Προς το περιεχόμενο

jobest

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    48
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από jobest

  1. Αγαπητέ σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, δηλαδή για καλό self monitoring τι εξοπλισμό θα χρειαστεί να έχουμε στο πατάρι για να ρυθμίζουμε μόνοι μας τις εντάσεις μας όπως τις θέλουμε;

  2. Ερώτημα, μπορεί μια μπάντα εύκολα να φτιάχνει ήχο μόνη της σε live στο 'πατάρι' για το δικό της monitoring ανεξάρτητο του ήχου FOH; Τουλάχιστον σε μικρούς χώρους (μπαρ/club/σκηνές) και μέχρι 4-5 άτομα μπάντα; Τι θα χρειαζόταν για κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ

  3. Όντως είναι αρκετά ψαγμένοι και βοηθούν και τα videos τα οποία είναι επίσης πολύ 'διαφορετικά' από τα στάνταρ 'ποπ' videos σήμερα. Επίσης απ'ότι γνωρίζω η συγκεκριμένη μπάντα είναι και μεγάλοι fan των Rickenbacker!! Μπράβο παιδιά που ποστάρατε για τη συγκεκριμένη μπάντα εδώ, είχα βαρεθεί να βλέπω posts μόνο για Garry Moore, Satriani και Metallica...  ;)

  4. Ήθελα να δοκιμάσω στα live να παίζουμε πάνω από backing track. Η απορία μου είναι η εξής: για να γίνει αυτό θα πρέπει το backing track να είναι μετρονομημένο και ο ντράμερ επίσης να παίζει με με μετρονόμο. Πως γίνεται να triggάρουμε το backing track ταυτόχρονα με τον μετρονόμο του ντράμμερ? Γίνεται με κάποιο από τα loopers (rc3, jamman κτλ) ή θέλει υπολογιστή?

    Θα πρέπει οτιδήποτε παίζει το backing track και το 'click' να είναι σε συγχρονισμό. Το backing track πρέπει να βγαίνει προς τα έξω οπότε πρέπει να είναι και 'μαστεραρισμένο' σωστά και καλύτερα να είναι στέρεο. Συνήθως η όλη διαδικασία είναι προτιμότερο να γίνεται με κάποιο laptop το οποίο θα χειρίζεται ο drummer. Επίσης ο drummer θα πρέπει να ακούει και τους υπόλοιπους μουσικούς, δηλαδή το live monitor mix να του έρχεται στα ακουστικά.

  5. Καλησπέρα σ'όλους τους φίλους, θα ήθελα να ρωτήσω ποιους θεωρείτε καλύτερους χώρους για live στην Αθήνα από άποψη ηχοληψίας, ακουστικής και ηχητικής κάλυψης που να είναι μικρού και μεσαίου μεγέθους (π.χ. μέχρι 150 άτομα). 

  6. Πολύ potential έχετε για αυτό που κάνετε και το δείγμα που παρουσιάζεις είναι καλό και στο σωστό δρόμο. Αν έχετε βλέψεις για το εξωτερικό ή για οτιδήποτε μεγάλο καλό θα είναι να δουλευτούν τα φωνητικά ενορχηστρωτικά ώστε να αρπάζουν τον ακροατή με την πρώτη ακρόαση και επίσης θα ήταν όμορφο οι στίχοι να γίνουν περισσότερο προσωπικοί. Ειναι ήδη catchy, ώραίο θα ήταν να γίνει ακόμη περισσότερο.

     

    Καλή χρονια και κάθε επιτυχία εύχομαι

     

    Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια και τις παρατηρήσεις, είναι πιστεύω πολύ εύστοχες! Την παραγωγή στο κομμάτι την έχουμε κάνει εμείς εξ'ολοκλήρου με συμβολή άλλων μόνο στη μίξη, αλλά πιστεύω ότι αν συνεργαζόμασταν με κάποιον γνωστό παραγωγό ίσως να ενσωματώναμε κ'άλλα στοιχεία ή να αλλάζαμε κάποια. Θα θέλαμε πάντως να μπορέσουμε κάποια στιγμή να φτιάξουμε κάτι αξιόλογο κοντά σ'αυτά της αντίστοιχης σκηνής του εξωτερικού και γιαυτό και προσπαθούμε να πάρουμε απόψεις από ανθρώπους του χώρου ώστε να βελτιώνουμε το υλικό μας συνεχώς!

  7. Πετάχτηκα απο τελευταίο σου πόστ. Τωρα το βλέπω.

     

    Πολύ ωραίοι ;)

     

    Αυτο που μου άρεσε περισσότερο (μιας και ειστε αγγλόφωνη μπάντα) ειναι πως εχεις καλή άρθρωση στα φωνητικά στον αγγλικό στίχο. Και αυτο ειναι ενα συν.

     

    Και ωραίο τραγούδι. Kepp on

    Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αληθινά σχόλια πάνω σ'αυτό που κάνουμε γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε ενδεχομένως να 'χτυπήσουμε' τις καλές μπάντες του εξωτερικού στο συγκεκριμένο είδος. Κάθε σχόλιο λοιπόν εκτός από καλοδεχούμενο είναι και απαραίτητο για περαιτέρω βελτίωση!!

  8. Ευχαριστώ guys, όχι εννοώ με την κλειστή έννοια, να πάρει ας πούμε ένα κομμάτι που έχω γράψει με μια ακουστική κιθάρα και να το διαμορφώσει κατάλληλα σε συνεννόηση με την μπάντα βέβαια. Τον εξοπλισμό, την ηχοληψία κλπ την κάνω κ'εγώ δεν είναι δύσκολο αυτό. Το δύσκολο πιστεύω είναι να πάρεις ένα demo και να το απογειώσεις μέσω της παραγωγής.

  9. Καλημέρα φίλοι μουσικοί! Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε ποιοι παραγωγοί θεωρούνται πολύ καλοί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πάνω στην αγγλόφωνη ροκ alternative μουσική. Η μπάντα μου είναι στην φάση ηχογραφήσει νέο EP και θα θέλαμε κάποιον που να είναι πολύ καλός και να ξεχωρίζει. Ευχαριστώ. 

  10. Καλησπέρα σ'όλους τους φίλους του forum, θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας σχετικά με drum recording μιας και τελευταία έφτιαξα ένα project studio και θέλω να αρχίσω να ηχογραφώ και ακουστικά τύμπανα. Ευχαριστώ. 

  11. Καλησπέρα σ'ολους τους φιλους ντράμερ, θα είθελα τη βοήθειά σας στο εξής: Τελευταία αγόρασα το RT-10S τρίγγερ της Roland για να το χρησιμοποιήσω με το διχτάκι της Pearl το οποίο πέρασα στο snare που είχα, για αθόρυβη πρακτική. Το περνάω μέσα από το Trigger I/O της Alesis και μετά στό Superior Drummer. Γενικά πέρνω ικανοποιητικά αποτελέσματα, αλλά όχι όμως τέλεια, αφού "χάνονται" αρκετές δυναμικές, κυρίως από τα πιο "απαλά" χτυπήματα! 'Εχω κάνει όλες τις δυνατές ρυθμίσεις στο Trigger I/O και στο Superior Drummer αλλά χωρίς αποτέλεσμα! Έχει κανείς καμμιά ιδέα ή να μου προτείνει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση για να έχω καλύτερο αποτέλεσμα; Ευχαριστώ πολύ! 

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου