Προς το περιεχόμενο

thebest20

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    52
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από thebest20

  1. Ψαγμένος δεν είμαι, αλλά υπάρχει ένα άτομο στο περιβάλλον μου που κοιτάζει συλλεκτικές εκδόσεις με βάση την εταιρεία (πχ sony που μέχρι το 1989-90 έγραφε cbs) ή τα λογότυπα όπως ok budget price και η Minos που είχε το λογότυπο cd club, και πολλά ακόμα (πχ πριν από κάποια χρονολογία, ίσως 1993 εκεί κοντά, τα cd δεν είχαν barcode και μετά κάποια βγήκαν ίδιες σχεδόν εκδόσεις αλλά με barcode)Οπότε έχω μάθει κάποια λίγα πράγματα, ωστόσο αυτός είναι άτομο που θεωρεί ότι το cd πρέπει να παραμένει cd, το βινύλιο βινύλιο κλπ και όχι μετατροπές. Η αλήθεια είναι ότι για μένα είναι λεπτομέρειες τα λογοτυπα και οι μικροδιαφορές και απλά ότι cd έχω γνήσια στη συλλογή μου τα έχω πιο πολύ για το booklet και αρκετά επειδή έχουν dvd. 

     

  2. 1 ώρα πριν, Σπινθηροβόλος γάιδαρος είπε

    Με προβληματίζει πολύ και με τρώει μέσα μου να μάθω ποιο να είναι άραγε το πιο ακριβό cd και LP του Καρβέλα αλλά δεν ξέρω αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει. Μάλλον θα μείνω με την απορία αυτή για πάντα.

    Είναι το "Τσούζει" η πρώτη έκδοση cd του 1989!Γενικώς πολλά που έχουν την επωνυμία CBS (και βγήκαν μεταξύ 1988-90) και όχι SONY, πωλούνται σε αστρονομικά ποσά

    https://www.discogs.com/release/13630308

     

    Ευτυχώς κάποια από αυτά τα cd επανεκδόθηκαν μεταξύ 1995-97 με το λογότυπο ΟΚ Budget Price και έχουν εξαιρετική ποιότητα ήχου.

  3. Απλά έχει γράψει από έντεχνα κάπως μέχρι τρας.

    Τη δεκαετία του 70 με το ψευδώνυμο Νίκος Λεονάρδος, ενώ τη δεκαετία του 80 έγραφε από τη μια σουξέ με λίγο εκκεντρικό στίχο αλλά την άλλη πολύ καλά λαϊκά. Δίπλα στον κοντό με τη γραβάτα της Ρίτας έγραψε το Σώσε με που είναι μέσα στα 5 πιο  κλασικά κομμάτια της.

    Ενώ έγραψε και τα ποπ και μπαλάντες της Άννας Βίσση στα 80s με πρωτοποριακές ενορχηστρώσεις. 

    Δεκαετία του 90 έκανε Δαίμονες αλλά και συνταρακτικές μπαλάντες με Βισση και όταν τα τσιφτετέλια έγιναν μόδα της έδωσε Τραύμα, Αντίδοτο, το 2000 dance κομμάτια Κραυγή Αγάπη υπερβολική, ταυτόχρονα με ζεϊμπέκικα χασάπικα κ μπαλάντες. 2005 εξελιξε τον ήχο της Άννας σε πιο ροκ κ πιο μετά έγραψε και για τα παρατράγουδα της Αννίτας. Έχει κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα στην καριέρα του με μεγάλη επιτυχία.

    Κάποιοι στίχοι να έλειπαν που για μένα σε ορισμένα κομμάτια υπάρχουν στίχοι που είναι από εκκεντρικοί μέχρι ακραιοι

     

  4. Δεν το γνώριζα!Και το album Nick Carr πρόσφατα το έμαθα. Η Panik το έβγαλε σε cd για πρώτη φορά και έχει εμφανή μέσα τα σκρατς. Σαν πρώτο ελληνικό βινύλιο δικό του είχε βγάλει το Δεν Παντρεύομαι (δεν βγήκε cd, μόνο 4 τραγούδια μπήκαν σε μία συλλογή cd του). Μετά το έδωσε στην Μαίρη Μαράντη και έγινε σουξέ τελικά από τη Λίτσα Διαμάντη. Γενικά είναι ιδιοφυία, έχει γράψει και ερμηνεύσει πολλά διαφορετικά μουσικά είδη στην καριέρα του.

  5. Καλησπέρα, γενικά υπάρχουν προγράμματα για να εντοπίζουν "σφάλματα" στον ήχο; Βέβαια δεν υπάρχει κάτι στάνταρ στο mastering. Το θέμα είναι ότι με πολλά κομμάτια έχω πάψει να εμπιστεύομαι τα αυτιά μου. Πήγα σε γιατρό και δεν έχω θέμα, γιατί κάποιοι προσπάθησαν να με "τρελάνουν" ότι πρέπει να ακούγεται το τάδε κομμάτι έτσι κι όχι αλλιώς κλπ. Πλέον έχω τα SENNHEISER HD-201, είναι φθηνά βέβαια. Αλλά με πολλά διαφορετικά ακουστικά που έχω δοκιμάσει, συγκεκριμένα κομμάτια τα ακούω περίεργα. Το μόνο θετικό είναι ότι βάζω και παλιότερα κομμάτια (από αρχικές εκδόσεις και ακόμα και αυτά που είναι από αρχές 2000 και έχουν αρχίσει σιγά σιγά να πολύ loudness αλλά είναι με υψηλές συχνότητες, τα ακούω καθαρά χωρίς ενόχληση και ακούω και τις λεπτομέρειες). 

    Κάτι που με ανησυχεί όμως και είναι κακό είναι ότι ακούω πράγματα που με χαλάνε σε αρκετά κομμάτια συγκεκριμένης εταιρείας (δεν ξέρω, περίεργο autotune στη φωνή ή είναι ιδέα μου)

    Βάζω ενδεικτικά 2 κομμάτια (να πω ότι στο ντουέτο Ελεωνόρας Ζουγανέλη - Ελευθερίας Αρβανιτάκη, τα μέρη της Ελεωνόρας ηχογραφήθηκαν από Μίνος και είναι κρυστάλλινη η φωνή της. Τη φωνή της Αρβανιτάκη ποτέ δεν την είχα ακούσει τόσο περίεργη ή είναι η ιδέα μου). Στο δίσκο της Αρβανιτάκη με την Paniκ το 2019 ήταν αψεγάδιαστη αλλά και σε πρόσφατες συναυλίες

     

     

    Στης Καίτης, ακούω τα φωνητικά περίεργα, σχεδόν "ρομποτικά" σε ορισμένα σημεία, ή είναι το mastering που μου δίνει αυτή την ιδέα

     

    Ενώ σε αυτό το υποτιθέμενο live, έχουν αλλάξει την ενορχήστρωση, αλλά έχουν πάρει τα φωνητικά της ηχογράφησης και ακούγονται αψεγάδιαστα, σαν να είναι η Καίτη του 2000-2005.

     

  6. Μόλις τώρα, trolley είπε

     

    Και τι εννοούμε με το "αστρονομικά ποσά";

     

     

    Ο Νομικός πωλείται 200 ευρώ μεταχειρισμένο, ο Αδαμαντίδης μου είχαν πει για 500 το καθένα από τα δύο, ίσως να πωλείται και ένα στο discogs. Για τη Μαριάνα Ευστρατίου μου είχαν πει μέσω μηνυμάτων επίσης 500. Παλιότερα βέβαια κάποιοι τα πωλούσαν 30-50-60 ευρώ και όσο περνάνε τα χρόνια αυξάνονται όλο και περισσότερο οι τιμές. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι να μαζευτούν 50 άτομα που ψάχνουν το καθένα και να δώσουμε 10 ευρώ ο καθένας για ένα cd και να το μοιράσει στους υπόλοιπους.

  7. Πάντως τον Αδαμαντιδη αυτά τα δύο cd (Ακόμα σ'αγαπώ και Η φαντασία μου) όπως κ το Νομικό το Ξέρω να αγαπώ κ το cd Πυρετός της Διαμαντη ξέρω τουλάχιστον 10 άτομα που τα ψάχνουμε με καλό ήχο (πέρα από μεμονωμένα τραγούδια που έχουν μπει σε συλλογές και τα έχουμε με καλό ήχο). Σίγουρα θα είναι πολλοί περισσότεροι.Και είναι λογικό να  τα πειράζουν οσοι τα έχουν με καλό ήχο κλπ μόνο κ μόνο για να μην τα ανεβάσει κάποιος στη σωστή ποιότητα. Επειδή κάποιοι τα έχουν αγοράσει σε αστρονομικά ποσά και ακόμα δηλαδή πωλούνται σε αδιανόητες τιμές και σου λέει, να μην τα βρίσκουν τζάμπα οι υπόλοιποι.

  8. Ναι ακριβώς. Πάντως μπορεί να κάνει δουλειά, εκτός από το να επανέλθει στην αρχική ένταση, αν δεν έχει επεξεργαστεί το αρχείο, 

    Είναι κάπως καλό και για τα αρχεία τα "remastered" των εταιρειών που ενδεχομένως είναι ανεβασμένη η ένταση αλλά χωρίς να έχουν κοπεί πολλά peaks. Ασφαλώς και μόνο στην περίπτωση που δεν μπορώ να βρω το αρχείο στην αρχική του μορφή από την πρώτη έκδοση cd.

    Βέβαια αν ένα αρχείο remastered έχει τέρμα φλατ κυματομορφή, απλά αν μειώσεις το gain, θα χαμηλώσει η κυματομορφή αλλά τα peaks θα είναι κομμένα, θα φύγει λίγη παραμορφωση αλλά και πάλι θα ακούγεται σκληρό το μπάσο και τα drums.

    Πάντως η τακτική των δήθεν συλλεκτών που θέλουν να τα πειράξουν (για να μην τα έχω με το σωστό ήχο ούτε με τη σωστή ποιότητα)είναι αρχικά να ανεβάσουν το gain στα 99-100db , μετά με το audacity κάνουν normalizing και προσθέτουν έξτρα μπάσα η κόβουν πρίμα και τέλος το αποθηκεύουν σε 128kbps. Μετά το ξανά μετατρέπουν στα 320 αλλά ασφαλώς πρόκειται για "αέρα κοπανιστο"  και αλλοιωμένο αρχείο.

  9. Εννοώ με το mp3gain τα πιο παλιά είναι στα 92-93db. Αν ανεβάσει κάποιος αυτή την τιμή στα 100db παραμορφώνει πολύ ο ήχος και γίνεται τέρμα φλατ η κυμματομορφή. Βέβαια υπάρχει επαναφορά στην αρχική τιμή, αλλά αν γίνει περαιτέρω επεξεργασία με audacity κλπ και αποθήκευση, δεν επαναφέρεται.

    Αυτό το κομμάτι που έβαλα πχ έχει τιμή 90.1 αρχικά από το cd.

    New-Bitmap-Image.jpg

  10. Πάντως μόνο κατά τύχη θα βρεθούν σε καλή ποιότητα, πχ αν κάποιος τυχαίνει να έχει τα συγκεκριμένα (χωρίς να είναι συλλέκτης) και παίζουν και άλλοι παράγοντες πχ να ξέρει να κάνει μετατροπή σε flac ή σε 320kbps. Κάποιοι γνωστοί μου που έχουν άλλα συλλεκτικά όμως,  λένε ότι δεν γνωρίζουν ή απλά το κάνουν επίτηδες στα 128kbps (όσες οδηγίες και να τους έχω δώσει με screenshots κλπ),

    Αν είναι κάποιος συλλέκτης κατά 99% από όσους έχω συναντήσει, αυτό που κάνουν είναι να τα περνάνε σε 128kbps, μετά ανεβάζουν τις εντάσεις με το mp3gain στα 99-100db και μετά πειράζουν μπάσα με το audacity και τα αποθηκεύουν σε mp3 320kbps επίτηδες, που τελικά ακούγονται πολύ αλλοιωμένα και  παραμορφωμένα.

  11. Στο Mixtape, στο sample από το "Γλύκα γλύκα" στην αρχή ακουγόταν μία άλλη (όχι Κελεκίδου πάντως) και την επόμενη μέρα το ανέβασαν ξανά και ακούγεται η Θώδη.

    Πάντως το διαμάντι του EP είναι το "Αχ Θάλασσα" που το έγραψε για τον πατέρα της που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. 

    • Λυπάμαι 1
  12. Για παράδειγμα αυτά παίζει να είναι official?

     

    Τον Βελή βέβαια τον έχει γνωστός μου και έδωσε 120 ευρώ, είναι κανονικό δισκάκι ασημί αλλά το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο είναι από εκτυπωτή. Ο ήχος είναι καλός για εκείνη την εποχή (λείπουν 3 τραγούδια από το cd σε σχέση με βινύλιο, κασέτα)

    Αλλά βγήκε όντως έτσι;

    001velis.jpg

     

    Για αυτό το soundtrack μου είχε πει συλλέκτης ότι είναι πολύ σπάνιο και το έδινε 80 ευρώ, αλλά το οπισθόφυλλο είναι σίγουρα fanmade για να γράφει Πλευρά Α, Πλευρά Β. Επίσης δεν το έχουν καταχωρήσει στο discogs σαν cd.

    003antiklid.jpg

     

    Για το Νομικό, βγήκε σίγουρα σε cd το ξέρω, αλλά είναι όντως το οπισθόφυλλο αυτό που γράφει μόνο Πλευρά Α; Το έχω βρει κατά τύχη, καθώς συλλέκτες αρνούνταν να στείλουν το οπισθόφυλλο για να μη διαρρεύσει, όπως είπαν. 

    Επίσης έχω περιέργεια για το πώς θα ακούγεται (γιατί μπορεί να έχω ακούσει πολλές διαφορετικές εκδοχές, από τον καθένα, καθώς τα επεξεργάζονται, αλλά είναι αρκετά πιθανό να ακούγεται όπως ο Τηλεφωνητής και ο Φυγάς, που υπάρχουν σε συλλογή του 1990)

    002nomik.jpg

  13. Η Universal (εννοώντας την Polygram και σημερινή Cobalt), το 2008 που κυκλοφόρησε 4-5  συλλογές 4cd η καθεμία, 100+ χορευτικά, 100+pop, 100+ερωτικά κλπ , είναι σαν να πήρε τα κομμάτια που είχαν βγει σε συλλογές 90s και ανέβασε με το mp3gain το gain από το 92-93db στα 99db και έβαλε και περισσότερο μπάσο. Νομίζω ήταν η μοναδική αποτυχία της συγκεκριμένης εταιρείας μέχρι τότε. Καλά το άσχετο είναι ότι σήμερα πολλά που έχει ανεβάσει στο Spotify τα έχει πάρει από YouTube και ξέρω κ συγκεκριμένα κανάλια YouTube από όπου τα παίρνει.

    Από τη Μίνος είμαι απογοητευμένος από τα remasters μετά το 2005, οι εκδόσεις της Χαρούλας Αλεξίου σε renastered μπορεί να ήταν πολύ προσεγμένες εικαστικά, αλλά ηχητικά ο ήχος ψεύτικος και πολύ "παγωμένος" και έτσι και χειροτερα ακούγεται και η επανακυκλοφορία βινυλίου που βγήκε πρόσφατα με το Λοϊζο. Το ίδιο μέτριο αποτέλεσμα και με την Ανθολογία της Κανελλίδου του 2013 αλλά όλα τα κομμάτια έχουν κυκλοφορήσει σε άλλα cd, και από το " Αν θα σ'αγαπησω" που δεν βγήκε σε cd, υπάρχουν 9 από τα 12 τραγούδια σε προγενέστερες συλλογές με καλύτερο ήχο.

    Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι κάτι τέτοιες συλλογές ακόμα και σε wav να τις κάνεις από cd, συχνοτικά πολλά κομμάτια πάνε μέχρι 15-18khz άρα καθόλου απίθανο, να μη χρησιμοποίησαν σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε wav αλλά mp3.

     

  14. 1 ώρα πριν, MGs είπε

    Κάτι άσχετο αλλά δέν το έχω ρωτήσει ποτέ.Σε παλια tracks που γίνεται remastered,αφαιρείται το παλιό mastering,χρησιμοποιούν δηλαδή το mix file,η γίνεται πάνω σε αυτό το καινούργιο?

    Αυτό το έχω και εγώ απορία, αλλά από όσο έχω ακούσει σε 2 συγκεκριμένες εταιρείες στην Ελλάδα, μετά το 2008, το μόνο που έκαναν είναι να παίρνουν τα wav αρχεία και να τα μπασάρουν πιο πολύ και να αυξάνουν την ένταση στο τέρμα. Δεν είναι και τυχαίο που κάποιες εταιρείες σε remasters από μία χρονολογία και μετά (μετά το 2000 δηλαδή πήραν ότι κομμάτια υπήρχαν σε προηγούμενες συλλογές με πολλούς καλλιτέχνες ή best of συγκεκριμένου καλλιτέχνη και δεν χρησιμοποίησαν αρχικές μήτρες). Σε παλιότερα, έχω ακούσει εντελώς διαφορετικό mastering πχ στον Τηλεφωνητή του Νίκου Νομικού από συλλογή best of  με επιτυχίες του Νομικού, του 1990 (μιας και δεν διαθέτω το αρχικό cd κυκλοφορίας 1987, από τα πρώτα της ΕΜΙΑΛ/MINOS σε μορφή cd)

    και με άλλο mastering το ίδιο κομμάτι στη συλλογή "Τα καλοκαιρινά" (κοντινής χρονολογίας 1992 νομίζω έγινε η έκδοση cd), ενώ η όλη μίξη-ενορχήστρωση είναι ίδια και στα 2.

    Σε πρόσφατες σύγχρονες επανεκδόσεις βινυλίων παίρνουν digital αρχεία wav πάντως και τα επεξεργάζονται με τα σημερινά πρότυπα.

    + Το ψευτομάστερινγκ που κάνουν κάποιοι στο youtube (και γενικότερα επειδή έχω γνωρίζει αρκετούς τέτοιους) είναι να αυξάνουν μπάσα με το audacity, μετά normalizing και μετά αύξηση του gain +3 ή +6db. Κάποιοι από αυτούς στο τέλος το αποθηκεύουν όχι σαν stereo αλλά σαν joint stereo (που μου ακούγεται κάπως μονοφωνικό)

    • Like 1
  15. Πχ αυτά, που ναι μεν ευτυχώς το discogs απέκλεισε την πώληση, από την άλλη τα δίνουν (μέσω pm ή οτιδήποτε) σε άτομα που έχουν νοσταλγία για το παρελθόν σε υψηλές τιμές. Και έχω γνωστούς που την έχουν πατήσει έτσι, βέβαια φταίνε και οι γνωστοί μου που θέλουν να δώσουν τόσα.

    https://www.discogs.com/release/14311747

     

    https://www.discogs.com/release/13423562

    https://www.discogs.com/release/14071824

     

    Αυτό επίσης, ο ήχος του οποίου είναι ακριβώς ίδιος όπως κυκλοφορούσε σε σάιτς πριν το 2018, βέβαια καλός ήχος αλλά ίδιες στροφές, ίδια ακριβώς όλα (δύο διαφορετικές εκδόσεις, το ένα έχει bonus tracks από το Itchika). Το λογότυπο cd club της Minos εντελώς άκυρο γιατί το έβαζε το 1995 σε επανεκδόσεις cd. Ποτέ δεν βγήκε επίσημα σε cd. Στην περιγραφή λέει και στα δύο unofficial, αλλά το ένα το πουλάνε 80 ευρώ.

    Αυτό επίσης, είχε ήχο youtube και σκρατς σε όλα τα κομμάτια (ούτε καν σκέφτηκαν τα 5 τραγούδια που βγήκαν σε συλλογή του Ρακιντζή να τα πάρουν από εκεί). Παλιότερα ένας το έδινε σε συλλέκτες Ρακιντζή και 90s 40-50 ευρώ.

    https://www.discogs.com/release/13612154

     

    Συν ότι υπήρχε και διπλό βινύλιο από Throwback το Μαζί σου της Πέγκυς Ζήνα αλλά και βινύλιο η Ασπιρίνη της Άντζυς Σαμίου (τώρα δεν εμφανίζονται). Και τα είχαν αγοράσει κάποιοι πανάκριβα.

     

  16. Καλησπέρα φίλε, ναι καταλαβαίνω τι λες για τα ντέμο που κάνουν πολλοί και συνήθως είναι σε διαφορετική μορφή από την τελική που κυκλοφορεί.

    Μιλάω για βινύλιο που τα έχουν φτιάξει ανεπίσημα σε κανονικό cd και όχι cdr και έχουν εκτυπώσει εξώφυλλα. Πχ κάποια που βγάζει η Throwback Records και τα πουλάει σε συλλέκτες και ο ήχος στην καλύτερη να είναι μετατροπή από βινύλιο, η κατεβασμένο από σαιτς, τα πιο πολλά όπως να τα έχουν πάρει,  με ήχο ακριβώς από συγκεκριμένα κανάλια του YouTube γιατί φαίνεται σε ποιο σημείο είναι το σκρατς σε ποιο σημείο έχει επεξεργαστεί το σίγμα και όλα αυτά.

    Και από την άλλη cd που με κάποιο τρόπο να έκαναν βινύλια.

    Και έχουν τεράστιο κέρδος αυτοί φουλ εκμετάλλευση, βέβαια εκμεταλλεύονται τη νοσταλγία κάποιων.

  17. Καλησπέρα. Λογικά είχα αναφέρει σε άλλο θέμα ότι υπάρχουν κάποια δισκάκια είτε cd (όχι cd-r) , είτε βινύλια , που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ από κάποια εταιρεία στην ανάλογη μορφή και απλά κατασκευάστηκαν τα τελευταία 3-4 χρόνια. Πχ μια άκυρη εταιρεία έχει φτιάξει σε διπλό βινύλιο το άλμπουμ Μαζί σου της Πέγκυς Ζήνα, αλλά και το maxi single Ασπιρίνη της Αντζυς Σαμίου και τα πουλούσε σε φανς των 90s, 00s σε πολύ υψηλές τιμές 200-300 ευρώ ως συλλεκτικά και επίσης έχει φτιάξει και cd κάποια σπάνια, αλλά με ήχο απο YouTube και τα πουλούσε επίσης 40-50 ευρώ το καθένα. Αν και πλέον το discogs έχει καταργήσει τις πωλήσεις σε unofficial, βρίσκουν τρόπο και θύματα να τα πουλήσουν.

    Το θέμα είναι πώς κατασκευάζονται cd και βινύλια, χωρίς να έχουν άδεια, αλλά και με ποιο τρόπο, κρυφά, μέσω εταιρειών;

    Και τέλος έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για κάποια που όντως πωλούνται σε αστρονομικά ποσά, αν είναι official cd και με τον κανονικό ήχο που βγήκαν. Και επειδή δεν ανεβάζουν οπισθόφυλλα σε κάποια, δήθεν  για να μη διαρρεύσουν. 

    Έχω δει κατά καιρούς στο discogs να εμφανίζονται εκδόσεις cd από το πουθενά, που όσους έχω ρωτήσει 40ρηδες, 50ρηδες που ασχολούνται με τη μουσική, αλλά και άτομα που είχαν παλαιού τύπου δισκοπωλεία από τους γονείς τους.

  18. Προσωπικά το κομμάτι της Ελβετίας που νίκησε, είναι εξαιρετικό. Απλά της Γαλλίας είναι ανατριχιαστικό και θα έπρεπε να είχε βγει πρώτο.

    Καταλαβαίνω βέβαια ότι το τραγούδι της Ελβετίας δεν βγήκε πρώτο λόγω φωνής. Τουλάχιστον δεν βγήκε πρώτο της Ιρλανδίας που ήταν αποκρουστικό σαν θέαμα, έστω και αν άρεσε σε πολλούς.

    Δεν με ενοχλεί καθόλου ,τι δηλώνει ο καθένας, απλά δεν είναι μόνο αυτή η πλευρά που προσπαθούν να περάσουν στη Eurovision, σε πολλά shows ακόμα και στα δικά μας MAD Awards. Καριέρα πάντως δεν κάνει κανείς στις μέρες μας, αν δεν έχει είτε πολλές γνωριμίες, ή διαφορετικές προτιμήσεις, ή αν δεν βρίζει στα τραγούδια του,  ή αν δεν κάνει κάποιος περίεργες χειρονομίες, κύκλο με αντίχειρα και δείκτη τη στιγμή που τραγουδάει.

  19. πχ συλλογή 90s

     

    Από πλατφόρμα ανεβασμένο το 2019

    Αλλά από το τίποτα, κάτι είναι κι αυτό! Πάντως ελάχιστοι καλλιτέχνες, κυρίως κάποιοι λίγοι πιο "pop-έντεχνοι" ή "rock-έντεχνοι" έχουν βάλει το αρχείο τους σε πλατφόρμες (όσα δεν βγήκαν σε cd παρά μόνο σε βινύλιο κ κασέτα)

     

  20. Από την άλλη, υπάρχει σαν φήμη ότι κάποια έγιναν cd αλλά "δοκιμαστικά" και τα έχουν μόνο συλλέκτες ή ακόμα και cd-r που τα έχουν περάσει από αρχικά master tapes και επίσης τα έχουν λίγοι.

    Πάντως το 2009 βγήκε μία 6πλή συλλογή της Στανίση από Victory (με κομμάτια της από Polygram στις αυθεντικές εκτελέσεις) και τα περισσότερα κομμάτια είχαν βγει σε άλλα cd ή συλλογές της Στανίση, ή συλλογές με πολλούς καλλιτέχνες.

    Αλλά υπήρχαν και 12-15 τραγούδια που για πρώτη φορά κυκλοφόρησαν σε κάποιο cd. Εκεί τι μπορεί να συνέβη, να είχαν τα αρχικά masters το 2009 ή να τα είχαν κρατήσει σε ψηφιακή μορφή στο αρχείο τους; Το άλλο που θα μπορούσε να γίνει είναι να τα πήραν από κασέτες (αν και οι κασέτες απομαγνητίζονται εύκολα)

    Πχ αυτά

     

     

    Και επίσης, αυτό το album του Κοντολάζου του 1986, δεν υπήρχε σε cd μέχρι το 2005 (με εξαίρεση κάποια τραγούδια σε συλλογές)

     

    Αλλά από το 2010 και μετά, δεν βγήκε για πρώτη φορά σε cd από εταιρεία, καμία παλιά ελληνική κυκλοφορία 70s, 80s, (με εξαίρεση αυτά της Panik που είχαν χάλια ήχο).

    Κάποιοι καλλιτέχνες (Εκείνος και εκείνος, 2002GR) που ανέβασαν βινύλιο σε πλατφόρμα, έγινε το 2019-2020 και δεν είναι και τόσο καλός ήχος. Δεν έχει σκρατς, αλλά είναι πιο μουντός ήχος πχ στο "Δεν είσαι έρωτας εσύ" σε σχέση με όπως το έχω από συλλογή 90s, ή των Εκείνος κ εκείνος το "Δε θυμάσαι" ακούγεται επίσης καλύτερο σε συλλογή cd 90s παρά όπως το έβγαλαν οι ίδιοι σε πλατφόρμα.

  21. Και επίσης με ενοχλεί η εκμετάλλευση κάποιων. Το να φτιάχνουν δίσκους σε cd (δεν ξέρω με τι τρόπο φτιάχνουν παράνομα δισκάκια κανονικά και όχι cd-r). Έχω άλλο γνωστό που είναι συλλέκτης και έδωσε 30-40 ευρώ για κάποια (από άκυρη εταιρεία Throwback) που ο ήχος ήταν από youtube (και μάλιστα και από συγκεκριμένα κανάλια του youtube τα είχαν πάρει, γιατί είχαν ακριβώς σκρατς στα ίδια σημεία και ήταν πειραγμένα σε συγκεκριμένα σημεία). Παλιότερα αυτά τα unofficial τα πουλούσαν κανονικά στο discogs αλλά κάτι τέτοιοι έχουν άλλο τρόπο να τα πουλάνε σε άτομα που λόγω νοσταλγίας πείθονται και αγοράζουν.

    Επίσης φτιάχνουν και σε unofficial βινύλια κάποια.

  22. Έχω απευθυνθεί σε επίσημες σελίδες καλλιτεχνών, σε ανεπίσημες, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ναι οι καλλιτέχνες που ψάχνω είναι 65-70+ ετών. Για τη Μαριάνα Ευστρατίου, μου έχει πει άλλο άτομο, στενός συνεργάτης της, ότι δεν βγήκαν ποτέ τα 2 albums της σε cd, αλλά εφόσον είναι καταχωρημένα στο discogs, βγήκαν σίγουρα. Για το cd της Λίας Βίσση έχω απευθυνθεί σε fannatics (φανς της Άννας Βίσση). Γενικά δεν δίνει κανείς (όσοι έχουν απαντήσει). Ακόμα και τα χιτάκια ελληνάκια τις συλλογές που έψαχνα παλιότερα  με καλό ήχο (που συμμετέχουν Μαντώ, Ευρυδίκη κλπ), είχα απευθυνθεί σε άτομα που θαυμάζουν τις συγκεκριμένες τραγουδίστριες και εννοείται δεν τα έδιναν με τίποτα και τα βρήκα στο άσχετο με τα χίλια ζόρια.

     

    Πάντως ένα ακόμη "περίεργο" ότι η Panik που έβγαλε 2 βινύλια για πρώτη φορά, σε cd, της Άννας Βίσση, το Είμαι το σήμερα κι είσαι το χθες και της Πωλίνας τις Σευχέλλες, έχει κρατήσει μέσα πολλά σκρατς και έχει βάλει τέρμα τις εντάσεις στα 98-99db και πολλά μπάσα. Τα μισά κομμάτια από το album της Πωλίνας, τα είχα από συλλογές cd 90s άψογα  και επίσης η ίδια είχε δώσει δωρεάν σε καλή ποιότητα τα κομμάτια της. Η εταιρεία ούτε καν σκέφτηκε να πάρει όσα κομμάτια υπήρχαν σε συλλογές της Sony (μιας και πλέον τα δικαιώματα της Sony και BMG/RCA πέρασαν στην Panik)

    Και το "Είμαι το σήμερα" της Άννας Βίσση, το είχα βρει παλιότερα κάπου με πιο προσεγμένο ήχο βινυλίου (είναι κι ο μόνος δίσκος της που δεν είχε βγει ποτέ σε cd).Αυτά της Panik είναι ανεκδιήγητα.

    Πάλι καλά που "πάγωσε" η κυκλοφορία και άλλων δίσκων της Sony/BMG/RCA που επρόκειτο να βγουν σε cd από Panik γιατί θα ήταν μαύρα χάλια.

  23. Τέλος άλλος μου είπε ότι τα cd αυτά που πρωτοβγήκαν το 1987 αλλά και πολλά από επόμενες χρονιές, που δεν πούλησαν σε μορφή cd (επειδή ο κόσμος αγόραζε κασέτες και βινύλια), πήγαιναν για καταστροφή τα cd. Αλλά δεν μπορούσε να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες, δε ξέρω πώς το εννοούσε, γιατί όταν λέμε "καταστροφή" εννοούμε επιστροφή ίσως. Πολύ πιθανό να τα έδωσαν σε δήθεν συλλέκτες-εμπόρους.

  24. Κάποιοι επίσης μου τα μασάνε. Υπάρχει πολύ γνωστό άτομο εταιρείας που είχα μιλήσει μαζί του στα σόσιαλ και τη μία φορά μου είχε πει ότι έχει πολλά από τα σπάνια σε cd και μάλιστα διπλά τριπλά (αλλά θα πρέπει να βάλω πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη) και δεν μπορεί να μου τα στείλει σε mp3 ή flac. Τη δεύτερη φορά τον ξαναρώτησα και μου είπε ότι δεν τα έχει, ή δεν ξέρει πού τα έχει και δεν έχει χρόνο να ψάξει.

    Έβαλα και γνωστό μου να ρωτήσει το συγκεκριμένο άτομο )απλά για να δει όντως τα οπισθόφυλλα των cd) και του είπε ότι τα έχει αλλά δεν μπορεί να στείλει ούτε καν τα οπισθόφυλλα των cd για να μην διαρρεύσουν. Πολύ περίεργα πράγματα. Στο discogs πάντως έχουν ανέβει μόνο του Αδαμαντίδη τα οπισθόφυλλα (από όσα  ψάχνω σε cd)

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου