Προς το περιεχόμενο

Angelosp

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    12
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Angelosp

  1. 12 λεπτά πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

    Η απλά να νομίζει ότι έχει το καλύτερο.

    Κοίταξε να δεις αυτό είναι το μάρκετινγκ.Υπαρχουν άνθρωποι που τα λεφτά τους περισσεύουν όποτε θέλουν να τα ξοδέψουν και υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τους προσφέρουν αυτήν την δυνατότητα.Ομως η ιδέα του ελιτισμού ανήκει στον χώρο του φαντασιακού.

    Απο εκεί και πέρα έχουμε όλοι ξοδέψει λεφτά σε πολύ περισσότερο άχρηστα πράγματα οπότε δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία.Το θέμα είναι να το γουστάρεις και να σου αρέσει.

    Συμφωνώ. 

  2. 26 λεπτά πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

    Αν αναφέρεσαι σε υπεροχή όσο αφορά το brand σαφώς και είναι έτσι αλλά αν αναφέρεσαι στην ποιότητα κατασκευής τους μια πραγματικά χειροποίητη κιθάρα είναι κατά την άποψη μου πολύ ανώτερη και μπορείς να επιλέξεις την καλύτερη ξυλεία.Οι πιο πολλές CS είναι από κοινή ξυλεία που σε αντίθεση με ότι πιστεύετε είναι και η πιο φτηνή.

    Αν μου περίσσευαν θα αγόραζα μια CS αλλά σίγουρα όχι επειδή είναι κάποιο κορυφαίο όργανο .

    Ειδικά όσο αφορά και τα specs τους θα τα θεωρούσα κάπως παρωχημένα.

    Όσο αφορά την τροφική αλυσίδα μπορείς να πας να φας σε κάποιο πολύ ακριβό εστιατόριο αλλά μην νομίζεις ότι η ποιότητα είναι καλύτερη από αυτά που τρώει ένας βοσκός στο χωριό και καλλιεργεί και τα ζαρζαβατικά του...

    Με την λέξη υπεροχή αναφέρομαι στον ελιτιστή ο οποίος θέλει να διαθέτει κάτι καλύτερο από τους υπόλοιπους, και νομίζω ότι το εν θεματι φαινόμενο απαντάτε συχνά στην κοινωνία μας σε διάφορες μορφές. 
    Οσον αφορά στην αναφορά σου περί βοσκού vs ακριβού εστιατορείου συμφωνώ απόλυτα περί ποιότητας, όμως δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε δεν είναι αυτό που καθορίζει το που βρίσκετε κοινωνικά ο βοσκός και ο πλούσιος αστός στην “τροφική αλυσίδα”. 

     

  3. 34 λεπτά πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

    Οι fender CS δεν είναι χειροποίητες.Οι υποτιθέμενοι luthiers είναι απλά συναρμολογητές από κομμάτια που κατασκευάζονται όπως οι υπόλοιπες fender και απλά αυτοί διαλέγουν κομμάτια που θεωρούν οι ίδιοι ξεχωριστά και τα συναρμολογούν.Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ιδιαίτερη ξυλεία και εικαστική παρέμβαση αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι χειροποίητα όργανα.

    Η ουσία του post δεν είναι για το αν τελικά είμαι χειροποίητες η όχι, το οποίο δεν γνωρίζω καθώς δεν εργάζομαι στο cs της fender, αλλά για το γεγονός ότι είναι υψηλότερα στην τροφική αλυσίδα. Σίγουρα δεν απευθύνονται στον μεροκαματιάρη αλλά σε κάποιον που με μεγάλη χαρά και ευκολία θα διάθεση τα χρήματα για την αγορά της και ο οποιος δεν θα μπει στην διαδικασία να αναλύει κόστη και υλικά. Όπως σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που μας προσφέρονται, η πραγματική αξία ενδεχομένως είναι αμφιλεγόμενη. Αυτό όμως που σίγουρα προσφέρεται είναι η αυξημένη μοναδικότητα και η αίσθηση της υπεροχής έναντι του σωρού. 

    • Συμφωνώ 1
  4. Εφόσον έχεις τα χρήματα για την αγορά της αξίζει και με το παραπάνω. Τα ακριβά αντικείμενα δεν προσδιορίζονται ούτε από την πρακτικότητα τους, ούτε από την αντικειμενική τους ποιότητα. Αφορούν ενδεχομένως σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Αγοράζεις την μοναδικότητα του αντικειμένου, γνωρίζοντας ότι την κατασκεύασε κάποιος luthier με οναματεπωνυμο και όχι κάποια απρόσωπη μηχανή καθώς και το σχετικό mojo. Οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το εάν συγκρίνεται με μια standard νομίζω ότι είναι εκτός θέματος. Όσον για την καταληκτική ερώτηση του op, ο εν θεματι αρχάριος καλύτερα να πάρει μια standard και να δαπανήσει την διαφορά σε έναν καλό ενισχυτη. 

    • Like 2
    • Συμφωνώ 3
  5. 9 ώρες πριν, dimsonic είπε

    Γενικα οποτε δοκιμαζω κατι παιζω χειροτερα απο οσο ποτε. Λες κι ειμαι πρωταρης. Ευτυχως αυτα που θελω απο το οργανο τα καταλαβαινω. 

    Θυμαμαι ομως τις δυο πρωτες αγορες. Πρωτη το 1971 με τον πατερα μου να παρουμε ακορντεον. Το πρωτο μου οργανο. Αυτο που τωρα εχω στις αγγελιες. Το βγαζει ο μαγαζατορας και μας ριχνει μια εισαγωγη Γαβαλα...εγω με το στόμα ανοιχτό ... Καλα λεει ο πατερας μου για να το δω...και πιανει κατι οτσι τσορνιες και κατι λιλι Μάρλεν...που εφυγε απο διπλα ο πωλητης τρεχοντας. Σου αρεσει μου λεει? Εγω με ενα χαμογελο ναα ...ναιιι.

    Ερχεται ο πωλητης ορεξατος και τον αρχίζει ο μπαμπας ενα παζαρι...μα ενα παζαρι ηθελα να ανοίξει μια τρυπα να χωθω μεσα.

     

    5 6 χρονια μετα οπως συμφωνησαμε περναω πολυτεχνειο μου δινει ο πατέρας μου 5000 να παρω κιθάρα. Παω στο ιδιο μαγαζι με ενα φιλο βρισκω μια απομιμιση στρατ. Να τη δοκιμασω λεω. Με μιση καρδια μου τη δινουν. Παιζω το sunshine of your love αψογα σχεδον. Ποσο κανει λεω , 5000 μου λενε. Ωραια λεω , παρε 5000, βαλε ενα σετ χορδες rock n roll, μια ζωνη, μια θηκη και μερικες πενες και ειμαστε οκ.

    Ηταν το πρωτο μου παζάρι εβερ.

    Το ίδιο βιώνω και εγώ. Όποτε δοκιμάζω όργανο υπό το “επικριτικό” βλέμμα του πωλητή, νιώθω σαν γατάκι και 100% βεβαίως ότι θα έπρεπε να αρχίσω το πλέξιμο αντί του να παίζω κιθαρα. 
     

    Βέβαια όλα αυτά είναι στο μυαλό μας, όντας θύματα του επικριτικού μυαλού μας και όχι του πωλητή.

    • Like 2
  6. 2 ώρες πριν, Superfunk είπε

     

    Οι μαγνητες ειναι οι stock Dearmond της Gretsch, λατρεμενοι και επειδη ειναι low output με πολυ λιγοτερο θορυβο απο τους Ρ90.

    Η κιθαρα ειναι πουπουλο μια και ειναι hollow body(στη ζυγαρια μου βγαζει 7 pounds ακριβως...απιστευτο αν σκεφτεις οτι εχει και τo Bigsby). 

    Το παλικαρι που μου την εδωσε την εχει σεταρει τελεια με 10αρες Pyramid roundwound (τις φτηνες του Θωμα) μαλλον ετσι θα την αφησω αλλαζοντας φυσικα την απαραδεκτη 17αρα σολ με 15αρα. 

    Πληροφοριακά προσθέτω ότι ήταν προσφάτως  σεταρισμενη στον Οικονομάκη με 11 άρες elixir.

    • Like 1
  7. Να προσθέσω επίσης ότι ο λόγος πώλησης ενός οργάνου πολλές φορές δεν έχει σχεση με την ποιοτητα αυτού, αλλά μεσολάβούν οικονομικοί και λοιποί λόγοι.

     

    ¨Οσον αφορά την συχνότητα που εμφανίζεται η εν θέματι κιθάρα, να σημειώσω ότι τουλάχιστον 3 φορές έχει αναρτηθεί από εμένα αγγελία πώλησης, η οποία εν συνεχεία έχει κατέβει καθώς δεν έβρισκα το σθένος να ολοκληρώσω την πώληση.

     

     

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου