Προς το περιεχόμενο

December

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    423
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από December

  1. Thanks for posting RayDTutto. Η φρικη που προκαλει το τερας ο ανθρωπος, και τοτε και σημερα , σε εμφυλιους και μη. Οι στιχοι του τραγουδιου προερχονται απο το ποιημα Bitter Fruit του Αμπελ Μεροπολ. Κατι αντιστοιχο με μοιρολοι.  Συμπεριλαμβανεται στο μαθημα Ιστορια της Τζαζ που παρακολουθω. Οποιος ενδιαφερεται, ναι, διδασκεται η Ιστορια της Τζαζ εδω στην Αθηνα απο καθηγητη μουσικης, σε ωδειο. Εμπεριεχεται στο βιβλιο "Jazz Ρευματα και στυλ" του Mark Gridley, μεταφρασμενο στα Ελληνικα, με επιμελεια του Αντωνη Λαδοπουλου.

  2. Αν θελεις, επικοινωνησε με τον "Βεζουβιο" -μελος του Νοιζ- εδω: http://colorsound.gr/

    Εκεινος ασχολειται με αμερικανιες...χρειαζεσαι μετασχηματιστη απο 110/120 σε 220/240.

    Οτιδηποτε ηλεκτρικο απο ΗΠΑ ειναι για 110/120 volt. Και συνηθως οι μετασχηματιστες ειναι μεγαλοι και ζυγιζουν αρκετα.

    Αυτο ειναι μια λεπτομερεια που γενικοτερα δεν αναφερεται οταν αγοραζεις απο ΗΠΑ. Aν και στα specs, που παρεθεσες στο σάϊτ τους , το γραφει καθαρα.

    Καλη τυχη!

     

  3. Στο θεμα του thread του geo.k, αν εισαι σωστος πανω στο σετ, μπορεις να φορας και μποτες του σκι  αρκει να περνας καλα εσυ καθως και το κοινο που σε ακουει...εγω φοραω γοβα στιλετο  :P :P

    @Ray di Tutto σχολιασα το σχολιο του με π.μ. για να μην ρισκαρω το σβησιμο και το κλειδωμα.

    Αν θελεις, μπορεις εσυ ο ιδιος να το μοιραστεις .

    @Pericles, επιτιμε,  σ’ευχαριστω  που με ανεφερες.  Εδωσες τροφη για  σχολια  καλων συναθλητων.

     

  4. οταν κτυπαγες τον τενεκε παλλοταν και ακουμπουσε στη σχαρα βγαζοντας εναν ηχο που εμοιαζε με ταμπουρο )....Επαιζα τα κομματια απο τους creedence clear water revival ολο το απογευμα και σιγα σιγα αρχισα να τα μαθαινω .

     

    Ευρεσιτεχνια  φοβερη!!! ;D ;D ;D

     

    ποσταρω ΜΟΝΟ ενα βινταεκι των CCR, ( για τις αναμνησεις που εχεις και να ακουσουν και οι πιο νεοι)....ελπιζω να μην το θεωρησεις off topic...

     

    SUZIE Q

     

     

    (Creedence Clearwater Revival

    www.creedence-online.net)

     

    Ναι, ναι. Ειναι πολυυυυ παλιο κομματι.

    "H  μουσικη εξελισσεται", μου λεει παντα ο Δασκαλος μου.

    Ναι.

    Και μεσω του εργαλειου που λεγεται ιντερνετ, μαθαινουμε ή θυμομαστε και την ιστορια της.

     

     

     

  5. Συνεντευξη:

    www.musiciansfriend.com/mediaCenter/#ch=mf&cat=Interviews&vid=PeterFrampton_Interview&fmt=flv

    Wiki pedia:

    en.wikipedia.org/wiki/Peter_Frampton

    www.frampton.com

     

    BABY I LOVE YOUR WAY-2004:

     

     

    BABY I LOVE YOUR WAY-1976:

     

    www.youtube.com/watch?v=t8HTWZgd_UM&feature=related

     

    (για να θυμουνται οι παλιοι +να μαθαινουν οι νεοι)

  6. ''Ναι κοίτα εγώ τα ξέρω γενικά λίγα πράματα θέλω να μου δείξεις και έφυγα ξέρω γώ μεταλάς είμαι να πούμε δε σκάμπάζω απο τις άλλες τις φλωριές κ έτσι''...

     

    Το να πάω σε δάσκαλο πιστεύων ήταν η πιο σωστή επένδυση που έκανα..

    ;D ;D

    +100

  7. Ωραιο , ενδιαφερον και αναλαφρο θεμα ανοιξες Επιτιμε! Αν και δεν εχω πολλα να πω για την δικη μου "ερωτικη" ιστορια με τα ντραμς, (και ειναι φυσικο+ευνοητο  οτι δεν εχω ουτε τις εμπειριες ουτε τα χρονια τα δικα σου η αλλων εδω μεσα, στο σκαμπω) θα περιγραψω  την δικη μου μικρη ιστορια χωρις λεπτομερειες , χωρις προϊστοριες βαρετες για τον αναγνωστη:

    πολλα ακουσματα απο το σπιτι...  απο παιδικες μνημες....  απο γονεις... ο ενας επαιζε clarinet ....με παιρνανε και στα κλαμπακια....

    Λογω σπουδων, οικογενειακων και επαγγελματικων υποχρεωσεων , κλπ κλπ,  δεν ξεκινησα νωρις την εκμαθηση των ντραμς (ενω θα το 'θελα και θα 'πρεπε).

    Πριν απο πεντε χρονια , στο βιντεοκλαμπ της γειτονιας μου, τελειως τυχαια , βρηκα μια (και μοναδικη) καρτα ενος δασκαλου . Την πηρα ασυνειδητα στα χερια μου , την εβαλα συνειδητα στο πορτοφολι μου και εμεινε εκει για 2 ολοκληρα χρονια.

    Μεχρι που αλλαξα πορτοφολι. Τοτε ηταν που εστειλα ενα εμεηλ. Και ετσι ξεκινησα το ταξιδι. Τρια χρονια κλεινω τον αλλο  μηνα, που ανελλιπως με διδασκει- με υπομονη, με επιμονη, με αφοσιωση και τρομερη μεταδοτικοτητα- ενας εκπληκτικος Δασκαλος. Ειχα την τυχη με το μερος μου. Και οπου με βγαλει. Μεγαλη ψυχοθεραπεια και 'τρελα' η ενασχοληση με τη μουσικη γενικοτερα . Με τα ντραμς ειδικοτερα. Για μενα.

     

  8. Anyway......πρεπει παντως να καταλαβεις οτι αν καποιος εχει συνηθισει να ακουει drummers σαν τον steve gadd η τον bill stewart η τον brian blade, τοτε o drummer του video θα του φανει οτι εχει οση φαντασια εχει και μια ραπτομηχανη που γαζωνει jeans...(γι'αυτο και λεω οτι τα παντα ειναι υποκειμενικα)..

    BILL STEWART

    θα βρισκεται στο Παλλας 4 Δεκεμβριου

  9. Αυτό με το "εξωτερικό" βρε παιδί μου... λες και όταν πηγαινοέρχονται δεν βλέπουν ένα αεροπλάνο γεμάτο με άλλους Ελληνες να πηγαίνουν και αυτοί στο "εξωτερικό" μαζί τους!

     

    Το πως γράφουν στο "εξωτερικό" είναι πολύ απλό να το μάθει κανείς. Και ιδιαίτερα σήμερα που μπορείς να ξέρεις με τι και πως γράφει το Abbey Road... και όποιο άλλο στούντιο είναι τόσο σημαντικό ώστε να έχει μια ιστοσελίδα.

     

    Αγαπητέ φίλε γενικεύεις και υπερ-απλουστεύεις. Αν το "εξωτερικό" είναι το σημείο αναφοράς σου, κάνε ότι κάνουν αυτοί. Κι ας ήταν τρεις. Put your money where your mouth is.

     

    Οταν ανοίγεις μια επιχείριση (γιατί γι αυτό γράφεις εδώ απ' όσο λες) καλό είναι να κάνεις πρώτα ένα business plan. Κόστος - Απόδοση, λαμβάνοντας υπ' όψη το κοινό που απευθύνεσαι. Ποσοτικά, ποιοτικά, ηλικιακά.

     

    Αν θεωρείς πως μπορείς να ανταγωνιστείς τα σοβαρά στούντιο (σε equipment, personnel) και να έχεις πελάτες, καλούς μουσικούς που ξέρουν τι να περιμένουν ή να διαθέτουν ήδη για τις εμφανίσεις τους DW, δεν μπορείς παρά να τους τα προσφέρεις και να είσαι σε θέση να τα ηχογραφήσεις καλά. Αν θες να είσαι ανταγωνιστικός.

     

    Αν πάλι πας στη budget αγορά για να γράφεις demo, χτύπα μια TD να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

     

    Καλό είναι να μην νομίζεις πως ήρθες στα βουνά και έγινες ο αρχηγός του καράτε, γιατί η Αθήνα έχει ένα αρκετά ανταγωνιστικό περιβάλλον με ακριβές εγκαταστάσεις, εν μέσω κρίσης. Όποιος υποτιμά την κατάσταση γύρω του, είναι αυτός που καταλήγει με δυσάρεστες εκπλήξεις για την τσέπη του.

     

    Σου εύχομαι καλή επιτυχία νέε μου φίλε και να συνειδητοποιήσεις πως λίγο - πολύ, η αγορά γύρω σου έχει σπουδάσει ή δουλέψει στο "εξωτερικό" (όχι πάντως στο Τατζικιστάν). Οτι κι αν σημαίνει αυτό για σένα. Ασε δε που οι σχολές του εξωτερικού έχουν έλθει πια εδώ και αραδιάζουν φέρελπεις στουντιάρχες με τη σέσουλα. Φρόντισε λοιπόν να βρεις ένα σημαντικότερο USP. (unique selling point)

     

    Φιλικά.

    Σωστος!

    +1000

     

     

    (Μην υποτιμαμε το Τατζικισταν, παραγει μπαμπακι,μεταναστες+αλουμινιο, ειναι η φτωχοτερη χωρα της κεντρικης Ασιας και διεπεται απο διαφθορα και οικονομικη κακοδιαχειριση. Αδελφιααα!  :) :) ;D ;D ;D ;D ;D :) :))

  10. Καταπληκτικη φωνη, δεν ηξερα την κυρια Tirill Mohn, σ'ευχαριστω που την συστησες. :)

     

    To ποιημα του W.Β.Yeats BEFORE THE WORLD WAS MADE, που τραγουδαει η Tirill στο βιντεο που παρεθεσες, εχει μελοποιηθει απο τον Ken  Craddock και υπαρχει και στο αλμπουμ "Too Long in Exile" του VAN MORRISON.

     

    Δεν το βρηκα στο youtube.

     

    Εδω το ιδιο κομματι απο τους  Waterboys

     

     

  11. Πρεπει να σου απαντησουν οσοι εχουν ηχογραφησει, αφου το στουντιο λες ειναι  για ηχογραφησεις και οχι για προβαδικο. Εγω δεν εχω αυτη την εμπειρια . Αλλα ειπα να σου γραψω την ταπεινη μου γνωμη.

     

    Εχω το ΤD9 . Για ηχογραφησεις σε στουντιο, ολοι εδώ προτιμουν τα φυσικα σετ.

    Όμως  όταν παω σε προβαδικα η σε στουντιο φιλων, κάθε φορα σκεφτομαι ότι θαθελα να ειχα το δικο μου e-drum σετ μαζι μου. Και το σκαμπω μου. Είναι ένα θεμα ‘κολληματος’ μαλλον. Δικο μου σαφως. Τελειως προσωπικο θεμα και τελειως προσωπικη γνωμη.  Aπό το υψος των Toms μεχρι τις αποστασεις μεταξυ των crash.

     

    Και μαλλον είναι πιο ευκολο και γρηγορο να αλλαξεις τις θεσεις στα φυσικα για τον κάθε ντραμμερ ξεχωριστα. Συμπερασμα: Παρε TD9 (που είναι πιο φθηνο από το 20) και ένα φυσικο σετ !!

     

    Θαθελα να ψηφισω , αλλα εχεις μονο δυο επιλογες στην ψηφοφορια.

    Και περιμενε, θα σου απαντησουν και οι πιο εμπειροι .  Ειναι πρωι ακομα. :)

     

  12. http://www.noiz.gr/index.php?topic=187280.0

     

    Τα αποτελέσματα που έχω μέχρι τώρα είναι άκρως ικανοποιητικά και είμαι και σε όροφο.

    Mπραβο , ωραια δουλεια fleamail στο green room. Eχεις εξαερισμο? (δεν διαβασα και τις 6 σελιδες)  Πως  ειναι και αεροστεγες ..και δεν πρεπει να εχει και εξαερισμο που ειναι βασικο?

    Σε drum booth, ποση ωρα μπορεις να μεινεις εκει μεσα χωρις ανανεωση οξυγονου?

     

    (γραφω τα ιδια σε 2 threads! με ιδιο θεμα. ηρθε το χαρατσι και αποσυντονιστηκα ;D  ;D ;D)

  13. Έχω δει την κατασκευη του Περικλή από κοντά!

     

    Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, για εξασκηση μελετη ειναι και γαμώ!

     

    Στις πρόβες ζορίζονται λίγο οι γείτονες αλλά είναι πρόβλημα τους καθώς είναι ξενέρωτοι μουχλες κ δε ξερουν από διασκεδαση!  :o

    ;D ;D  :) ;D

     

    Παραθέτω κι εδώ την δική μου δουλειά.

     

    http://www.noiz.gr/index.php?topic=187280.0

     

    Μη ξεχνάτε πως:

    α) Σε όλες τις περιπτώσεις η μάζα και το αεροστεγές κλείσιμο παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για μπάσες και πρίμες συχνότητες αντίστοιχα.

     

     

    Mπραβο , ωραια δουλεια fleamail στο green room. Eχεις εξαερισμο? (δεν διαβασα και τις 6 σελιδες)  Πως  ειναι και αεροστεγες και δεν πρεπει να εχει και εξαερισμο που ειναι βασικο?

    Και σε ενα drum booth οπως αυτο:

     

    http://www.noiz.gr/index.php?topic=189604.10

     

    Ποση ωρα μπορεις να μεινεις εκει μεσα χωρις ανανεωση οξυγονου?

     

  14.  

     

    Ειναι χωρος μελετης και προβας ΟΧΙ RECORDING !!O ηχος ειναι πολυ καλος για το μεγεθος του χωρου ειδικα αν δεν πεφτει κοπανημα.ΕΧΩ φροντισει (απο εμπειρια αλλα και απο διαβασμα ) να μην ''πνιξω '' τις ψηλες συχνοτητες δηλαδη υπαρχει μια αξιολογη ισορροπια .ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ πολλες αντανακλασεις εχω ολα με ΜΕΤΡΟ .

    Ριξτε λοιπον μια ματια και αν εχετε αποριες το συζηταμε.

     

    Σευχαριστω , Επιτιμε, για τον κοπο και τον χρονο σου! Εκανες μια πολυ καλη και οικονομικη δουλεια για τις δικες σου  αναγκες. Πολλα μπραβο και καλα εκανες που τα ανεβασες. 

  15. ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΩ KATI ΕΧΩ ΔΕΙ .ΟΚ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΑΥΡΙΟ .Υπ'οψη οτι τα σχδια αυτα εχουν γινει κατασκευες .Δεν ειναι 100% επαγγελματικες κατασκευες αλλα δουλεια εκαναν.

     

    Σευχαριστω , Επιτιμε, για τον κοπο και τον χρονο σου!

    Τα βρηκα στο Recording&PA.

    www.noiz.gr/index.php?topic=189798.0

    αν και αναφερεις σαφως οτι  "Ειναι χωρος μελετης και προβας ΟΧΙ RECORDING !"

    Αρκει που τα βρηκα και νασαι καλα!

     

    Εκανες μια πολυ καλη δουλεια για τις δικες σου  αναγκες.  Παραλλαγες φυσικα επιδεχονται τα σχεδια σου για τις εκαστοτε αναγκες του χωρου που εχει ο καθενας.

     

    Επισης βρηκα πληροφοριες για τιμες για το DRUM BOOTH : ξεκιναει απο 2500.

     

  16. Να ριξω κανενα σχεδιο απο δικες μου κατασκευες η τα χερακια δεν πιανουν (ειναι περιποιημενα και απαλα ) μπας και γκυτωσετε τιποτα λεφτα εποχες που ειναι ;

    Εχω στειλει ηδη σε 6-7 μελη με mail ( ειχε βαλει καποιος ενα thread με παρομοιο αντικειμενο ..ο beeros αν θυμαμαι καλα και καποια παιδια μου τα ζητησαν και τα εστειλα ο δε beeros ηρθε και το ειδε απο κοντα και το δοκιμασαμε μαζι .

     

    Επιτιμε, ριξε κανενα σχεδιο και οποιος ενδιαφερεται θα επωφεληθει παρα πολυ διοτι οι γνωσεις σου ειναι μοναδικες !!!

    Επισης, εχεις δει πολλους ντραμμερς με περιποιημενα και απαλα χερακια??

  17. (αν και δεν ξέρουμε καν την τιμή)

    Διαφορετικά πιστεύω πως τα ακουστικά προστασίας είναι κοινά σαν αυτά που φορούν οι εργάτες σε βιομηχανίες.

     

    Eυχαριστω που ασχοληθηκες με τις αποριες.  Θα μαθω τιμες συντομα.

     

    Οσο για τα ακουστικα προστασιας, εγω εχω αυτα που ειναι ειδικα μελετημενα

    για μουσικους: www.etymotic.com/hp/er20.html

    αλλα επισης χρησιμοποιω και τα απλα απο το φαρμακειο.

  18. Το τελευταίο - και κρισιμότερο - διάγραμμα (που αφενός είναι δυσδιάκριτο κι αφετέρου δεν εξηγεί τι παριστάνει η κάθε μία απο τις δύο καμπύλες) μας λέει πως η εξασθένιση στις χαμηλες είναι της τάξης των 10-20 ντεσιμπέλ, και αναρωτιέμαι αν επαρκεί για κάσα και floor-toms...

     

    Και εγω αναρωτιεμαι..

     

    1)Αγοραζεις μια τετοια κατασκευη DRUM BOOTH και η εξασθενιση στις χαμηλες ειναι μονο της ταξης 10-20 db ? 

    Δεν θα επρεπε να ειναι μεγαλυτερη? Ειναι επαρκής αυτη η μειωση?

     

    2)Μεσα στο drum booth, φορας τα ακουστικα για προστασια της ακοης , ομως λογω του μικρου χωρου, ολα ακουγονται πολυ πιο δυνατα. Ειχα διαβασει  σε αλλο thread  για τα ακουστικα προστασιας, αλλα σε drum booth, φορας διαφορετικα/ειδικα ακουστικα?

     

     

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου