήγορα και υπάρχουν και άλλα που είναι πιο πολύπλοκα.

    Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες πληροφορίες στο www.logicstudio.gr και να σχηματίσεις μια γνώμη. Πάντως αν πας σε μηχάνημα και λειρουργικό της Apple σίγουρα το Logic είναι πιό ταιριαστο. Επίσης για χρήστες με λιγότερες απαιτήσεις υπάρχει και το Logic Express που είναι μια πιό ελαφρια έκδοση του Pro.

  6. Macubert....To Mainstage της Apple έχει δύο plugins τα οποία κάνουν ακριβώς την δουλειά που θέλεις και χρησιμοποιούνται περισσότερο απο μπάντες σε live παραστάσεις επί σκηνής, ώς backing track players.

    Τα plugins αυτά είναι το Loopback και το Playback. Αναλόγος τι ακριβώς θέλεις να κάνεις θα δείς τι σε βολεύει περισσότερο.

     

    Σχετικά με τα Playback και Loopback μπορείς να δεις στα παρακάτω links : http://documentation.apple.com/en/mainstage/usermanual/index.html#chapter=8%26section=1%26tasks=true

     

    http://documentation.apple.com/en/mainstage/usermanual/index.html#chapter=A%26section=0

     

    http://documentation.apple.com/en/mainstage/usermanual/index.html#chapter=B%26section=0

     

    Λίγα λόγια για το Mainstage στα Ελληνικά εδώ :

     

    http://www.logicstudio.gr/LS_Gr/MainStage_2.html

  7. Κύριοι καλησπέρα,

     

    Ωραίο το τεστάκι.

     

    Είμαι κάτοχος ενώς iMac 3.06Ghz με 4giga Ram και έχω πάνω μια Apogee Duet.

    Logic Pro 9.1.1.

     

    Ιδού λοιπόν και τα δικά μου αποτελέσματα :

     

    Στα 32bit και στα 64bit : 21 tracks ok  22 tracks ζορισμένα στα 23 tracks….

     

    System Overload.

    The audio engine was not able to process all required data in time.

    (-10011)

     

    Επισυνάπτω και σχετική φωτό.

    Logic_9.1.1_Test.thumb.png.8db395c7f3f262c3fb5c9f701398a898.png

  8. Καλημέρα,

     

    Πρέπει να πας στο Logic και να ενεργοποιήσεις το software monitoring για να μπορείς να ακούς το fx καθώς και πριν ηχογραφήσεις.

     

    Logic Pro -> Preferences -> Audio... και στο menu Core Audio τσεκάρεις την επιλογή Software monitoring.

     

    Μετά προγραμματίζεις το κανάλι που θες να ηχογραφήσεις να δέχεται το σήμα της κιθάρας και φορτώνεις οποιοδήποτε plug-in θέλεις στο ίδιο κανάλι. Όταν αυτό το κανάλι είναι record enabled μπορείς να ακούς τον ήχο μιξαρισμένο μαζί με την διαφοροποίηση που επιφέρει το plug-in . Μπορείς να ηχογραφείς ακούγοντας τον ήχο αλλά στην πραγματικότητα το σήμα ηχογραφείτε Dry έτσι ώστε αργότερα μπορείς να μιξάρεις τον ήχο σου παραπέρα αλλάζοντας τα plug-in settings. Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα Aux κανάλι με input το φυσικό σου όργανο. Βάζοντας τα plug-ins στο Aux κανάλι μπορείς και πάλι να ακούς το σήμα με τα fx plug-ins αλλά παρόλα αυτά να ηχογραφείς Dry.

    Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι πως δεν χρειάζεται να έχεις record enabled το σχετικό track για να ακούς το processing από το φορτωμένο plu-in αλλά μπορείς να ηχογραφείς σε οποιοδήποτε audio track και να ακούς το ίδιο processing καθώς μεταβαίνεις από κανάλι σε κανάλι για να ηχογραφήσεις.

     

    Έτσι λοιπόν όταν φορτώνεις ένα plug-in σε ένα audio track στο οποίο ηχογραφείς, ακούς τον ήχο μαζί με τον ήχο του plug-in όταν είναι record enabled αλλά ηχογραφείτε Dry. Κατά το playback μετά ο ήχος ακούγεται μέσα από το plug-in .

     

    Για εναλλαγή μεταξύ Wet/Dry signal χρησιμοποιείς το Bypass όποιου Plug-In έχεις φορτώσει.

  9. Καλησπέρα,

     

    Σχετικα με τις διαφορές των Logic Pro 9 kai Logic Express 9 μπορεις να δεις μερικές πληροφορίες στο παρακάτω link.

     

    http://www.logicstudio.gr/LS_Gr/Logic_Express_9_VS_Logic_Studio.html

     

    Επίσης υπάρχει διαθέσιμη ανάλυση και παρουσίαση στα Ελληνικα και των δύο και επίσης αναλύτικη παρουσίαση του Logic Studio.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου