Προς το περιεχόμενο

bshop

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    63
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από bshop

  1. Εγω (με την ελαχιστη μου βεβαια εμπειρια) εχω αναφερθει και παλιοτερα στο Superlux Hi-10. Ειναι ΤΖΑΜΠΑ. To εχω χρησιμοποιησει για ακουστικη κιθαρα, sort-of-close mic σε ενισχυτη ηλεκτρικης κιθαρας και για κοντραμπασο (εκει μαζι με ενα μεγαλου διαφραγματος) και με το ταπεινο σεταπ μου εντυπωσιασε και εμενα και πιο εμπειρους φιλους που το ακουσανε. Και ειναι και μικροσκοπικο!

     

    https://www.thomann.de/gb/superlux_hi_10.htm

     

    το παραγγέλνω και μόνο για το όνομα!!! ;)

  2. Καλημερα...ολα αυτα που αναφερεις περιπου κανω και 'γω.Την φωνη την γραφω ξερη....ολες τις λεπτομερειες τις φτιαχνω με το EQ αφου βαλω και ενα mastering της iZotope . Μετα παιζω με τις συχνοτητες 100-250 ΗΖ και 4-5 ΚΗΖ και πανω.Δεν βαζω de Esser δεν χρειαζεται.Ευχαριστημενος απο την καθαροτητα της φωνης μονο απο το εκουαλαιζερ.Το μεγεθος της κυματομορφης ειναι στους 1,5-2 ποντου, γραφω χαμηλα για να μπορει να διαβασει τα plugins που θα βαλω αργοτερα(δεν ξερω αν ειναι σωστο).Οπως σου ειπα και παραπανω θα δοκιμασω να δωσω καποιο ογκο με καποιο limiter,κινησεις επανω στην τριχα προσεκτικα...

     

    OK, τι είναι όμως αυτό που δε σου αρέσει στον ήχο σου? Δηλαδή με ένα καλύτερο μικρόφωνο τι θέλεις να πετύχεις?

  3. Καλησπερα φιλε μου....κατ' αρχη να σε ευχαριστησω πολυ που με απαντησες.Κανω καραοκε στο σπιτι με το cubase και επειδη εχω και καποια ηλικια ψαχνω ευκολιες για το δυνατον καλυτερο μικροφωνο. Τωρα εγω μιλουσα για μια προενισχυση μικροφωνου(presonus tube v2) των 120 ευρων,αν κανει δουλεια.Απ' οτι ακουσα αν δεν δωσεις 500 τουλαχιστον δεν κανεις τιποτα.Δεν ειμαι για τετοια.Παρομοια δουλεια μηπως κανει το limiter plugins.Αν εχεις καποια προταση για καλυτερο μικροφωνο πολυ ευχαριστως...

     

    Το focusrite 2i2 το έχεις ήδη σωστά? Εάν ναι δεν υπάρχει λόγος να κάνεις αναβάθμιση προενισχυτή για μένα.  Σε γενικές γραμμές η tube προενίσχυση επηρεάζει τον ήχο (ελαφρά παραμόρφωση) το οποίο δε σου προσφέρει κάτι σε αυτή τη φάση, για τη χρήση που θέλεις.

     

    Αυτό που στο δικό μου home studio βρήκα ότι κάνει τη μεγάλη διαφορά είναι η ησυχία από εξωτερικούς θορύβους. Η απομόνωση από τους θορύβους είναι πιο σημαντική από καλύτερο μικρόφωνο -- γενικά μιλώντας πάντα. Κλείσε ότι δε χρειάζεσαι, απομάκρυνε κινητά από το χώρο ηχογράφησης κ.ο.κ. έτσι ώστε να μπορέσεις να τραγουδήσεις λίγο πιο μακριά από το μικρόφωνο χωρίς να ακούγεται πολύς θόρυβος.

     

    Έπίσης ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι το EQ -- εάν γράψεις ξερό το μικρόφωνο ακόμα και σε ήσυχο δωμάτιο θα είναι μουντό χωρίς EQ. Ανάλογα με το πως είναι η φωνή σου μπορείς να κάνεις τα εξής με τις συχνότητες.

     

    Από 100hz-150hz και κάτω τα κόβεις όλα -- δεν τα χρειάζεσαι.

    Στα 300-350hz περίπου μπορείς να κατεβάσεις λίγο κατά 5db και έτσι θα "καθαρίζει" λίγο η φωνή.

    Εάν έχεις ήσυχο δωμάτιο μπορείς να ανεβάσεις λίγο στα 10hz για να είναι πιο ζωντανός/αέρινος ο ήχος της φωνής.

     

    Τα παραπάνω είναι απλά ενδεικτικά αλλά μη σκεφτείς άλλο μικρόφωνο/ενισχυτή πριν δοκιμάσεις να βελτιώσεις αυτά που ήδη έχεις!

  4. Καλησπερα παιδια...εχω την focusrite 2i2 καρτα ηχου  και το AKG P120 πυκνωτικο μικροφωνο για ηχογραφηση φωνης.Καπου ακουσα για προενισχυτες μικροφωνου (PRESONUS Tube Pre V2 Προενισχυτής Mικροφώνου), θα κανει αυτο καλυτερη δουλεια η μηπως φτανει η προενισχυση της

    καρτας ηχου.Για τι αποτελεσμα καλυτερο μιλαμε 20-30%....Ευχαριστω

     

    Γενικά η focusrite έχει καλούς προενισχυτές. Εάν μου πεις τι δε σου "αρέσει" στον ήχο σου μπορώ να σου πω τι έκανα εγώ για να τον βελτιώσω (χωρίς νέο προενισχυτή).

  5. τα παραπάνω μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ακουστική ή άλλα ακουστικά όργανα?

     

    συγκρίνοντας το e205 με το sc400 ?

     

    Χωρίς να έχω ακούσει τα συγκεκριμένα θεωρώ ότι ένα μικρόφωνο που είναι αξιοπρεπές στη φωνή θα είναι μια χαρά σε ακουστικά όργανα (π.χ. κιθάρα). Απλά θα θέλει λίγο καλύτερο προενισχυτή λόγω χαμηλότερης έντασης στο σήμα.

     

    Το ανάποδο συνήθως δε νομίζω ότι ισχύει!

  6. Το γεγονός είναι πάντως ότι το τραγούδι της Lana είναι πολύ περισσότερο Creep απ' ό,τι το Creep είναι "The air that I breathe".

     

    αυτό παρατηρώ και εγώ...είναι σχεδόν αυτούσια η μελωδία στη Lana ενώ το Creep έχει μεν τις βάσεις από το "air" αλλά η μελωδία δεν είναι ίδια.

  7. Καλησπέρα και πάλι!

     

    το άφησα λίγο πίσω το θέμα αλλά παράλληλα είδα ότι τα σύγχρονα macbook δεν επιτρέπουν dual input/output functionality οπότε μάλλον αναγκαστικά θα πρέπει να παρω ένα audio interface για να το συνδέσω στο MacBook. Ή γίνεται δουλειά με κάτι τέτοιο? https://www.guitarguitar.co.uk/product/11012510112032--alesis-guitar-link-plus?gclid=CJHP1byi8MgCFaYSwwodCRcN1g#main-product-overview

     

    οπότε θα ήθελα να ακούσω μερικές προτάσεις κάτω των 100 ευρώ. Όπως ανέφερα παραπάνω, η χρήση θα είναι καθαρά ερασιτεχνική.

     

    ευχαριστώ και καλή χρονιά να έχουμε!

     

    Πολύ καλή επιλογή το Focusrite Scarlet 2i2 στα €129

     

    Μπορείς να βάλεις και μικρόφωνο και κιθάρα ταυτόχρονα.

     

    https://www.thomann.de/gr/focusrite_scarlett_2i2_2nd_gen.htm

  8. καταρχην μιλαμε για τεραστια σειρα,αν κ εχω δει μονο τους 3 πρωτους κυκλους...

     

    κατα δευτερον αυτο που εγραψες ταιριαζει τοσο πολυ,που ισως ειναι καλυτερο απο το οριτζιναλ...θα σου προτεινα να τους το στειλεις με καποιο τροπο...γτ οχι?

     

    Σε ευχαριστώ πολύ!!! Η αλήθεια είναι ότι ψάχνω τρόπο να το στείλω μέσω social media...

     

    Α και να συνεχίσεις τουλάχιστον μέχρι και τη 5η σεζόν (το HOTEL) !!!

  9. Καλησπέρα φόρουμ.

     

    Θέλω να απομονώσω διαλόγους και ήχους από αρχεία ταινιών που έχω κατεβασμένα, ώστε να τα περάσω σε ένα λουπαδόρο που έχω (digitech jamman). Σκοπός μου είναι να τα ανακαλώ με το πάτημα ενός κουμπιού σε live.

     

    Ποιός είναι ο καλύτερος και ποιος ο ευκολότερος τρόπος να το κάνω αυτό;

    Ευχαριστώ.

     

    Εάν έχεις AUDITION και η φωνή είναι στο κέντρο πας στο

     

    Effects -> Stereo Imagery -> Central Channel Extractor και μετά στο "Frequency Range" διαλέγεις male/female κ.ο.κ.

  10. Καλησπέρα σε όλο τον καλό κόσμο και καλή χρονιά!

     

    Είχα αρκετό καιρό στο μυαλό μου να γράψω ένα εναλλακτικό θέμα για το American Horror Story. Αν και το αυθεντικό θέμα μου αρέσει...δε νομίζω ότι κολλάει στα πιο hardcore σημεία των τίτλων.

     

    For your listening pleasure λοιπόν...(ελπίζω να φαίνεται το video)!

     

  11. Άκουσα και αυτό εχθές!!! Νομίζω έχει τον πιο ρεαλιστικό ήχο μέχρι τώρα...

     

    http://www.soundsonline.com/Symphonic-Orchestra#

     

    Στο demos ακούστε πχ platinum fantasy και microquartet!

     

    και έχει γύρω στα €500!!! Πετάω και ένα RA/SILK + Symphonic Choirs ...τι λέτε??

     

    Γενικά ο ήχος EW μέχρι τώρα που άκουσα είναι ο πιο "εύπλαστος"

  12. Και τα κρουστα δεν τα ηξερα, απλα εψαξα καποια που να ειναι σε αυτη την τιμη περιπου, ωστε να φτανεις το συνολο του albion μαζι με τα cinematic strings.

     

    Σε περίπτωση που δεν πάρω το EWQL, τουλάχιστον ότι πάρω να μην πάει χαμένο, εάν τελικά πάρω μετά το EW. Νομίζω οι προτάσεις σου θα φανούν πολύ χρήσιμες!

  13. l.a. scoring strings.... ριξε ενα βλεφαρο κι εκει.

     

    EDIT:

     

    Μονο εγχορδα.

     

    Έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλά όντως!!! Αλλά και αυτά λένε ότι θέλουν τρελό μηχάνημα...Είναι κρίμα που δεν υπάρχει demo τουλάχιστον να δω εάν τρέχουν.. Ίσως πάντως το LASS lite 2 να είναι εντός budget και specs.

  14. Πέτα τον!  :P ;D ;D

     

    Όχι πολύπλοκο δεν είναι, απλά θέλει λίγο σκάλισμα.

     

    edit: Αυτά να υποθέσω πως τα έκανες.

     

    http://setup.wd2go.com/?mod=faqs&device=mbl&faq=connect

     

    Άσε που έχει και software:

     

    http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=902&sid=184&lang=en

     

    Θα τα ξαναδοκιμάσω όμως! Που ξέρεις, μπορεί κάτι να μου ξέφυγε :)

     

    Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

  15. Πάντως αν το κάνεις μόνο για ταχύτητα (και δεν έχεις θέμα π.χ. να έχεις NAS σκληρό, γιατί έχεις πολλούς υπολογιστές και θέλεις να ανατρέχεις από όλους στον σκληρό), για δεν τον συνδέεις USB με το mac και βασανίζεσαι?

     

    Αφού είδα ότι έχει και δυνατότητα usb σύνδεσης ο σκληρός σου και μάλιστα  usb 3.0 , που είναι πιο γρήγορο από ethernet.

     

    δυστυχώς ο Mac δεν έχει USB 3... είναι 2010...USB 2 και Firewire 800. Απλά είναι κάτι που με βασανίζει γιατί δε μπορώ να φανταστώ ότι είναι τόσο πολύπλοκο!

  16. Τι και μετά; Δεν κατάλαβα τι ρωτάς;

    Έχει δύο συσκευές συνδεδεμένες στο router, και όλα μια χαρά.

     

    Α τώρα κατάλαβα τι λες

     

    Μάλλον θα θες software που έχει σίγουρα ο WD, κάποιο utility.

     

    Βασικά το πρόγραμμα του WD κάνει μόνο ασύρματα τη σύνδεση! Υποθέτω ότι κάπως πρέπει να βρω το IP του σκληρού και να πω του Mac να τον βρεί μέσω του router? Δεν είμαι πολύ καλός στα δικτυακά θέματα... :(

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου