Προς το περιεχόμενο

dish-jockey

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    27
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από dish-jockey

  1. 1 λεπτό πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

    1. Έλεγξε πως το μηχάνημα φοράει το τελευταίο λειτουργικό. Συμβουλέψου τον επίσημο εισαγωγέα ή την επίσημη ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

     

    2. Πριν βάλεις κάποια αρχεία στο στικάκι, καλού κακού κάνε format στο στικάκι από το ίδιο το μηχάνημα.

     

    3. Βεβαιώσου πως το μηχάνημα υποστηρίζει τα αρχεία που έχεις στο στικάκι.

       Δηλαδή, υποστηρίζει WAV / MP3 κλπ, με υποστηριζόμενα χαρακτηριστικά όπως το bit depth, το bit rate, το sampling frequency. 

    Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις κάποιο αρχείο wav στα 48bit στα 96KHz που να μην μπορεί να το διαβάσει / παίξει διότι πολύ απλά δεν υποστηρίζει τα 48bit ή τα 96KHz ή και τα δύο. Συμβουλέψου το manual.

    Πώς κάνω format το στικάκι από το ίδιο μηχάνημα;;

  2. 4 ώρες πριν, Αρχή Διαλόγου είπε

    Γράψε και για τι δουλειά τα θέλεις. Υπάρχουν άριστοι γνώστες στο φόρουμ που μπορούν να σου προτείνουν τα κατάλληλα ακουστικά. Να υποθέσω το μπάτζετ σου είναι εκεί γύρω στα 60 ευρώ?

    Τα αγόρασα μιας και είδα καλές κριτικές..

    Για DJ χρήση τα πήρα...

  3. Είμαι εδώ και αρκετό καιρό κάτοχος του Controller Pioneer Xdj-RR. Μετά από 2 και παραπάνω έτη σκέψεως για να κατασταλάξω ποιο μου ταιριάζει, αλλά και της συγκέντρωσης πόρων για την αγορά του κι αφού συνεχώς εξαντλούνταν σε χρόνο dt, κάποια στιγμή έφτασε στα χέρια μου. Μέχρις και την στιγμή που ήρθε στη κατοχή μου δεν είχα έρθει ποτέ σε επαφή με controllers, CDJs και οτιδήποτε έχει να κάνει με λογισμικά για DJs και όλα αυτά, ούτε γνώριζα/γνωρίζω κάποιον να μου εξηγήσει τι παίζει με όλα αυτά, το οποίο ισχύει δυστυχώς μέχρι και σήμερα. Κάνοντας μεγάλη αναζήτηση στο google για τις δυσκολίες, προβλήματα, απορίες που είχα δεν βρήκα λύση στα περισσότερα προβλήματα. Κάνω αυτό το πρόλογο γιατί σε ερώτηση που έκανα αλλού δεν έδωσε κάποιος σαφείς απαντήσεις. Ας παραθέσω τις απορίες μου:

    1. Μέχρι πριν λίγο καιρό είχα ένα USB stick με wav αρχεία. Το έβαζα στο controller και δούλευε κανονικά. Λόγω του ότι ήταν μόλις 5gb, προχώρησα σε αγορά 128gb USB stick (αν και αυτό αποδείχτηκε λίγο πάλι), αλλά συμβαίνει κάτι περίεργο όταν το συνδέω. Εμφανίζονται 10 φάκελοι οι οποίοι είναι κενοί, καθώς και ο φάκελος που έχω τα αρχεία δείχνει ότι είναι κενός.

    2. Δεν παίζει mp3 κατεβασμένα από το youtube. Έχοντας δοκιμάσει να κατεβάσω από 10 διαφορετικούς converter/downaloaders που βρήκα στο youtube, όλα τα rip που έβγαλα δεν διαβάζονται κανένα από αυτά από το controller. Δυστυχώς έχοντας σπαταλήσει 1700 ευρώ ως τώρα για controller, βαλίτσα flightcase και ακουστικά, αλλά και άλλα 300 ευρώ σε αγορά άλμπουμ σε ψηφιακή μορφή, δεν έχω την δυνατότητα να αγοράσω αυτή τη στιγμή σε καμία περίπτωση άλλα άλμπουμ μιας και ήδη έχω σπαταλήσει πάρα πολλά χρήματα. Πώς γίνεται να παίζουν τα mp3 αυτά λοιπόν;

    3. Αρκετά wav και flac δεν παίζουν επίσης (από το παλιό usb). Για καλή μου τύχη ψάχνοντας βρήκα ένα προγραμματάκι που βάζεις μέσα τα wav που δεν διαβάζονται από το controller και τα φτιάχνει και μετά είναι ΟΚ. Το πρόβλημα είναι με τα flac που δεν δουλεύουν δεν έχω βρει καμία λύση.

    4. Υπάρχει κάποιος τρόπος να εξασφαλίσω έστω προσωρινώς με κάποιο τρόπο ψηφιακά αρχεία σε καλή ποιότητα (ας είναι mp3 320kbps), μέχρι να εξασφαλίσω σιγά σιγά ξανά κάποιο budget για να συνεχίσω την αγορά άλμπουμ (η οποία τελικά είναι πάρα πολύ κοστοβόρα.)

    5. Μήπως δεν άξιζε όλη αυτή η φασαρία για ένα τόσο ακριβό μηχάνημα;

     

    Κάθε πληροφορία είναι πολύ χρήσιμη!

    Σας ευχαριστώ!

  4. 29 λεπτά πριν, manosx είπε

     

     

     Η λυση

     

     istockphoto-603173420-612x612.jpg.a6e83bf8df5a965ec45eef6581d5f4d7.jpg

     

     

     On a serious note, τα sennheiser hd 25 που προταθηκαν απο τον MG ειναι μια καλη εναλλακτικη. Εχουν και τις DJ πατεντες, τα ειχα δοκιμασει και σε συγκριση με τα 271, και ειχαν πιο δυνατα μπασα και καπως καλυτερη απομονωση, οτι πρεπει δηλαδη για DJλικι.

     

     Τωρα αν κανουν για πασαρελα δεν ξερω.

    Κι όμως. Έχω δει dj σε bar με τέτοια ακουστικά και μάλιστα σε πλάτος ήταν ακόμη μεγαλύτερα. Ήταν ολόκληρα κουβούκλια. Δεν είχαμε σταματήσει να γελάμε με την κοπέλα μου (μεταξύ μας για χαβαλέ). Αυτό θέλω να αποφύγω γι αυτό και άνοιξα νέο θέμα στην κοινότητα...

  5. Για παράδειγμα: Από την πρώτη στιγμή που είδα το technics mk2 και τους μίκτες της Vestax (όπως και τα yamaha hs που προανέφερα) ένιωσα μια σιγουριά από το professional ενώ ταυτόχρονα απλό σχεδιασμό τους. Φαίνονται από την πρώτη ματιά ότι είναι στιβαρά και ''βαριά'' μηχανήματα. Από την άλλη βλέπεις audio technica και κλώνους του mk2 και καταλαβαίνεις αμέσως για τι πατάτα πρόκειται...

  6. 57 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    ο op (το λέω ξεκάθαρα) δεν έχει ιεραρχήσει τα θέλω του. Ή μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει τι θέλει και γιατί.

    Ως dj θέλει θεωρητικά ακουστικά κλειστού τύπου, αν και πολλοί ακούνε με το ένα μόνο στο αυτί τους απο ο,τιδήποτε κι αν είναι αυτό.

    Βασικά το ακουστικό δεν θα σε κάνει καλύτερο dj αν δεν είσαι. Ασε για το ομορφότερο.

     

    Με βάση τα ανωτέρω.

    Τα σκυλιά είναι τα akg. Είναι μοντέλα που θα ζούν αφού φύγει ο κάτοχος από τον μάταιο κόσμο. Εχω 5 ζευγάρια αγορασμένα το 76, το 89, το 2000, το 2004 και το 2016. Δεν παθαίνουν τίποτα.

    Ποιοτικά τα 240 θα κάνουν τη δουλειά like a charm, τα 271 θα έχουν καλύτερη απομόνωση.

     

    Κατα τα άλλα τα Μ50Χ είναι επίσης καλά, αν και λιγότερο αντοχής, τα DT770 πολύ καλά επίσης αν και πιό για το σπίτι, τα sony επίσης καλά αν και είναι πως λέμε Philips, eskimo, izola, bosch. 

     

    Εγώ θα έπαιρνα απο τα ανωτέρο μονο akg ή τα DT770 μόνο επειδή δεν έχω κανένα beyer.

    Γεια και πάλι. Ενδιαφέρομαι για dj χρήση, αλλά ταυτόχρονα να είναι κάπως όμορφα. Αρκετά έχουν πολύ άσχημο/κακό σχεδιασμό. Πχ σε άλλο τομέα, στα monitors, τα yamaha hs είναι πολύ όμορφα. Ταυτοχρόνως είναι και άλλα που δεν βλέπονται καθόλου.

    3 λεπτά πριν, Στάθης Π. είπε

    Έχω τα audiotechnica M40x, πολύ καλός ήχος,πολύ καλή ευκρίνεια ίσως λίγο ανεβασμένα τα μπάσα, με πολύ καλό stereo image. Ίσως χάνει λίγο ευκρίνεια στις υψηλές σε δυνατές εντάσεις. Τα μαξιλαράκια πράγματι φθείρονται εύκολα, ακόμα και στη στέκα και τα έχω 2 χρόνια. Με κουράζουν στην εφαρμογή έπειτα απο καμια ώρα συνεχούς λειτουργίας αλλά δεν έχω δοκιμάσει άλλα αντίστοιχα για να ξέρω τι γίνεται. Εαν θυμάμαι καλά όταν το έψαχνα,σε ενα review (δυστυχβς δεν μπορω να το βρω) υπήρχε ερώτηματικό στο εαν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για dj-ing ,λόγω ευαίσθητης στέκας. Μαλλον προορίζονται για studio χρηση.

    Γενικά απο ό,τι έχω καταλάβει τα ακουστικά για dj έχουν προτεραιότητα το δυνατό ήχο και την  "anti vandal" κατασκευή για να αντέχουν στις συνθήκες των club (καποιος έριξε ποτό, συνεχεις μεταφορες,βαλε βγαλε κλπ)

    Κατα τα άλλα, το αισθητικό κομμάτι κατα τη γνώμη μου παίζει έστω και ένα μικρό ρόλο . Σε προδιαθέτει διαφορετικά  να δημιουργήσεις, ένας εξοπλισμός που θεωρείς καλαίσθητος παρά κάτι που το βλέπεις και λες "πως ειναι έτσι αυτή η μλκια". Δε μιλάμε να είναι το κριτήριο επιλογής βέβαια. 

    Μπράβο. Με έπιασε ο Στάθης. Έχω μπει σε ''στούντιο'' και λέω wtf. Ο περισσότερος εξοπλισμός, όπως και όλο το studio είναι πιο άσχημα κι από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, που όσο να ναι σε επηρεάζει πάντα μια πρώτη εικόνα που σχηματίζεις από το γούστο του άλλου. Που εν τέλει επιβεβαιώθηκα και με το άθλιο αποτέλεσμα.

  7. 1 ώρα πριν, Waterfall-K είπε

    Για ακουστικά ψάχνεις ή για έπιπλα?🤔 Η καλαισθησία είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σε απασχολεί στην αγορά ακουστικών ή ηχείων/studio monitors.

    Σίγουρα, αλλά πχ τα Krk σαν monitors και κάποια άλλα adam πώς λέγονται είναι φουλ άσχημα. Όσο να ναι σε απωθεί να κάνεις την δουλειά σου αν είναι τελείως αντι-αισθητικά τα μηχανήματά.

  8. 1 λεπτό πριν, Alex Raptakis είπε

    Σε αυτές τις τιμές προτείνω τα εξείς:

    AKG K-240 Studio - γύρω στα 70

    AKG K-271 MKII - γύρω στα 110

    beyerdynamic DT-770 Pro - γύρω στα 140

    Audio-Technica ATH-M50X - γύρω στα 150

    Tα 2 πρώτα έχουν δυστυχώς πολύ περίεργο σχεδιασμό. 

    Καταλήγω στα τελευταία. Τα Audio Technica. 

    Φαίνονται τα πιο όμορφα από όλα!

  9. 8 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε

    Καλησπέρα. Καλό θα ήταν να μας πεις και το εύρος τιμών που ψάχνεις, μιας και μπορείς να βρεις από 50 μέχρι δε φαντάζεσαι πόσα μηδενικά παραπάνω!

    Γεια σου φίλε Alex. Πολύ σωστά. Από 50 έως 150€! 

    Thanks!

  10. 46 λεπτά πριν, MGs είπε

    Αν αυτό που πάς να κάνεις,θέλει να το κάνεις σωστά και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα,είναι η αλφαβήτα σου.Υπάρχουν και djs που δέν δίνουν ιδιαίτερη βάση,αλλά συνήθως πρόκειται για collectors/selection djs.Ο Harvey είναι ένα παράδειγμα.

    Ψάχτο μόνο σου,κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και στο κόσμο που θα έρθει να σε ακούσει.

     

    Ενα πρόγραμμα,που κόβεις ράβεις tracks και όχι μόνο,απλά αυτό το κάνει γρήγορα και καλύτερα απο όλα.Αν έχεις μεγάλα κομμάτια και δεν χρειάζεσαι όλο το track να παίξει π.χ κόβεις και κρατάς μόνο τον βασικό κορμό.Electro και big room στα φεστιβάλ όπως του βελγίου π.χ,έχουν όλα 30 δευτερόλεπτα αρχή και τέλος για γρήγορη και έτοιμη μίξη(δέν εμπιστεύεσε κάρτες για cue point,είσαι πάντα σίγουρος),αλλαγμένα ή επαναλαμβανόμενα μέρη,τα break μέρη τους είναι μικρότερα κ.α Εώς το 2010 τουλάχιστων και για τα συγκεκριμένα φορματ μουσικής.

    Αστο.Αν δέν μάθεις και καταλάβεις οτι πρέπει να παίζεις αρμονικά που είναι το νούμερο ένα,δέν μπορείς να πάς εδώ.

    Α)Το οτι έχεις ένα ωραίο γούστο,μια καλή συλλογή δέν αρκεί.

    Το να παίζεις βάση ψυχολογίας και αυτοσχεδιασμού είναι κάτι που δέν αποφέρει πάντα το θεμιτό αποτέλεσμα,οπότε αν θές να έχεις μια σταθερότητα,πρέπει να είσαι μεθοδικός,οργανωτικός και αυτοματοποιημένος.

    Η βραδιά πρέπει να σου βγαίνει ίδια,ανεξαρτήτως ψυχολογίας.

    Αυτό θα σου ανεβάσει τον μισθό,οχι το φορμάτ μουσικής που κουβαλάς.Απέφυγε τα λάπτοπ και είσαι εντάξει.

    Β) Στον πολιτισμένο κόσμο 4-5 ώρες είναι αρκετές.Εδώ υπάρχει η περίπτωση  να κάνεις και σπαστό.

    Θα σου πώ κάτι να πάρεις κουράγιο και να δείς οτι τα πράγματα δέν είναι και τόσο χάλια οσο πιστεύεις.

    Επαιζα 7 ώρες γεμάτες 3λεπτα track,6 μήνες σεζόν,χωρίς ρεπό.Αρκετά χρόνια.

    Για την ένταση σε ένα απο αυτά,θα σου παραθέσω το σχόλιο που διάβασα από πελάτη στο tripanvisor

    "εκεί μέσα δέν ακούς ούτε τις σκέψεις σου!"

    Γ)Κανείς.Οι γνωριμίες είναι που θα σε φτάσουν σε αυτό το επίπεδο και το πόσο αξίζεις.Να είσαι κοινωνικός,να εμφανίζεσαι σε άτομα του κύκλου σου(άλλους djs π.χ) κανε συνεργασίες και εκεί μέσα θα δημιουργούνται ευκαιρίες.

     

    Ο κύκλος που σου έβαλα,δέν είναι ανεμόμυλος.Δέν θυμήθηκα έτσι ξαφνικά τα παιδικά μου χρόνια.Πιάσε να μάθεις να μιξάρεις σάν τον άνθρωπο,γιατί θα τα πώ όλα του πατέρα σου και μετά ξέχνα παρτάκια και γκομενίτσες.

     

    Camelot-Wheel-Mixed-In-Key-Harmonic-Mixing.png

    Eυχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες σας! Δεν το κάνει εύκολα κάποιος αυτό.

    Το σχήμα δεν το κατάλαβα καθόλου. Τι είναι όλα αυτά χαχα;

  11. 10 λεπτά πριν, Mixolydianb9b13 είπε

    Το ότι πετυχαίνεις αν είσαι άξιος είναι από τους μεγαλύτερους μύθους.

     

    Διότι και η επιτυχία αλλά και η αξιοσύνη είναι πολύ υποκειμενικά πράγματα.

     

    Καταλαβαίνω πάντως κι εγώ πως το πολυμελετάς χωρίς καν να έχεις ξεκινήσει. Κατά τη γνώμη μου λάθος πρακτική, διότι καλύτερα να κυνηγήσεις αυτό που σου αρέσει, παρά να προσπαθήσεις να σου αρέσει αυτό που θα κυνηγήσεις

     

     

    Nα σταθώ στο πρώτο σκέλος: συμφωνώ απόλυτα.

    Βλέπω άτομα τα οποία παίρνουν καλές αμοιβές και παίζουν απλά με λαπτοπ στο virtual dj με αλλαγές που θα έκανε και ένα 10χρονο παιδάκι. πχ να παίζουν ολόκληρα τα τρακς και να βάζουν άλλα, παίζοντας τα ίδια και τα ίδια γενικά.  Αυτό θέλω να αποφύγω γι αυτό και η μελέτη. Αν και δε νομίζω να το υπερανάλυσα τόσο χαχα!

  12. 32 λεπτά πριν, MGs είπε

    Ο μισθός ενός DJ διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες,με κυριότερους απο αυτούς το βιογραφικό του,το είδος που παίζει και το μάνατζμεντ.

    Δέν ξέρω για το 2023 και αθήνα συγκεκριμένα,αλλά μέχρι πρίν λίγα χρόνια μια σχετικά κοντινή προσέγγιση για guest ήταν γύρω στα 700 για τις "φίρμες",300 για δεύτερα ονόμα,150 για εξειδικευμένους ερασιτέχνες/χομπίστες για ένα 4/5 ώρες σέτ.Περίπου πάντα και απο λεγόμενα φίλων και ιδιοκτητών χώρων.

    Διαμονή και εισιτήρια εκτός τιμής καθώς και το ένσημο.

     

    Για resident,ζητάς πρόσληψη με ένσημα ντίσκ τζόκει και καθορίζεις έσυ,ανάλογα την συχνότητα και το τί προσφέρεις,τα χρήματα που θα ζητήσεις.

    Ας πούμε 40 σε ένα χαλαρό καφέ με 4-5 φορές την εβδομάδα,60/70 σε ένα club με 3 φορές την εβδομάδα είναι μιά αρχή.

    Η εξειδίκευση,ο κύκλος,οι τεχνικές σου ικανότητες, αν κάνεις παραγωγές και προπάντος η διαφήμιση,θα σε βοηθήσουν να ανεβάσεις τον μισθό σου στο μέλλον.

     

    Θα τολμήσω να σου δώσω μερικές συμβουλές.

     

    1)Μην παίζεις σε Ελληνες.

     

    Πήγαινε σεζόν και δούλευε σε τουριστικές περιοχές/νησιά που έχει και ξένους djs να συνεργαστείς/συναγωνιστείς,να ακούς τα καινούργια είδη εν τη γέννηση και εκεί θα αποκτήσεις περισσότερα πράγματα και θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες.

     

    2)Ξεκίνα με το βασικό απο τώρα,γιατί το 90% το συμπατριωτών μας δέν το έχει μάθει ακόμη,μιξάρεις πάντα με κλειδιά.Οι υπολογιστές βοηθούν και οπτικά πλέον,οταν δεν κολλάνε και όταν δέν σου βγάζουν ένα σορό άλλα προβλήματα τουλάχιστων.Οσο καλυτερά αρχεία μπορείς.

     

    3)Αν δουλεύεις mainstream ήχο,mixmeister και επεξεργασία σε όλα τα κομμάτια.Το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να διαφέρεις απο αυτόν που παίζει λίγο πιο δίπλα η εχθές το βράδυ.Βρές εταιρίες για promo και συνεργασία ώστε να δίνεις feedback.Λίγο πιο πέρα δικά σου remix,mashup,edits,οτι μπορείς.

    H βασική ιδέα του να παίξουν τα percussion μελωδική γραμμή χαμηλά(Sub)προήλθε απο mash up και feedback ενός dj.

     

     

    4)Καλό ήχο στο σπίτι και δέν κανεις selection με τα ακουστικά.Οτι σου αρέσει εκεί σαν πρώτη ακρόαση,το ακούς σε μόνιτορ,η ακόμη καλύτερα σε χώρο εφάμιλλο με αυτόν που θα το παρουσιάσεις,αν υπάρχει η δυνατότητα.

    Ετσι φτιάχνετε η μουσική,τα είδη παίζουν ρόλο.Το κρέμασμα που τρώνε ατάλαντοι σε ανοικτά φεστιβάλ είναι ένα συχνό φαινόμενο. 

    Καλή επιτυχία!

     

    Πολύ κατατοπιστικό μήνυμα, ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

    Να παραθέσω με βάση τους αριθμούς:

    1. Να σημειώσω, δυστυχώς μένω στην Αθήνα και λόγω υποχρεώσεων δεν μπορώ να φύγω από εδώ για τουριστικούς προορισμούς. Το είδος που ασχολούμαι είναι πολύ εξειδικευμένο και μόνο σε 10 μαγαζιά το πολύ βρίσκει κάποιος αυτήν την μουσική. Συγκεκριμένα έχω ασχοληθεί με τον dark ήχο και όλα τα παρεμφερή είδη του. 

    2. Τι είναι τα keys;

    3. Μπορείτε να εξηγήσετε τι είναι το mixmeister;

    4. Ευτυχώς έχω σχετικά καλό ήχο στο σπίτι και καταλαβαίνω τι εννοείτε!

     

    Να κάνω κάποιες ακόμα ερωτήσεις..

    α.Δεν είμαι άνθρωπος που έχω σκοπό να πάω με το laptop και να βάλω από το virtual dj 100 tracks κατεβασμένα από το youtube. Έχει γίνει ενδελεχής έρευνα, έχουν αγοραστεί η πλειοψηφία σε wav ανάλυση, καθώς ταυτόχρονα ένα σημαντικό κομμάτι της μουσικής έχει αγοραστεί σε βινύλιο που δίνουν καρτελάκια για δωρεάν κατέβασμα σε καλή ποιότητα. Αυτό δεν προσμετράται σαν ένα + για μια καλύτερη αναγνώριση, επομένως και αμοιβή;

    β. Το ωράριο ενός dj είναι στις 4-5 ώρες; Είχα την εντύπωση πως είναι στις 10 το βράδυ έως το κλείσιμο (5-6 το πρωί). Αν ισχύει το 2ο  μιλάμε για 8(!) ολόκληρες ώρες. Είναι πολύ δύσκολο να βγάλει κάποιος τόσο τεράστιο set και για μόλις 50-60 ευρώ το ποσό είναι επιεικώς κακό. 8 ώρες από ένα μόνο είδος, μαζί με 3-4 παρεμφερή/συγγενικά είδη με κάθε κομμάτι να είναι banger είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Αλλά και αν γίνει άντε να γίνει για 2 βραδιές. Τις επόμενες δεν θα έχεις μουσική να παίξεις αν πάρουμε ως κανόνα πως ότι παίζεις δεν το ξαναπαίζεις, κι ότι την ίδια βραδιά αποφεύγεις να βάζεις από τα ίδια σχήματα/καλλιτέχνη 2α-3α κομμάτια.

    γ. Με ποιο τρόπο εισχωρεί κάποιος στο χώρο χωρίς να έχει καμία γνωριμία;

     

    1 λεπτό πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

    Μίλησες για το μίνιμουμ ποσό. Εγώ φίλους που έχω και παίζουν σε μικρά μπαράκια κάπου τόσα παίρνουν 70-100  και έχουν χρόνια στο επάγγελμα. Προφανώς αν πας σε μεγαλύτερα κλαμπ και μαγαζιά το κασέ ανεβαίνει. Πάντως αν δεν έχει παίξει καθόλου και ετοιμάζεσαι τώρα να ξεκινήσεις να ξέρεις ότι η αρχή θα είναι από χαμηλά. 

    Αν σου φαίνονται λίγα για την εξειδίκευση και τον εξοπλισμό που λες να ξέρεις ότι πολλοί μουσική με πολύ μεγαλύτερη εξειδίκευση και πολύ πιο ακριβό εξοπλισμό παίρνουν τα ίδια η και λιγότερα. 

    Γεια σας και πάλι. Για τι ωράριο μιλάμε πάνω κάτω; Παίζει τεράστιο ρόλο!

    Αν το ποσό ανταποκρίνεται σε ένα σετ 4, άντε 5 ωρών το καταλαβαίνω. Για ολόκληρη βραδιά ακόμη και για αρχή είναι πολύ χαμηλά αισθάνομαι...

  13. 5 ώρες πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

    Το minimum είναι 50-60 ευρώ. 

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

    Πιστεύω 50-60 ευρώ για ένα set είναι πραγματικά ψίχουλα!

    Αν αναλογιστεί κάποιος ότι πρέπει να πάει στο μαγαζί από τις 10 το βράδυ και να φύγει ενδεχομένως στις 5-6 το πρωί. O εξοπλισμός, η πολυετής σε καθημερινή βάση αναζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο είδος και ότι άλλο έχει να κάνει με την εξειδίκευση που προκύπτει νομίζω δεν ανταποκρίνεται στο ποσό αυτό! Δηλαδή λογικό το ποσό αυτό για τις πρώτες φορές. Εν συνεχεία πολύ δύσκολο.... 

  14. 5 λεπτά πριν, Άγιος είπε

    Η αμοιβή έχει να κάνει με το πόσα άτομα μπορείς να φέρεις στο μαγαζί. Έχεις πολλούς φίλους στο facebook που σε ακολουθούν όταν ποστάρεις ότι παίζεις κάπου? Κάπως έτσι πάει

    Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μήπως γνωρίζετε την minimum αμοιβή που κυμαίνεται χωρίς πολλές γνωριμίες. Αλλά και πού παίζει πάνω κάτω αν καταφέρνεις να συγκεντρώνεις αρκετό κόσμο;

  15. Χαιρετώ την ομάδα του Noiz. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει την όποια πληροφορία για τα εξής ζητήματα που αφορούν τον χώρο του Disc-Jockeying:

    Πού κυμαίνονται οι αμοιβές των DJ το 2023, ποια είναι τα συνήθη ωράρια που ζητούν τα μαγαζιά, τι παίζει με τα ένσημα, ποια θεωρείται η ταρίφα 
    (δλδ για κάτω από αυτό το ποσό δεν πάει κανένας να παίξει σε ένα μαγαζί), ποιο θεωρείται ένα μέτριο μεροκάματο και ποιο ένα καλό/αξιοπρεπές;

     

    Κυρίως αναφέρομαι για Αθήνα και συγκεκριμένα στο είδος της ηλεκτρονικής μουσικής.

    Ευχαριστώ πολύ, κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη!

     

  16. Χαιρετώ την ομάδα. Σκέφτομαι να πάρω τα Yamaha HS7 για ακρόαση μουσικής από βινύλια και cd. Κάνουν γι αυτή τη δουλειά ; Πολλοί λένε τα καλύτερα, κάποιοι άλλοι όχι. Τα έχω δει σε σπίτια φίλων και μου έχουν ακουστεί παρα πολύ ωραία μιας και έχω κάποια Logitech των 40 ευρώ μέχρι στιγμής..

     

    Επίσης τι σημαίνει ότι θέλουν στρώσιμο και πώς γίνεται ;

     

    Μια δεύτερη ερώτηση πώς γίνεται η σύνδεση ; Τι απαιτείται ; Έχω μόνον έναν μίκτη Vestax, το πικαπ και ένα cd player ; 

     

    Ευχαριστώ πολύ.

  17. 1 ώρα πριν, jack2 είπε

    Γεια χαρα φιλε μου,

    δεν θα σου συνιστουσα να το κανεις μονος σου, καλυτερα να απευθυνθεις σε καποιον ο οποιος να εχει εμπειρια πανω στο αντικειμενο. Δυστηχως δεν μπορω να συστησω καποιον τεχνικο απο Αθηνα.  

    Σχετικα με το προβλημα των καναλιων,  μαλλον οφειλεται σε κακη σχεδιαση η οποια δημιουργει υψηλο crosstalk. Προφανως για να λυθει το θεμα αυτο,  χρειαζεται  modification  απο εμπειρο τεχνικο.

    Στη τελική αξίζει να ασχοληθώ, θα λειτουργεί όπως πρέπει ή να ψαχτώ για κάτι καινούργιο ; 

    Σε ποια πόλη έχετε τεχνικό μήπως το στείλω ;;

    Ευχαριστώ 🙂

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου