Προς το περιεχόμενο

lefos21

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    31
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από lefos21

  1. Καλησπέρα σε όλη την παρέα του Noiz! Ονομάζομαι Λευτέρης και είμαι 26 ετών.

    Όντας ηλεκτρονικός και πορωμένος με ότι έχει να κάνει με την κιθάρα, τη μουσική και γενικότερα τον ήχο, το καλοκαίρι του 2010 έπεσα τυχαία πάνω σε ένα θέμα, εδώ στο Noiz, σχετικά με την κατασκευή ενός απλού "ενισχυτάκου" τύπου μπαταρίας, για κιθάρα και από τότε ανακάλυψα αυτό που μ'αρέσει πραγματικά.

    Έκτοτε στον ελέυθερο μου χρόνο κατασκευάζω πετάλια, εφέ, ενισχυτές για κιθάρα και όχι μόνο.

    Επιτέλους τώρα τελευταία έχω λίγο χρόνο παραπάνω και έχω οργανωθεί πιο άγρια και βγάζω δικά μου project.

    Εδώ μπορείτε να δείτε ένα δείγμα της δουλειάς που κάνω.

    http://enisxutes.eu/

    Επίσης όποιος θέλει με ενισχύει με ένα απλό like στο FB  :) :) :)

    Σ' ευχαριστώ Noiz!!!

  2. kbasilis σ'ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον :), αλλα εχω καταλαβει τη συνδεσμολογια...το ερωτημα μου ειναι σε τι διαφερει αυτο το gain pot με την αλλη εκδοχη, του Babtua με το 10k pot αναμεσα στην 560 και τις διοδους...

  3. Να ρωτησω κατι κι εγω τωρα...σκεφτομαι να βαλω το gain pot αναμεσα στην 560 και τις διοδους...αλλα μηπως ειναι καλυτερα να το βαλω στο C2  ???

    Ξερει καποιος τι αποτελεσματα θα εχω σε καθε περιπτωση?

  4. Να σας παρουσιασω και τη (1η) δικη μου εκδοχη...

    Ειναι η μια απ'τις δυο εκδοσεις(για τη δευτερη αναμενω οσσονουπω τα υλικα) και το εχω φτιαξει με κεραμικους πυκνωτες, καρμπον αντιστασεις και το διακοπτη 2 σταδιων να εναλλασει διοδους 1N4001 & κοκκινα led.

    Να σημειωσω πως η δευτερη εκδοση θα εχει MKT πυκνωτες, metal film αντιστασεις, διακοπτη δυο σταδιων να εναλλασει πυκνωτες, gain pot και ενας διακοπτης 3 σταδιων, αυτη τη φορα(on-off-on), που θα εναλλασει διοδους 1N914 & μπλε led & τιποτα για μεγαλο gain.

    Επισης κατι "ωραιο" αισθητικα που θα γινει ειναι οτι θα βγουν στην επιφανεια τα led τα οποια θα αναβοσβηνουν αναλογα με το παιξιμο (εννοειτε οτι δεν θα υπαρχει led ενδειξης λειτουργειας).

    2012-06-21_16-57-33_593.thumb.jpg.384c9a000de72eb168ec7a2f4f33fa41.jpg

    2012-06-21_16-58-05_207.thumb.jpg.e471680fd4a5d3b4c7b118a9b1555855.jpg

    2012-06-21_16-59-35_462.thumb.jpg.43d2832cb557d1bfbc912db28ab03574.jpg

  5. επισης κάτι ακόμα. έχω βάλει μετά την R3 ενα ποτενσιόμετρο για γκειν. αυτό πώς το συνδέω γιατί εκεί πρέπει να έχω κάνει πατατιά. και οταν λέει γείωση στο σχήμα τί σημαίνει αυτό οσον αφορά τη σύνδεση που πρέπει να κανω?

    Συνδεεις μεσαιο ποδαρακι στην R3 και ενα απ' τα ακριανα...

  6. Λοιπόν το έφτιαξα αλλά δεν περνάει σήμα!! τα τζακς που έχω είναι με 3 επαφές το καθένα και είναι και τα 2 μονοφωνικά. Τί συνδέω σε κάθε επαφή του τζακ??

    Πρεπει να πηρες jack με n.c. tip (πρεπει να 'ναι μαυρα και να γραφουν "Japan" στο πλαι...)

    μελετησε λιγο το σχηματακι ειναι πολυ σαφες για το τι συνδεεις. Προτεινω να παρεις ενα στερεοφωνικο για το input αλλιως πρεπει να βαλεις διακοπτακι για την τροφοδοσια.

  7. μπορεί κάποιος να μου δείξει σε αυτό το layout τι πρέπει να κάνω για να συνδέσω σωστά γειώσεις αν δεν έχω βάλει το κύκλωμα σε κουτί και το έχω στο ράστερ ?

    αν μπορεί κάποιος ας κάνει τα καλώδια με την ζωγραφική πάνω στο layout  ;D

    http://www.noiz.gr/images/DiyNoiz/image004.jpg

     

    αυτό το θέμα έχω μόνο  :(

    Αν το προτζεκτακι δεν ειναι σε μεταλικο κουτι θελει επισης και αλλη μια απαραιτητη γειωση απο το sleeve του ενος jack στο sleeve του αλλου κατευθειαν.

  8. παιδιά διαβάζω αυτο το thread με πολύ προσοχή..

    και όλοι έχουν κάνει μόντες στο project.

    γενικά με ή χωρίς τις μόντες λείπει απο το thread ένα καλό layout..που να είναι αναλυτικό και να έχει ακόμη και όλα τα καλώδια...γειώσεις κτλ ....ασχολήθηκα με το project και επειδή το κάνω σε ράστερ έχω μπερδευτεί με τις γειώσεις....

    όπως και να έχει στα ηλεκτρονικά είναι δύσκολο να σου λέει και να σου περιγράφει κάποιος με λέξεις τι να κάνεις...το σωστό είναι ένα καθαρογραμμένο σχήμα..που να δείχνει τα πάντα...για να μπορεί να το κάνει ο κάθε άσχετος..

     

     

    schafferbfg ψιλοασχετος ειμαι κι εγω, αλλα νομιζω οτι εδω περιγραφεται πολυ καλα το project...

  9. Απ'όσο φαίνεται είναι Ή athenap αν διαβάσεις το μηνυμά της.

    Δεν ξέρω για τα Led γιατί δεν το έψαξα για εκεί πρέπει να είχε πάρει κάπου το μάτι μου που λέγανε για τα κόκκινα αλλά ψάξτο.

     

    Εγώ το διακοπτάκι το έβαλα ανάμεσα σε δυο πυκνωτές εκεί που ενώνεται ο c1 με την R1 ένωσα έναν ακόμα σε πιο χαμιλή τιμή.

     

    Τις άλλες άκρες από τους πυκνωτές σε καλώδια απλά πάνω στην πλακέτα για να είναι σταθερά.

     

    Το καθένα από τα καλώδια στις άκρες από τον διακόπτη τριών επαφών(σαν αυτό που έβαλες).

    Και το καλώδιο για τον ποδοδιακόπτη  στη μεσαία επαφή του διακόπτη τριών επαφών.

     

    Το μεσημέρι το μοντάριζα.

    kbasilis τι πυκνωτη εβαλες? και τι ακριβως σου κανει?

  10. Ευχαριστω kbasilis ειναι κατατοπιστικος ο τροπος του athenap.

    Κατι αλλο που θελω να ρωτησω τωρα ειναι περι led...τι χρωμα να βαλω για καλυτερο ηχο, γιατι το καθενα ειναι διαφορετικο, απο τα κοκκινα στα 1.8v μεχρι τα μπλε στα 4.6 ???

  11. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις ενα διακόπτη με 9 επαφές, διαφορετικά θα πρέπει να ενεργοποιείς και τους δύο διακόπτες ταυτόχρονα που δεν έχει νόημα.

    Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με ενα σχεδιακι ή ζηταω πολλα?

    Ή για πιο ευκολα πες το μου με εντολες...π.χ. η 560ohm στο 1c κ.λ.π.

    ??? ???

  12. Γεια σας φιλοι! Εχω φτιαξει εδω και λιγο καιρο νο noiz overdrive και ολα καλα εξ' αρχης. Τωρα ψαχνομαι να του κανω κανα mod και θελω να του κανω αυτο με το διακοπτη και τα led του Babtua στη σελιδα 48 του παρων θεματος, αλλα εχω κολλησει...ως ασχετος δεν ξερω πως να βαλω το διακοπτακι.

    Εχω κανει μια επεξεργασια στο αρχικο σχηματακι και θελω βοηθεια αν ειμαι λαθος(που θα 'μαι).

    Επισυναπτω την εικονα, να ειστε επιεικεις ;D ;D ;D

    edited.jpg.cdecde1262a00f97fc1c925ec6f09dbc.jpg

  13. Παιδια με ψιλομπερδευετε λιγο  :P

    Τελοσπαντων, ψαχνομαι στο ιντερνετ και βλεπω οτι ο Bugera τελικα, ειναι απ'τις καλυτερες επιλογες που εχω. Συστηστε μου καποια μαγαζια με μεγαλη γκαμα ενισχυτων να παω να δοκιμασω(αν εχει και τον bugera ακομα καλυτερα). Παντος δε με πολυνιαζουν τα εφε...ενα ποιοτικο ηχο θελω για μεταλ.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου