Προς το περιεχόμενο

ipbass

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    55
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από ipbass

  1. Το θεωρούσα απίθανο να υπάρχει αλλά βρήκα το παρακάτω για το οποίο όμως δεν ξέρω τι και πως. http://www.ebooks.gr/gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%B6-187298.html

     

    Γνώμη μου είναι ότι αν ξέρεις ήδη την ελληνική ορολογία δε θα δυσκολευτείς καθόλου να καταλάβεις την αγγλική, εξάλλου αν πας να παίξεις με άλλους τζαζ πιο πιθανό να σου πει ότι η συγχορδία είναι dominant παρά δεσπόζουσα. Οι επιλογές στα αγγλικά είναι άπειρες εννοείται.

  2. Σαν επιμύθιο να πω ότι μου έμεινε απωθημένο  να δοκιμάσω τις ATS (www.atsitaly.it) που παρουσιάζουν κάποιο (εσωτερικό) σχεδιαστικό ενδιαφέρον.

    Παρόλες τις προσπάθειες και διαβεβαιώσεις μου όμως, οι Σικελοί δεν πείσθηκαν.

     

     

    έπρεπε να τους κάνεις μια πρόταση που δε θα μπορούσαν να αρνηθούν

  3. Κάθε 6μηνο ξαναδιαβάζω το thread καταρχάς γιατί είναι απολαυστικό αλλά και γιατί νιώθω ότι ωριζει η ιδέα για ένα portable αλλά ποιοτικό rig. Σίγουρα τα βίντεο ακούγονται πανέμορφα αλλά δεν μπορούν να μεταδώσουν πως ακούει ο παίκτης την καμπίνα του δίπλα σε ένα ντράμερ. Πρόκειται για το κλασικό σύνδρομο του "καλά, φτάνει ένα 12άρι για να βγάλεις λάιβ με ροκ/φανκ ντράμερ;"  ;D

    Μετά από σχεδόν 3 χρόνια, πόσο έχουν αλλάξει οι απόψεις σου Audiokosta;

     

  4. Και οι μαγνήτες (και στα δύο μοντέλα) δεν λένε και πολλά πράγματα. Βέβαια, να αλλάξεις τα κλειδιά, τη γέφυρα και ένα σετ μαγνήτες της προκοπής, θα ρίχνεις συνέχεια λεφτά- νομίζω ότι βρίσκεις ένα mexico ή Japan μεταχειρισμένο jazz και γλυτώνεις τη φασαρία  ;)

    Θα σου έρθει πάνω - κάτω, στην ίδια τιμή.

     

    χωρίς διάθεση ειρωνίας, τα japan μεταχειρισμένα που τα βρίσκει κάποιος (και σε αντίστοιχη τιμή με τα μεξικάνικα);

  5. Βάζω το θέμα εδώ γιατί αφορά live ήχο, εκτός αν θεωρεί κάποιος mod ότι ταιριάζει καλύτερα αλλού.

     

    Το μαγαζί που παίζω τον τελευταίο καιρό (και θα παίζω για όλο το καλοκαίρι) υπάρχουν τα εξής:

    dedicated active DI box (δε θυμάμαι μάρκα)

    ενισχυτής SWR Workingman's 15'' με DI out και FX Loop (wet/dry). Δεν είναι δικός μου και ακούγεται αρκετά καταπονημένος.

     

    Ο ηχολήπτης μέχρι τώρα παίρνει το σήμα από μπάσο ---> πετάλια (το ένα από αυτό είναι preamp/DI αλλά το χρησιμοποιω μονο ως preamp) και το σπλιτάρει από το DI box ώστε να πάρει απευθείας στην κονσόλα και να χρησιμοποιήσω τον ενισχυτή ως μόνιτορ. Το τελευταίο βέβαια είναι υπό συζήτηση καθώς σίγουρα με ακούει ΚΑΙ μέσω αυτού το κοινό.

    Αναρωτιέμαι μήπως χρησιμοποιώντας το FX Loop του ενισχυτή, ωστε να παρακάμψω τα eq/features του ενισχυτή, τα οποία δεν έχω κατανοήσει πλήρως, κατάφερνα να απαλλαγώ από διάφορους θορύβους και μικροδιακοπές.

    Ποια συνδεσμολογία θα μπορούσα να ακολουθήσω στην (πιο πιθανή) περίπτωση που ο ηχολήπτης προτιμάει να χρησιμοποιεί το DI box του;

     

    Τα πετάλια:

    κουρδιστήρι

    EBS octaver

    MXR chorus

    Aguilar Tonehammer

     

  6. Δεν έχεις δώσει επαρκείς πληροφορίες όμως και για αυτό φαντάζομαι δεν παίρνεις απαντήσεις. Τι μουσική παίζεις, σε τι σχήμα και με τι όργανα, σε τι χώρους θα τον χρησιμοποιήσεις, τι μπάτζετ διαθέτεις και πάει λέγοντας

  7. Παιδιά ευχαριστώ για το χρόνο σας. Είμαι άσχετος με τα εν λόγω κούτσουρα. Το μπάσο έχω να το δω εδω και πολλά χρόνια και το έτος κατασκευής μου το είπε ο φίλος οπότε δεν αποκλείεται να κάνει και λάθος.

    Η ταστιέρα είναι rosewood χωρίς binding. Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα.

  8. Προσπαθώ να πείσω ένα φίλο να μου πουλήσει ένα Fender Jazz Bass του 1981 που κάθεται αλλά δεν ξέρει κανείς μας πόσο κοστολογείται πλέον το όργανο.

    Στο ebay το μόνο που βρίσκω αυτής της χρονιάς πωλείται περίπου €2.500 και δεν ξέρώ πόσο αντιπροσωπευτική είναι αυτή η τιμή (ελπίζω όχι  :P)

    Έχει κανείς ιδέα πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα jazz bass; έχω δει τεράστιες αποκλίσεις και δεν έχω καταλάβει σε τι οφείλεται.

     

    γενικότερα ψάχνω κάτι "παλιομοδίτικο" για την blues rock μπάντα, οπότε είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις.

  9. Σε ένα live που δωσαμε στο soundcheck ηταν ενας ηχολήπτης και επειδή τον κουρασαμε με τις εντασεις μας, μας πηρε όλα τα οργανα ένα ένα, ντραμς, μπασο, κιθαρες, και επαιξε παπαδες σε όλα all the while μιξαροντας τελεια για τον χωρο...

     

    ποιο το νόημα; μίξαρε τέλεια για το χώρο αλλά όχι για τις δικές σας δυναμικές. Λέω εγώ τώρα ο τελείως άπειρος

  10. Ευχαρίστως, βασικά θα κάνω ό,τι μπορώ. Το μηχάνημα αυτό το γνώριζα χρόνια, αλλά ποτέ δεν μπήκα στον πειρασμό να το αποκτήσω για να δω τι κάνει. Στα χέρια μου κατέληξε μέσω μιας ανταλλαγής, και είπα ας το δοκιμάσω πιο πολύ για το τυπικό της υπόθεσης, έχοντας στο μυαλό μου ότι πιθανότατα κι εγώ με τη σειρά μου θα το δώσω.

     

    Εντέλει το πετάλι κάνει αβίαστα και με πολύ φυσικό τρόπο (που ήταν και αυτό που δεν περίμενα - θα εξηγήσω σε λίγο τι εννοώ) αυτό που υπόσχεται... δηλ. να "βγάζει την κουβέρτα μπροστά από το ηχείο του ενισχυτή", και να ακούς το σύστημά σου όσο πιο καθαρό και διαυγές γίνεται. Επειδή κυκλωματικά δεν ξέρω να εξηγήσω πώς λειτουργεί, θα προσπαθήσω να περιγράψω τι είναι και τι κάνει, παραθέτοντας μερικά σημεία και συγκρίσεις με γνωστά μηχανήματα... Έχουμε λοιπόν:

     

    - Κομπρέσορας δεν είναι... σου κάνει τον ήχο πιο στρογγυλό και διαυγή, αλλά όχι πιο κομπρεσαρισμένο. Δεν πειράζει καθόλου δυναμικές του παιξίματος.

    - Δεν είναι το ίδιο με το να αυξήσεις την ένταση από το volume του ενισχυτή, και να αυξήσεις και το presence. Πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο με αυτό, αλλά χωρίς να μεταβάλει το overall volume του ενισχυτή (για αυτό και για όλους εμάς που περνάμε την πλειονότητα του παιξίματός μας σε όχι τρελές εντάσεις, γίνεται ακόμα πιο χρήσιμο), ενώ ειδικότερα σε συγχορδίες ο ήχος είναι τρομερά focused, περισσότερο κι από όταν παίζεις με μεγάλη ένταση τον ενισχυτή σου.

    - Προφανώς δεν είναι και noise gate ή μηχάνημα noise reduction. Δεν προκαλεί καμία διαφορά σε εντάσεις ή θόρυβο του συστήματος.

    - Τέλος, δεν είναι και EQ. Σίγουρα πιστεύω έχει κάποια συγγένεια σαν λογική, και ίσως κάποιος να μπορεί να πετύχει παρόμοια αποτελέσματα με ένα eq προς το τέλος του signal chain, αλλά και πάλι δεν ένιωσα ότι κάπου παρενέβην στις ρυθμίσεις του EQ του ενισχυτή και των πεταλιών μου, όπως παλιότερα ένιωσα με το eq που είχα.

    Συμπερασματικά λοιπόν, αυτό που κάνει είναι ότι στο υπάρχον σύστημά σου, χωρίς να σου πειράζει δυναμικές, ένταση, θόρυβο, και eq, σου δίνει τέλεια διαύγεια και στρογγυλάδα, και αυτό χωρίς να σου κάνει τον ήχο πιο πλαστικό (για αυτό και είπα στην εισαγωγή, με φυσικό τρόπο). Είναι πάντα ο ήχος του συστήματός σου, απλά τελειοποιημένος. Για αυτό και χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά δοκιμής για να καταλάβω ότι είναι κάτι που όχι μόνο δεν θα φύγει, αλλά θα είναι και always on μηχάνημα... γιατί δεν πείραξε καθόλου τη φυσιογνωμία του ήχου που είχε το σύστημά μου (και είμαι πολύ ψείρας σε αυτό), απλά την ανέδειξε ακόμα καλύτερα. Ελπίζω να βοήθησα.

     

    Δεν έχω καμία εμπειρία από το πετάλι, στην πραγματικότητα ούτε που το ήξερα. Αλλά μου κίνησε την περιέργεια και έκανα μια αναζήτηση.

    Εδώ κάποιος εξηγεί τον τρόπο που λειτουργεί:

     

    http://www.talkbass.com/threads/bbe-sonic-stomp-maximizer-clarification.491224/

  11. Νομίζω ότι ανέφερα ότι επρόκειτο για jam night κι όχι κανονικό live. Φάση όποιος θέλει ανεβαίνει σε επαρχειακό μαγαζί, ας μην είμαστε τόσο αυστηροί. Τώρα θα μου πεις "εσύ γιατί κουβάλησες μπάσο;" και θα σου πω "είναι πολύ ωραίο για να μην το βγάζω στη σκηνή"  ;D

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου