Προς το περιεχόμενο

Dnightshade

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    337
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Dnightshade

  1. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (ταστοδουλειά, ύψος nut, αν είναι καλά ρυθμισμένο το μπράτσο κτλ). Ειδικά το buzz είναι υποκειμενικό αν δεν περνάει στον ενισχυτή ή αν έχεις ελαφρύ χέρι. Παίρνεις ως μπούσουλα ό,τι λέει ο κατασκευαστής στο manual και βλέποντας και κάνοντας.

     

    Eν πάσει περιπτώση πάρε ένα λινκ που είναι ενδιαφέρον διάβασμα:

     

    http://www.ibanezrules.com/tech/setup/action.htm

  2. Φίλοι και φίλες,

     

    αναζητώ "ντεσιμπελόμετρο" το οποίο προορίζεται για οικιακή χρήση και όχι για επαγγελματική.Βέβαια ψάχνω κάτι όσο το δυνατό αξιόπιστο,γιατί ούτως ή άλλως κοστίζει.

     

    Θέλω να μετρήσω το σαξόφωνο μου στα f & ff της έντασης,ώστε να επιλέξω την κατάλληλη ηχοπροαστασία για τα αυτιά μου.

     

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

     

    Βασίλης

    :)

     

    Πλέον κυκλοφορούν ντεσιμελόμετρα υπό μορφή applications σε κινητά ή tables με. Παρ' ότι σίγουρα δεν είναι τόσο αξιόπιστα όσο ένα επαγγελματικό, εάν χρησιμοποιήσεις την αμέσως καλύτερη προστασία από αυτή που σου δείχνει η ένδειξη δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα...

  3. Θα ανέβει ως kickstarter βασικά από ό,τι βλέπω.

     

     

    Ενδιαφέρον σαν σύλληψη, αλλά έχω μια ένσταση επί της ουσίας: εκτός και αν θες οπωσδήποτε να είσαι one-man band σε performance όπως του τύπου στο demo, η "ομοιογένεια" του να βγάινουν οι φυσικοί κρουστοί ήχοι από το ίδιο όργανο χάνεται. Σίγουρα cool τα ηλεκτρονικά κρουστά και τα σύνθια, αλλά μου φαίνεται λίγο gimmick από την άποψη ότι αν είναι ξεχωριστά τα αντίστοιχα tracks δεν υπάρχει ο παικτικός περιορισμός στη σύνθεση, επομένως το κομμάτι έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι πιο ενδιαφέρον και πλήρες, από το να είναι ραμμένο πάνω στο midi controller.

  4. Δεν είμαι ειδικός, όμως θα σου πω τι κάνω σε αυτές τις περιπτώσεις:

     

    1) Κατά το δυνατόν καλύτερη εκκαθάριση του υπολογιστή. Θα πρέπει να κάνεις antivirus scan, να χρησιμοποιήσεις προγράμματα όπως το adwcleaner και το malwarebytes κτλ.

     

    2) Έλεγχος του κατά πόσο το κάνει και με άλλους browsers. Δοκίμασε πχ και κανά firefox ή opera.

     

     

    3) Έλεγχος "κρυφών" ρυθμίσεων του/των browsers. Πχ αρχική σελίδα εκκίνησης αν σου έχει βγάλει κάποια καρκινιάρα μηχανή αναζήτησης ως default, διακομιστές μεσολάβησης κτλ. Το τι θα πρέπει να κάνεις σε αυτό το βήμα διαφέρει ανάλογα με το πρόβλημα. Googlάρισε όσο καλύτερα μπορείς για να βρεις τη λύση.

     

    Προσωπικά δε θυμάμαι να έχω πετύχει ποτέ το δικό σου σφάλμα, οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω, όμως αξίζει να κάνεις τα πρώτα βήματα.

     

    Επίσης, καλή εναλλακτική του adblock θεωρώ ότι είναι και το ublock, καθώς σου επιτρέπει να φιλτράρεις στοιχεία της σελίδας ξεχωριστά, με το χέρι.

  5. Η κυρίως επιλογή θεωρώ πως θα πρέπει να είναι με email (1 λιγότερο πράγμα να θυμάσαι), με δευτερεύον τρόπο το facebook (2 λιγότερα πράγματα να θυμάσαι).

     

     

     

    Ως υποσημείωση, το password μου δε το έχω σημειωμένο απλά το έχω αποθηκευμένο στο chrome. Σήμερα είδα ότι το login απαιτεί email, και η αυτόματη συμπλήρωση πάει στράφι. Το πρόβλημά μου είναι ότι η σελίδα του password recovery δε φορτώνει!

     

  6. Πολύ καλή δουλειά!

     

    Αν και γενικά δε θα καταλάβω γιατί δεν την έχουν ψήσει να λάβουν μέτρα κατά του σπασίματος των headstock σε λεσπολοειδή. Θα μου πεις τι δεν καταλαβαίνεις... Σιγά μην αλλάξουν την μονάκριβή τους "παράδοση". Αλλαγή στα ηλεκτρικά έγχορδα που ήταν επαναστατικά όταν βγήκαν; Τι λες τώρα...

  7. Τα ψηφιακά απ' την άλλη έχουν μεγιστο χρόνο ζωής την τριετία (χοντρικά).

     

    Σχετικό είναι αυτό, για τους εξής λόγους:

     

    1) Τα modeling/profiling που ανταγωνίζονται σε τιμές (μη κινέζικους ίσως;) λαμπάτους (>1000-1500 ευρώ, βλέπε όλα τα axe-fx, kemper) είναι αρκετά κοντά στο real thing ώστε να μη χρειαστεί upgrade μετά από τα ~3 χρόνια που λες.

     

    2) Tα "φτηνά" modeling, ειδικά σε μεταχειρισμένα, έχουν τρελή σχέση τιμής/versatility (βλέπε line 6 ή  Digitech GSP110 με custom firware που παίζει και Impulse Responses) ή τιμής/ποιότητας ήχου (βλέπε eleven rack, amplifire, positive grid bias αν υπάρχει και ipad). Πιστεύω ότι αν μείνεις σε αυτό το εύρος τιμών δεν είναι δυνατόν να μη βρεις έστω ένα που να σου κάνει, δοκιμάζοντάς τα μεταξύ τους.

  8. Νομίζω πως είναι ενδιαφέρον άρθρο, και ο άνθρωπος δεν είναι άσχετος (mechanical engineer):

     

    http://guitarworks.thestrandbergs.com/2014/12/28/the-impact-of-wood-choice-in-an-electric-guitar/

     

    Θέλω να τονίσω αυτό το απόσπασμα:

     

    (λέει πιο πριν για τα overtones και πως επηρεάζουν τον ήχο κτλ)

     

    The pickups on an electric guitar can only pick up the vibrations of the string and convert those vibrations into electricity, which is ultimately converted into sound waves that emanate from the speakers. Do the pickups shape the sound? Of course! Can pickups mask the characteristics and make two electric guitars with different tonewoods sound the same? Yes again. So, I guess the correct answer to the question if wood makes a difference in the sound of an electric guitar is “It depends”. A pickup that can’t pick up these subtle overtone differences, enough compression, or other kinds of dynamics-killing processing, will kill the dynamics of any guitar, regardless of tonewood. Does that make it a bad guitar? Not necessarily – it depends on what the musician is after.

    A good guitar builder can pick materials that provide a predictable result. The process of making a <insert established brand name here> guitar that costs $10,000 and one that costs $1,000 is identical, or at least very similar. The big difference is likely that in the more expensive one, personal attention has been put into selecting, drying, storing, and cutting the tonewood. The cheaper, which is mass produced by less skilled labor, consists of the same species of wood, but from a pile that came out of a container, in the order it was stacked. This means that two guitars from the same batch can sound quite different. They can sound exactly like the expensive guitar, but they can also sound different.

     

    Παρότι στην τελική θέλει να πουλήσει ο άνθρωπος (και δεν πουλάει και φτηνά σε καμία περίπτωση), θεωρώ ότι η άποψή του είναι νηφάλια και λαμβάνει υπ' όψιν ότι το θέμα είναι πολύπλοκο δεν υπάρχει άσπρο μάυρο. Όσοι υποστηρίζουν το λεγόμενο άσπρο μάυρο, από την οπτική τους αμελούν σιωπηλά έναν ή περισσότερους παράγοντες.

  9. Το κανα τωρα. Δεν μπορω μονο να ορισω το τελευταιο εικονίδιο που θελω να ειναι στο γκρουπ δλδ αυτο που μου ειπες να γινει "last track in folder"

     

    Mήπως το folder σου με τα περιεχόμενά του είναι τα τελευταία tracks κάτω κάτω; Αν ναι, μπορεί και να το έχεις κάνει και απλά να μην φαίνεται.

     

    Σε κάθε περίπτωση πατάς το ίδιο εικονίδιο. Απλά άσε το mouse σου από πάνω και θα σου λέει διαφορετικό μήνυμα κάθε φορά:

     

    -Εάν είναι folder, λέει "Track is folder"

    -Εάν είναι το τελευταίο track στο folder, λέει "Track is last track in folder"

    -Εάν δεν ανήκει σε κάνένα folder, ή ανήκει σε folder και δεν είναι το τελευταίο, λέει "Cycles whether this track is a track, folder, or last track in a folder"

  10. Robin_Hood_Track_Folder_Pic_1-web1.jpg

     

    Δες αυτή την εικόνα. Πατάς το εικονίδιο στο τετραγωνάκι ενός track μέχρι να γίνει folder. Αν αφήσεις το mouse σου πάνω θα σου πει κιόλας "track is a folder". Όλα τα tracks μετά από κάτω θα στοιχιστούν λίγο πιο δεξιά όπως βλέπεις, επομένως πλέον ό,τι κάνεις στο folder track θα ισχύει και για τα tracks εντός του folder. Για να δηλώσεις το τέλος του φακέλου, στο τελευταίο track πατάς το εικονίδιο μέχρι να γίνει "last track in folder".

  11. επειδή με ενδιαφερει το θεμα της αλλαγης παχους χορδων προς τα πανω, θελω να ρωτησω αν πηγες από 10-46 στο 'κανονικο' 11-48 η κατι βαρυτερο όπως πχ 11-52 η 11-56 και αν ειχες καποιο θεμα με τα nut slots? Αν δεν εχουν το σωστο ανοιγμα ενδεχομένως να εχεις ανυψωση του action με τις 11αρες στα πρωτα ταστα ανεξάρτητα του ποσο χαμηλα θα είναι η γεφυρα

     

    Το ιδανικό είναι να κοπούν νέα slots. Εάν όμως δεν είσαι σίγουρος για το αν θες να κρατήσεις αυτά τα διαμετρήματα, βάλε ένα σετ χωρίς να κάνεις αλλαγή στο nut, και αν σου αρέσει τότε το κόβεις/πας για κόψιμο*.

     

    *Το nut πάντα.  ;D

  12. Δηλαδή εννοείς οτι η χορδή κουρδισμενη σε στανταρτ κουρδισμα εχει την ιδια ταση σε οτι υψος και να ειναι?

     

    Ναι. Για να έχεις μια χορδή κουρδισμένη σε μια συγκεκριμένη ανοιχτή νότα, πρέπει η χορδή να είναι τεντωμένη σε συγκεκριμένη τάση. Όταν εσύ είσαι άψογα κουρδισμένος και ανεβάσεις το action μιας χορδής, η ανοιχτή νότα θα πάει προς δίεση μεριά. Ανταποκρίνεσαι ως λογικός άνθρωπος ξεκουρδίζοντας ώστε να είσαι στη σωστή νότα και ΜΠΑΜ βρίσκεσαι στην ίδια τάση με όταν ήταν το action της χορδής πιο χαμηλά.

     

    Αυτό που μπορεί να αλλάξει με την αλλαγή του action, είναι η γωνία του σημείου που ακουμπάει η χορδή στο βαγονάκι της σε σχέση με το ball end στο tailpiece. Σηκώνοντας τη γέφυρα ή χαμηλώνοντας το tailpiece, η γωνία αυτή μεγαλώνει. Αυτό που επηρεάζεται σε αυτή την περίπτωση είναι η φαινόμενη τάση της χορδής. Όταν η γωνία μεταξύ bridge και tailpiece είναι μεγαλύτερη, αισθάνεσαι ότι οι χορδές είναι λίγο πιο τσίτα, πράγμα που δεν ισχύει.

     

    Ως προς το αλφάδι μανίκι, η γεωμετρία της κιθάρας είναι τέτοια που συνήθως απαιτείται έστω ένα πολύ μικρό relief για την αποφυγή τριξιμάτων. Εάν εσύ τώρα θες να χαμηλώσεις πολύ το action, υπάρχει περίπτωση οι 11άρες να μη σε σώσουν από τα τριξίματα, διότι πολύ απλά η γεωμετρία της κιθάρας δε σου επιτρέπει να πας πιο κάτω χωρίς να έχεις χέρι πούπουλο. Ένα μικρό relief σε συνδυασμό με καλή ταστοδουλειά βοηθάει την κατάσταση πάντα.

  13. Προσωπικά έχω ένα αντίστοιχο setup toolkit (http://www.thomann.de/gr/cruztools_gtr1_guitar_player_tech_kit.htm) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αν μάθεις τη διαδικασία μόνος σου, μαθαίνεις τα ίδια σου τα γούστα καλύτερα και γλιτώνεις περιττά πήγαινε-έλα σε τεχνικούς.

  14. Χαιρετώ  ;D

     

    Θέλω να βρω νάφθα (ζιπέλαιο) για καθάρισμα ταστιέρας (και μετά πέρασμα με Dunlop 02)σε καλή τιμή για την ποσότητα.

     

    Έψαξα για σκέτη νάφθα σε χρωματοποωλεία και λοιπά, έχουν μόνο νέφτι (από κωνοφόρα, αφήνει κατάλοιπα) και white spirit (το οποίο είναι hit or miss, υπάρχουν διαφόρων προελεύσεων με το ίδιο όνομα). Δεν καπνίζω κιόλας για να ξέρω για το ζιπέλαιο και έχω την εντύπωση ότι άμα παω σε μαγαζί με είδη καπνιστού θα πληρώσω πολλά για μικρή ποσότητα.

     

    Για φωτήστε βρε παιδιά  :)

     

     

    Aκόμα και το μπουκαλάκι των 125 ml θεωρώ ότι είναι αρκετά φτηνό σε σχέση με το πόσες κιθάρες καθαρίζει. Δε νομίζω να το βρείς πάνω από 2-3 ευρώ.

     

    Πρώτα απ'όλα, προσωπικά την ταστιέρα δε τη λούζω με το ζιπέλαιο, απλά νοτίζω 1-2 καθαρά μικρά πανάκια και καθαρίζω. Επίσης, δε χρησιμοποιώ το ζιπέλαιο για να βγάλω τα χοντρά, αντίθετα βγάζω την περισσότερη μάκα με το dunlop 01 που κάνει καλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα κατ'εμέ, μετά ζιπέλαιο να πάρει ό,τι έμεινε, και τέλος lemon oil ή ό,τι λάδι βάζεις τέλος πάντων.

     

    Ακόμα και στην περίπτωση που έχεις maple ταστιέρα και απαγορεύεται να βάλεις Dunlop 01 και lemon oil, ακριβώς επειδή η ταστιέρα προστατεύεται από φινίρισμα δε νομίζω να χρειαστείς πολύ παραπάνω ζιπέλαιο σε σχέση με τη διαδικασία που περιέγραψα πάνω.

  15. Τσιπης εδώ προσοχή!

    Πρώτου αλλάξεις και πετάξεις τις χορδές δοκίμασε να τις παρατήσεις μέσα σε οινόπνευμα για ένα βραδάκι ,μετά καθαρίζεις ,τις περνάς και σε κανά 2 μέρες στρώνουν...δεν έχει σχέση με το βράσιμο αυτή η τεχνική και δεν τις κάνει σκληρές ,ούτε σκουριάζουν κατευθείαν...

    Μην πετάξει κανένας κοτσάνα ,αν δεν το έχει κάνει ,πλιζ...

     

    Ναι το έχω ξαναδιαβάσει αυτό εδώ:

     

    http://www.studybass.com/gear/bass-strings/how-to-clean-bass-strings/

     

    που το προτείνει να συνδυαστεί με αυτή την πατέντα

     

    http://www.studybass.com/gear/bass-strings/bass-string-cleaning-tube/

     

    Τώρα τι εννοεί ο ποιητής με denatured alcohol? Αν το γράψεις ως μετουσιωμένη αλκοόλη, βρήκα ένα λινκ που χαρακτηρίζει έτσι ακόμα και το φωτιστικό οινόπνευμα. Σίγουρα υπάρχει και σε καλύτερης ποιότητας στα χρωματοπωλεία σε μεταλλική συσκευασία από ότι καταλαβαίνω, αλλά το ζητάς έτσι;

  16. Πριν πάρεις πεταλάκι EQ, χαμήλωσε treble (προαιρετικά λίγο λιγότερο μεσαία), και δυνάμωσε. Οι μπάσες συχνότητες (έως και τα χαμηλομεσαία που κάνουν το punch) χρειάζονται περισσότερη ενίσχυση για να ακουστούν σε σχέση με τις ψηλές συχνότητες και τα ψηλομεσαία. Επομένως εάν νιώθεις ότι δεν έχεις άλλο έυρος να δώσεις σε μπάσα-χαμηλομεσαία, χαμηλώνεις τα ψηλά να μην ξυρίζουν, δυναμώνεις την ένταση λίγο, και πειράζεις τα μεσαία εάν χρειαστεί. Άκου μήπως ήρθε σε ισορροπία ο ήχος σου με αυτόν τον τρόπο. Αλλιώς, πήγαινε σε πεταλάκι EQ.

  17. Λέω κι εγώ τώρα...δοκίμασε στην λούπα και βάλε ένα eq πετάλι του τύπου Boss GE-7 έχε τα όλα φλάτ και παίξε με το level...εγώ που το έχω δει από φίλο κιθαρίστα το πάει το σήμα στον ΘΕΟΟΟΟ....!!!!!!!!

     

    Tο Ge-7 πάει μέχρι +15db. Η λύση είναι εκεί όμως. Είναι σίγουρα θέμα EQ. Αν όχι του OP, τότε κάποιου/ων οργάνων από την υπόλοιπη μπάντα. Όπως και να έχει ακόμα και αν δεν αλλάξει κανείς άλλος από την μπάντα τίποτα, σίγουρα με ένα EQ μπορεί να βρει μια τσεπούλα να μπει μέσα για να ακουστεί. Έτσι, σα το ζεστό μάρσιπο της μανούλας καγκουρό.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου