Προς το περιεχόμενο

Apostolis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    35
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Apostolis

  1. Αν είναι όντως έτσι' date=' ΠΟΥ ακριβώς πρέπει να χτυπας?[/quote']

    Χτυπάς είτε εκεί που αρχίζει η ταστιέρα, είτε λίγο πρίν από αυτό το σημείο.

    Χτυπάς με την άκρη του σημείου ("ξώφαλτσα" :D )που αναφέρεις και απομακρύνεις αμέσως το δάχτυλο, αλλιώς θα την κάνεις mute αμέσως και δεν θα ακουστεί κάτι καλό.

    Επίσης δεν μπορώ να κόψω τις άλλες χορδες με αποτέλεσμα ο αντίχειρας να παρασέρνει κ άλλες χορδές και να βαβουρίζει.

    Κάθε πράγμα στον καιρό του. Μάθε πρώτα της κινήσεις του δεξιού χεριού σε σημείο που να "τις έχεις" άνετα και χαλαρά και μετά κοιτάς και την τεχνική του αριστερού.

     

    Το μπάσσο μου είναι πολυ απλό (110 ευρώ μεταχειρισμένο) της πλακας με passive μαγνήτες και το συνδέω στο guitar rig 2.

    Παίζει ρόλο για το πόσο καλό ήχο θα βγάλεις. Ηχο slap γενικώς μπορεί να βγάλει κι ένα μπουζούκι.

    Τι έχετε να προτείνετε? Μήπως να τα παρατήσω?

    Ασφαλώς. Οσο λιγότεροι μπασσίστες υπάρχουν, τόσο περισσότερος χώρος υπάρχει για να κάνουν μόστρα οι εναπομείναντες :twisted:

  2. James Jamerson' date=' απλα ο ΑΡΧΗΓΟΣ..

     

    Donald "Duck" Dan, απλα ο υπαρχηγος...

     

    Aston "Familyman"Barrett, η επιτομη του ορου "βαρυ μπασο" & ο απολυτος ΗΧΟΣ μπασου κατα τη γνωμη μου.

     

    Sting,ψωναρα αλλα τρομερος & ευρυματικος μπασιστας[/quote']

     

    Ολοι αυτοί + τον Jack Bruce (Cream) και τον Billy Cox (Band Of Gypsys, Hendrix's Sun & Rainbow, Charlie Daniels Band)

     

    Paul Simenon' date=' δεν με νοιαζει καν τι παιζει,πιο COOL μπασιστας δεν υπαρχει!! :lol:[/quote']

    Υπάρχει και είναι αυτός http://www.epicrecords.com/epiccenter/sweetback/paul.html.

    Ρώτα και τη sade, κάτι ξέρει :)

  3. Οι εικόνες αυτές ονομάζονται fractals και δημιουργούνται με αλγορίθμους.. Ενα πρόγραμμα για τη δημιουργία τους είναι το fractal design painter

    http://downloads.theregister.co.uk/Windows/Graphics/Drawing-Painting/fractal-painter.html

     

    Τώρα για το πώς ακριβώς δημιουργούνται με το πρόγραμμα, θα σε γελάσω, δεν το έχω δουλέψει. Ψάξτο.

  4. Αν δεν διατίθεσαι να γίνεις τεχνικός δεν μπορείς να είσαι παραγωγός/ηχολήπτης κλπ. Γράψε τη μουσικούλα σου και άσε τα υπόλοιπα για τους έμπειρους :roll:

     

    Κάποιος άνθρωπος που στο χώρο του χαίρει άκρατου σεβασμού είχε εκφράσει τη εξής άποψη σε μία συνέντευξη:

     

    "Πρέπει να μαθαίνουμε όσο περισσότερα πράγματα γίνεται. Η ζωή είναι σαν μία πυραμίδα, όσο μεγαλώνουμε η πυραμίδα γίνεται όλο και πιο ψηλότερη. Με τις γνώσεις μας φροντίζουμε να μεγαλώνουμε την βάση αυτής της πυραμίδας, έτσι ώστε αν πέσουμε, να πέσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά κι όχι στη βάση της πυραμίδας.

    Kenny "the king" Roberts."

     

    Αν αναρωτιέσαι γιατί κάποιος κάνει δεκα χρόνια να ξεπεράσει ένα χωρισμό (ατύχημα - απόλυση κ.λ.π.), ενώ κάποιος άλλος πέντε, ίσως να βρείς κάποια απάντηση.

     

    Το ότι δεν ξέρω κάτι τόσο καλά όσο κάποιος άλλος δεν σημαίνει οτι μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να το χρησιμοποιεί.

  5. Αναφέρομαι στην γενική αντι-Windows φιλοσοφία που επικρατεί γενικά φίλε Apostoli και όχι στο συγκεκριμένο θρεντ ούτε σε κάποιον εδώ μέσα.

    Η αντι-windows φιλοσοφία έχει να κάνει περισσότερο με την στάση και την "φιλοσοφία" της Microsoft παρά με αντικειμενικά προβλήματα των windows. Δεν έιναι τυχαίο οτι οι crackers/hackers δεν πολυασχολούνται με τα os της Apple. Για το linux ούτε λόγος. Μεγάλη κουβέντα αλλά όχι γι αυτό το topic.

     

    Και όμως έχω γνωρίσει κόσμο που σφάζεται υπέρ των MAC (ή Linux π.χ.) και ενάντια στα PC και βεβαίως το αντίθετο' date=' κάτι σαν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ένα πράγμα. Ή Fender-Gibson. 'H Strat-Tele. :D[/quote']

    Καλώς ή κακώς αυτή η πόλωση πάντα υπάρχει, ίσως και να είναι καλό που υπάρχει (δημιουργεί κίνητρα) αρκεί να μην ξεπερνάμε κάποια όρια και να μην βγαίνουν τα φτυάρια όπως απείλησε ο eyporotcol.

     

    Peace. :wink:

  6. Το να κατηγορείς το μηχάνημα ή το λογισμικό είναι πολύ εύκολο.

     

    Sorry αν δεν κατάλαβα κάτι, αλλά ο kilon ζήτησε τη γνώμη μας και απλώς του απαντήσαμε. Για να απαντήσεις πρέπει να πάρεις θέση υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης. Δε σημαίνει απαραίτητα οτι η άλλη πλευρά είναι για πέταμα αλλά όπως και να το κάνουμε πρέπει να πάρεις θέση. Δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποιος που να ισχυρίζεται οτι τα pc είναι για πέταμα και τα mac δώρο θεού ή το αντίστροφο. Ούτως η άλλως ο δογματισμός στις απόψεις είναι εκ των προτέρων "άσχημος" και λάθος.

     

    Ομως στη συγκεκριμένη ερώτηση με τη συγκεκριμένη διατύπωση αυτή είναι η άποψη μας, τι να κάνουμε. Σε διαφορετική έρωτηση μπορεί να είναι διαφορετική και η απάντηση.

  7. Να ποιες ανακρίβειες.

    Κατά τη γνώμη του Αποστόλη' date=' τα Mac δεν κρασάρουν ποτέ (μάλλον δεν είχε ποτέ του Mac ο άνθρωπος)[/quote']

    Οχι, δεν είχα ποτέ μου mac, απλώς τα δούλεψα για δύο χρόνια παρά κάτι.

    Σπάνια κι οταν λέω σπάνια εννοώ 2 φορές μέσα σε αυτή τη χρονική περίοδο παρουσιάστηκε πρόβλημα crashaρίματος, κι αυτό γιατί ο χρήστης το είχε κάνει μπ*(&^*&λο.

    οι δίσκοι τους δεν θέλουν format (λειτουργούν μόνοι τους από τον αιθέρα του δωματίου)

    σου λέει τίποτα το γεγονός οτι σε ένα mac που είναι χάλια' date=' αρκεί να αντιγράψεις το system folder σε άλλο σημείο - σβήνεις το παληό - επαναφέρεις το νέο φάκελο στη σωστή θέση και το mac παίζει [u']ΑΨΟΓΑ[/u]; Η διαδκασία ισχύει για όλα τα mac εκτός των νέων επειδή ακριβώς στηρίζωνται σε unix.

    τα προγράμματα και το λειτουργικό δεν χρειάζονται update (μένουν για πάντα με τα προβλήματα της πρώτης μέρας φαίνεται - το ξέρει άραγε αυτό η Steinberg;)

    Τα προγράμματα φυσικά θέλουν updates' date=' μην τρελλαθούμε κι όλας. Το λειτουργικό όχι. Πόσες φορές έχει βγάλει security update κ.λ.π. η Apple.

     

    και γλυτώνεις και από τα warms (= ζεστά), μάλλον εννοεί τα worms (= σκουλήκια) τα οποία άλλωστε είναι γνωστό ότι ταλαιπωρούν τους PCάδες καθημερινά (εγώ τα μαζεύω για ψάρεμα).

    Συγνώμη δάσκαλε για το ορθογραφικό, αλλά γυάλιζε ο πίνακας και δεν έβλεπα καλά όταν αντέγραφα. Μη τρελαίνεσαι.

  8. Aισθάνομαι μουσικός και όχι τεχνικός γιατί ότι και να ρίξω επάνω παίζει με την πρώτη.

     

    Παρεπιμπτόντως, επειδή έχω δουλέψει σε εταιρεία που έκανε πωλήσεις και support σε mac, τα περισσότερα από τα "μεγάλα" studios δουλεύουν με mac.

  9. Αν μπορείς να συμβιβαστείς με το γεγονός οτι τα προγράμματα για mac είναι περιορισμένα, συγκριτικά με αυτά που κυκλοφορούν για τα windows, πάρε mac χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό όμως δεν είναι καθόλου αμελητέο γιατί "όλος" ο κόσμος εκτός απο τους γραφίστες, χρησιμοποιούν windows και πιθανόν να αντιμετωπίσεις προβλήματα. Οσοι δουλεύουν mac και λόγω δουλειάς "συναναστρέφονται" με pc, έχουν πάμπολλά προγράμματα μετατροπής απο τη μία πλατφόρμα στην άλλη για να μπορούν να δουλέψουν και σε άλλον υπολογιστή πέρα απο τον δικό τους. Εσύ ξέρεις καλύτερα.

     

    Με τα mac θα ξεχάσεις τι σημαίνει crash, format, update,virus, warms και διάφορα άλλα παλαβά. Θα τα μάθεις σε λίγες μέρες, οτιδήποτε κάτω από G5 θα σου φανεί τόσο εύκολο που μπορεί και να σε πάρει απο κάτω :D .

    Και για όνομα, μήν του βάλεις windows, ντροπή :!: :!: .

    Μια σημείωση: για να αξιοποιήσεις το νέο τους λειτουργικό (panther λέγεται αν θυμάμαι καλά, αυτό που έχουν τα G5 και τα νέα imac) πρέπει να μάθεις λίγο Unix μιας και πάνω σε αυτό στηρίζονται.

  10. Αν κατάλαβα καλά θέλεις κάτι σαν το split που κάνουν οι τηλεοράσεις.

    Ψιλοδύσκολο αυτό που ζητάς αν έχεις pc (χωρίς να παίρνω όρκο, νομίζω οτι ορισμένα προγράμματα για macintosh το κάνουν αυτό).

    Στην ουσία ζητάς απο το πρόγραμμα να απεικονίσει κάποια "στοιχεία" του στη μια οθόνη και τα υπόλοιπα σε μια δεύτερη. Ομως τα περισσότερα αν όχι ολα τα προγράμματα δουλεύουν με συγκεκριμένες συντεταγμένες (x105, y200 για παράδειγμα) ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης, παίρνοντας σαν βάση οτι υπάρχει μία επιφάνεια απεικόνισης. Ασχετα αν η μια επιφάνεια αποτελείται απο 100 οθόνες.

     

    Ψάξε τα settings του προγράμματος, μήπως τυχόν το υποστηρίζει. Η μπορεί και να υπάρχει κανένα προγραμματάκι στο ίντερνετ.

  11. Γέμισε ο κόσμος μπασίστες και δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. :D

     

    Απλά ζηλεύεις γιατί το όργανο μου είναι μακρύ,πλατύ και εξέχει, ενώ το δικό σου είναι στρογγυλό και εκτείνεται προς τα μέσα. :D :D .

     

    Υ.Γ. Λες η σχέση ντράμερ και μπασσίστα να έχει σεξουαλικές προεκτάσεις; Να αρχίσω να ανησυχώ; 8O

  12. Γεια σας κι από εμένα. Λοιπόν χρησιμοποιώ το power ball' date=' ένα απλό χωρίς μετρητή στροφών, εδώ και ένα εξάμηνο περίπου.[/quote']

     

    Νομίζω οτι πρίν απο κανά εξάμηνο ήταν που σε διώξαμε απο την μπάντα.

    Λές να 'χει καμμιά σχέση; :D :D :D

  13. Ρε παιδια για μουσικη μιλαμε! Δηλαδη ελεος πια! Δεν θα κατσω να αναλυσω σαν χαρακτηρες τους μουσικους που ακουω. ΜΟΥΣΙΚΗ θα ακουσω.

     

    Δεν χρειάζεται να τους αναλύσεις. Θα το κάνουν από μόνοι τους, με τους στίχους που γράφουν. Και δέν μιλάμε μόνο για τους στίχους αλλά για την ΕΝ ΓΕΝΕΙ στάση τους ως άτομα.

  14. Το μόνο που έχω να πώ είναι...ότι είστε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ παρέα' date=' από το πρωί παρακολουθώ το post...[/quote']

     

    Πραγματικά απίστευτοι :P :P :P .

    Πρώτη φορά βλέπω τόσους πολλούς ανθρώπους να προσπαθούν να διαφωνήσουν σε κάτι που συμφωνούν όλοι :!: (ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν ανέφερε οτι κόβει φλέβες για τους ΧατζηΚατσιμίχες, αλλά παρ όλα αυτά κανένας δε συμφωνεί με κανένα)

     

    Φίλε forensick, το ποιόν του ανθρώπου πάντα παίζει ρόλο.

    Ο Χίτλερ για παράδειγμα σάν στρατιωτικός ήταν απο τους καλύτερους ever. Είναι όμως ποτέ δυνατόν να παραβλέψεις τις πράξεις του και τις συνέπειες τους;

     

    Με άλλα (μουσικά) λόγια τον Van Hallen πολοί "εμίσησαν" επειδή έπαιξε με τον Μιχαλάκη (Jackson). Τον JJ Cale όμως (που κάνει συναυλίες με ότι χωράει το αυτοκίνητο του) ουδείς. Ακόμα κι αυτοί που δεν τον γουστάρουν δεν θα πούν άσχημα λόγια για αυτόν.

  15. σε αλλες χωρες οπως η Αγγλια γινεται αυτο και μαλιστα απο μεγαλα συγκροτηματα!

    Ασε την Αγγλία, είναι άλλη ιστορία. Εδώ οι Crash και οι Hawkwind δημιούργησαν δισκογραφικές εταιρείες (ξέχωρα απο τα κοινόβια και τα λοιπά καλούδια) και όποιος γούσταρε πήγαινε κι έγραφε.

    Και δεν ήταν δα και τα γκρούπ με τις τρομερές οικονομικές απολαβές.

  16. Αυτό που δεν ανέφερε ο rockdrum, είναι ότι η μπάντα έπεξε εκεί δύο φορές. Τη μία πληρώθηκε, την άλλη όχι. Και τις δύο φορές το deal το έκανε υπάλληλος, γιατί ο αφεντικός ήρθε κι έφυγε.

     

    Παρένθεση:

    Το συγκεκριμένο "πόστο" πάντα ήταν καλό και μάζευε κόσμο.

    Οσοι εχουν σχέση απο παληά με Αμπελοκήπους θα θυμούνται οτι είτε σαν μπαράκι, είτε σαν ντίσκο κατά καιρούς γινόταν πανικός και όχι μόνο στο συγκεκριμένο μαγαζί.

    Αυτό σημαίνει οτι η περιοχή μαζεύει κόσμο, όχι οτι ο ιδιοκτήτης έχει τρελαθεί στη διαφήμιση για να κάνει γνωστό το μαγαζί του. Εξάλλου μόνο και μόνο το όνομα του μαγαζιού παραπέμπει σε αλυσίδα μαγαζιών γι αυτό και αρκετοί σταθεροί πελάτες είναι ξένοι.

    Φυσικά ο μαγαζής δεν θα πρέπει να αισθάνεται ένοχος για αυτό (αλίμονο) αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί οτι δεν πληρώνει μία μπάντα γιατί το μαγαζί του είναι γνωστό και θα τους κάνει διάσημους.

  17. Αφού δεν "έστρωσε" με το format, μάλλον έχεις πρόβλημα με το υλικό.

    Κάνε το εξής.

    Αλλαξε και πάλι την θύρα της κάρτας, όπως έκανες και πρίν, ΑΛΛΑ πριν την ξαναεγκαταστήσεις άνοιξε το pc για να bootάρει χωρίς την κάρτα και ΜΕΤΑ ξαναεγκατέστησε την.

    Και φυσικά πριν τα κάνεις όλα αυτά θα πρέπει να έχεις κάνει κατάργηση απο την Διασχείριση Υλικού.

     

    Στις παληές μητρικές καμμιά φορά μπλοκάριζε το slot της μητρικής (ιδίως όταν είχαν επάνω κάρτα modem ή κάρτα δικτύου) και με αυτό το κόλπο ερχόντουσαν στα ίσια τους.

    Ισως να έχει γίνει το ίδιο και με τη δική σου.

  18. Εγώ έχω μια απορία. Τελικά η USA έχει μεγάλη έκταση σαν χώρα;

    Γιατί βλέπω καταδιώξεις απο πολιτεία σε πολιτεία αλλά ποτέ κανείς δεν μένει απο βενζίνη :!: .

    Είμαι σίγουρος οτι ακόμα και τα Chally κάνουν τη διαδρομή Σικάγο - Μεξικό με μισό ντεπόζιτο :D

  19. ιστορικο τενοντιτιδας και απλα αγγιζω απαλα τις χορδες...

     

    προσωπικα μου ερχεται να παρω η να κανω κι αλλες κιθαρες σκαλλοπ μονο και μονο για το προβλημα υγειας(τενοντιτιδα) που εχω...αυτα προς το παρον...

     

    sorry για το off topic, αλλά μήπως μπορείς να μου πείς τι έκανες με το θέμα και σε τι γιατρό πρέπει να πάω (ορθοπεδικο, παθολόγο, φακίρη :D ) γιατί αντιμετωπίζω κι εγώ πρόβλημα σοβαρό;

  20. Αργεντινή forever 8) (αν και δεν ξέρω γιατί)

     

    Μάλλον επειδή είναι αλητάμπουρες (με την καλή έννοια), όπως και όλοι οι πρώην Γιουγκοσλάβοι.

     

    Εδώ η Αργεντινή το 94 ήταν φαβορί για το μουντιάλ και αυτοί κάνανε την ομάδα μπάχαλο γιατί ο προπονητής δεν γούσταρε τους μακρυμάλληδες. Τα 3/4 της ομάδας δηλαδή!

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου