Προς το περιεχόμενο

Πνοή και Νύξη

Guru
  • Αναρτήσεις

    1.713
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    24

Track Σχόλια από Πνοή και Νύξη

  1. Ωραιότατο πόνημα, ωραία layers στις κιθάρες, θα ηθελα να ακούσω λίγο πιο διαφορετικές χροιές στις μεταξύ τους "κόντρες". Εξακολουθεί να μου θυμιζει Τουρνά το τραγούδισμα και το λέω αυτό ως θετικο γιατί μου αρεσει πολύ ο Τουρνάς. Επισης αυτό το κομμάτι με γυρισε στα 90s και τις δεκαδες μπαντες που τότε κατέκλυ(ζ)αν το ραδιόφωνο. Π.χ. de facto.

     

    Το κλίμα μια χαρά πιάστηκε, τα παιξίματα επίσης to-the-point. Από άποψη παραγωγής θα ήθελα να παρει λιγο παραπάνω vibe από τα τύμπανα, μου φαίνονται πολύ θαμμένα και πολύ μπροστά η φωνή (με τις φωνές έχω θεμα, δεν θέλω να τις ακούω πιο δυνατά απ' το ταμπούρο).

     

    Το αν αυτό το κομμάτι έχει αντικτυπο σε ευρύτερο κοινό, νομιζω έχει να κάνει με το πρωτογενές υλικό αυτό καθεαυτό, κι ετσι ήταν πάντα σε όλες τις μουσικές. Δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει καν.

     

    Μου λείπει το hook. Mια φρασούλα-ορόσημο 3-5νοτών που θα δώσουν το trademark του κομματιού, δεδομένου ότι η μελωδική γραμμή κινείται σε "πεπατημενες" και λείπει το ξεκαθαρο ρεφρέν.

     

    Μπράβο σε όλους.

    • Ευχαριστώ 1
  2. 3 λεπτά πριν, cigaret13 είπε

    την 9η που παίζουμε

    Δεν μου μοιάζει με Μπετόβεν καθόλου εδώ (sorry , κρύο αστείο, το χιούμορ -ακομη και το κακό- με βοηθάει μεσα σε αυτόν τον ζόφο που ζούμε).

     

    Η γοητεία είναι πραγματική πάντως, τα εισαγωγικά δεν χρειάζονται. Απλά το παρατήρησα στην πρώτη ακρόαση, χωρίς όμως να καταλαβω γιατί. Όταν έπαιξα τη συγχορδια στην κιθάρα κατάλαβα που πάει η φωνή.

    • Ευχαριστώ 1
  3. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος πως έχει γίνει κάποιο λάθος στο ανέβασμα του Youtube. Ακούγεται σαν κακή συμπίεση αρχείου, λείπει πολύ αρμονικό περιεχόμενο.

    Στη μίξη δεν με χαλάει κάτι, νομίζω ότι είναι ταμάμ γι' αυτό που θέλετε να βγει προς τα έξω, τουλάχιστον ως φιλοσοφία. Δεν χωρούν εδώ ούτε ευκρινή/σκαστά ταμπούρα ούτε pumping rythm ούτε κρυστάλλινα πιάτα. Οι κιθάρες καλώς hard pan και καλώς in your face αφού κινούνται στο ίδιο μοτίβο, περιοχή και ηχόχρωμα. Ίσως ελαφρώς πιο πίσω, πιο κοντά στο snare, αλλά ξαναλέω, μου ακούγεται σαν κακής ποιότητας mp3 το πράγμα, δείτε το. 

  4. Δεν μπορώ να σχολιάσω ως προς το αποτέλεσμα. Για μένα το βασικό είναι να διαχωριστούν το "μουσικό" με το "τεχνικό". Δηλ, σε επίπεδο δημιουργιας δεν χρειάζεται κάτι να είναι άρτιο συχνοτικά/χωροθετικά/παικτικά. Το χρησιμοποιείς ως εργαλείο δημιουργίας, ως ένα εξελιγμένο μαγνητόφωνο. Τεχνικά, θα σε συμβούλευα να ηχογραφήσεις με την μπάντα σου πολυκάναλα και να πάρεις τα κανάλια να τα δουλέψεις μόνος σου με την ησυχία σου και να πάρεις λίγο μια εικόνα του τι σημαίνει διαμόρφωση ήχου εντός συνόλου. Νομίζω θα σε βοηθήσει πολύ να καταλάβεις πως να χειριστείς λίγο καλύτερα το πρόγραμμα, τα virtual instruments και επίσης θα βελτιώσει και την εικόνα σου στον live ήχο σου. Είναι ένας νέος γενναίος κόσμος και έχει πολύ "κάψιμο" ακόμη να γίνει. Καλή όρεξη θα σου ευχηθώ!

    • Ευχαριστώ 1
  5. Τεράστιο μπράβο Φώτη.

    Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος κιθαρίστας στην Ελλάδα τουλάχιστον, του οποίου θα αναγνώριζα το παίξιμο, ανεξαρτήτως ύφους ή οργάνου. Το στυλ σου και το ηχόχρωμα του χεριού σου, μου θυμίζει πολύ Oldfield και Νels Kline.

     


     

  6. 12 λεπτά πριν, mustafank είπε

    ωραίο το άσμα, αν και δε θα το έλεγα πανκ, αλλά, καθαρό ροκενρόλλ, όπως αρέσει στον Γιώργο.

     

    Punk is the new Rock n Roll. Πλέον όποιος δεν κάνει shred και τούτια, είναι punk.

    Εγώ είμαι φαν του Γιώργου ούτως ή άλλως. Eίναι ο captain Βeefheart που θα ήθελα να είμαι, φυσιογνωμικά και μουσικά.

    • Like 2
  7. Παράθεση

    Φάνη, αυτό που άκουσες είναι η 2η βερσιόν του κομματιού με 1,5 db πάνω την φωνή και όχι δεν ήταν επιλογή μου να στήσει ο ακροατής αυτί για να καταλάβει τι λέω....απλώς δεν δύναμαι να μιξάρω την φωνή (και το μπάσο....).  Μια μου ακούγετε δυνατά, μια ψιθυριστά, μέσος όρος δεν υπάρχει....🤐😑  Η ευκρίνεια θα καλυτερέψει όταν πάρω καλύτερο μικρόφωνο, μάθω να μιλάω σωστά και φυσικά κατανοήσω τα διάφορα vst φωνής που χρησιμοποιώ... Όσο για το πιανάκι, τα reverbs και την 2η ρυθμική στο τέλος, συγχώρα με αλλά θα συμφωνήσω μόνο για μερικά λιτά και απέριττα περάσματα πλήκτρων.                                                 Edit:  Φαντάζομαι εννοείς μπουγάτσα με τυρί...... 



    Ok τώρα εξηγούνται τα σχόλια όλων για τη φωνή. Που ούτως ή άλλως είναι από τα πιο απαιτητικά όργανα στην τοποθέτηση στο mix. Τι να σχωρήσεις, δικό σου το κομμάτι, δική σου η επιλογή εννοείται. Λίγο η κιθαρίλα να σπάσει.

    Όχι, μπουγάτσα θέλει διαδικασία να φαγωθεί. Είναι σαν να μην έχω φάει καλό πρωινό και να με φωνάζει η μάνα μου "φάε κανα κουρού να σε κρατήσει". :classic_biggrin: 

     

    • Χαχα 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου