Προς το περιεχόμενο

Shamos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    94
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Shamos

  1. Ενδιαφέρον, ωστόσο, χωρίς να είμαι ειδικός σε τέτοια θέματα, έχω να κάνω μια ερώτηση:

     

    Από τη στιγμή που πάμε να το εφαρμόσουμε σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, δηλαδή ένας κιθαρίστας ή μπασίστας να παίζει -έστω καρφί- στον ενισχυτή, δε θα έχουμε διαφορετική απόκριση στην κυματομορφή που παράγεται σε κάθε νότα λόγω προσωπικού παράγοντα;

     

    Φυσικά μια πιο μπάσα νότα σε σχέση με μια πιο υψίσυχνη θα έχουν διαφορετική συμπεριφορά στην κυματομορφή τους λόγω διαφορετικών fundumentals και κυματομορφών, όμως τα δάκτυλα του κάθε παίκτη και το πού παίζει κατά μήκος της χορδής (σε περίπτωση fingerpicking κιθαριστών ή μπασίστων), είδος χορδών, πένες, μαγνήτες κτλ καθιστούν άκυρες τις φλατ ρυθμίσεις που προέκυψαν από ένα sweep σταθερής έντασης.

     

    Καταλαβαίνω ότι πρακτικά αν έχεις ένα reference spot μπορείς μετά με το αυτί να φέρεις το ΕQ του ενισχυτή πιο κοντά στο flat που ανταποκρίνεται στο σετάπ παίκτης-όργανο, ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων χρωματίζουμε τον ήχο μας πέρα από το φλατ για να επιτύχουμε το επιθυμητό ηχητικό αποτέλεσμα.

     

    Επομένως αν είναι να μπει ο παράγοντας αυτί ούτως η άλλως ακόμα και στην περίπτωση που θέλουμε flat απόκριση για όργανο-παίκτη, πχ για να κάνουμε ένα συγκριτικό μεταξύ οργάνων, γιατί να μπούμε σε τόσο κόπο για λεπτομέρεια;

     

     

     

     

     

    Εμενα ο (προ)ενισχυτης μου εχει πανω ρυθμιση στο EQ που βγαινει μια ενδειξη στην οθονουλα και λεει FLAT ...

    :)

    Οτι πει ,χατηρι δεν του χαλαω....

  2. Παντως γενικα στα μαγαζια στην αθηνα ,με εξαιρεση ενα μαγαζι που ειναι στην πανεπιστημιου και φερνει rotosound ,(εφερνε τουλαχιστον πριν  κατι χρονια που ειχα περασει) , δεν υπαρχουν stainless χορδες... Ολοι εχουν nickel ? (μαλλον γιατι ολοι αυτες αγοραζουν...)

     

     

  3. Παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας πριν μερικες μερες ειχα αρχισει μια ερευνα αγορας για καποια πληκτρα....Οπως ειναι φυσικο ρωταγα για το συνολικο κοστος με τα εξοδα αποστολης..

    Το House of sound ειναι ενα μαγαζι απο την Ελβετια οι οποιοι μου κανανε μια καλη τιμη δεχτηκα ...Και την επομενη μερα κατεθεσα τα λεφτα στο λογαριασμο που μου ειχανε δωσει..

     

    Προχτες ηρθε η αποστολη και με μεγαλη μου εκπληξη μου ζητησανε 400 ευρω για τελωνιακα...( ενω ειχα ζητησει το συνολικο κοστος απεφυγαν να μου πουνε οτι ειναι χωρις αυτα)        Τους εστειλα email και τους ζητησα τα λεφτα μου πισω...και εκει αρχιζει το προβλημα... Οχι μονο δεν μου τα δινουν αλλα μου λενε οτι εγω φταιω και οτι επρεπε να το ηξερα και οτι δεν στελνουν πισω παραγγελιες εκτος ελβετιας..   

     

    Τι μπορω να κανω?? Δεν εχω υπογραψει και δεν εχω παραλαβει το προιον και αρνουνται να μου δωσουν τα λεφτα μου πισω ..Πλεον δεν απαντανε ουτε στα μαιλ. 

    Πηρα την αστυνομια ηλεκτρονικου εγκληματος και μου ειπανε οτι ετσι οπως ειναι η περιπτωση δεν μπορουν να κανουν τιποτα...Επισης πηγα στην τραπεζα και τους ζητησα να κανουν μια αμφισβιτηση συναλλαγης και ουτε αυτοι μπορεσαν να κανουν τιποτα....

    Αν καποιος ξερει κατι ας βοηθησει ...Ευχαριστω!

     

    Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πληρωσεις το τελωνιο και να παρεις το μηχανημα....

    Γενικοτερα , οτι φερνουμε απο εξω και ειναι μεγαλυτερο απο το μεγεθος ενος λαπτοπ ισως να συναντησει αυτην την γραφειοκρατικη αηδια.....

  4. καλησπέρα

     

    θα ήθελα να μάθω τι εξοπλισμό πρέπει να έχω για να καταφέρω τον ήχο του μπάσου σε αυτό το κομμάτι.Ο ήχος που με ενδιαφέρει ξεκινάει μετά το 5ο λεπτό.

    ευχαριστώ

     

    Ricky με λασπες///(παρε ρικυ και οτι εφε και να βαλεις ωραιο θα ναι...)

  5. Πολύ ωραίο thread!!! Για μας τους κιθαρίστες που γραντζουνάμε περιστασιακά μπάσο αλλά και για τους πρώιμους-μελλοντικούς μπασίστες, σωτήριο ::) ;D  Θα γίνω υπερβολικός αν πω να γίνει sticky, στο Guitars and Amps όμως ;)

     

    Ευχαριστουμε ολους για τα μαθηματα σας παιδες και εγω θελω να γινει στικυ (στις χαμηλες συχνοτητες  >:( )

     

    βαλτε κιαλλα... μιλατε εσεις.... :P

  6. Αν είχες κάνει τον κόπο να πληκτρολογήσεις στο Google τη φράση που προτείνεις, θα έβλεπες ότι σου απαντάει με τη φράση :

     

    Did you mean: βοηθεια για σεταπ κιθαρας

     

    και δεν θα είχε χρειαστεί να γράψεις τα υπόλοιπα. :) :) :)

     

     

    https://www.google.gr/search?q=voiueia+gia+setap+ki8aras&oq=voiueia+gia+setap+ki8aras&aqs=chrome..69i57.10659j0j7&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8

  7. Αυτό λέει, αλλά δεν ισχύει.

    Η μεγάλη πλειοψηφία όσων πληκτρολογούν λέξεις για έρευνα (στο Google) πληκτρολογούν επίσης ανορθόγραφα. Απλά ο φίλος μας δεν έχει άμεσο τρόπο να το γνωρίζει αυτό.

     

    Εγω πιστευω οτι εχει δικιο...

    Δεν υπαρχει καποιος κανονας που να ισχυει στο διαδυκτιο...

    Μπορει να ειναι κουραστικο για καποιους και για καποιους αλλους οχι κουραστικο...

    Αλλα ο λογος που το καθε φορουμ θελει στους κανονισμους να μην γραφουμε greeklish ειναι (ενας απο αυτους για να μην με βαρεσεται) και για να μπορει πιο ευκολα το συστημα να βρει στην πρωτη σελιδα αναζητησης το ... "Βοηθεια για setup κιθαρας" ενω... αμα ηταν voi8ia gia setap ki8aras ... μαλλον δεν θα το εβρισκε... (τουλαχιστον οχι ακομα....)

     

    Αμα ποτε το γοογλι... βρισκει και αυτα.... ισως ολοι αρχισουμε να γραφουμε γρικλισ, και να μην παραπονιεται κανενας....

     

    Προς θεου δεν λεω οτι καποιος απο εδω εχει προθεση για οτιδιποτε αλλα οπως και να το κανουμε... Πληροφοριακα συστηματα λεγεται το μαθημα.... Διαβαστε και θα καταλαβετε....

  8. Βασικα το εχετε μπερδεψει λιγο. Τι σημαινει κανονιζω το νταραβερι? Επεσε προκαταβολη και εγω την εφαγα και πουλησα αλλου ? Εκλεισα ραντεβου και τον εστησα χωρις να ενημερωσω?

     

    Δηλαδη αν βαλω εγω μια αγγελια και ενδιαφερθουν 50 ατομα για παραδειγμα και εγω πουλησω σε εναν πρεπει να απαντησω και να ενημερωσω οτι πουληθηκε  στα τηλεφωνα των αλλων 49 για να λεγομαι αξιοπιστος πωλητης?

     

    Βασικα επειδη εχω ψωνισει και εγω παρα πολλες φορες απο αγγελιες σε πληροφορω οτι το 90% του φορουμ εχει κανει ακριβως το ιδιο πραγμα, οποτε καλο θα ητανε να μαζευτειτε μερικοι να γραψετε μια λιστα με τους αξιοπιστους πωλητες οπως εσεις τελικα τους οριζεται και να αγοραζεται μονο απο αυτους…

     

     

    για τον παρακατω λογο….

     

    ῾῾Μολονότι το πλήθος συχνά είναι σοφό, μπορεί κάποιες φορές να κάνει και μεγάλα λάθη στη λήψη αποφάσεων. Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο άκρων (για παράδειγμα, μεταξύ μιας ομαλής εκλογή και μιας οργισμένης εξέγερσης) έχει μεγάλη σχέση με τη διαδρομή της ροής πληροφορίας μέσα στα δίκτυα. Το κατά πόσον ομάδες ανθρώπων μπορούν να φθάσουν σε μια σωστή απόφαση για κάτι (την αξία ενός προϊόντος, τον αριθμό των φασολιών που περιέχονται σε ένα βάζο, το βάρος ενός μοσχαριού) εξαρτάται από το αν οι προβλέψεις γίνονται ταυτόχρονα ή ακολουθιακά. Αν μια ομάδα ανθρώπων αποφασίζει για την τιμή ενός αγαθού με τα μέλη της να κάνουν ανεξάρτητες εκτιμήσεις, τότε η μέση εκτίμησή τους είναι πιθανότατα ένας καλός δείκτης της αγοραίας αξίας του προϊόντος. Ωστόσο, αν αυτοί κάνουν τις εκτιμήσεις τους ο ένας μετά τον άλλο γνωρίζοντας τις εκτιμήσεις όσων προηγήθηκαν (όπως στο παιχνίδι του «χαλασμένου τηλεφώνου») -αν η πληροφορία μεταφέρεται από τον καθένα στον επόμενο-, τότε μπορεί να φθάσουν οι τυφλοί να οδηγούν τους τυφλούς. Μόλις ένας κρίσιμος αριθμός ατόμων οδηγηθεί σε μια απόφαση, οι υπόλοιποι απλώς ακολουθούν, σκεπτόμενοι ότι δε είναι δυνατόν όλοι οι άλλοι να κάνουν λάθος . Επομένως, το αν η σοφία του πλήθους είναι αξιόπιστη εξαρτάται από το αν τα άτομα αλληλεπιδρούν ταυτόχρονα και ανεξάρτητα ή ακολουθιακά και σε αλληλοσύνδεση.

     

    Οι κοινωνιολόγοι και φυσικοί Matthew Salganik, Peter Dodds και Duncan Watts μελέτησαν αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή αγορά μουσικής. Σχεδίασαν ένα πείραμα δημιουργώντας μια ιστοσελίδα που περιείχε σαράντα οκτώ τραγούδια, τα οποία μπορούσε κανείς να κατεβάσει δωρεάν. Την ιστοσελίδα επισκέφτηκαν 14.341 άτομα. Ωστόσο, οι επισκέπτες βίωναν διαφορετικούς «κόσμους», οι οποίοι είχαν διαμορφωθεί από τις ενέργειες των προηγούμενων χρηστών. Οι επισκέπτες μπορούσαν να κατεβάσουν τραγούδια συγκροτημάτων τα οποία δεν γνώριζαν, να τα ακούσουν και να αξιολογήσουν την ποιότητά τους. Στον έναν «κόσμο», οι επισκέπτες μπορούσαν να δουν πώς είχαν βαθμολογήσει τα τραγούδια οι προηγούμενοι επισκέπτες, ενώ στον άλλο όχι. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι, όταν οι βαθμολογίες ήταν ορατές, η αξιολόγηση του πρώτου ατόμου επηρέαζε ολόκληρη την πορεία βαθμολόγησης του συγκεκριμένου τραγουδιού. Με άλλα λόγια, οι μουσικές προτιμήσεις είναι μεταδοτικές. Μια μικρή αλλαγή στη σειρά των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, όταν ο κόσμος κάνει πολιτισμικές επιλογές, μπορεί να μετατρέψει ένα μέτριο τραγούδι σε επιτυχία ή έναν ασήμαντο τραγουδιστή- σε είδωλο.

     

    Αυτό το πείραμα καταδεικνύει τη σημασία της εξάρτησης «από τη διαδρομή», η οποία προκύπτει όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν αποφάσεις με ακολουθιακό τρόπο. Δεν υπάρχει καμία σωστή ή αληθινή αξία για τα συγκεκριμένα τραγούδια. Η αξία και η ποιότητα κάθε τραγουδιού εξαρτώνται από μια ιδιότυπη και ουσιαστικά τυχαία διαδικασία, η οποία σχετίζεται με μια συγκεκριμένη ακολουθία ατόμων που λαμβάνουν αποφάσεις. Λόγω της τάσης μας να θέλουμε ό,η θέλουν οι άλλοι και να βλέπουμε τις επιλογές των άλλων ως έναν αποτελεσματικό τρόπο κατανόησης του κόσμου, τα κοινωνικά μας δίκτυα μπορούν να μεγεθύνουν κάτι το οποίο ξεκινά ως μια τυχαία παραλλαγή. Και αυτές οι μικρές παραλλαγές μπορούν ορισμένες φορές να προκαλέσουν μεγάλες διαφορές στη δυνατότητά μας να συνεργαστούμε για την επίλυση προβλημάτων.῾῾

     

    Ψυχολογια του οχλου φιλτατε...

     

     

    Και εκει που νομιζα οτι μετα το πανεπιστημιο τα βασανα τελειωνουν....

     

     

    Παντως πριν 1 μηνα που εψαχνα απο τοτε(ακομα ψαχνω αν ξερει κανεις τπτ :P) προενισχυση μπασου, μπηκε μια AMPEG svp iip η οποια ηταν ταμαμ.... στα 200 ευρα...

     

    Τοτε δεν ειχα 200 ευρα και με την μια... (μεγαλο λαθος) του στελνω ,φιλε μου κρατησε τη μου σε παρακαλω μια βδομαδα και ερχομαι να την παρω (απο Σαββατο για παρασκευη).

     

    Μου απανταει λοιπον ο ευγενικοτατος κυριος και μου λεει .. ρε φιλε ελα παρτην 150....

    Οκ του λεω με την μια και κανονιζουμε επειδη ειχαμε δουλειες ( δευτερο μεγαλο λαθος)

    να βρεθουμε δευτερα απογευματακι αφου ειχαμε ανταλλαξει και τηλεφωνα να κανονισουμε ωρα μερος κλπκλπ....

     

    Κυριακη αγοραζω 2 λαμπες 12Αχ7 (νταξει δεν κλαιω ... μπηκανε καπου :P) και δευτερα πρωι του στελνω που θα βρεθουμε? και μου λεει φιλε, μυ προτειναν μια ανταλλαγη και εφυγε.....

     

    Πικρα... Ακομα ψαχνω για προενισχυση.... :P

     

    (Παντως νταξει... ολοι χουμε ισως κανει μια τετοια αφελια... δεν τον κατηγορω,...)

  9. αν θυμαμαι καλα, μπασιστρια

     

    Επαιξε και το the ace of spades?  ;D

    ε?

     

    Ε λοιπον, την απολυσε και τωρα ειχε ενα pad που το χειριζοταν ο ντραμμερ και 99% ηταν ασυχρονιστο....

    Ναι το επαιξε ... χααχαχαχ.....

     

    Νομιζω οτι .... ολοι οι καλλιτεχνες εχουν συνεργαστει με λιγοτερους απο οσους δεν εχουν συνεργαστει....

     

     

     

  10. Way too much pot*...

     

    Τον ειχα δει καμια 15αρια χρονια πριν (νομιζω στον Ροδον ηταν) και ηταν αρκετα καλυτερος.

    Περυσι δε, οπως λες δε τελειωσε κομματι...

     

     

    * βασικα σε αυτο καθοταν διπλα μου και ειχα γινει καγκελο απ'τα ντουμανια...

     

    Μπασιστα ειχε?

     

  11. Τι εννοεις;

    Δωσε κανενα στοιχειο, γιατι προσωπικα δεν γνωριζω την υπαρξη του.

     

    Afrika Islam

    Agoria

    Damon Albarn[44]

    Ambersunshower

    Beyoncé

    Björk

    Pete Briquette

    Bernard Butler

    Rob Cavallo

    Neneh Cherry

    Chuck D

    Cath Coffey

    Greg Cohen

    Lisa Coleman

    Elvis Costello

    DMX

    Pete Doherty

    Carmen Ejogo

    Flo

    John Frusciante

    Nelly Furtado

    Garbage

    Bobby Gillespie

    Alison Goldfrapp

    Gravediggaz

    Terry Hall

    PJ Harvey

    Chesney Hawkes

    Joseph Franklin Hunt

    Scott Ian

    Inner Circle

    INXS

    Grace Jones

    Josh Klinghoffer

    Ed Kowalczyk of Live

    Cyndi Lauper

    Live

    Mad Dog

    Massive Attack

    Wendy Melvoin

    Alanis Morissette

    Mos Def

    Alison Moyet

    DJ Muggs

    Paul Oakenfold

    Alice Offley

    Yoko Ono

    Tim Pierce

    Red Hot Chili Peppers

    Marc Ribot

    Ralphi Rosario

    Mark Saunders

    Jane Scarpantoni

    Émilie Simon

    Sub Sub

    Sunshine

    Terranova

    Mark Thwaite

    Tool

    Martina Topley-Bird

    UB40

    Whale

    Keisha White

    Zeb

     

     

    Αυτοι ειναι μονο  οσο εχουν συνεργαστει μαζι του....

    Απο κει και περα πρεπει να ακουσεις... Αλλα ξεκινα απο αρχη....

    Μεχρι σημερα (οχι αναποδα)...

     

  12. Δε πηγα αλλα τον ειχα ειδα περυσι και ηταν σκετη απογοητευση...

    Ελπιζω χτες να ηταν καλυτερα  :)

     

    Φιλε ... τον ακουω απο τα 14 μου (ειχαν ολους τους δισκους τους οι γονεις μου) και επεισα χθες 5 ατομα να με ακολουθησουν...

     

    Απογοητευση ειναι μικρη λεξη οταν γκρεμιζεται μια ιδεα.....

     

    Αισχος στην καλυτερη....

     

    45 λεπτα λαιβ(κανενα ολοκληρο κομματι ή αντε 1 ) και μετα 2 εισοδοι χωρις παλι κανενα κομματι....

     

    δεν ειχε μπασιστα.... ???

     

    κιθαριστα που ειχε, καλυτερα να μην ειχε......

    και ο ντραμμερ ηχοληπτης που ηταν εκει.... βασικος παραγωντας της αρπαχτης...

     

    Φαντασου εφυγα απο εκει που καθομουν πηγα πανω ξανακατεβηκα κατω πηγα μπραοστα και μαντεψε.... παντου το ιδιο χαλι ακουγοταν....

     

    Απιστευτο για εναν καλλιτεχνη που εχει κανει τετοια ιστορια...

    κριμα....

  13. Καλά ρε trolley, κόψε κάτι.

    Το ένα εγκωμιαστικό σχόλιο το έχω αφήσει εγώ - αλλά να είσαι σίγουρος ότι δεν ήξερα καν ότι υπάρχει διπλό προφίλ...  Mάλιστα,  προχτες συγκεκριμένα συνομιλούσα με ένα από τα θύματα του "Captain Dog".  Aν το γνώριζα πιο πριν , να είσαι σίγουρος ότι δεν θα είχα μπει καν στη διαδικασία να αγοράσω κάτι από τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

    Η αφερεγγυότητα είναι ζήτημα γενικότερης στάσης ζωής.

     

    Edit: και επειδή είναι μικρός ο κόσμος και μικρό χωριό (και) η Αθήνα, από τώρα και στο εξής, θα δίνω πολύ περισσότερη σημασία ακόμη και μία αρνητική αξιολόγηση αν έχει κάποιος... και μάλλον θα αποφεύγω να συναλλαχθώ / θα είμαι τριπλά προσεκτικός με ποιους κάνω συναλλαγές και ποιους όχι.

     

    Παιδια μιλαγα με ενα παιδι απο Χιο και μου ειπε οτι ειχαν κανονισει με τον συγκεκριμενο τυπα ανταλλαγη μεσω ελτα και ο CaptainDog του ειπε συγνωμη φιλε αλλα τα πραγματα και των 2 μας χαθηκαν στα ελτα.... ουτε εγω πηρα το δικο σου ουτε εσυ το δικο μου....

     

     

    Προσοχη....

     

     

  14. setup.jpg

     

    -

Gibson Les Paul Traditional –> MXR Custom badass OD –> Catalinbread SCOD –> MXR Custom Badass 78 Distortion –> MXR Super Badass Distortion –> ZOOM MS-70CDR.

    - Taylor 314 Acoustic guitar

    - Strings: Electric: DR Blues 10s / Acoustic: Elixir PB Nanoweb 12s

    - Pickups: Dimarzio 36th Anniv. Bridge and SD Antiquity Neck

     

    Recording: POD HD DESKTOP

     

     

    Moνο ενα κομπρεσσερ σου λειπει και εισαι ετοιμος....

  15. προσωπικά (για να πω και κάτι πιο άμεσο και σχετικό με το θέμα) ως ασφαλιστική δικλείδα για όλους χρησιμοποιώ το πραγματικό μου και πλήρες όνομα στις συναλλαγές όπως και στο forum και ζητάω άμεσα τηλέφωνο.

     

    Με τετοιο ονομα ομως ολοι νομιζουν οτι ειναι ψευδωνυμο...  :P

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου