Προς το περιεχόμενο

konu57

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    414
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από konu57

  1. Τα αρθρα αυτα ειναι μηνιαιες στηλες που εγραφαν οι κιθαριστες αυτοι στο guitar world, αν θυμαμαι καλα, γυρω στο 1998 και ισως ως το 2000-2001.  χρονιες με νωπες ακομα τις επιτυχιες των pumpkins, οποτε ισως γι'αυτο ειχαν δωσει και στον Corgan στηλη.

  2. Και ειδικα οσον αφορα τις rockinger και γενικα τις partcasters συμβαινει εντελως το αντιθετο. Για την ακριβεια θα πρεπει οχι να βρουμε αυτους απο εδω μεσα που εχουν μια/εχουν παιξει με μια, αλλα εκεινους που δεν εχουν, μιας και ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα...

  3. Κρίμα που κάποιοι φίλοι βιάστηκαν να το ρίξουν στη πλάκα: αυτό το θέμα έχει ζουμάκι, όχι βέβαια στην υπερφίαλη προσέγγιση του "γιατί να μην προσέχουμε το αριστούργημα όταν έχουμε τη τσίμπλα στο μάτι", αλλά σε πιο ουσιαστικές απορίες όπως το "αν η μουσική έχει φυσικό χώρο ύπαρξης", ιδέα που ευδοκιμεί από την αρχή της ιστορίας της μουσικής και εξακολουθεί να έχει ισχύ μέχρι τις μέρες μας.

     

    :)

     

    Ωραιο θεμα (που χαλασε χωρις λογο),πολυ παλιοτερα ειχα αναφερει κατι επ' αυτου.

     

     

    Γνωμη μου πλεον ειναι ,οτι δεν ειναι ολες οι μουσικες για ολες τις ωρες.Η μουσικη σαν κοινωνικη ασχολία εχει παραμετρους διαφορετικες απο τη μουσικη ως ουσιαστικη ψυχαγωγια (βλ θεμα για "fake" συναισθηματα).Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι αυτοι που βλεπουν καποια μουσικη ως προσωπικη ευχαριστηση,θα κοντοστεκονταν μπροστα στον καλο μουσικο και θα αποχαυνωνονταν και δεν τους φταινε οι γρηγοροι ρυθμοι ζωης (γιατι αν ηταν ενα γυμνο μοντελο θα χαζευαν με τις ωρες)

     

    Βασικα δε νομιζω οτι χαλασαμε το θεμα, απλως σχολιασαμε με μια δοση χιουμορ το γεγονος οτι το "πειραμα" αυτο δεν σχεδιαστηκε σωστα και ετσι δεν εδωσε καποιο αξιοποιησιμο-αξιοπιστο συμπερασμα.

     

    Το θεμα, οπως πολυ σωστα λες κι εσυ Wow! εχει πολυ ζουμι και ειναι πολυ ενδιαφερον. Στο να μπορει καποιος να αναγνωρισει το ταλεντο ή την ομορφια εμπλεκονται πολλοι παραγοντες και μαλιστα πιστευω περισσοτερο υποκειμενικης φυσης.

     

    Κατ'αρχας ειναι θεμα παιδειας: πχ εχει καποιος το απαραιτητο υποβαθρο ωστε να "αποκωδικοποιησει" αυτο που του "λεει" ο ταλαντουχος?

     

    Ειναι θεμα διαθεσης: ειναι καποιος σε μια δεκτικη διαθεση τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη? Αν πχ καποιος τρεχει να τακτοποιησει διαφορες επειγουσες δουλειες τοτε προφανως ειναι αφοσιωμενος εκει. Εδω μπαινουν και οι προτεραιοτητες του καθενος.

     

    Ειναι θεμα τοπου: παιζει καποιο ρολο το μερος πχ που ακουμε μουσικη? Οταν πηγαινουμε σε εναν χωρο για live δεν "κουρδιζομαστε" διαφορετικα μιας και περιμενουμε να ακουσουμε μουσικη? Ποιος θα περιμενε να δει τον Παγκανινι να παιζει στο μετρο? Αρα μηπως ο ειδικος χωρος προσδιδει ας πουμε "κυρος" στον μουσικο? Στο κατω-κατω ο μεσος ανθρωπος (χωρις ειδικες γνωσεις-παιδεια) πιθανοτατα σκεφτεται "ενας ακομα πλανοδιος βιολιτζης ειναι, αλλιως θα επαιζε στο μεγαρο"

     

    Ρολο παιζει και η αντιληπτικη ικανοτητα του καθε ατομου. Καποιοι ειναι πιο παρατηρητικοι απο αλλους.

     

    Οι προτιμησεις καποιου. Ξερουμε ποσοι μπορει να ειναι αυτοι που αναγνωρισαν το ταλεντο του Μπελ και προσπερασαν γιατι βαριουνται την κλασικη μουσικη?

     

    Επισης ποσο σημαντικο μερος της ζωης του αποτελουν για τον καθε ανθρωπο η μουσικη και οι τεχνες γενικοτερα. Αν εγω δεν ασχολουμαι και δεν με ενδιαφερουν τοτε θα προσπερασω τον Μπελ, για να μην πω οτι μπορει και να μην τον αντιληφθω καν.

     

    Πιστευω ομως το πιο σημαντικο ειναι η σταση του καθενος απεναντι στο καινουριο και σε νεα ερεθισματα. Αν καποιος εχει γενικα σαν σταση ζωης να εχει τα ματια του ανοιχτα τοτε ολο και καποιο ταλεντο θα βρει σε καποιο αναπαντεχο μερος.

     

    (Α μη με φατε! Ξερω οτι εγραψα ο,τι και ολοι οι υπολοιποι με δικα μου λογια! ;D )

  4. σε ευχαριστω πολυ αλλα με Fender mods δεν ασχολουμαι  μια και εχω πουλησει εδω και καιρο ΟΛΟΥΣ τους παλιους μου Fender (δε χωραγα και στο σπιτι πια ;D) ,προτιμω αλλωστε  τον ταπεινο μου MESA BOOGIE MARK 1. ;)   

     

     

    ωχ ωχ σε λαθος ανθρωπο το λες!  ;D

  5. 100% μαζι σου!

     

    Αν ειχαν επιλεξει ενα χωριο της Νιγηριας για το πειραμα, χτυπημενο απο Εμπολα που οι κατοικοι δεν εχουν πιει μιση σταγονα νερο εδω και 3 μερες, νταλα ηλιος, 12 το μεσημερι, οι σφαιρες των ανταρτων πεφτουν βροχη τριγυρω, οπου κανεις δεν θα καθοταν στη μεση της ερημου να παρακολουθησει τον βιολιστη, τι θα λεγανε? Οτι ολοι οι Νηγιριανοι ειναι ανικανοι να εκτιμησουν την ομορφια?

     

     

     

    χαχαχα! Ασε κι αυτοι οι Νιγηριανοι δεν εχουν και καθολου εκλεπτισμενο γουστο. Να δεις που ουτε αυτοι θα μπορουσαν να αναγνωρισουν το ταλεντο και να εκτιμησουν την ομορφια.  ;D :)

  6. α καλα μιλαμε η ερευνα ηταν αριστα μελετημενη... εδωσε αξιοπιστα αποτελεσματα...

     

    Επισης αν ο κυριος με το βιολι μου εξασφαλιζε εναν αντικαταστατη για την δουλεια που ετρεχα να κανω με την ψυχη στο στομα, τοτε καθομουν και τον ακουγα και με τις ωρες μαλιστα ;D

  7. @audiokostas:

    Καλη ερωτηση!

     

    Γι'αυτο κι εγω που δεν ακουω πολλες διαφορες παιρνω τη στρατο-τελε μου και ειμαι ευτυχισμενος. :D

     

     

    @Marathon:

    Προσωπικα αν εψαχνα για διαφορες αναμεσα σε ξυλα ή αλλα υλικα θα κοιταγα περισσοτερο οχι διαφορες πχ σε πριμα,μπασσα κλπ αλλα διαφορες στη συμπερισφορα, δηλαδη περισσοτερο sustain, ελαχιστο sustain κλπ, αλλα και παλι μπορω να επηρεασω το αποτελεσμα με την καταλληλη γεφυρα και το λοιπο hardware, οπότε...

  8. οχι o Lemmy κανει την καλυτερη σπανακοπιτα!

     

    να επαναλαβω και την ερωτηση που εκανα πιο πριν:

     

    Ο γραφιτης ας πουμε θα εχει ως αποτελεσμα διαφορετικο ηχο σε μια κιθαρα, σε ποσοστο τετοιο ωστε να μπορω να καταλαβω τη διαφορα?

  9. Αριστουργήματα υπάρχουν και από ξύλο

    http://www.manzer.com/guitars/index.php?option=com_content&view=article&id=24&Itemid=5

     

     

    ναι ναι, για ολα τα υλικα εννοω, απλως το quote για καποιο λογο επιασε μονο τη φραση σου για τους γραφιτες.

     

    Δηλαδη εννοω οτι δεν ξερω για τον ηχο γιατι δεν μπορω να το εκτιμησω αλλα προσωπικα προσεγγιζω ολες τις "διαφορετικες" κιθαρες ως εργα τεχνης. (ουτως ή αλλως το holy grail μου το εχω βρει προς fender μερια)

     

    Ο γραφιτης ας πουμε θα εχει ως αποτελεσμα διαφορετικο ηχο σε μια κιθαρα, σε ποσοστο τετοιο ωστε να μπορω να καταλαβω τη διαφορα?

  10. Γραφίτες, fiber έχουν πιο συγκεκριμένη (μετρήσιμη, προβλέψιμη?) συμπεριφορά από το ξύλο

     

    Γενικα το λεω. Τι εντυπωση μου δινουν διαφορες σχεδιασεις. High-texh σχεδιασεις, κατι σαν εργο μοντερνας τεχνης εννοω.

  11. χαχα οσα χρονια ειμαι μελος στο νοιζ αυτο ειναι το αιωνιο ερωτημα :)

    Εγω επιλεγω το δευτερο! Ετσι κι αλλιως σε οτι εχει μαγνητες επανω του αδυνατω να ακουσω τα ξυλα κλπ ;D

     

     

    Επισης πολλοι "νεωτερισμοι" σε σχεδιασεις ηλεκτρικων οργανων κατα τη γνωμη μου ειναι για λογους αισθητικης και οχι ηχητικους, ασχετα αν αυτο ισχυριζονται.

  12. +1 κ απο μενα σε αυτο αλλα και στα αλλα που ειπαν θανασης κ λοιποι.

     

    επισης, δοκιμαζε χωρις μετρονομο. δοκιμασε ακομη να παιξεις συγχορδιες με down-up (χτυπωντας δλδ ολες τις χορδες) χρησιμοποιωντας το βαρος του χεριου στο κατεβασμα και την αντιθετη κινηση στο ανεβασμα. ισως σε βοηθησει. αυτα υπο την προυποθεση οτι εχεις δει πως περιπου πρεπει να ειναι η κινηση σου ....

     

    να προσθεσω (γενικοτερα) οτι ειμαι -οχι-τοσο-υπερ- του να ανεβαζουμε αργα αργα, υπομονετικα το Bpm του μετρονομου. οποτε το εχω κανει , δεν εχω καταφερει τιποτα (ή λίγα πραγματα). Ειμαι της αποψης οτι 2 ειναι οι βασικες ταχυτητες : Το αργααααα, και το γρηγορα (είτε αρκετα πριν το οριο μας ωστε να νοιωθουμε σχετικα ανετα ή αρκετα μετα ωστε να ζοριζομαστε και να ξεκλειδωνει το μυαλο απ τις αργες ταχυτητες)....

     

    αναφερομαι στην μελετη ενος κομματιου ή εστω μιας νεας τεχνικης , δεν μιλαω για πανω κατω την ιδια πεντατονικη μεχρι να γερασει ο χαιλαντερ ... :P

     

    Janick, γραφαμε μαζι... αυτη την τεχνικη με τον αντιχειρα δεν την εχω καταλαβει καλα

     

    Εχεις δικιο Νικολα, πρεπει να υπαρχει ποικιλια στην εξασκηση.

    Ο Janick νομιζω εννοει αυτο που εγραφες κι εσυ πιο πριν, τις μικροκινησεις με τον αντιχειρα.

     

     

    @Vodkapower: Κανε οτι σου προτεινουν ολα τα παιδια που εγραψαν και θα δεις πολυ βελτιωση στην ταχυτητα. Παντα ομως με προσοχη, κανε ζεσταμα πριν και διατασεις. Καλη Εξασκηση!

  13. Ξεκινα να παιζεις με καρπο πανω κατω (alternate picking). Να εχεις το νου σου κυριως στο δεξι και βαζε τον μετρονομο ΑΡΓΑ! Μπορεις να ξεκινησεις με χρωματικες, κατα προτιμηση με τετραδες νοτων για να μην αλλαζουν τα picking patterns και μπερδευεσαι. Κανε εξασκηση και ξεκινωντας με κατω (=κ) και με πανω (=π), δηλαδη κπκπ και πκπκ.

     

    Υ.Γ. δεν υπαρχει γρηγορος τροπος! Οι μυες, οι τενοντες και το νευρικο συστημα του καθ'ενος διαφερουν απο των αλλων. Βαλε αρκετα αργα το μετρονομο για αρχη μιας και ειναι μια καινουρια τεχνικη αυτη για σενα. Μολις μαθαινεις το καθε συγκεκριμενο bpm και κανεις την καθε ασκηση ανετα και χωρις λαθη τοτε ανεβαζεις λιγακι το μετρονομο κοκ.

  14. ναι στη shredding φαση πολλες φορες τα λενε και εννοουν και με τα 2 το sweep. Arpeggio ειναι οταν εχεις μια συγχορδια και παιξεις τις νοτες της ξεχωριστα μια μια. Η διαφορα ειναι στον τροπο που θα χρησιμοποιησεις στο δεξι.

     

    αρπισμα συνηθως λεμε αυτο:

     

    και το sweep το ξερεις :

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου