Προς το περιεχόμενο

Vasilis Psarakis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    85
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Vasilis Psarakis

  1. Δυο ηχεια πηρα...δηλαδη συνδεω(καρτα και ηχειο) με καλωδιο στερεο(καρφι)και απο τις δυο μεριες..!!!

    5 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

    Ένα monitor πήρες?🤔

    Η κάρτα σου έχει balanced outs, οπότε θες TRS (stereo) καλώδιο για την κάθε έξοδο. Το monitor δεχεται TRS & TS (mono) καλώδια.

     

     

    δυο ηχεια πηρα..

    • Like 1
  2. καλησπερα παιδια...πηρα τα M-AUDIO BX5 D3 ηχεια μονιτορ(TEMAXIO).Τι καλωδιο θα χρησιμοποιησω για την συνδεση τους στη καρτα ηχου(focusrite 2i2)MONO η ΣΤΕΡΕΟ.

    Η καρτα μου εχει output L - R ....σε καρφι 6,3.Τα ηχεια εχουν εισοδους, καρφι 6,3 και XLR..

    BX5_Anatomoy1.png

  3. 3 ώρες πριν, kpeyos είπε

    @Vasilis Psarakis Σε επίπεδο τεχνικών χρήσης του variaudio ή του αντίστοιχου melodyne κλπ, αυτά που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο θα καλύπτονται πολύ καλύτερα κατά τη γνώμη μου από κάποιο youtube tutorial. Το πώς δηλαδή αλλάζεις το pitch και τους χρόνους, αυξομειώνεις την ένταση ή τα σίγμα όλοι μπορούμε να τα βρούμε να εξηγούνται. Αν έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία όμως πες την, ίσως κάποιος που δουλεύει το πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει.  

    Aυτό που μπορείς αν θες να ακούσεις σαν συμβουλή και από εμένα είναι αυτό που σου είπε ο @manosx: Τα εργαλεία αυτά δεν θα φτάσουν από μόνα τους μια αδούλευτη φωνή στο 90%. Στο λέω γιατί κι εγώ έχω προσπαθήσει να γράψω ιδέες για τον τραγουδιστή με τη δική μου φωνή και το έχω δει στην πράξη, έχοντας αρκετή γνώση και εμπειρία στη χρήση τέτοιων προγραμμάτων.  

     

    Επίσης φωνή δεν είναι μόνο η τονικότητα. Από αυτά που κι εγώ άκουσα στο κανάλι σου, άρθρωση, τοποθέτηση και έκφραση θέλουν κι αυτά λίγη δουλίτσα. Χροιά για το είδος που τραγουδάς νομίζω έχεις καλή.

    Γράφεις βέβαια ότι είσαι συνταξιούχος, ερασιτέχνης κλπ...Όμως ήδη έχεις ασχοληθεί κι έχεις βάλει αρκετό χρόνο για να φτιάξεις youtube κανάλι, να βρεις karaoke ή sites και προγράμματα για να αφαιρείς τη φωνή, να ηχογραφήσεις με μια αποδεκτή ποιότητα ήχου, να το μιξάρεις κλπ.

     

    Αν το δεις λοιπόν και στη μεγαλύτερη εικόνα, περισσότερο χρόνο θα σου φάει να κάνεις σε όλα τα κομμάτια που θα φτιάχνεις μεγάλες διορθώσεις παρά το να κάνεις λίγα μαθήματα, να πάρεις μερικές ασκήσεις και να εξασκηθείς. Δε σου λέω να κάνεις δέκα χρόνια μαθήματα, ούτε να βγεις στη λυρική. Λίγα πράγματα για να πάρεις έναν βασικό μπούσουλα σε αυτό που σου αρέσει να κάνεις.

    ευχαριστω για τον χρονο σου..καλη χρονια να'χουμε.

    3 ώρες πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

    Προσωπικά βάζω τους άλλους να παίζουν και προσπαθώ να πέσει η τονικότητα της φωνής μου πάνω στις συγχορδίες. Το ίδιο φαντάζομαι γίνεται και σε DAW η με ένα looper.Κατα τα άλλα για κάθε φωνή υπάρχει ένα συγκεκριμένο εύρος που μπορεί να κινηθεί η φωνή. Εγώ κουρδίζουμε ένα ημιτονιο κάτω και με βολεύει η τονικότητα να είναι ρε ή μι.Δεν ξέρω αν σε βοήθησα 

     

    αυτο που κανεις φιλε μου ειναι κατι διαφορετικο , με αυτο που ασχολουμαι εγω...καλη χρονια

    • Like 1
  4. φιλε ΜανοςΧ πολυ καλα τα λες...αλλα ερασιτεχνικα ασχολουμαι,συνταξιουχος ειμαι και παει λεγοντας.Δεν θα ασχοληθω τωρα με δασκαλους και φωνητικες.Στο επιπεδο που ειμαι νομιζω ενας που ξερει να κουρντιζει καλα.μια φωνη μπορει να την φτασει στο 80-90% της τελειοτητας.Συνηθως ο ηχοληπτης στα στουντιο δεν ασχολειται με πολυ δυσκολες φωνες,και του ειναι ολα πολυ πιο ευκολα.

    2 ώρες πριν, Ali Barout είπε

    Φίλε @Vasilis Psarakis, ομολογώ ότι κι εγώ το ίδιο έπαθα. Δεν πιστεύω ότι έχει σχέση το Cubase αυτό καθεαυτό ειδικά, με το κούρδισμα φωνής γενικά. Θες δηλαδή να μιλήσουμε μόνο για το variaudio (το σύστημα διόρθωσης του Cubase); Για autotune? Για melodyne? Γενικά περί διόρθωσης φωνής; Και μόνο από skype? Αυτά δεν κατάλαβα.

    να μιλήσουμε για το variaudio του κιουμπεισ...ναι...και τι να πουμε ετσι;  θελει κουβεντα το θεμα απο το σκαιπ!!!!

  5. ναι φιλε μου,εγω μονο τραγουδαω..δεν παιζω καποιο οργανο.Η αρχικη μου ερωτηση ηταν να γινει κουβεντα γυρω απο το μαστερ-μπλαγκιν, και κουρντισμα φωνης με το κιουμπεισ, στο σκαιπ...ανταλασσοντας αποψεις, με οποιους μπαιναν στην συνομιλια,γιατι το θεμα ειναι μεγαλο.Αλλα ειδα δεν ασχολειται κανεις με το τραγουδι.Οι περισσοτεροι ασχολουνται με ηχογραφησεις κιθαρας...και παραγωγη μουσικης.

    2 λεπτά πριν, Vasilis Psarakis είπε

    ναι φιλε μου,εγω μονο τραγουδαω..δεν παιζω καποιο οργανο.Η αρχικη μου ερωτηση ηταν να γινει κουβεντα γυρω απο το μαστερ-μπλαγκιν, και κουρντισμα φωνης με το κιουμπεισ, στο σκαιπ...ανταλασσοντας αποψεις, με οποιους μπαιναν στην συνομιλια,γιατι το θεμα ειναι μεγαλο.Αλλα ειδα δεν ασχολειται κανεις με το τραγουδι.Οι περισσοτεροι ασχολουνται με ηχογραφησεις κιθαρας...και παραγωγη μουσικης.Εγω κανω μονο καραοκε , τραγουδαω με ετοιμα πλευμπακ και τα ανεβαζω στο you tube..

     

  6. 3 ώρες πριν, Alex Raptakis είπε

     

    Το πιο εύκολο και φθηνό είναι στο αγαπητό μας Thomann:
    https://www.thomann.de/gr/audio_technica_ath_m20x_m30x_ear_pad.htm

    Σημείωση ότι θες 2, και ότι έχει μεταφορικά 20 ευρώ αν η παραγγελία είναι κάτω των 199 ευρώ.

     

    Οπότε επόμενη φθηνή και γρήγορη εναλλακτική είναι Ελλάδα:
    https://www.odes.gr/el/audio-technica-ear-pad-ath-m20x-ath-m30x-aud-hpep-zeygos.html

     

    Μετά αν θες κάτι πιο special όπως αυτά που σου λέω, δες εδώ. Λέει ότι είναι για Μ50X αλλά μπαίνουν και στα Μ30Χ απ'ότι διαβάζω.

    https://wickedcushions.com/collections/ath-m50x-replacement-ear-pads

    Εγώ πήρα από εδώ τα λευκά Velour, και για ένα φίλο τα SpeedRacer Cyan

     

    Άλλη εναλλακτική:

    https://www.brainwavzaudio.com/products/ath-m50x-velour-earpads?variant=4827390085

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ φιλε μου καλες γιορτες..

    • Like 2
  7. Στις 14/12/2023 στις 5:32 ΜΜ, Alex Raptakis είπε

    Σιγουρέψου ότι μπορείς να "τρέξεις" ακόμη και τα 80Ohm γιατί κάποιες κάρτες δεν τα πάνε καλά ακόμα και στα 80.

     

    Ιδανικά άλλαξε μαξιλαράκια. Εγώ έχω τα M50X και πήρα Velour-τύπου με 20 ευρώ.

    Απο που πηρες τα μαξιλαλακια...γραψε κατι..

  8. Υπαρχει καποιος που να ασχολειται με το κουρντισμα φωνης.Το θεμα ειναι τεραστιο, και μπορει να γινει συζητηση μεσω σκαιπ, οσων ενδιαφερονται.Εγω κατεχω το θεμα

    50-60%  του κουρντισματος στο Cubase 12.Kανω καραοκε δλδ τραγουδαω με ετοιμα πλευ μπακ η οριτζιναλ βγαζοντας τη φωνη του καλιτεχνη.Τιθεται θεμα συζητησης

    για Projeck - plugins και mastering..για ανταλαγη αποψεων.

  9. Ευχαριστω παιδια για το χρονο σας με καλυψατε απολυτα...θα παρω τα 80 ομμ. Οσο για τον διαφορετικο ηχο που θα ακουσω στην αρχη , θα τον συνηθησω...εχω σαν μετρο συγκρισης το you tube, στα οριτζιναλ κομματια που ανεβαζουν οι δισκογραφικες εταιριες.Παρτε ενα οριτζιναλ τραγουδι καποιου τραγουδιστη...χωριστε το σε φωνη και μουσικη, και τραγουδιστε το , μετα ανεβαστε το με την φωνη σας και συγκρινετε το με το οριτζιναλ. Εκει θα καταλαβετε τι πουλια στον αερα πιανετε....

  10. Καλημερα..θελω να παρω ακουστικα για ηχογραφηση φωνης και ενδιαφερομαι για τα BeyerDynamic DT 770 Pro. Ποια να παρω τα 80 η 250 ομμ.

    Τωρα δουλευω τα Audio Technica ATH-M30X (47 ομμ) σε καρτα ηχου focurite με ενισχυτη ακουστικων.Το ποσοστο εντασης ειναι υπεραρκετο,

    αλλα φθαρηκαν τα σφουγγαρακια. Ποια να παρω τα 80 η 250 ομμ;

  11. 2 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε

    Το θέμα δεν είναι μόνο να περνάει ο ήχος, αλλά και το latency που θα έχει χωρίς κάρτα.

    τελικα θα καταληξω σε μια solo focusrite των 100 ευρω...γιατι δεν μ'αρεσουν οι μισοδουλειες..

     

  12. σε αλλες σελιδες που εγραψα  μου ειπαν ο ανταπτορας xlr to usb δεν θα κανει. Ο φιλος ΕΚΙΜ μου ειπε με καλωδιο xlr to 3,5 jack συν προενισχυση https://www.nakas.gr/el/proionta/epang-kos-ichos-eikona/epexergastes/proenischytes-mikrofonon/triton-audio-triton-audio-fethead-enischytis-xlr-dyn.rib.mikrofonou_555930/  μπορει να κανει δουλεια...ευχαριστω ολους για το χρονο σας.

  13. καλημερα ...ο ανταπτορας ειναιhttps://www.nakas.gr/el/proionta/epang-kos-ichos-eikona/mikrofona/parelkomena-mikrofonon/kalodia-kai-adapters/eikon-eikon-by-proel-ekusbx1-xlr-se-usb-audio-interface_566363/   καταλαβα ολα αυτα που αναφερεις.Ειναι δευτερος υπολ/στης και εχω καρτα ηχου σε αλλον υπολ/στη με πυκνωτικο μικροφωνο.Ειπα μηπως βγαλω αποτελεσμα με το σουρ που το εχω για λαιβ στο δευτερο υπολ/στη.Καπου ειδα να προσθεσω προενυσχιτη https://www.nakas.gr/el/proionta/epang-kos-ichos-eikona/epexergastes/proenischytes-mikrofonon/triton-audio-triton-audio-fethead-enischytis-xlr-dyn.rib.mikrofonou_555930/   τελικα τι να κανω;

  14. καλησπερα...μια ερωτηση να κανω αν γνωριζετε, μια και εισθε μεσα σε ολα.Εχω ενα δυναμικο μικροφωνο XLR σουρ μπετα 58Α ....αν το συνδεσω στον υπολ/στη σε θυρα usb με αυτον το ανταπτορα της ΕΙΚΟΝ  XLR(famele) to USB(male)  θα δουλεψει;  σε προγραμμα ηχογραφησης (cubase - audacity) O πωλητης του Φιλιππου Νακα που μιλησα μαζι του δεν με επεισε..(εβαζα λινκ του μικροφωνου και του ανταπτορα, αλλα το σχολιο δεν το δεχοταν...εσβηνε)

  15. Καλημερα...ολα αυτα που αναφερεις περιπου κανω και 'γω.Την φωνη την γραφω ξερη....ολες τις λεπτομερειες τις φτιαχνω με το EQ αφου βαλω και ενα mastering της iZotope . Μετα παιζω με τις συχνοτητες 100-250 ΗΖ και 4-5 ΚΗΖ και πανω.Δεν βαζω de Esser δεν χρειαζεται.Ευχαριστημενος απο την καθαροτητα της φωνης μονο απο το εκουαλαιζερ.Το μεγεθος της κυματομορφης ειναι στους 1,5-2 ποντου, γραφω χαμηλα για να μπορει να διαβασει τα plugins που θα βαλω αργοτερα(δεν ξερω αν ειναι σωστο).Οπως σου ειπα και παραπανω θα δοκιμασω να δωσω καποιο ογκο με καποιο limiter,κινησεις επανω στην τριχα προσεκτικα...

  16. Καλησπερα φιλε μου....κατ' αρχη να σε ευχαριστησω πολυ που με απαντησες.Κανω καραοκε στο σπιτι με το cubase και επειδη εχω και καποια ηλικια ψαχνω ευκολιες για το δυνατον καλυτερο μικροφωνο. Τωρα εγω μιλουσα για μια προενισχυση μικροφωνου(presonus tube v2) των 120 ευρων,αν κανει δουλεια.Απ' οτι ακουσα αν δεν δωσεις 500 τουλαχιστον δεν κανεις τιποτα.Δεν ειμαι για τετοια.Παρομοια δουλεια μηπως κανει το limiter plugins.Αν εχεις καποια προταση για καλυτερο μικροφωνο πολυ ευχαριστως...

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου