Προς το περιεχόμενο

Elias C.

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    49
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Elias C.

  1. Δηλαδή έναν πυκνωτή από 16 βολτ και πάνω μιας και δουλεύω με 9 με σωστή πολικότητα το + προς τοτροφοδοτηκό και το -  προς το καρφί και ο πυκνωτής θα μπεί στο θετικό + από τα δύο καλώδια του τροφοδοτηκού,ο πυκνωτής 4,7 uf

    Σωστά τα κατάλαβα?

    Ναι φίλε μου θα τον βάλεις παράλληλα στην έξοδο του τροφοδοτικού σου και θα προσέχεις πάντα την πολικότητα !

    4.7 uf είναι μικρός τουλάχιστον 4.700 mf θα πάρεις και κάλο είναι την αντοχή του στα volt να την πάρεις με βάση το μέγιστο που σου βγάζει σε volt και όχι στα 9 v.

    Θα χρειαστείς κόπτη , θερμοσυστελλόμενο λίγο πιο μεγάλης διατομής από το καλώδιο σου και κολλητήρι καθώς και καλάι και λίγο καλώδιο ακόμα για να κάνεις προέκταση από τον πυκνωτή σου . Ξεκίνα με αυτό και άμα δεν σε καλύψει πας σε άλλα έτσι και αλλιώς γύρο στα 3 ευρώ κόστος είναι .........

    Καλές μόντες  ;)

  2. Το ίδιο πράγμα είπα και εγώ απλοποιούμε για κάποιον που δεν ξέρει από κυκλώματα, εγώ ξέρω πια η διάφορα μεταξύ τάσης και ρεύματος έχοντας κάνει ηλεκτροτεχνία και πάμπολλες κατασκευές στο παρελθόν.

    Όσο αφορά τον φίλο με το τροφοδοτικό, άμα φοβάσαι να επέμβεις εσωτερικά μπορείς να βάλεις έναν πυκνωτή στην αρχή τού καλωδίου με μια καλή χωρητικότητα π.χ 4700 mf αλιός uf θα τον δεις και με αντοχή σε τάση όπως είπε ο φίλος περίπου 50% πάνω από το ανώτερο που βγάζει το τροφοδοτικό σου π.χ 10 βολτ τότε παίρνεις για 15 βολτ. Το συνδέεις παράλληλα με την σωστή πολικότητα, συνήθως έχουν επάνω τούς μόνο το μείον (-) ως σύμβολο.

  3. Γειά σε όλους έχω ένα μεταβλητό τροφοδοτικό το οποίο το χρησιμοποιώ μόνο και μόνο γιατί έχει πολλά mA το πρόβλημα είναι πως βγάζει θόρυβο και αυτό οφείλεται(σε μια κουβέντα που είχα εδώ στο forum)επιδή δεν είναι σταθερό το ρεύμα.

     

    Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να το σταθεροποιήσω?

     

    Μπορεί να είναι και ερώτιση βλακείας αλλά αν δεν την κάνω δεν θα το μάθω  ;D

     

    Ευχαριστώ!  :D

     

    Φίλε μου αν και δεν είμαι master στα ηλεκτρονικά, μπορώ να σου πω ότι στα τροφοδοτικά μπορείς να τα καλυτερεύσεις με ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές , όσο πιο μεγάλη χωρητικότητα τόσο καθαρίζει το ρεύμα. Βέβαια θα βοήθαγε αν έλεγες μερικά πράγματα ακόμα για το δικό σου, όπως αν είναι με μετασχηματιστή η με κύκλωμα αν έχει μέσα τρανζίστορ και άλλα.

  4. Ο Bronco έχει και XLR.... ;)

    Ναι το είδα φίλε μου να σε καλά  ;)

    Έχει τρομερά πράγματα επάνω του με ένα μικρο συμβιβασμό για μένα 40 watt 10 ίντσες μεγάφωνο είναι το τίμημα. Μακάρι να έβγαζε και μεγαλύτερο μοντέλο π.χ bronco 60 ή 80  :)

    Στο youtube έπαιζε πολύ ωραία ! Παλιά είχα τον Roland micro cube rx παρόμοιο στιλ με εξομοίωσης και effects αλλά ήτανε πολύ μέτριος γενικά γιαυτό είμαι λίγο διστακτικός σε τέτοιες υλοποιήσεις. Μπορείς να μου λιγα περισσότερα πράγματα σε σχέση με την ποιότητα ήχου και που ακούς από το μεγάφωνο και αν έχεις κάνει έγραφες από το xlr και από το usb και πώς τα πάει με πεντάχορδο με την B χορδή τα καταφέρνει ; ε

    Ελπίζω να μην σε κούρασα ........ :) 

     

  5. Εγω θα κανω μια ακομα προσπαθεια. Για το καλο σου. Στα χρηματα που κοιτας. Σου προσφερει αυτα που ζητας και με το παραπανω.

     

    http://www.thomann.de/gr/aguilar_tone_hammer.htm

     

     

    Ευχαριστώ που ασχολήθηκες τόσο για μένα  :) πράγματι η Aguilar είναι μια ποιοτική εταιρία με καταπληκτικό ήχο και μου αλλάζει λίγο την κακή γνώμη που έχω για τα πετάλια μιας και τα έχω ξεφορτωθεί όλα !  >:(

    Αλλά το πρόβλημα μου παραμένει ότι δεν έχω αυτήν την στιγμή τίποτα να ακούω.

    Συνολικά διαθέτω γύρο στα 350 απλά υπολογίζω άμα πάρω κεφαλή με 250 ευρώ να μου μείνουν και 100 περίπου για μια πολύ φτηνή ή μεταχειρισμένη καμπίνα.

    Ψάχνοντας είδα και αυτές τής λύσεις :

    Γνωστή εταιρία και πολύ καλά video στο youtube που άκουσα.

    BBE BMAX  http://megamusicstore.eu/index.php?route=product/product&path=2550_1_95_107&product_id=232169

     

    Άγνωστη σε εμένα εταιρία με ελάχιστα video στο youtube και από τι είδα είναι κάτι ενδιάμεσο σε bass preamp και κεφαλή μιας και έχει και 10 watt ενισχυτή επάνω και ίσος με συνδυασμό με μια ευαίσθητη καμπίνα 93 db και πάνω να έχει καλά αποτελέσματα για πρακτική κυρίως μες στο σπίτι. Γνωρίζει κάνεις κάτι ;

    Phil Jones Bass Buddy BB1  http://megamusicstore.eu/index.php?route=product/product&path=2550_1_95_107&product_id=119452

  6. Επειδή αυτό το επικό thread είναι πρόκληση  ;) ....να σας πω και εγώ ότι όλο αυτό που περιγράφετε για home entertainment το έχω κάνει πολύ απλά με έναν ταπεινό Fender Bronco 40 (220ευρώ καινούριος) ο οποίος λειτουργεί και σαν κάρτα ήχου καθώς συνδέεται με USB με το laptop για direct recording, έχει γουστόζικες προσομοιώσεις γνωστών κεφαλών, tuner,compressor, ενσωματωμένα εφέ για παιχνίδι και άπειρη παραμετροποίση τόσο των κεφαλών/καμπινών, όσο και των εφέ με software που περιέχεται στην συσκευασία  ;D. Το 10αράκι ηχείο, ως αναμενόμενο, δεν τινάζει το σπίτι στον αέρα αλλά είναι πολύ γλυκό, καθαρό και μπασάρει πέρα από τα αναμενόμενα.

    Δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσο διασκεδαστικά και εύκολα στην χρήση είναι αυτά τα 220 ευρουλάκια.

    Ελπίζω να σας μπέρδεψα... ;)

    Φίλε μου σε ευχαριστώ για την πρόταση που κάνεις και θα το δω σοβαρά, αν και το ερώτημα μου αρχικά είναι πια κεφαλή να πάρω αν και τελικά μπερδεύτηκα λίγο.

    Τώρα η θα πάρω ότι μου την δώσει έτσι ή θα βγω και θα πάρω σβάρνα τα μαγαζιά για δοκιμές  ;D Είχα combo της Warwick πολύ καλός αλά χωρίς πολλές ρυθμίσεις και χωρίς xlr, καλά για D.I δεν με πολύ-νιάζει γιατί εχει η κάρτα ήχου μου. Λέω να περάσω σε κεφαλή που και ακούς από την καμπίνα αλλά και γράφεις από το xlr d.i . Στο yoytube έχω ακούσει εκπληκτικά αποτελέσματα με αυτήν την μέθοδο !

     

  7. Δεν ισχυρίστηκα πως είπες πως "δεν έχω αρκετά βατ", μιας και 45 χρονών δεν γράφω αόριστες απαντήσεις. Αναφέρθηκα στον ΜΟΝΙΜΟ βραχνά αναρίθμητων μπασιστών, που διαρκώς βλέπουν πως τα βατ δεν τους αρκούν.

     

    Με συγχωρείς που σου πρότεινα κάτι εντός του προϋπολογισμού σου αλλά εκτός του στενού χώρου όπου είσαι, όπως φαίνεται, ορκισμένος να κινηθείς. Δεν θα το ξανακάνω.

     

    Καλή συνέχεια.

    Φίλε και πάλη συγνώμη ότι και να πω είναι λίγο  :-[ μόλις τώρα είδα αυτό που έγραψες ''λύνεται οριστικά'' και εγώ διάβασα ''λίγο αόριστα'' ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω.

    Τελικά είχα πίεση από το πρωί και δεν είχα πάρει χάπι πίεσης και έτσι είχα χωρίς να καταλάβω το γιατί  πονοκέφαλο, θολούρα, νεύρα, τα έχει αυτά η κώλο-πιεση.

  8. Το τελικό κομμάτι (power) τότε γιατί το θες αφού θα σου είναι άχρηστο;

    Καλύτερα να δώσεις τα χρήματα για έναν καλύτερο preamp με σοβαρό DI. Και χώρο και βάρος και ρεύμα γλιτώνεις και καλύτερη ποιότητα σήματος και ευελιξία έχεις.

    Και εντάξει, καλώς ή κακώς, δεν θες pedal preamp με DI.

    Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι rack mounted.....

     

    Δικά σου είναι όμως, ότι θες τα κάνεις ....

    Έχεις δίκιο φίλε audiokostas και ελπίζω να μην σε θυμηθώ μετά  ;) και και πω οχχχ ??? δίκιο είχε.

    Μου αρέσει που κατάλαβες ότι δεν θέλω πετάλια  ;) ! είχα της Tech 21 και δεν μου άρεσε .

  9. Α, φίλος έτσι είναι αυτά...  ;D

     

    Τα κωλύματα τα πληρώνουμε (και αν δεν έχουμε σκάσει ένα περίδρομο λεφτά για τέτοια)  :D

     

    Οπότε κατανοώ ότι διακαώς πας για κεφάλι/ καμπίνα (βγάζω έξω λοιπόν τον combo).  ;)

     

    Οπότε επανέρχομαι στο αρχικό: Πάρε το μπάσο σου και όρμα  ;D ;D ;D να ακούς κεφάλια (αλλά και καμπίνες καθώς κάποια θα πρέπει να ματσάρεις στο κεφάλι). 

    Μεγάλη κουβέντα αυτή που είπες Terry RoscoeBeck5 τα πάθει και τα κωλύματα τα έχω πληρώσει ακριβά και όχι μόνο στην μουσική ..........
  10. ΟΚ have it your way- αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη είναι λίγο πλεονασμός, αφού ούτως ή άλλως θα ακούς (και) από τα μόνιτορ σου.

     

    Πάντως και με έναν combo που δίνει balanced out κάνεις την ίδια δουλειά, χωρίς να μπλέκεις με κεφάλια και καμπίνες (που και κόστος είναι και κιλά και πιάνουν και πολύ χώρο).   

    Έχεις δίκιο σε ότι λες αλλά είναι να φάει κώλυμα ο άνθρωπος !

    Όσο αφορά ta monitor μπουκώνουν εύκολα με το μπάσο και είναι χάλια άμα πιέζονται ενώ είναι πολύ καλά .

  11. Καλημερα σαν ''παληος'' ντραμμερ εχοντας αμεση σχεση με τους μπασιστες και τα μηχανηματα τους στα χρηματα που διαθετεις μπορει να βρεις εναν καλο μεταχειρισμενο TRESS ELIOT.

    Ωραια  μηχανηματα με αρκετα watt και ογκο στον ηχο τους χωρις προβληματα.Απ'οτι ξερω και στο στουντιο ειναι μια χαρα.Οι μπασιστες ξερουν καλυτερα βεβαια ....αλλα και μια γνωμη απο τα συνεταιρακια τους (ντραμμερ) δεν πειραζει.

    Επισης κυταξξε για κανενα μεταχειρισμενο FENDER BASSMAN με λυχνιες η ACOUSTA .Και τα δυο ειναι σχεδον ιδια σε αποδοση αλλα με τον Fender να υπερτερει σε αξιοπιστια που αφορα τα υλικα του.Αν πετυχεις καποιον του 1970-1976 θα τον ευχαριστηθεις.Εχω εναν του 1974 που μετα απο ενα φθηνο service (λαμπες -πυκνωτες ) κελαιδαει.Και φυσικα δεν τον αλλαζω με κανεναν απο τους συγχρονους πλην οπως ειπα και πριν tress Eliot .

    Τους Trace Eliot τούς έχω σε εκτίμηση από παλιά, όσο αφορά τα ιερά vintage τέρατα που λες θα ήθελα να τα έχω  στην συλλογή μου, αλλά στην περίπτωση μου θα με δυσκόλευαν για αυτό που τα θέλω.
  12. Πάντως φίλε Apollon, από τα συμφραζόμενα του thread- ηχογράφηση στο σπίτι, οπότε να θεωρήσω σε υπολογιστή- μάλλον μια πολύ καλή κάρτα ήχου θες (με καλούς κονβέρτορες) και ένα preamp, παρά κεφάλι/ καμπίνα.

     

    Πάντως των τριών κεφαλών που έθεσες- όπως είπα- συμφωνώ με τον Κώστα (προσωπικά ότι Eden έχω παίξει μου άρεσε).   

     

    Οι Hartke (που παίζω συχνά - πυκνά στο studio) κακούς δεν τους λες- το αντίθετο μάλιστα- αλλά δεν είναι του απολύτου γούστου μου (μου αρέσουν όμως τα ηχεία τους).

     

    Από εκεί και πέρα καρφώνεις, ακούς και όποιος είναι του γούστου σου... 

     

     

    Έχω αρκετά καλή κάρτα την Mackie onyx blackjack και πιστεύω ότι με μια κεφαλή και θα ακούω από την καμπίνα και θα γράφω από το out d.i  ;)
  13. Και η Eden έχει γίνει marshall...Για αυτό άκου πριν πάρεις,καινούριο τουλάχιστον

    Δεν το ξέρα αυτό από τι φαίνεται η κρίση έχει κάνει πολλά  ::)

    ηΑυτό πού λες είναι το σωστό πρώτα ακούς και μετά παίρνεις, αλλά δεν υπάρχει πάντα αυτή η επιλογή .

  14. Καθαρό ήχο μπορούν (σχεδόν) να έχουν τα πάντα- εξαρτάται από την χρήση.

     

    Και οι Hartke μια χαρά καθαρό ήχο έχουν... Οι λεπτομέρειες (που ο καθένας μας έχει στο κεφάλι του  :D) κάνουν την διαφορά.

     

    Προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο τα μεσαία του Eden από του Hartke   (γεροντό ιδιοτροπίες)  ;D

     

    Το θέμα όμως είναι τι αρέσει σε εσένα...

    Πολύ χρήσιμα αυτά που λες απλά πιστεύω ότι μερικοί έχουν πιο καθαρό σήμα από κάποιους άλλους.  
  15. ??? ??? ??? ::) ::) ::) ;D ;D ;D

     

    Τι είναι πάλι τούτο το... tress  ;D ;D ;D

     

    ΥΓ: Συντάσομαι μετά του audio (Eden)

    Κατάλαβα τι λέει ο φίλος (Trace Eliot) έχει γίνει η Ashdown από τι διάβασα η μάρκα ....

    Και εγώ από τι έχω ακούσει η Eden έχει πολύ καθαρό ήχο.

  16. Hartke HA 2500  ;)απο την μικρη μου πειρα 30 χρονια, σε αυτη την κατηγορια τιμης ειναι πολυ καλη επιλογη

    Και πιο πολύ σε αυτόν κλείνω από αυτά που άκουσα (youtube) αλλά και από αυτά που διάβασα , από τα μεγαλύτερα τέρατα του μπάσου παίζουν με Hartke . Διάβασα όμως και για αδύναμο ήχο οπότε οι γνώμες διαφέρουν ..........
  17. Όταν ρωτάς για ΚΕΦΑΛΗ μπάσου και μετά η επόμενη ερώτηση σου είναι αυτή:Τι να απαντήσω? Ότι σύνδεσα την ΚΕΦΑΛΗ σε ακουστικά?

    Κι όταν δεν ξέρεις τι παίζει με τον άλλον από την άλλη μεριά του υπολογιστή ας μην βιάζεσαι να τον κρίνεις...

    Ο sorry τώρα το είδα  :o ήθελα να μάθω με τι καμπίνα τον άκουσες και έγραψα (την) αντί για τι ............................
  18. Όταν ρωτάς για ΚΕΦΑΛΗ μπάσου και μετά η επόμενη ερώτηση σου είναι αυτή:Τι να απαντήσω? Ότι σύνδεσα την ΚΕΦΑΛΗ σε ακουστικά?

    Κι όταν δεν ξέρεις τι παίζει με τον άλλον από την άλλη μεριά του υπολογιστή ας μην βιάζεσαι να τον κρίνεις...

    Φίλε funky_bassman δεν μιλάω για εδώ αλλά για κάποιον που ρώτησε για monitor για edrums . Μου φαίνεται ότι όλοι στο κρανίο τα έχουμε πάρει με τής καταστάσεις που ζούμε και έχουμε γίνει ευερέθιστοι  ;D
  19. Δεν ισχυρίστηκα πως είπες πως "δεν έχω αρκετά βατ", μιας και 45 χρονών δεν γράφω αόριστες απαντήσεις. Αναφέρθηκα στον ΜΟΝΙΜΟ βραχνά αναρίθμητων μπασιστών, που διαρκώς βλέπουν πως τα βατ δεν τους αρκούν.

     

    Με συγχωρείς που σου πρότεινα κάτι εντός του προϋπολογισμού σου αλλά εκτός του στενού χώρου όπου είσαι, όπως φαίνεται, ορκισμένος να κινηθείς. Δεν θα το ξανακάνω.

     

    Καλή συνέχεια.

    Καταρχάς καμιά παρεξήγηση φίλε gdevelek δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου sorry.

    Έχεις δίκιο γιαυτό που λες άμα έχεις να αντιμετωπίσεις ντράμερ θες πολλά βατ.

    Αλλά εγώ θα παίζω πιο πολύ στο home studio μου οπότε μόνο η ποιότητα με νοιάζει πάντα με τα λευτά που διαθέτω βέβαια.

  20. Αυτό που σου είπε ο gdevelek δεν είναι παράλογο από τη στιγμή μάλιστα που συζητάς και την λύση pro/τελικού που στην τελική είναι το ίδιο πράγμα.

     

    Επειδή δεν παίζουμε κιθάρα, εκτός αν παίζεις μόνο στο σπίτι σου, τα watt παίζουν ρόλο.

    Από ότι καταλαβαίνω όμως τον θέλεις για ηχογραφήσεις.

    Και αν είναι έτσι και είσαι με budget δεν είμαι σίγουρος αν θέλεις κεφαλή.

     

    Αλλά αν θέλεις ντε και καλά μια απάντηση στο "ποιόν από τους τρεις;" εγώ ψηφίζω Eden που τον ξέρω καλά.

     

     

     

    Ναι φίλε audiokostas όπως τα λες είναι και καμιά παρεξήγηση με τον φίλο gdevelek.

    Ναι πιο πολύ για το σπίτι την θέλω στο home studio και για αυτό δεν με τα πολλά τα watts αλλά ο ποιοτικός ήχος.

    Καμιά φορά έχω πράγματα στο μυαλό μου που δεν μου αρέσουν μετά, αλλά τώρα έχω φάει κώλυμα να πάρω κεφαλή.

  21. Θα μπορούσες να κινηθείς out-of-the-box και να πάρεις:

     

    1. μια modeling πεταλιέρα με εφέ

    2. ένα τελικό ενισχυτή τύπου ΡΑ που γεφυρωμένος να σου δίνει ισχύ της τάξης των 600 βατ --> το θέμα "δεν έχω αρκετά βατ" λήγει οριστικά

     

    Συνολικό κόστος που ξεκινά από τα περίπου 260Ε

     

    Έτσι θα έχεις την ευελιξία να αναβαθμίζεις/κουβαλάς μόνο ό,τι χρειάζεται

     

    Κι αν ο ενισχυτής είναι class D θα είναι και πούπουλο

    Φίλε μου καλημέρα. Λέω (Δεν με ενδιαφέρουν τα watt) και όχι "δεν έχω αρκετά βατ" μιας και 42 χρονών δεν κάνω αόριστες ερωτήσεις, καλή λύσει αλλά θα ήθελα προτάσεις για κεφαλές όπως είναι και το ερώτημα, ευχαριστώ.
  22. Καλησπέρα φιλε μου. Με βαση αυτα που ζητας, νομιζω οτι ισως να σε εξυπηρετουσε πολυ περισοοτερο ενας προ-ενισχυτης παρα μια κεφαλη. Αν δεν καταλαβα καλα αγνοησε το post, αλλιως το συζηταμε  :P

    Ναι δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες αλλά έδωσα τον combo που είχα για να πάω σε κεφαλή και καμπίνα και αυτήν την στιγμή δεν έχω ενισχυτή (εγώ απαντάω πάντα γιατί τιμώ αυτόν που γράφει σε εμένα και όχι όπως ένας εδώ μέσα που δεν απήντησε γιατί δεν του έκανε η απάντηση μου :-\ )
  23. τον έχω ακούσει ΠΟΛΥ και ήθελα να τον πάρω οπωσδήποτε αλλά με σταμάτησε το γεγονός ότι δεν ήταν και πολύ Portable από άποψη βάρους (και το ότι δεν παίζει σάλιο)

    Με την καμπίνα ήταν ; από τι έχω δει έχει και διάφορα εφε !
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου