Προς το περιεχόμενο

Smash

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    19
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Smash

  1. Φίλε μου, επειδή κ εγώ μια από τα ίδια....

    έχει μεγάλο ρόλο το τι κάνεις με την κιθάρα!

    Αν κάνεις ασκήσεις και παίζεις δύσκολα κομμάτια κλπ κλπ τότε σίγουρα πρέπει να κάνεις μια καλή προθέρμανση, καθώς και μικρα διαλείμματα!

    Γενικά, αν το χέρι σου αρχίζει να "τραβάει", τότε καλό είναι να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα.

    Τραβήγματα θα νιώσεις κυρίως στο αριστερό χέρι (αν είσαι δεξιόχειρας).

    Τώρα, σε γενικές γραμμές, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις κατ' εμε (απλός κιθαρίστας, έχω ψάξει βέβαια κ ό,τι μου έχουν πει δάσκαλοι και έχω δει κ εγώ τι δουλεύει), ξεκίνα παίζοντας κάποιο πιο χαλαρό κομμάτι, και μετά καλό είναι να κάνεις 1-2 φορές την λεγόμενη αράχνη, κλασική άσκηση όπου με εναλλαγές 1-2-3-4 ξεκινάς από την 6η χορδή, 1ο τάστο και πας στην 1η, και μετά από 2ο τάστο γυρνάς στην έκτη με εναλλαγή 4-3-2-1 και πάει λέγοντας, με alternate picking. Αυτό σε χαλαρές ταχύτητες, της τάξης του 100 στον μετρονόμο (4 νότες).

    Συνήθως εγώ προσωπικά δλδ παίζω πρώτα 1-2 χαλαρά κομματιά ή 2-3 χαζα ριφάκια, μετά αυτή την άσκηση, και μετά ξεκινάω να παίζω όλα τα υπόλοιπα :)

    Δεν παίρνει πάνω από 10-15 λεπτά και είμαι πάντα σουπερ τζετ και μέχρι στιγμής τα τελευταία 10 χρόνια, δεν έχω πάθει απολύτως τπτ (και παίζω περίπου 4-5 ώρες την μέρα)!

    Ελπίζω να βοήθησα, καλή τύχη :)

    Ωραίες οι ιδέες σου φίλε μου!!!! Ειδικά για την άσκηση που περιέγραψες, την έχω ακούσει απο πολλούς!!!!! Θα το δοκιμάσω και θα σου πώ αποτελέσματα!! Ευχαριστώ πολύ!!!  ;)

  2. relax παιζουμε κιθαρα η οποιοδηποτε οργανο ,γιατι πρωτα απο ολα μας αρεσει και το αγαπαμε,οχι για να ποναμε!μην παιζεις ολη μερα στην τσιτα,χαλαρωσε παρτην αγκαλια,

    χαμηλωσε τα φωτα ,βαλε ενα σκωτσεζικο στα βραχια ,και αρχισε να χαιδευεις... 8)

     

    μην ξεκινας ,μολις πιασεις την κιθαρα, με παπαδες,και τσαχπινιες στην ταστιερα,ξεκινα χαλαρα και ανεβαζε σιγα σιγα ταχυτητες,οταν παιζεις και αρχιζει να ποναει ο μυς ,κανε ενα διαλειματακι.

    τωρα αν βαλεις παγο πριν παιξεις μαλλον δεν θα μπορεις να κουνας το χερι σου οπως θα ηθελες,αφου θα του βαλεις "παγο"(που το ειδες βρε παιδι αυτο?)μαλλον εκει ειναι που θα παθεις την τενοντιτιδα(αν παγωσεις κατι χανει την ελαστικοτητα του και "σπαει" ποιο ευκολα,να στο πω ετσι απλα),καλος ο παγος αλλα για αλλου ειδους πονους και τραυματισμους.

    το χλιαρο νερο βοηθαει αλλα μετα για να ηρεμιση ο μυς.

     

    και συ χριστιανε μου ολη την παιζεις???δεν φοβασε μην τυφλωθεις! ;D ;D

     

    χαχαχα, άμα μπορούσα να τυφλωθώ απο αυτό δεν θα μου είχαν μήνει ούτε τα μάτια στην θέση τους!!!!  ;D Πάντως ευχαριστώ πολύ!!!!  ;)

  3. Καλησπέρα σας!!! Λοιπόν έχω ένα ερώτημα που έχω ψάξει πολύ αλλα πολλοί λένε διάφορα. Παίζω ηλεκτρική κιθάρα σχεδόν όλη την ημέρα, και πράγματα όπως είναι το στύλ Satriani, Vai, Hendrix, e.t.c. Πρίν λίγο καιρό άρχιζαν , όταν τελείωνα ,  να με πονάνε τα χέρια μου απο τον καρπό προς τα επάνω. Έψαξα αλλα είδα για π.χ πως κάποιοι τα βάζουν σε πάγο πριν παίξουν live είτε πριν εξάσκηση, μερικοί έκαναν ασκήσεις απλές σε χαμηλό μετρονόμ, αλλοι τα έβαζαν σε χλιαρό νερό!!  :-\ Όπως καταλαβαίνετε επειδή δεν θέλω να πάθω καμιά τενοντίτιδα μήπως ρε παιδιά ξέρει κανείς ακριβως τι πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς οι κιθαρίστες???? Να είστε καλα!!!!.....  ;)

  4. Καλησπέρα! Ρε παιδιά, μήπως υπάρχει κάποια ιστοσελίδα απο την οποία μπορώ να κατεβάσω πατιτούρες αλλα με ταμπλατούρα απο κάτω? Έχω μαθητές οι οποίοι θέλουν να μελετήσουν κάποια τραγούδια αλλα θέλω εάν γίνετε να μην τους στείλω να πάρουν τώρα ολόκληρο το βιβλίο π.χ των Guns n Roses ή οποιονδήποτε άλλων! Κρίση έχουμεεε!!!!! Να είστε καλά!!!!  8)

  5. Μια χαρα μου φάνηκε...περα απο καποια α-ρυθμα σημεια  ;D

     

    πάντως... χέρια..."κουπιά"...

     

    μαμω την τύχη σας...μακρυχεριδες! Να τα ΄χαμε και 'μεις μεγαλα...τουλαχιστον ο Laiho κραταει την ελπιδα ζωντανη!

     

    χαχαχα να'σε καλα ρε φιλε!  ;D

  6. Καταρχάς να χαίρεσαι την κιθάρα.....!

     

    Έχεις βάσεις να γίνεις πολυ καλός παίχτης, αλλά τρέχεις παρα πολύ, τα ρυθμικά είναι παιγμένα πολύ βιαστικά και εκτός χρόνου. Επίσης στο δεξί σου χέρι συχνά δεν σπας τον καρπό αλλά χρησιμοποιείς όλο τον πήχη (χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2:35). Κατα τα άλλα λόγω και του νεαρού της ηλικίας επαναλαμβάνω ότι έχεις καλές βάσεις.

     

    Και ο ήχος μ' άρεσε.

     

    Σε ευχαριστώ πολυ φίλε μου! Όσο για τις παρατηρήσεις σου, έχεις δίκιο και καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Προσπαθώ για το καλύτερο κάθε μέρα! Να σε καλά!

  7. Ανασανε και λιγακι ;D....πολλα σημεια μου φανηκαν εκτος ::)....εκτος βεβαια αν ηθελες να το προσεγγισεις ετσι το κομματι οποτε παω πασο.

     

    Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και μπράβο που το πρόσεξες! Απλά ήθελα να βάλω και κάποια δικά μου στοιχεία στο τραγούδι!  ;)

  8. Καλησπέρα σε όλους τους μουσικούς της παρέας μας! Έχω κάνει ένα βίντεο παίζωντας με μία Epiphone Les Paul Custom την οποία μου την έκανε δώρο ο καθηγητής της κιθάρας μου. Είναι ψιλο-παλιά αλλα κάνει ακόμη την δούλεια της! Το καλό είναι πως έχει Symour Dancan (δεν είμαι σύγουρος εάν γράφονται έτσι) μαγνήτες και ο ήχος τους μου αρέσει πολύ ακόμη και για Metal! Rock On \m/

  9. Παιδιά κάνω ένα cover ενός απο τους αγαπημένους μου καλλητέχνες Malmsteen και το τραγούδι είναι το "Far Beyond The Sun"! Το ξέρω πως τα αρπίζματα δεν τα έχω ακόμη αλλα το δουλεύω! Χρησιμοποιώ την Squier Fender Strat kai Marshall JVM 410H.  KeeP_RockinG  ;)

     

  10. Παιδια εχω μια Ibanez 370 DX με Pro Edge II Tremolo το οποιο τωρα τελευταια μολις παω να κανω bend σε οποιοδηποτε τάστο οι υπολοιπες χορδες, κατα την διαρκεια του bend, κατεβαινουν τουλαχιστον ενα ημιτονιο και μολις αφηνω την χορδη επανερχωνται! Μηπως ξερει κανεις ρε παιδια πως να το φτιαξω?

  11. Παιδιά καλησπέρα σας! Ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση γιατί θα με φάει η αγωνία μέχρι αύριο το πρωί!Θέλω να πραγματοποιήσω σπουδές στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης απλά είναι και η χρονιά που έγινα 18 και απο ότι φένεται θα με καλέσουν και στον στρατό. Ξέρετε εάν μπορώ να πάρω αναβολή δηλώνοντας πως παρακολουθώ μαθήματα στο συγκεκριμμένο ωδείο? Να είστε καλά!

  12. Ναι ρε παιδιά, δηλαδή έλεος ποιά με αυτές τις Squier Fender!!! Δηλαδή τις έχουνε απαξιώσει εώς εκεί που δεν πάει και γι αυτό έκανα ένα βίντεο να δείτε πως όχι με πολλές απαιτήσεις, δηλαδή εγώ

     

    Στο βίντεο χρησιμοποιώ απλά ένα RP 255 Digitech και τίποτα άλλο, μπορούν αυτές οι κιθάρες να βγάλουν έναν αξιοπρεπέστατο ήχο ακόμη και με τους μαγνήτες που φοράν μόλις τις αγοράζετε!

     

  13. Λοιπόν έχω τρέλα με τον Steve Vai-Satriani-Petrucci και ολους τους καλούς αυτούς ανθρώπους..... Το θέμα όμως δεν είναι να βγάζουμε μόνο τα σόλο τους αλλα να τα βγάζουμε και με τον ήχο που πρέπει!!! Λοιπόν έχω μια πολή όμορφη Ibanez RG 370 DX Limited Edition με DiMarzio Paf Mo Joe  neck-bridge και single coil ton Evolution IVC2 Steve Vai Special. Ενισχυτή τον Marshall MGFX 102 combo, με Settings Gain-5, Bass-3.5, Middle 12o'clock, Tremble-3 ενοείτε στο καθαρό κανάλι του. Τώρα απο πετάλια έχω το Vox Satchurator Distortion, Boss Ds-1, Boss CS-3, Boss NS-2, Boss GE-7, Vox Big Bad Wah.( Όπως θα διαπιστώσετε λάτρης της Boss και του Satriani!!!!! \m/)

     

    Περισσότερες λεπτομέρειες μπας και μπορέσουμε να βρούμε καμιά λυση:

    Στο Vox Satchurator : Gain +3, Tone -3, Level +1.5

    Boss NS-2 Theshold 12o'clock, Decay -3

    Βoss CS-3 Level -1, Tone 12o'clock, Attack +1, Sustain-12 o'clock

    όσο για το ΕQ GE-7 έχεi πολλές συχνότητες βαριέμαι να τις γράφω όλλες! (απλά έχω ανεβαζμένα λίγα μπάσσα για κανενα ακόρντεο!)

     

    Τώρα,,, ποιό είναι το πρόβλημα!!!.............. Το πρόβλημα είνα πώς η βρομιά αυτή που βγάζει ο ήχος μου είναι τοση πολύ που πραγματικά δεν μπορέις να παίξεις μία κανονική συνχορδία!!!! Εάν παλι χαμηλώσω το Gain δεν πέρνω το αποτέλεσμα που θέλω στα tapping στις αρμονικές κ.τ.λ Ακούς τον ήχο και την συχνότητα να "παίζει", να τρέμει! Επίσης δεν μπορώ να κρατήσω αρκετά μία νότα ώστε να την κάνω να μικροφωνήσει, (κάτι που χρειάζεσαι όταν είσαι σολίστας και πρέπει να εντυπωσιάσεις  ;D ;D ;D) δηλαδή η νότα χάνεται και σβήνει απότομα!!! Αυτά είναι πάνω κάτω τα προβλήματα μου, ααα και επίσης ρε παιδιά, ας μου πεί κάποιος άν υπάρχει μια στανταρ σειρά που πρέπει να βάλω τα πετάλια ή τα βάζω όπως θέλω εγώ????  :P :P :P

     

    Πολλοί θα μου έλεγαν, εντάξει ρε φίλε για να παίξεις Satriani-Vai πρέπει να έχεις και μηχανήματα, συνάμα δηλαδή ΛΕΦΤΑ!!!! Και όμως δεν είναι έτσι,,, μπορούμε να φτιάξουμε έναν αξιοπροπέστατο ήχο και με αυτά που είδη έχουμε αρκεί να ξέρουμε να τα χρησημοποιούμε σωστα!!!! ( κάτι που μαθένω σιγά σιγά τωρα και γι αυτό κιόλας ρωταω)

     

    Να είστε καλά και πάντα KeeP_RockinG \m/

    Όλες οι απόψεις δεκτές!!!

    266447_232983660068376_143634379003305_794536_5884516_o.thumb.jpg.bf480b32f92cfd688e09b3a71749f772.jpg

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου