Προς το περιεχόμενο

DaRkNezZ

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    75
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από DaRkNezZ

  1.  

    Αγαπητοί

     

    Έχω δύο κιθάρες. Μια παλιά krammer που θέλει service (σπασμένο lock) και μια Fender Stratocaster Lonestar USA που θέλει σετάρισμα.  Λόγω διαφόρων προσωπικών λόγων είχα αφήσει το παίξιμο 2 χρόνια τώρα.

     

    Την fender την είχα πάει τελευταία φορά πριν 3 χρόνια σ' εναν τύπο για σετάρισμα και τα έκανε μαντάρα. Δεν μου άρεσε καθόλου.

     

    Τώρα πλέον, σκέφτομαι να ξαναασχοληθώ με το άθλημα. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον αξιόπιστο άνθρωπο να πάω τις κιθάρες, την μεν 1η για service την δεύτερη για σετάρισμα. Υπάρχει κάποια εμπειρία ?

     

     

  2. Παιδιά καλησπέρα. Πριν λίγο η creative E eMU 0404 εξωτερική κάρτα ήχου που είχα για χρόνια παρέδωσε πνεύμα. Ξέρω ότι είναι παλιά κάρτα αλλά επειδή έχω χάσει την εξέλιξη της τεχνολογίας παρακαλώ πολύ προτείνετέ μου 2-3 σύγχρονες αξιόπιστες λύσεις να πάω αύριο το πρωί να πάρω μία γιατί έμεινα στη μέση της δουλειάς.

     

    Δουλευώ cubase, έχω KRK rokit 5 monitor ηχεία, και την κάρτα θα την ήθελα συμβατή και με άλλα προγράμματα - games.

     

    Μπορώ να διαθέσω γύρω στα 100-120 ευρώ περίπου (συν πλην δεν με πειράζει). Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να ψάξω στο internet.

     

    edit : μηχάνημα PC, core i7 (τριών ετών), windows 7

  3.  

    Αν και δεν συνηθιζεται :P οχι δεν ειναι σπασμένο (το cubase). Αλλά το πρόβλημα νομίζω πρέπει να έχει να κάνει με την κάρτα αφού όταν την κλείνω και την ανοίγω προσωρινά διορθώνεται. Επίσης η creative είναι τραγική στην υποστήριξη. Ο μοναδικός driver είναι αρχαίος και beta έκδοση. Εχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα ?

  4. καλημέρα σε όλους

     

    Εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω το revalver III σε ισχυρό PC (core i7) και κάθε φορά που δουλεύω στο cubase μετά απο λίγο, άλλοτε 5 λεπτά άλλοτε 1 ωρα, ο ήχος αρχίζει και κάνει διάφορα "χρατσ χρουτσ", "παγώνει" κλπ... η λύση που συνήθως ακολουθώ είναι να ανοιγοκλείνω τον διακόπτη της κάρτας ήχου (e-mu 0404 εξωτερική) και μετά όλα οκ, για να εμφανιστεί ξανά το πρόβλημα μετά απο λίγη ώρα. Τελευταία το πρόβλημα ειναι πολύ έντονο, εγκατέστημα και το demo του revalver mk iii.vdot και όλα πάνε χάλια.

     

    Καμιά ιδέα ? έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα ?

  5.  

    Παιδιά η κιθάρα και τα κλειδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο λόγος που σκέφτηκα να αλλάξω κλειδιά ήταν αφενός μεν για να βάλω με lock (ναι βαριέμαι να στρίβω χορδές στο άλλαγμα :P ) και για το nut επειδή στις μεγάλες βυθίσεις ξεκούρδιζε λίγο (αν και βάζοντας λίγο μολυβάκι στα αυλάκια όπως μου προτείνατε παλαιότερα είχα σημαντικότατη βελτίωση). Περισσότερο γιαυτό.

     

    Αλλά βλέπω ότι απ όσο λέτε τα κλειδιά που έχει πάνω η αμερικάνικη lonestar είναι καλά. Το nut δεν ξέρω. Λέτε να μην κάνω τίποτα και να κάτσω στα αυγά μου ε?

     

    το tone πως μπορεί να εππηρεαστεί από την αλλαγή κλειδιών ? δεν το κατάλαβα.

     

     

  6.  

    Αγαπητοί φίλοι

     

    Πριν κάμποσους μήνες είχα αγοράσει μια Fender lonestar USA (anniversary model 1996) από έναν φίλο εδώ στο φορουμ. Αν και η κιθάρα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, σκέφτομαι μήπως κάνω μερικές αλλαγούλες και πιο συγκεκριμένα στα κλειδιά και το nut. Τι λέτε ? αξίζει τον κόπο ? Κι αν ναι, τι θα προτείνατε για τη συγκεκριμένη κιθάρα ?

     

    Ευχαριστώ

     

     

  7.  

    Να πω επίσης, ότι, -το δοκίμασα τώρα-, αν μετα το βύθισμα και το "ξεκούρδισμα", αν λοιπόν, τραβήξω λίγο (τεντώσω) τις χορδές με το χέρι προς τα πάνω (κάτι σαν "bendings" φανταστείτε) κάπως συνέρχεται. Όταν λέτε να χρησιμοποιήσω μολύβι τι ακριβώς εννοείται ρε παιδιά ? (καθότι δεν είμαι και επαγγελματίας).

     

     

  8.  

    Γειά σας

     

    Είμαι κάτοχος μιας Fender USA lonestar 96' με την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια, εγώ παίζω χωρίς τρέμολο και μέχρι σήμερα η κιθάρα είναι άψογη, σπάνια χρειάστηκε να την κουρδίζω, ο ήχος αντηχεί σε όλο το σώμα της κιθάρας, μια χαρά.

     

    Χθες λοιπόν ήρθε ένας φίλος της heavy metal σκηνής, και λέει. Κάτσε να δοκιμάσουμε τον pearly gates + . Μια χαρα, όπως πάντα.

    Κάτσε να δοκιμάσουμε και το τρέμολο. Λοιπόν εδώ αρχίζει η ερώτησή μου.  Κάθε φορά που έκανε κάποια βυθίσματα με το τρέμολο, η κιθάρα ξεκουρδιζόταν μετά. Το φαινόμενο είχε ως εξής. Βύθισμα με το τρέμολο, κοίταγα στο tuner, ξεκουρδίζονταν οι κάτω χορδές. Οι μπάσες όχι τόσο. Το παράξενο είναι ότι αν την άφηνες λίγο την κιθάρα, το ξεκούρδισμα μειωνόταν (σαν να ήθελε λίγο χρόνο να "επανέλθει") αλλά δεν εξαφανιζόταν τελείως.  Μήπως είναι θέμα setup ? πρέπει επίσης να πω ότι οι μπάσες χορδές είναι 10άρες και οι κάτω 9άρες. Επίσης την κιθάρα δεν την σέταρα όταν την πήρα (μεταχειρισμένη από φίλο εδω μέσα) γιατί μου άρεσε (και βαρέθηκα :D) , παρά το γεγονός ότι ο συνάδελφος είχε αλλάξει και χορδές.

    Τι λέτε ?

     

  9. Παίδες

     

    Από σήμερα ανήκω και εγώ στο club της Fender καθότι πλέον είμαι κάτοχος της Lonestar. Αγόρασα την κιθάρα από τον φίλο  S9F που είχε την σχετική αγγελία εδώ στο Noiz (lonestar USA 96' anniversary) ο οποίος ότι μου περιέγραψε αυτό ακριβώς μου ήρθε.

    Η κιθάρα είναι σε εξαιρετκή κατάσταση, προσεγμένη,  ο ήχος της όμορφος, λίγο πιο bright, πρίμα (αν μπορώ να το πω έτσι) από τις κλασσικές fender λόγω του γνωστού και καλού SD pealry gates plus, πολύ όμορφη και τώρα αρχίζω τους πειραματισμούς. Οι δύο texas special επίσης συνεργάζονται καλά με μια πρώτη ματιά.

    Από ποιότητα κατασκευής δείχνει πολύ καλή και είναι πανέμορφη. Το παιδί μου έβαλε μάλιστα 10άρες χορδές στις 3 πάνω και 9άρες στις κάτω με αποτέλεσμα ο ήχος να έχει ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα.

     

    Θα επανέλθω με νεότερα αφού την δοκιμάσω λίγο περισσότερο. Προς το παρόν την έχω απέναντι και την χαζεύω (καθότι μεσημέρι και παίζει να με διώξουν απο την πολυκατοικία).

     

    Πρέπει να πω επίσης ότι την κιθάρα την πήρα λίγο τυφλά αφού ο S9F είναι Θεσσαλονίκη εγώ Αθήνα, δεν τον ξέρω καν, εμπιστεύτηκα τα όσα μου είπε και ήταν ακριβώς όπως μου τα είπε στο τηλ. Περιγραφή ακριβέστατη σε όλα ακόμα και για ένα πολύ μικρό χτυπηματάκι που ούτα καν θα το πρόσεχα. 

     

    Λίγο τα μεταφορικά με βγάλανε κάτι λίγο παραπάνω σε κόστος αλλά χαλάλι της, είναι κούκλα :)

     

     

  10. Παιδιά καλησπέρα

     

    Πριν λίγο παρέλαβα σε σχεδόν άριστη κατάσταση μια Fender Lonestar USA 1996 η οποία είναι κούκλα (Black/RW),  και ο φίλος που παίζει σε μια μπάντα και ήρθε να τη δει αρρώστησε, ζήλεψε χεχε και θέλει να αλλάξει και αυτός τη κιθάρα του (μια παλιά fender squire) :P . Θέλει όμως να περάσει σε ibanez γιατί του αρέσουν. Επειδή αρνείται να δεχθεί την τεχνολογία (internet κλπ) ρωτάω εγώ γιαυτόν.

     

    Ibanez s770FM, λίγο πιο πάνω βέβαια από τα 550 ευρώ, αλλά τι λέτε ? αξίζει ? ποιότητα κατασκευής ? Τι θα προτείνατε σε ibanez σε αυτά τα χρήματα ?  

     

  11.  

    φίλε μου εδώ και καιρό ενδιαφέρομαι και εγώ γιαυτή τη κιθάρα (lonestar). Δυστυχώς έψαξα παντού στην Αθήνα αλλά κανείς δεν την έχει. Μόνο thomman ή απο αλλού. Το θέμα είναι να μας πει κάποιος, αν την έχει δοκιμάσει, τις εντυπώσεις του.

  12.  

     

    Καλησπέρα

     

    Χρησιμοποιώ το Revalver στο cubase για την ηχογράφηση ηλ. κιθάρας. Όμως οταν σώζω ένα project και το ξανανοίγω, ενώ όλα τα plug in φορτώνουν κανονικά τις τελευταίες ρυθμίσεις (halion, hypersonic κλπ), το revalver εμφανίζεται με τις defalut ρυθμίσεις (introduction) και έτσι πρέπει κάθε φορά να ψάχνω μια ώρα για να ξαναφτιάξω τις ρυθμίσεις στον modeling ενισχυτή που είχα διαλέξει. Ξέρει κανείς πως γίνεται όταν σώζεις το project και το ξαναφορτώνεις να φορτώνονται και οι ρυθμίσεις που αφορούν το revalver έτσι όπως τις είχα κάνει την τελευταία φορά  ?

     

  13. Δεν είμαι σίγουρος... γενικά πάντως έχω παρατηρήσει πως το πρόβλημα είναι συχνότερο στα πιο βαριά project, δηλαδή σε αυτά που έχω και κάποιες παραμορφώσεις-εφφέ.. αλλά και πάλι 4 κανάλια έχω, δεν ξέρω αν δικαιολογείται. Δηλαδή δεν είναι να πεις ότι έχω 20 κανάλια με 15 όργανα κλπ...

     

    Η έναρξη του προβλήματος μάλιστα είναι σταδιακή.. Όταν ακούσω το πρώτο παράσιτο (χρατσ χρουτσ) ξέρω πως και τίποτα να μην κάνω το πρόβλημα θα επιδεινωθεί και ο ήχος θα χαθεί μετά από 3-4 λεπτά.

     

    Αναρωτιέμαι μήπως έχει να κάνεις με τους drivers της κάρτας, οι οποίοι είναι beta έκδοση για τα vista (δεν κυκλοφόρησαν ακόμα για Win 7 και μάλιστα 64 bit).

     

  14.  

    Παιδιά συμβαίνει το εξής φαινόμενο :

     

    Δουλεύω με το cubase και την εξωτερική κάρτα emu 0404.

     

    Λοιπόν, εκεί που πειραματίζομαι και μιξάρω, μετά από ένα χρονικό διάστημα, αρχίζω και ακούω κάτι χρατσ χρουτσ (σαν παράσιτα) τα οποία σταδιακά αυξάνουν μέχρι που στο τέλος -αν τα αφήσω- εξαφανίζεται ο ήχος. Κάνω ένα restart την κάρτα όπως είμαι (on off δηλαδή) και το πρόβλημα εξαφανίζεται για να εμφανιστεί ξανά μετά από λίγη ώρα... Έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα ? Είναι θέμα drivers ? Έχετε καμιά ιδέα ?

     

    Το μηχάνημα είναι PC, 4πύρηνο.

     

     

  15.  

    Παιδιά θα ήθελα τη βοήθεια σας. Νομίζω ότι μάλλον εδώ είναι ο καταλληλότερος χώρος.

     

    Λοιπόν στο ψητό.

     

    Συνδέω το KORG X50 με το Cubase και χρησιμοποιώ ένα από τα έτοιμα arpeggios που έχει το hypersonic 2 (vst) (elektronika style).

     

    Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Θα το πω απλά. Όταν πατάω ας πούμε στο κλαβιέ τη "Σολ" το arpeggio ξεκινάει με Χ τρόπο. Όταν αφήσω την Σολ και την ξαναπατήσω παρατηρώ ότι ΔΕΝ ξαναρχίζει από την αρχή, αλλά μοιάζει σαν να συνεχίζει από κάποιο ενδιάμεσο ή τυχαίο σημείο του. Υπάρχει κάποια παράμετρος που ορίζει το πως θα αρχίζει κάθε φορά ? αν θα είναι δηλαδή συνέχεια αυτού που ξεκίνησε ή κάθε φορά που πατάς το πληκτρο θα αρχίζει από την αρχή ?  Είναι κάτι που με απασχολεί καιρό και επείδή είμαι και τελείως καινούργιος σε αυτά είπα να ρωτήσω.

    Ελπίζω να καταλάβατε τι ρωτώ. :)

     

  16. Παιδιά τα ηχεία μια χαρά ακούγονται. Έχουν καθαρό ήχο και έναν ανεπαίσθητο  ελαφρύ χρωματισμό που εμένα μου αρέσει αλλά νομίζω είναι μια χαρά παρά το γεγονός ότι ο χώρος δεν βοηθάει και δεν είναι σωστά τοποθετημένα (το ένα δίπλα στο άλλο). Τα μπάσσα μια χαρά ακούγονται επίσης.

     

    Θέλω να ρωτήσω 3 πράγματα :

     

    1. Είναι σκόπιμο να τα κλείνω το βράδυ ? (on/off) ή δεν παθαίνουν τίποτα ? διότι τα παλιά τα είχα συνεχώς ανοιχτά όλη μέρα.

     

    2. Πρέπει να ρυθμίσω τίποτα στην κάρτα ήχουν (κάτι 2.1, 5.1 κλπ) ή αρκεί η σύνδεση που έχουν κάνει (καρφί Left στο ένα, καρφί Right στο άλλο) ?

     

    3. Τα ηχεία έχουν 2 ρυθμίσεις. Η μια έχει να κάνει με το volume (ξεκάθαρα εδω) η άλλη αναφέρεται ως HF Level Adjust και είναι στα 0 db. Τι ακριβώς είναι αυτό ?

     

     

  17.  

    Τα Fostex που πήρες είναι πάρα πολύ καλά. Εγώ δεν μποούσα να φτάσω σε αυτή τη τιμή. Έτσι τελικά ακούγοντας τους ειδικούς για 5' άρι ηχείο έδωσα κάτι παραπάνω από το budget μου και αντί για τα fostex mp0.4 (με 4' άρι ηχείο)  πήγα στα KRK Rokit-5 τα οποία ήταν η αμέσως επόμενη κατηγορία. Ακόμα δεν τα έχω ακούσει (μέχρι να συμμαζέψω) αλλά ελπίζω να βγουν καλά. :)

  18. Παιδιά για 5' έχω καταλήξει σε KRK ή YAMAHA και συμφωνώ με όσα είπατε

     

    Απλά έλεγα μήπως, δεδομένης και της μη επαγγελματικής χρήσης, μπορούσα να γλυτώσω κανά 100άρι ευρώ με τα FOSTEX PM0.4, αν τα ξέρατε και εσείς,  να δώσω αυτά τα 100 ευρώ κάπου αλλού (π.χ. να τα φυλάξω για μια καλύτερη κιθάρα κλπ). Ειδικά για τα Fostex pm0.4 διάβασα αρκετά καλές κριτικές στο internet γιαυτό και ρωτάω για 4' μόνο σε αυτά τα οποία υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα σε Ελλάδα και σε σχετικά καλή τιμή.

     

  19.  

    Παιδιά καλημέρα

     

    Ήθελα τη γνώμη σας ως ειδικών στο εξής θέμα (που έχει βέβαια χιλιοσυζητηθεί φαντάζομαι) αλλά η ιστορία επαναλαμβάνετα ως γνωστόν.

     

    Λοιπόν, τα δεδομένα :

     

    Χώρος χρήσης 8 τετραγωνικά (μικρό δωμάτιο πολυκατοικίες)

    Ειδικότητα : ερασιτέχνης

    Ζητούμενο : φτηνά αλλά αξιοπρεπή ηχεία monitor (ηχογράφηση-μιξη σε cubase)

     

     

    Φίλος και δάσκαλος τον οποίο εμπιστεύομαι μου πρότεινε ως πιο αξιοπρεπή σε αυτή τη τιμή (γύρω στα 200 ευρώ) να κοιτάξω μεταξύ άλλων για τα ΚRK (5g2) και τα Yamaha HS50 τα οποία έχουν καλές κριτικές, αμφότερα με 5' ηχείο.

     

    Εγώ πήγα και τα είδα, αλλά διαπίστωσα ότι είναι αμφότερα κάπως μεγάλα για το χώρο μου (είμαι ήδη στριμωγμένος) ο οποίος είναι κάτι λιγότερο από 8 μ2

     

    Επίσης η τιμή τους είναι γύρω στα 270 ευρώ.

     

    Διαβάζοντας στο ιντερνετ, βρήκα λοιπόν μια εναλλακτική λύση πιο φτηνή και πολύ πιο κοντά στο budjet μου. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα

     

    Fostex PM0.4 , τα οποία είναι με 4' woofer βέβαια αλλά είναι τα μόνα γύρω στα 180-185 ευρώ και βολεύουν στο χώρο.

     

    Δεδομένου ότι δεν είμαι επαγγελματίας και ασχολούμε ερασιτεχνικά με το σπόρ, πιστεύετε πως τα συγκεκριμένα (Fostex) αξίζουν τα λεφτά τους ? ή να ακολουθήσω τη συμβουλή για 5' woofer (τείνω προς τα KRK). Σίγουρα τα KRK ή τα Yamaha θα είναι καλύτερα, αλλά υπάρχει καμιά εμπειρια με τα Fostex PM0.4 ?

     

     

  20. Καλησπέρα

     

    Έχω δυό - τρία πεταλάκια τα οποία δούλευα με μπαταρίες (ασυμφορη διαδικασία, ειδικά όταν τα ξεχνάς on). Έτσι λοιπόν βρήκα ένα τροφοδοτικό από φίλο, το MW 2122A το οποίο μπορεί να δώσεις εως και 2Α ένταση ρεύματος σε ένα εύρος τάσεων (μταξύ αυτών και η κλασσική 9V), έφτιαξα καλώδια και βύσματα και είμαι έτοιμος για συνδέσεις.

     

    Το ερώτημα είναι το εξής. Το τροφοδοτικό δεν γράφει κάπου πάνω "stabilize" ή "stabilizer" , δηλαδή ΔΕΝ ξέρω αν η τάση εξόδου ειναι σταθεροποιημένη ή όχι. Στο ιντερνετ αναφέρεται ως σταθεροποιημένο από τους ..."πωλητές" αλλά απ όσο ξέρω τα σταθεροποιημένα το γράφουν πάνω. Αν δεν είναι, τι κίνδυνος υπάρχει (αν υπάρχει) για τα πετάλια ? Ο ήχο-εφέ μπορεί να επηρεάζονται ? υπάρχει κίνδυνος καταστροφής ?

     

     

     

     

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου