Προς το περιεχόμενο

Πνοή και Νύξη

Guru
  • Αναρτήσεις

    1.713
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    24

Video Comments από Πνοή και Νύξη

  1. For every gig λεει. Επίσης λέει ότι έχει acidic sweat κι ότι είναι ψιλοκατάρα, οπότε πρέπει να αλλάζει συχνά.

     

    Guitar tech nazi alert: χρησιμοποιεί lemon oil στην maple ταστιέρα του. ΟΜG! (Και φυσικά καλά κάνει. Το lemon oil χρησιμοποιείται ως conditioner για το εσωτερικό των φαγκότων, που είναι γυμνό maple, τίποτα το μεμπτό).

  2. Πολύ ωραίο βίντεο. Μεγάλο φάουλ ότι αποκάλυψε τους παικτες, ενώ εγώ έκλεισα τα μάτια και προσπάθησα απλά να ακούσω. Ούτε να αναλύσω τι παίζει ουτε αν θα μ αρεζε να το παίξω.

     

    O Thorn κι εγώ θεωρώ ότι παρέδωσε σεμιναριάκι και μάλλον αυτουνού θα διαλεγα. Ο Pierce αν δεν έβαζε τη μπουρμπουλήθρα θα ήταν νικητής στα αυτιά μου. Πολύ μου άρεσε ο Katana ο 2ος, και ο Αnderton's, αλλά και με εξέπληξε θετικα ο That pedal show. Ο τελευταίος έπαιξε (εξαιρετικά) με ένα στυλ που δεν μου αρέσει καθόλου. 

  3. Πλέον από τους λίγους που απολαμβάνω το vlog τους. Συντομα (20'), ταξινομημένα, καθαρή άρθρωση, δόσεις σαρκασμού, ωραίες συγκρισεις και ήχοι. Σε κάνει να κατανοείς πλήρως αυτά που λέει χωρίς να γινεται πολύ technical. 

     

    Από όλα τα είδη overdrive που περιγράφει, μόνο με το klon δεν κατάφερα να κάνω χωριό και την εξήγηση τη δίνει αμέσως ο ίδιος. Για να δουλέψει θέλει gain άνω του 70%.

     

    Όλα τα υπόλοιπα μου αρέσουν και τα θέλω όλα. (έχω TS/sparkle drive, OCD, κασκέηντ-μασκέηντ, fuzz/drives).

    • Like 2
  4. Δεν ξέρω τι έκανε ο Cray αλλά εχω πρόβλημα: δεν βρίσκω vid με άλλα χρώματα strat. Ισως ένα-δυο με sunburst.  

     

    Για την ιστορία, έμπαινες σε ένα σύνηθες, mainstream μπαρ στη Θεσσαλονίκη των 90s και θα άκουγες Robert Cray. Σήμερα, Bonamassa, μόνο κατι κολλημένοι ηχολαγνοι σαν κι εμάς ακούνε. Ο κύκλος έχει στενέψει δυστυχώς. Το δάσος κάηκε κι εμεις ασχολούμαστε με το "ποιο δέντρο έμεινε πιο όρθιο".

    • Like 2
  5. 15 ώρες πριν, dimsonic είπε

    παράπλευρη ερώτηση:

    γιατί ο Robert Cray έχει τόσες πολλές και ...άσχημες στρατο?

    Όλες είναι διαφορετικές χρωματιστές, παλ εντελώς μη τραβηχτικές

    Ένα χρώμα δεν είχε; Το inca silver, το οποίο αλλάζει απόχρωση ανάλογα το φωτισμό που θα φωτογραφηθεί και το οποίο, όπως όλα τα μεταλλικά, δύσκολα αντιλαμβάνεσαι την ομορφια του αν δεν το δεις από κοντά.

     

    unnamed.png.d2bf0c226a751e6522fb4228e667f00e.png

     

    (Είπε ο άνθρωπος που του αρέσει πλέον μέχρι και το ...antigua burst)

    • Like 1
  6. 23 λεπτά πριν, Rebel_Of_South είπε

    Προτείνω Caligula's Horse , Leprous , Architects , Tesseract . Αλλά δεν είναι του γούστου του φορουμ . Τα revival κινήματα που έχουν βγάλει άκρως ενδιαφέροντα πράγματα έχω συμπεράνει ότι ούτε αυτά θα σας συγκινήσουν και δεν τα αναφέρω καν

    Ωραιότατα όλα αυτά αλλά για δική μας, εσωτερική κατανάλωση. Αν περιμένουμε η ροκ (sorry για την κλισεδάρα) να κάνει χαΐρι από πέντε νοματαίους που πηγαίνουν στα φεστιβαλ, σε λίγα χρόνια θα εκλείψει. Μιλάμε για μαζικό μουσικό ρεύμα, όπως αυτό συνέβη, νομίζω τελευταία φορά στα 90s με το grunge και την indie. Αμιγώς κιθαριστικά είδη μουσικής, με τεράστια απήχηση (η μισή τάξη στο λυκειο ακουγε nirvana, pearl jam και τρύπες και η άλλη μισή blur, oasis και suede). Τώρα θα είναι ευχής εργον να μην ακούνε οι μισοί trap.

     

    Η ροκ μουσική ως πρωτοπορία με μαζική απήχηση δυστυχώς μας άφησε χρόνους. Σήμερα ειναι ό,τι ήταν στα 70s και 80s η jazz. Μουσική για μεσήλικες και ρετρομανείς.

    • Like 2
  7. 8 λεπτά πριν, Nestoras είπε

    Εγώ μαλώνω με τον εαυτό μου. Από τη μια λέω ότι μου είναι συμπαθής και από την άλλη ότι πρέπει να περνάει χορδές στον ..

    Είναι ταμάμ. Δηλ. εγώ κάποτε ηλιθιοδώς τον ειπα Gary Moore απτα lidl, μετά τον άκουσα σε καναδυο τρία live και αναθεώρησα σε βαθμό να θεωρώ πως έχει μεγαλύτερο "βάθος" φρασεολογικά απο τον Gary και τελικα κατέληξα να μην ακουω κανένανε απο τους δυο γιατί πλήττω (sorry). Εκτός απο ένα απίστευτο live tribute του Γαρυ στο Jimmi. 

     

    Δυστυχώς επίσης, κατέληξα ότι η Billie Eilish πχ. εχει περισσότερο ροκ αυτή τη στιγμή από οποιονδηποτε μπαρουτοκαπνισμένο -πιάσε άλλη μια φαντεζί πεντατονικη μάστορα- μεσήλικα κρουαζιερόπληκτο. Καημό το 'χω να ακουσω φρέσκο πράμα σήμερα, που να μην το καταλαβαίνω -ως μεσήλιξ- αλλά να παρασύρει τους νεολαίους στα κλάμπς και στα φεστιβάλς, όπως καλη ώρα ο Νιρβάνας, που ειναι και επικαιρος με την 6million Martin.

     

    Και όσο δεν εξιτάρει τίποτα νέο, θα σκάβουμε στα παλιά ξανα και ξανά. Ο Μποναμάσας βγαζει το γούστο του και το κάνει καλά. Στα 60-70s θα ήταν ένας βιοπαλαιστής σεσιονάς και θα ήταν καλός. Ίσως πολύ καλύτερος από αυτό που κάνει τώρα. 

    • Like 3
  8. 38 λεπτά πριν, Rebel_Of_South είπε

    Δεν βρίσκω λόγο να μην βρει κάποιος ενδιαφέρον σε τέτοιες μουσικές επειδή έχει ζήσει το προηγούμενο μουσικό ρεύμα αλλά that's just me 

    Για να ειμαι ειλικρινής, δεν μιλαω για "ενδιαφέρον" αλλά για φουλ δώσιμο. Είναι άλλο πράμα "τα ακούω" και άλλο "τραγουδάω τους στίχους και τα σολο όλου του άλμπουμ απ' έξω". Και η συντριπτική πλειοψηφία των μουσικών που άκουγα τότε-παράλληλα με τους επίκαιρους- ήταν ετεροχρονισμένη. 70s δεινόσαυρους άκουγα κατά 70-80%. Αλλά τους άλλους τους έβλεπες στα δισκοπωλεία, στα "νεες κυκολφορίες", στα ΜΤV και τους ακουγες στα ραδιοφωνα και τα μπαρ που δεν έπαιζαν αποκλειστικά δεινόσαυρους. Πώς να δώσω να καταλάβει ο 20άρης τι σημαινει Suede, Stone Roses ή Happy Mondays. Αντστοίχως όσο και να προσπαθώ, δεν μπορώ να πιάσω την billie eilish, δηλ. τη σύγχρονη Ροκ. Τα εξηγει ωραια και ο φασιον με τον πελέ. Που να καταλάβει το πιτσιρίκι τι εστί Χατζηπαναγής. Που εδώ που τα λέμε, πατάει κάτω ακόμη και τα τωρινά παλικάρια του εγχώριου θεάματος. Με τις τότε ικανότητες.

     

    • Like 1
  9. Πού έμαθε τέτοια κιθάρα ο Ρόκκος?

     

    (Disclaimer: δεν εχω ακούσει ποτέ ολόκληρο εργο του Vai, αλλά ουτε και του Zappa, του Zawinul, του Holdsworth και εκατοντάδων άλλων παικταράδων. Δεν το αποκλείω να γίνει κάποτε, αλλά αυτού του είδους η μουσική μου ειναι αφόρητα αδιάφορη για το λόγο που για τον καθένα ειναι οτιδήποτε αδιάφορο και οτιδήποτε ενδιαφέρον. Το συγκεκριμένο κομμάτι το είδα με ενδιαφέρον, εντυπωσιάστηκα αυθεντικά -και ουχί αφελώς- με το απίστευτο επίπεδο αυτού του μουσικού, με χαροποιεί η μελετη του σε διαφορετικά μονοπάτια-αυτά όταν τα εφτιαχνε ο jerry donahue κλπ...- και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με θεατρινισμούς και γενικά την εικόνα κάποιου όταν ερμηνεύει.)

     

    Τον dim τον καταλαβαίνω σε μεγάλο βαθμό, αν τον βαλω στη θέση μου να ακούσει Guns n Roses, Metallica, Blur, Manic Street Preachers, Cranberries, Nirvana, Radiohead και όλα αυτά που άκουσα και παρακολουθησα εν τη γενέσει τους, τον καιρό που ρουφούσαμε τη μουσική σαν υποσιτισμένοι κορκόδειλοι: Δεν θα νιώσει και πολλά...ή τουλάχιστον όχι στον δικό μου βαθμό.

  10. Ακολουθεί αποκάλυψη βαθιά κρυμμένου μυστικού και προϊόν εκτεταμένης συζήτησης και αντιπαράθεσης.

    WOMAN TONE

    -Πιάνουμε το περιστρεφόμενο κουμπί με την ένδειξη "ΤΟΝΕ". 
    -Περιστρέφουμε το κουμπί αριστερόστροφα 
    -Συνεχίζουμε να περιστρέφουμε το κουμπί μέχρι να τερματίσει
    -Περιστρέφουμε μέχρι το κουμπί να τερματίσει και να μην περιστρέφεται άλλο.
    -Η περιστροφή θα σταματά ακριβώς εκεί που τερματίζει. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Το πολύ λίγο is way off.
    - Μόλις τερματίσει έχουμε πετύχει το στόχο μας.

    - Οκ παιδιά, το ξανανοίγουμε. Woman tone και μ@#($&ίες

    • Χαχα 3
  11. Ξεκίνησα να γράψω κακιούλες για τον άνθρωπο που δεν έχει παίξει ποτέ συγχορδία και τελικά κατέληξα να μαθαίνω το όνομα του ντράμμερ καθώς και ότι σε αυτό το live ήταν 21 (εικοσιενός) χρονών. Any youtube drummer vloggers εκεί έξω, ακούν?

    Ωραίο πράμα το internets

  12. 13 λεπτά πριν, otto## είπε

    συμφωνώ απόλυτα αλλα τι εννοεις με το τελευταίο; λαμβάνεις πιο γρήγορα πληροφορία με τον γραπτο;

    Nαι, αν τα ίδια πράγματα που θέλει να μου πει ένα βίντεο, ήταν γραμμένα, η πληροφορία θα αποτυπωνόταν πιο έντονα στο μυαλό μου, ενώ μπορώ να κάνω ανάγνωση/κατανόηση περίπου στο μισό του χρόνου που θα χρειαζόταν ένα βίντεο/εκφώνηση για το ίδιο κείμενο. Γενικά, τα vlogs και τα reviews σε οπτική μορφή με ζορίζουν γιατί τα νιώθω σαν να είναι σε αργή κίνηση. Στο κείμενο μπορώ να εστιάσω επιβραδύνω/επιταχύνω κατά το δοκούν χωρίς να χάσω ελάχιστο από την πληροφορία φιλτράροντας ταυτόχρονα.

     

  13. 8 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    Βλέπω όμως με ευχαρίστηση τον τιμ πηρς

    Κάθε τετράμετρο παιξίματος του Pierce αποτελεί μίνι εγκυκλοπαίδεια licks. 

    3 λεπτά αυτουνού με την κλασσική με το μηδενικό σαστέην έχουν περισσότερο περιεχόμενο από όλα τα βίντεο του BEATO, των that pedal show και ολοκληρου του Λαϊκού Μετώπου της Ιουδαίας μαζί, όσον αφορά το tone-chasing και το cork sniffing.
     

     

  14. Ναι αυτόν. Με εκνευρίζουν επίσης οι That pedal show, o Eytch, o Mακνάιτ, ανατριχιάζω με εκείνον που παίζει με το νύχι σαν να ήταν πένα, βαριέμαι πολύ τα rig rundown που κρατούν πάνω από 10 λεπτά, με εκνευρίζουν τα βίντεο που δεν έχουν λόγο ύπαρξης και επίσης το απέραντο χάσιμο χρόνου σε αυτά. Με θλίβει η επικράτηση του βίντεο έναντι του γραπτού λόγου, με τον οποίο λαμβάνω πληροφορία πολύ πιο γρήγορα και με πιο αποτελεσματικό τρόπο. 
     

    • Like 3
  15. Εγώ πάλι, δεν μπορώ τα θέματα του "videos" section γιατί έχουν μικρή χωρητικότητα σελίδας και πρέπει να πατάω "ΕΠΟΜ" κάθε 10" (όχι ίντσες)

    Χορδές δεν ξέρω, αλλά η φάτσα αυτουνού του εβραιομασώνου μου τη σπάει, και επίσης έχω αρχίσει να αντιπαθώ ΚΑΙ τον BEATO.
    Aυτή τη στιγμή η μοναδική μου κιθάρα φοράει 42, 32, 26, - , 14, 10. Στη θέση της σολ που λείπει θα βάνω ότι βρω εύκαιρο από ρετάλια. από 17 έως 14 μου κάνει. Μέχρι να ξανασπάσει χορδή. Το μέγεθος χορδών, όσον αφορά τον ήχο της ηλεκτρονικιάς κιθάρας μου προκαλεί έναν κάποιον γέλωτα γενικώς.

    Στις ακουστικές είναι που πρέπει να ξοδεύονται περιουσίες και τόνοι μελάνης

  16. Το stainless steel τάστο είναι too much of a first world problem.Όχι ειδοποιός διαφορά στον ήχο, μεγάλη διαφορά στην αίσθηση (γλιστερά σαν πάγος-όχι καλό για μερικούς) η οποία όμως μπορεί να επηρεάζει τον ήχο, αντοχή στο χρόνο, ακριβή (αλλά μικρότερη) συντήρηση, κάποιοι λένε για φθορά στις χορδές-ειδικά αν είναι νίκελ (too much analyzing κτγμ). Γενικά είναι troublemakers στην παραγωγή και ακόμη περισσότερο στην aftermarket εγκατάσταση-συντήρηση. Πολύς χαμένος χρόνος για τις καλά κουρδισμένες για οριακά κέρδη-γραμμές παραγωγής, για να πείσουν τον μέσο κιθαρίστα να πληρώσει το εξτραδάκι του γι' αυτά. 

    Εγώ προσωπικά, παρ'όλο που ΚΑΙ τρώω τα τάστα ΚΑΙ μπορώ να το κάνω ΔΩΡΕΑΝ, στις δικές μου δεν βάζω ΣΣ. Ίσως ακριβώς επειδή μπορώ να το κάνω δωρεάν.

    ( έρχονται οι SS και μας παίρνουν τα refrets. εμείς τι θα γίνουμε, κλέφται; )

     

    • Like 2
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου