Προς το περιεχόμενο

happydreamer

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    178
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από happydreamer

  1. έφτιαξε όμως την ακουστική.

     

    Η φωνή έχει λίγο έλειψη αναπνοής.

    Ψιλοτρέμει στο σβήσιμο. Θέλει λίγο κουράγιο. Ενα ποτάκι και ξανά.

    Βάλε ένα πιεσόμετρο. Περίμενε να πέσουν οι σφυγμοί σου και ξεκίνα.

    Γενικά ενστάσεις στην παραγωγή, κι αυτές μικρές.

    Εχω την αίσθηση ότι ήθελε λίγη παραπάνω κούραση το κομμάτι.

    Αλλά όπως όλοι, μετά από δεκάδες δοκιμές, αλλαγές, λέμε: αυτό ήταν.

     

    Καλό!

     

    (ένας από τους 80)  ;D

     

    (βρε παιδιά το βλέπουμε, αλλά μέχρι να βρεθεί ώρα, να το ακούσεις σωστά όπως πρέπει, μην το αδικήσουμε με τα ηχειάκια του πισί...το χάνουμε το τόπι πατριώτη...)

    Για την ακρίβεια, άλλαξα όλο το μαστερινγκ ένα τακ, όχι μόνο την ακουστική. Όσον αφορά τη φωνή, ήθελα να είναι λίγο ξέσπασμα στο συγκεκριμένο. Γι αυτό και στην πρώτη version βγήκε πολύ πομπώδης όπως παρατήρησε ο Φώτης, με αποτέλεσμα να το.χασω σε πολλά σημεία. Η δεύτερη version μου βγήκε λίγο πιο χλιαρή σαν εκτέλεση απ' ότι θα την ήθελα. Ίσως μία μέρα να επιχειρήσω να βρω τη χρυσή τομή. Αλλά ναι, έχεις δίκιο, δεν ήμουν πολύ χαλαρός και σίγουρα θέλουν δουλειά τα πατήματα μου, όμως δεν είχα και την χρονική άνεση λόγω συνθηκών, όπως έχω ξαναπεί. Σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου και χαίρομαι που σου άρεσε!

     

    Εμένα μου αρέσει το tremolo στην φωνή.

    Είναι άποψη, δείχνει εύθραυστη, και φορτισμένη ταυτόχρονα.

    Δεν θέλω να πέσουν οι παλμοί, δεν την θέλω "χαλαρή" και σίγουρη.

    Αυτό ακριβώς ήθελα κι εγώ και στην πρώτη version το πέτυχα λίγο περισσότερο απ' ότι στη δεύτερη αλλά τουλάχιστον σαν σύνολο βελτιώθηκε νομίζω.

     

    Έκανα και αυτό που πρότεινε ο Φώτης (ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων  ;D) και τελικά μου αρέσει περισσότερο έτσι. ::)

    the_river_of_the_night-03.mp3

  2.  

      Αυτό πάντως

      δεν το έφτιαξες.......

    Ναι, δεν το έφτιαξα γιατι δεν κατάλαβα τι πάει λάθος στον ήχο της dist rhythm. Δεν μου ακούγεται και τέλεια, αλλά ούτε και τόσο άσχημα ώστε να χαλάει το αποτέλεσμα. Τι θα πρότεινες;

     

    Αυτή είναι η φωνή. :)

    Super.

    Many thanks! :)

  3. Καλώς τα παιδιά!

    τα απλά σολάκια (δώσε λίγο περισσότερη προσοχή βρε, κουρασέ το ακόμα λίγο..[/left]

    Το παλεύω, Φώτη. Το έχω καθυστερήσει αρκετά με την κιθάρα για κάποιο λόγο που ούτε εγώ καταλαβαίνω.

    Λίιιγα "έξω" της φωνής

    Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, ο χρόνος που έχω ησυχία ώστε να γράψω φωνητικά είναι σπανιοτατος και ελάχιστος κάθε φορά, οπότε είμαι με τη ψυχή στο στόμα. Κανονικά, θέλουν ξαναγράψιμο αν ρωτάς εμένα, αλλά μέχρι να βρω ξανά ευκαιρία...καλό καλοκαίρι! Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τα καλά σου λόγια. Πάντα πολύτιμη η γνώμη σου. :)

      Ψιλοάσχετο, αλλά μου κάνει εντύπωση ότι μέχρι αυτήν την ώρα που γράφω, 88 άτομα έχουν κατεβάσει-ακούσει το άσμα σου και μόνο δύο (οι γνωστοί-άγνωστοι  :P :-X ;D ) έχουμε γράψει.....![/left]

    Πες τα ντε!

    Ωραίος ο παίκτης. Απλό, λιτό, οικογενειακό το άσμα σου. Άμα το μιξάρεις λίγο καλύτερα και φτιάξεις λίγο τις εντάσεις φωνής/κιθάρας άνετα το παίζει ο kiss τις μεγάλες ώρες.  ;D

    Δυσκολεύομαι να το πάρω σαν κοπλιμέντο αυτό...  :P  Σοβαρά τώρα, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

     

    90 άτομα.

    Τις 80 φορές το κατέβασε μόνος του. ;D ;D ;D

     

    Λοιπόν σοβαρά τώρα κυρ happydreamer μου.

     

    Το κομμάτι είναι πάρα πολύ ωραίο (αν και η εισαγωγή μου φάνηκε κάπως ... off).

     

    Όμως ...

     

    1. Δυνάμωσε την φωνή. Είναι κρίμα να την αφήνεις στην σπηλιά πνιγμένη από κιθάρες.

     

    2.  Έχεις ένα πολύ προσωπικό ύφος που τραγουδάς (θυμίζει κάτι cure-οειδές και είναι πολύ ωραίο), όπως είναι πολύ ωραία η αλλαγή σε distorted κιθάρα στα ρυθμικά.

     

    Αναρωτιέμαι όμως (επειδή κολλάει και το ύφος) πώς θα είχαν φτιάξει το κομμάτι αυτό πχ οι Evanescence.

    Με πολύ μεγαλύτερες "διαφορές" ηχητικά ανάμεσα στο ακουστικό και στο distorted μέρος υποθέτω (πάντα).

    Μπορεί να μην σου αρέσει η συγκεκριμένη μπάντα (και να με βρίζεις τώρα), αλλά θα πρότεινα μια δοκιμή.

    Εκεί που μπαίνει το βρωμοκίθαρο ρυθμικά, να είναι πολύ βρωμοκίθαρο (αν είναι δυνατόν και με χαμηλότερο κούρδισμα), και τα τύμπανα πολύ πιο "in your face".

     

    Αν το κομμάτι δεν μου άρεσε τόσο πολύ, δεν θα έγραφα τίποτα από όλα αυτά. :)

     

    ΕΥΓΕ!

     

    Αυτό που με εκπλήσσει κάθε φορά που ανεβάζω κομμάτι εδώ, είναι οι διάφοροι συνειρμοί που κάνει ο κάθε ακροατής, που κάθε φορά είναι εντελώς άσχετοι με αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου. Δεν το λέω αρνητικά αυτό, αντιθέτως, είναι πολύ ενδιαφέρον. Ας πούμε ποτέ δεν θα το συσχέτιζα το συγκεκριμένο με evanescence. Αφαιρώντας πάντως τη συγκεκριμένη μπάντα, καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά δεν ξέρω αν θα το ήθελα σε τέτοιο στυλ. Πάντως δεν χάνω τίποτα να το δοκιμάσω. Όσο για τη φωνή ότι είναι θαμμένη, έχεις δίκιο, γι' αυτό και το έφτιαξα κάπως νομίζω και το παραθέτω. Χαίρομαι που σου άρεσε και σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τις συμβουλές!

    the_river_of_the_night-02.mp3

  4. είναι καλοστημένο, απλό (όχι απλοϊκό), έχει οικονομία και πατάει σωστά σαν παίξιμο, δηλαδή δεν έχει υπερβολές που δεν θα του ταίριαζαν.

    Η φωνή μου άρεσε, και ο τρόπος προσέγγισης, είναι κοντά σε πρότυπα που έχουμε συνηθίσει, και δεν έδωσα σημασία σε φάλτσα, διότι τέτοια παντού γίνονται και πάντα διορθώνονται.

    Αυτό ένας έμπειρος και πεπεισμένος παραγωγός θα μπρούσε να το πλασάρει άνετα μεταξύ των δεκάδων "επιτυχιών" που μας ξεφουρνίζουν.

     

    Δούλεψέ το φίλε (το πράγμα γενικώς) και εδώ είμαστε.

    ;)

     

    Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τα καλά σου λόγια! Ξέρω ότι δεν το εννοούσες κυριολεκτικά, αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου να πλασαριστεί η μουσική μου. Γράφω ξεκάθαρα και μόνο για μένα. Όλοι σας εδώ με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ να φτάσω σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ώστε να είμαι ικανοποιημένος και ταυτόχρονα να προχωράω, κάτι που εκτιμώ πολύ.  :)

     

    Για καλο το λεω-με την εννοια της "αγνοτητας"-και οπως εχουμε ξανασυζητησει ειναι απολυτως του γουστου και θελει ταλεντο να γραφεις ετσι.Το εχεις νομιζω.

     

     

    Ναι, Γιώργο, κατάλαβα πώς το είπες. Δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης. :D Η αλήθεια είναι όμως ότι προσπαθώ και να εξελίσσω λίγο τις συνθέσεις μου κάθε φορά και νομίζω έτσι πρέπει.

  5. Γιώργο (καλά θυμάσαι), γκρινιάζεις όσο χρειάζεται, ίσως και λιγότερο. Με αυτές τις γκρίνιες έχω κάνει την όποια εξέλιξή μου όλα αυτά τα χρόνια. Έχεις δίκιο σε όσα λες και έχω υπόψιν μου την απλοϊκότητα στη μελωδία, το μπούκωμα στη φωνή (θα προσπαθήσω να το διορθώσω αλλά ίσως δεν βγάλω ικανοποιητικό αποτέλεσμα) και το φαλτσάρισμα στα ψηλά, το οποίο θα το διορθώσω σίγουρα! Η βαρεμάρα και η ανυπομονησία μου μ' έχουν φάει μαζί με την έλλειψη παραγωγικού χρόνου. Θα σε ευχαριστήσω για πολλοστή φορά για το ενδιαφέρον που δείχνεις καθώς και για την ειλικρίνειά σου που έχει αποδειχτεί χρησιμότατη.  :)

     

    Yameth, τιμή μου!

  6. Κανονικά δεν θα έλεγα τίποτα καθότι τι γνώμη θα μπορούσα να πω εγώ για ένα τόσο άρτιο κομμάτι; Παρ' όλα αυτά νομίζω αξίζει να ειπωθεί το εξής. Ακουσα το κομμάτι ώρα εννέα το βράδυ, στο ημίφως του σούρουπου, με θέα τη θάλασσα από τη μια μεριά και το βουνό από την άλλη και πραγματικά, ταίριαξε τόσο πολύ! Συνήθως με κουράζουν τα μεγάλα instrumental αλλά το δικό σου δεν μπορούσα να το κλείσω, τόσο πολύ με ταξίδεψε.  :)

  7. Καλησπερίζω.

    Εχω κάποια ηχεία από ένα παλιό στερεοφωνικό aiwa, τα οποία σκέφτομαι να τα συνδέσω σε ένα φτηνό F&U mini hi-fi που έχω. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι αποτέλεσμα θα έχω και αν υπάρχει κίνδυνος να κάψω το hi-fi. Τα χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

     

    Τα ηχεία είναι από 90 watt με impendance 6ohm.

    Το mini hi-fi λέει συγκεκριμένα: AC 90-220V, 50/60HZ 40W 10WX2 (8 OHM 1KHZ 10% THD RMS)

     

    Αντιλαμβάνομαι ότι τα ηχεία είναι πολύ μεγάλα για το συγκεκριμένο. Θα ήθελα να ξέρω όμως αν υπάρχει κίνδυνος και αν θα έχω έστω και λίγο καλύτερο αποτέλεσμα.

  8. @AuditoryDriving: Το θέμα της συνεργασίας με ταλάνισε αρκετά όσο προσπαθούσα και δεν μου βγαινε, αλλά δεν ενέδωσα γιατί προτιμώ να κάνω τη δική μου προσπάθεια και ας βγει μέτρια ή κακή παρά να τα δίνω πάντα σε άλλους τα δύσκολα με αποτέλεσμα να μην μάθω ποτέ. Καταλαβαίνω βέβαια ότι έτσι χαντακώνεται το κομμάτι. Χαίρομαι πάντως που σου άρεσε και σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τα καλά σου λόγια! :)

     

    @cigaret13: Αν σου πω ότι με έκανε να χάσω τον ύπνο μου το κομμάτι, θα με πιστέψεις; Πάλεψα τον ήχο της lead μέχρι που πια η οποιαδήποτε αλλαγή, μου ακουγόταν χειρότερη από την προηγούμενη. Οσο για την rhythm, δεν με χαλάει κάτι αλλά θα το δοκιμάσω αυτό που προτείνεις. Σ' ευχαριστώ για την παρουσία σου και τις συμβουλές για ακόμα μια φορά! :)

     

    Επίσης να ευχαριστήσω και τον gvour για κάποιες συμβουλές και ιδέες του όταν το κομμάτι ήταν σε πρώιμο στάδιο ακόμα, όπως οι φράσεις στο 2ο κουπλέ και τα δεύτερα φωνητικά στο τέλος.

  9. Πολύ ολοκληρωμένη άποψη, σ' ευχαριστώ γι'αυτό. Σαφέστατα μου βγάζουν νόημα αυτά που λες. Προς το παρόν ωστόσο, δεν είμαι σε φάση να το ξαναπιάσω. Γενικά δύσκολα αλλάζω κομμάτι τόσο πολύ άπαξ και το θεωρήσω ολοκληρωμένο. Δεν το κάνω επίτηδες. Απλά δεν μου βγαίνει. Δεν μιλάω φυσικά για μικροαλλαγές και μικροβελτιώσεις. Σε βάθος χρόνου όμως είναι πολύ πιθανό να το ξαναπιάσω και πιθανότατα θα την ακολουθήσω τη συμβουλή σου καθώς την βρίσκω σωστή. Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τις συμβουλές! :)

  10. Τον λυπάμαι τον άνθρωπο αλλά αν δεις τον εξοπλισμό μου, θα λυπηθείς εσύ εμένα... ;D

     

    Edit: Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι αν είχα καλύτερο εξοπλισμό θα ήξερα τι να κάνω. ::)

  11. Πολύ όμορφο κύριος. :)

     

    Λίγο θα ήθελα την φωνή τονικά πιο σωστή (όχι τίποτε φοβερά πράγματα, ένα κλικ).

     

    Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να δείξει περισσότερο το κομμάτι. :)

     

     

    EDIT: Α, και θα ήθελα και μια τρομπέτα (σοβαρά μιλάω) "να παίζει" με την μοναξιά που βγάζει το κομμάτι.

    Ευχαριστώ πολύ! :) Εχεις δίκιο για τη φωνή. Ισως μόλις βρω ευκαιρία να το ξαναγράψω.

     

    Εγώ όταν το είπε ο emfasis, σκέφτηκα ότι θα μέτραγε να παίζει ένα σαξόφωνο από πίσω καλύτερα, αλλά πού να βρεις σαξοφωνίστα; ;D

  12. Ω, ευχαριστώ! Ευχαρίστως να τη διορθώσω, αλλά πώς; Ορκίζομαι, δεν υπάρχει τρομπέτα στο διπλανό δωμάτιο! ;D

    Στο μεταξύ δοκίμασα ξανά να βάλω μπασάκι και πάλι δεν μου βγήκε, αλλά πρόσθεσα μια ρυθμική ακουστική προς το τέλος.  8)

    dark_serenity_v2.mp3

  13. "Μαυρο" κι ευαισθητο,αυτο νομιζω ειναι το υφος σου.

    Τοσο ωραιο στα αυτια μου,ευγε.

     

     

    Να σαι καλά! Η αλήθεια είναι ότι η μαυρίλα μου βγαίνει άνετα. Χαίρομαι που σου άρεσε! :)

     

    Καλά, την φωνή σου νά'χα...!!! ::)

    Με τιμά αυτό που λες.  :)

    Πολύ καλή μελωδία, ωραίο ταιριαστό βαθάκι στην φωνή,  ωραιότατη ταιριαστή μελωδική γραμμή στην lead (ίσως με λίγο περισσότερο βάθος να ακουγόταν καλύτερα), αλλά του λείπει ένα μπάσο συν άλλη μια rythm ;).  Το εκνευριστικό βζζζζζ βγάλτο!

    Μπάσο δοκίμασα να βάλω αλλά δεν μου άρεσε. Δεν έχω και τις σχετικές γνώσεις... Αλλη μια rhythm ακουστική την ψήνω να σου πω την αλήθεια. Θα το επιχειρήσω αύριο... Το βζζζ δεν βγαίνει για κανένα λόγο! Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Τι noise reduction του audition δοκίμασα (που κάνει θαύματα), τι gate, τίποτα! Το ίδιο βουητό ακούγεται κάθε φορά που ανοίγω τo cubase (αλλά όχι το audition). Συνήθως όμως δεν γράφεται στις ηχογραφήσεις. Δεν ξέρω τώρα τι παίχτηκε... ???

    Ευχαριστώ, σου είπα; :)

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου