Προς το περιεχόμενο

thebest20

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    72
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

thebest20 ήταν Μέλος της ημέρας 22 Μαΐου

thebest20 είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

Bio

  • Mojo
    Τραγούδι
  • Day job
    στιχουργός, συνθέτης
  • Τόπος
    Πάτρα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή thebest20

2

Φήμη

  1. Δυστυχώς είναι το ίδιο αλλοιωμένο αρχείο που κυκλοφορεί παντού. Πλέον τη Virgin την έχει η Μίνος. Έχω ρωτήσει άτομα και στη σελίδα της Μίνος και με έχουν "γράψει" , ένα δύο άτομα με έχουν βρίσει (σχετικά με αυτά τα συλλεκτικά). Είμαι σίγουρος ότι αν ζούσε ο Βλάσσης δεν θα ήθελε αυτή την εκμετάλλευση.
  2. Και εγώ ψάχνω το album με ήχο cd, αλλά είναι μέσα στα σπάνια που πωλούνται σε αστρονομικά ποσά. Παντού υπάρχει πολύ αλλοιωμένο, σαν να μην είναι ούτε 128kbps ο ήχος αλλά και σαν ρομποτική η φωνή σε ορισμένα σημεία, και πολύ γρήγορες στροφές. Τα παλιά σε cd είχαν πολύ καλή ακουστική και άκουγες όλη τη λεπτομέρεια, ακόμα και αν έκαναν απλές παραγωγές, με την ελάχιστη τεχνολογία που διέθεταν. Το αρχείο που είναι ανεβασμένο εδώ είναι πολύ καλύτερο από αυτά που έχω πετύχει και ευχαριστούμε. Λογικά είναι από δίσκο.
  3. Ανεβάζω το αρχείο όπως ακριβώς μου το είχαν στείλει, βέβαια επειδή δεν δεχόταν flac το έκανα mp3 320 .Και φυσικά πήγαν για σβήσιμο αυτά τα χάλια αρχεία. Στο youtube video είναι όπως το πέρασα από το original cd 01 - kardia den eixes.mp3
  4. Πάντως επειδή τελευταία απέκτησα κάποια άλλα cd που έτυχε και τα έβαλαν 6 με 8 ευρώ (σε good+ κατάσταση), ενώ μέχρι πέρυσι άλλοι τα είχαν 30-40, έχω να πω ότι δεν είχαν γρατζουνιά κάτω και ακούγονται άψογα και όταν τα πέρασα στο λάπτοπ. Οι κυματομορφές τους είναι χαμηλές ή μάλλον πολύ φυσιολογικές, όπως έβγαιναν στα 90s. Όπως μου τα είχαν στείλει τα τραγούδια πέρυσι, ήταν τέρμα η κυματομορφή και τα είχαν πειράξει σίγουρα με το mp3 gain ενώ είχαν κόψει πολλά πρίμα η μάλλον είχαν βάλει πολύ μπάσο και είχε κλείσει ο ηχος. Μου τα είχαν στείλει flac αλλά σίγουρα ήταν μούφα γιατί στο σπεκ πήγαιναν το πολύ 15khz. Από τα cd που τα πέρασα, σε 320kbps φτάνουν τα 20khz και είναι τέλειος ήχος. Ελπίζω γενικά να πέσουν οι τιμές και στα πιο σπάνια αν και δεν νομίζω στο Νομικό και στον Αδαμαντίδη, εκτός αν βρεθούν άτομα που τα έχουν και θέλουν απλά να τα δώσουν (αν και πολύ δύσκολο). Έχουν "γλυκαθει" οι συλλέκτες και οι έμποροι που δεν νομίζω κάποιος να τα βάλει σε χαμηλές τιμές, είναι υποψιασμένοι οι περισσοτεροι. Ακόμα και άτομο που μου είχε στείλει δύο τρία cd σε 320kbps και άψογα, τον τελευταίο καιρό μου λέει ότι προτιμάει να πουλήσει τη συλλογή του και πάνω από 30 ευρώ κάθε cd, παρά να μου τα μετατρέψει και να μου τα στείλει σε αρχεία ήχου.
  5. Αυτό που έβαλα το δικό μου το έχω ακριβώς από συλλογή της Μίνος και είναι πολύ καλό ηχητικά , υποθέτω οτι έτσι θα βγήκε και στο cd του 1987 που είναι από τα πρώτα σε μορφή cd που έβγαλε η Minos. Δεν έχω ακούσει βέβαια το αρχικό cd της Μίνος που είναι εντελώς δυσεύρετο. Τα άλλα πάνω που λένε remastered μου ακούγονται μονοφωνικα σχεδόν. Α όταν λες το original κομμάτι εννοείς το Careless Whisper του George Michael? Ναι και βέβαια το έχω ακούσει. Μπορώ να πω ότι του Αδαμαντιδη το ήξερα από μέσα 90s επειδή υπήρχαν επαρχιακοί σταθμοί, μικρότεροι που έπαιζαν 80s λαϊκά και ελαφρολαϊκά. Επίσης το έκαναν διασκευή και οι One το 2001, σε πιο pop dance εκδοχή και με τους ελληνικους στίχους και με τους στίχους του George Michael. Του George Michael το έμαθα εκεί 2001-2002.
  6. Του Αδαμαντίδη αυτές είναι οι σωστές στροφές και τα μπάσα, (τουλάχιστον έτσι μπήκε σε επίσημη συλλογή cd της Minos, μαζί με το κομμάτι Μαρία). Το ότι διαρκεί 4:40, μου αφήνει κενό το youtube στο τέλος.
  7. Ο συγκεκριμένος πχ, όσα ανεβάζει (ακόμα και από cd) μου ακούγονται σχεδόν μονοφωνικά για κάποιο λόγο, το σίγουρο είναι ότι είναι πολύ κεντραρισμένο το μπάσο. Ενώ το κανονικό cd που το έχω, ακούγεται άψογο. Έχει ανεβάσει και το Ακόμα σ' αγαπώ (που ψάχνω από cd τα περισσότερα κομμάτια ) αλλά εκτός των άλλων, πάει πολύ αργά, σαν να έχει λόξυγγα. Βέβαια αυτό το κομμάτι το έχω από συλλογή και ακούγεται πιο καθαρό και με τις σωστές στροφές.
  8. Συγγνώμη που επαναφέρω το θέμα, αν και έχουν γίνει posts 18 χρόνια πριν. Δεν βρήκα άλλο θέμα για κασέτες. Την τελευταία 5ετία επειδή ασχολούμαι με ελληνικά ελαφρολαϊκά και pop και αναζητώ κάποια σπάνια με καλό ήχο, ακόμα και κάποια που δεν υπάρχουν σε cd (αλλά σε κασέτα), έπεσαν στα χέρια μου κάποιες κασέτες εταιρείας, κλειστές που δυστυχώς ήταν εντελώς απομαγνητισμένες, σε όποιο κασετόφωνο και να τις δοκίμασα δηλαδή είχαν αυτή την παραμόρφωση στη φωνή, που μία πάει αργά, μία γρήγορα. Πάντως και από τους γνωστούς μου, ο μόνος που δίνει υλικό, πήρε πάνω από 15 κασέτες σφραγμένες, για να είναι οι μισές καλές. Και κάτι τελευταίο, αυτά τα κασετοφωνάκια που μετατρέπουν σε ψηφιακά αρχεία, είναι μούφα. Δοκίμασα 4 διαφορετικές μάρκες και όλα, με το που πατάς το play, βγάζουν περίεργο θόρυβο, ακόμα και αν πατάς το play χωρίς να έχει κασέτα μέσα, αυτό γράφεται και είναι εντελώς ενοχλητικό. Και με το audacity (που συστήνουν αυτά τα κασετοφωνάκια ως επιθυμητό πρόγραμμα και έχουν και οδηγίες πώς να φεύγει αυτός ο θόρυβος, γίνονται χάλια και αφαιρούνται πολύτιμες συχνότητες). Ευτυχώς τα επέστρεφα πίσω κάθε φορά και έπαιρνα κάτι άλλο, πιο χρήσιμο. Από δισκοπωλεία που γράφουν ακόμα και έχουν δοκιμάσει να μετατρέψουν κασέτες κάποια άτομα που ξέρω, σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα είναι έτσι, πολύ κλειστό ξερό (πέρα από το φύσημα που ακούγεται), σε κάποια και ακόμα χειρότερα (δηλαδή τα drums χτυπάνε σκληρά και είναι κεντραρισμένος ο ήχος +δυνατές εντάσεις)
  9. Bluray έχω μόνο ένα concert της Beyonce το οποίο είναι από τα καλά της και το είχα πάρει γύρω στα 20 ευρώ, όταν είχαμε πάρει στο σπίτι Bluray Player. Κάποιες άλλες συναυλίες καλλιτεχνών έκαναν και 30-40 ευρώ. Πιο πολύ νοικιάζαμε ταινίες τότε, ακόμα σε Bluray και έχω δει το Avatar. Κατά τ'άλλα δεν ασχολήθηκα ξανά. Αλλά σίγουρα αξίζει αν βρείτε videoclubs να κλείνουν και να τα έχουν σε χαμηλές τιμές. Βέβαια δεν έχουν απομείνει και πολλά. Πάντως και όταν είχαμε πάρει dvd player γύρω στο 2003-2004 συναυλία της Beyonce είχα αγοράσει, από το Wembley. Γενικά έχω αρκετές συναυλίες της Beyonce σε dvd και του 2009 και σε 2cd+dvd αλλά και σε bluray που το πουλούσαν χωρίς τα cd. Απλά από ένα σημείο και μετά δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον στην ξένη μουσική και στις ταινίες.
  10. Έχω ξεκινήσει πάλι να ρωτάω άτομα, δηλαδή βρίσκω κάποιους που μιλούσαμε παλιά στο youtube. Μερικοί ίσως και να έχουν αποκτήσει πολλά από αυτά τα σπάνια αλλά να μη θέλουν να τα μοιραστούν, κάποιοι άλλοι έχουν χίλιες δικαιολογίες που τις ακούω αρκετά χρόνια και από παλιότερους συλλέκτες. Λένε πχ,ναι, το έχω, αλλά το έχω περάσει στα 128kbps γιατί δεν έχω χώρο στο λάπτοπ, ότι δεν ξέρω να κάνω μετατροπή, όχι έχει χαλάσει το πορτάκι του cd στο λάπτοπ και άλλα τέτοια. Αρκετοί όντως τα περνάνε σε wma 128 τα οποία είναι κλειδωμένα, δηλαδή έχουν κάνει τη ρύθμιση στο windows media player να μην παίζουν σε άλλους υπολογιστές. Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το ez cd converter με lame 3.100 το οποίο μου ακούγονται πολύ καλύτερα. Κάποια παλιά cd έχουν ίδια khz τα flac με τα mp3 320 στο spek, οπότε δεν έχει διαφορά. Στη μετατροπή από iTunes πρόγραμμα κάτι με χαλάει στον ήχο, τα θολώνει πολύ.
  11. Αυτό που κάνουν ελληνικές εταιρείες σε συλλογές best of και remastered albums, μετά το 2005, εκτός από το να πειράζουν εντάσεις, είναι ότι κάνουν extra normalizing και δεν ξέρω και τι άλλο (αλλά είναι κεντραρισμένο το μπάσο και χάνεται το space, δεν υπάρχει "χώρος" για να ακούγονται λεπτομέρειες). Μου κάνει εντύπωση που έχουν τέτοιες τεχνικές κ επίσης έχω ακούσει ότι από μία χρονολογία και μετά, δεν κάνουν το master από αρχικά masters (ξέρω ότι παλιότερα, ακόμα και αν ένα κομμάτι είχε κυκλοφορήσει σε cd, για να το βάλουν σε μία άλλη συλλογή, χρησιμοποιούσαν πάλι τα αρχικά masters) πλέον επεξεργάζονται τα ήδη επεξεργασμένα wav, βάζουν equalizer πάνω στο κομμάτι που έχει ήδη equalizer. Πρόσεξα ότι κομμάτια του 2002-2003 στα αρχικά cd ακούγονται άψογα ενώ σε συλλογές best of του 2008 πιο κεντραρισμένα και "ξερά" και τα drums χτυπάνε πολύ σκληρά. Και πάνω κάτω είναι στην ίδια ένταση.
  12. Πάντως βλέπω ότι έχουν σταματήσει την τελευταία πενταετία οι εφημερίδες να βάζουν dvd με ταινίες. Από μουσική, πολύ σπάνια έχω δει να βάζουν κάποιο cd πχ πέρυσι είχαν ένα cd του Πέτρου Ιακωβίδη που μόλις είχε βγει σε ψηφιακή μορφή το είχαν δώσει και με εφημερίδα. Κατά τ αλλά κάποιες συλλογές με επιτυχίες της χρονιάς βγαίνουν στο τέλος κάθε χρόνου με εφημερίδες. Μουσικά dvd, όπως υπήρχαν παλιότερα που ήταν μαζι με cd στα δισκοπωλεία, πλέον δεν βγαίνουν, τουλάχιστον στην ελληνική μουσική. Βγήκε μόνο συναυλία της Γαρμπή που ήταν 3 ώρες το dvd μαζί με 3 cd που περιείχαν την ηχογράφηση. Αλλά ήταν πανάκριβη έκδοση γύρω στα 50 ευρώ. Τα cd σε γενικές γραμμές ακόμα και ένα απλό cd, έχουν επιστρέψει σε τιμές που είχαν στις αρχές του 2000. Βέβαια τα λίγα cd που υπάρχουν στα δισκοπωλεία απευθύνονται μόνο σε σκληροπυρηνικους φανς και επίσης σε αρκετά δεν βάζουν booklet με τους στίχους μέσα, απλά μόνο τους συντελεστές και κάποιες φωτός ή κάποια έξτρα αφίσα. Αρκετά κακές εκδόσεις και ποιότητα υλικού.Και έχει μειωθεί και η διάρκεια των cds. Έχει πάει δηλαδή σε διάρκειες που ήταν αρχές δεκαετίας 90. Αν κάποιος κατά τύχη βγάλει πάνω από 50 λεπτά διάρκεια το κανουν διπλό cd για να φαίνεται πιο εμπορικό το αποτέλεσμα και να ανεβαίνει η αξία του. Της Φουρέιρα με 12 κομμάτια , που τα 5 ήταν ήδη γνωστά, διαρκεί 35 λεπτά και έχει 20 ευρώ. Του Αργυρού είναι 80 λεπτά αυτό που έβγαλε πριν 2 χρόνια και το χώρισαν σε 3 cd σαν concept album και κοστίζει 30 ευρώ. Το μόνο cd που έχω πάρει αυτά τα χρόνια είναι του Θοδωρή Φέρρη που ευτυχώς είναι τίμιο ηχητικά, δηλαδή δεν έχει πολύ subbass και έχει και dynamic range. Είναι 15 τραγούδια που τα 9 ήταν ήδη γνωστά και τα υπόλοιπα 6 κυκλοφόρησαν μαζί με το cd, σε γενικές γραμμές τα περισσότερα είναι μπαλάντες, 1 ζεϊμπέκικο, 3 ποπ και 2 τσιφτετέλια. Και θύμισε εποχές 90s και η συσκευασία, απλά έχει 16σέλιδο booklet με φωτός χωρίς τα lyrics. Και η τιμή του μόνο 11 ευρώ, από τα λίγα σε καλή τιμή.
  13. Ο Χρήστος Μάστορας είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης και μου αρέσει που έχει πολλές πλευρές. Κάνει τα δικά του ποπ κομμάτια και μπαλάντες με Μέλισσες αλλά επίσης από τη μια συνεργάζεται με τραπερς (βέβαια δεν με εκφράζει αυτό το είδος) και από την άλλη έκανε το εξαιρετικό ντουέτο Εθνική Οδός με το σπουδαίο Γιώργο Νταλάρα. Έχει κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους, έχει βρεθεί στο Ηρώδειο και Μέγαρο Μουσικής σε αφιερώματα, έχει κάνει αφιέρωμα στους Beatles και πολλά που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή, πάντως είναι πολυδιαστατος. Στη δεδομένη φάση που η δισκογραφία πάει από το κακό στο χειρότερο και ενώ υπάρχει έτοιμο υλικό στο συρτάρι βγαίνει με πολύ αργους ρυθμούς , το να κάνει κάτι διαφορετικό μόνο καλό θα του κάνει. Βέβαια ελπίζω να έχει μελετήσει το Στέλιο Καζαντζίδη, αν και σαν χροιά δεν ξέρω αν μου ταιριάζει να ερμηνεύσει τέτοια παλιά λαϊκά.
  14. Τελευταία εμφανίστηκαν από το πουθενά πωλητές που έβαλάν κάποια cd, 5-6 ευρώ ακόμα 3 ευρώ. Από εκεί που τα έβρισκες 30. Βέβαια όχι Αδαμαντίδης, Νομικός κλπ, ήταν κάποια άλλα που έψαχνα. Οπότε με βόλεψε και τα πήρα. Παίζουν άψογα και δεν υπάρχουν στις ψηφιακές πλατφόρμες. Κάποια είναι ακόμα από CBS (πριν γίνει Sony). Ρώτησα αυτούς τους πωλητές μήπως έχουν τον Αδαμαντίδη και όλα αυτά, όμως δεν τα έχουν όπως λένε ή δεν θέλουν να τα κάνουν mp3/flac, ποιος ξέρει. Με βόλεψε και το box now γιατί έχει μόνο 2 ευρώ μεταφορικά. Είναι βέβαια συγκεκριμένοι που στέλνουν με box. Κάποιοι άλλοι πωλητές έχουν το λιγότερο 5-6 ευρώ τα μεταφορικά με απλή αποστολή κ tracking number, (είτε ένα είτε 3-4 cd πάρεις), ακόμα και 11 ευρώ και μάλιστα από Ελλάδα ο πωλητής, δηλαδή μιλάμε αδιανόητες τιμές για μεταφορικά. Του Βελή πάντως στα cd Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Ταυτότητα Καρδιάς, ανέβασαν στο διπλάσιο τις τιμές οι ίδιοι πωλητές που τα είχαν (ή πουλήθηκαν κάποια άλλα αντίτυπα που είχαν, οπότε τα επόμενα που έβαλαν προς πώληση οι ίδιοι, αύξησαν κατά πολύ τις τιμές). Και εννοείται ότι συμβαίνει αυτό πολλές φορές και το έχω παρατηρήσει, αν κάποιος πωλητής έχει μερικά αντίτυπα του ίδιου cd, το οποίο είναι σπάνιο, μόλις πωληθεί το ένα, θα ανεβάσει κατά πολύ την τιμή στο επόμενο που θα βάλει προς πώληση. Από την άλλη παίζει ρόλο και η κατάσταση αν είναι good , vg+ κλπ. Αλλά όσα cd έχω πάρει γενικά ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις η κατάσταση να είναι Fair, μετατρέπονται άψογα. Το 2018 ο Αδαμαντίδης το Ακόμα σ' αγαπώ είχε πουληθεί μόνο 20 ευρώ, και το 2016 ο Νομικός το Ξέρω να αγαπώ 30 ευρώ. Τα Κακά Κορίτσια, το "Δεν μ' αγαπάς" που ευτυχώς τα βρήκα τα κομμάτια από γνωστό μου, το αγόρασε 30 ευρώ πριν 10 χρόνια και πλέον το πουλάνε μόνο συλλέκτες μέσω μηνυμάτων κλπ και έχω ακούσει για κάτι 400-500 ευρώ. Και κάτι άλλο αρνητικό, από όσους γνωστούς μου έχω που ευτυχώς μου έδωσαν παλιότερα κάπως σπάνιο υλικό με καλό ήχο 320 ή flac, πλέον τα cd τους τα έχουν δώσει σε παλιά δισκάδικα, σχεδόν τζάμπα, μη γνωρίζοντας τη συλλεκτικότητά τους. Πλέον καταλαβαίνω ότι πολλά έχουν πάει σε εμπόρους που τα μεταπωλούν σε 10πλάσιες τιμές και περισσότερο.
  15. Ναι, καταλαβαίνω αυτό που λες. Όπως κ της Billie Eilish και Taylor Swift έχουν κοντά -7LUFS από ότι είδα σε tutorial. Εννοώ δοκίμασα τα κομμάτια από το YouTube music, απλά για να τεσταρω κάτι στο mp3 gain. Όσα ήταν 98-99 σχεδόν 100db μου ακούγονταν πολύ σκληρά κ τσεκαρα και τις κυματομορφές επίσης. Αναλογικα όσο πέφτουν τα LUFS, ανεβαίνουν τα db, από ότι έχω προσέξει. Τα πιο παλιά κομμάτια 90s κλπ από cd που έχω , μπορεί στο mp3 gain να πήγαιναν μόλις 92db και σε πρόγραμμα για να τσεκαρω τα LUFS ήταν -14 η -15 περίπου. Δεν είμαι γνώστης της μουσικής απλά βάσει δικού μου συμπεράσματος κ πώς μου ακούγονται στα δικά μου αυτιά, όσα είναι τόσο χαμηλά LUFS ακούγονται σκληρά. Για τη Σαττι δεν έχω τσεκαρει τα LUFS. Από αυτό που ακούω στα δικά μου αυτιά. Αν αρχικά έχει γίνει στα -7LUFS και το ακούσω στο Spotify premium που (μερικοί λένε ότι δεν είναι -14LUFS) μου ακούγεται ένα άσχημα υπερσυμπιεσμενο πράγμα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου