Προς το περιεχόμενο

pressuridion

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    21
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από pressuridion

  1. 2 λεπτά πριν, cos_dr είπε

    Θα δεις τι προγράμματα χρησιμοποιείς και τι απαιτήσεις έχουν για να έχεις μια εικόνα. 

     Όσο περισσότερες πληροφορίες δώσεις για το software και το hardware σου αλλα και κάνα παράδειγμα για το σε τι θέλεις να θα είναι καλό για να ξέρει κάποιος τι καλύτερο να σου προτείνει 

    σε ableton θα δουλέψω/μάθω/πειραματιστώ

  2. 19 λεπτά πριν, cos_dr είπε

    Το midi latency δεν είναι μόνο θέμα software.  Είναι και θέμα επεξεργαστή στις συνολικές απαιτήσεις. 

    Αν χρησιμοποιήσεις σε ένα σενάριο  σε project πολλά vst και effect που υπερβαίνουν τη δυνατότητα επεξεργασίας του επεξεργαστή που διαθέτεις, θα έχεις midi latency υψηλό, ότι hardware να έχεις και ακόμα και αν χρησιμοποιείς asio drivers 

    Α μάλιστα. Κατάλαβα. Θα πρέπει να δω πόσο θα σηκώνει το όλο set up. Δεν έχω βλέψεις για πολλά μαζί άλλα μπορεί και στα λίγα να έχω θέμα. Θα δω πρώτα σε τι κάρτα θα καταλήξω, να ξεκινήσω, να πειραματιστώ και μετά πόσο θα/αν περιορίζομαι....

  3. 16 ώρες πριν, blue είπε

    αν θέλεις πες μας για ποιον ακριβώς λόγο χρειάζεσαι το midi in/out. 

     

    Πριν κάποια χρόνια είχα κι εγώ παρόμοιες απαιτησεις, αλλά δεν γνώριζα ότι με οποιοδήποτε usb to midi θα είχα άψογα αποτελέσματα.

     

    πλέον έχω την 18i8 2ης γενιάς και για τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα χρειαστεί να στείλω midi θα επιλέξω να το κανω από ένα παμφτηνο midilink, το οποίο έχω την εντύπωση ότι το κάνει καλύτερα από την κάρτα (αλλά δεν έχω τις γνώσεις για να κρίνω αν είναι αληθεια)

    Θα ήθελα να συγχρονίζουν τα synth μου με το DAW.Τα Arpeggios η step sequences η preset ηχοι που έχουν τα synth να μπορούν να συγχρονίζουν με το tempo, drum machine, samples και γενικά με τις λειτουργίες του DAW. Δεν ξερω βεβαία αν ζητάω πολλά η αν είναι πολύπλοκο, αλλά θεωρώ οτι γίνονται αν η κάρτα έχει midi in/out

  4. 15 ώρες πριν, Yannis Methenitis είπε

    Παιδιά ο άνθρωπος έχει ήδη μια κακή εμπειρία, ας μην του προτείνουμε άλλη μια επειδή έχει τις απαραίτητες τρύπες. Συμπεριφορές όπως αυτή που συνάντησε θα τις είχε αποφύγει με λίγη έρευνα πριν την αγορά. 

    Κάρτα 2 εισόδων με MIDI που έχει καλό ήχο και σταθερό driver, στα 151  ευρώ είναι η TASCAM US-2X2HR κι αν αποφασίσεις πως το MIDI αντικαθίσταται με USB, τότε η NATIVE INSTRUMENTS Komplete Audio 2 κάνει 119 ευρώ και σκίζει. Εγώ μόλις πήρα δεύτερη φορά.

    Εναλλακτικά βρες κάτι τέτοιο στις αγγελίες. 

    Ευχαριστώ για την βοήθεια και τις προτάσεις. Είναι σημαντικό που έχεις και προσωπική εμπειρία. θα την έχω στο νου μου αυτή την Tascam και μακάρι να βρεθεί σε κάποια αγγελία. 

  5. 22 ώρες πριν, dimsonic είπε

    Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και την αγγελία. Έχω δει και εγώ κάποιες και το ψάχνω. Μετα από αυτό που έπαθα πρέπει να το ψάχνω καλά ανεξαρτήτως αν δείχνουν τα χαρακτηριστικά ότι μου κάνουν. Η Steinberg UR22 mk2 που μου έστειλες δείχνει πολύ ενδιαφέρον και στην τιμή της μεταχειρισμένης. Θα το ερευνήσω γιατί αυτές οι 2 steinberg έχουν  ανάμεικτες κριτικές από αγοραστές στο thomann. Η M Audio πάρα πολύ δελεαστική. Θα την ερευνήσω σίγουρα αν και μεταφορικα παμε στα 140+. Την presonus 24c μου την έχουν προτείνει 1-2 άτομα και είναι στην λίστα. Δεν έχω κάποια απάντηση όμως στο αν θα έχω τα ίδια θέματα λόγω Presonus. Πάντως καταλαβαίνω ότι στα 100 max μάλλον δεν θα βρω κάτι αξιόπιστο και με midi in out. 

  6. 10 λεπτά πριν, trolley είπε

    Με τον κίνδυνο να είμαι αδιάκριτος, πως γίνεται να μπορεί κάποιος να βρει 1 κατοστάρικο, αλλά να μη μπορεί να βρει δύο, έστω μετά από κάποιο λογικό χρονικό διάστημα; Δεν μπορώ να θυμηθώ καμία περίοδο της ζωής μου που να έπαιζε αυτό, δε μιλάμε για 500 ευρώ που πρέπει να γίνουν 1000...

     

    Το λέω διότι έχω παρατηρήσει ότι άνθρωποι με λιγοστή εμπειρία (όπως προφανώς είσαι) συχνά σχηματίζουν μία αυθαίρετη πεποίθηση στο νου τους (του στυλ "κάρτα ήχου=120 ευρώ") χωρίς να έχουν εξετάσει το ζήτημα αρκετά ώστε να γνωρίζουν πως αυτό δεν ισχύει.

     

    Σε κάθε περίπτωση, η πραγματικότητα είναι αναπόφευκτη, είτε με δόσεις, είτε με έρανο, είτε με στερήσεις, περίπου στα χρήματα που σου είπα θα βρεις κάτι αντάξιο των προσδοκιών σου.

    Καλως, σε ευχαριστω για την βοηθεια.

    7 λεπτά πριν, manosx είπε

     Η presonus ηταν ξεκαθαρη, γραφει πανω mic και instrument, line in δεν εχει.

     

     Μην παρεις παντως καρτα ηχου που δεν εχει δικο της asio driver, ειναι ντροπη να παιρνεις audio καρτα ηχου και να τρεχεις μετα να σε σωσει το asio4all.

     

     Αν ειναι να παρεις καλυτερη καρτα ηχου, παρε στο φιναλε και ενα usb to midi να τελειωνεις.

     

     Και επισης η ακριβοτερη καρτα του κοσμου ειναι αυτη που την πληρωνεις και δεν κανεις τη δουλεια σου, η presonus για παραδειγμα. Δεν σου προτεινε ο trolley καμια rme ufx ξερω γω, μια καρτα στα 2 κατοσταρικα σου προτεινε, αξιζει να δωσεις ενα κατοσταρικο παραπανω, ακομα και αν αυτο σημαινει να κανεις υπομονη για καποιο καιρο.

     

     

    Για αυτο ειπα οτι καταλαβαινω απολυτα το οτι πληρωνεις θα εχεις. Δεν ειπα οχι εχει αδικο η ειναι υπερβολη. Οτι μπορει ο καθενας. Οντως επρεπε να γνωριζω η να ερευνήσω καλυτερα οτι οι εισοδοι της presonus δεν ειναι αυτο που ηθελα. Λαθος μου. Ευχαριστω για την βοηθεια.

  7. 1 λεπτό πριν, trolley είπε

    Αυτό ακριβώς το σκεπτικό σε οδήγησε να αγοράσεις αυτό που αγόρασες. Τα πράγματα που αξίζουν, έχουν μία τιμή, πως να το κάνουμε; Δώσε 220 ευρώ και πάρε τη Native Instruments, με ευχαριστείς μετά και θα ξανασχοληθείς με κάρτα ήχου σε καμιά δεκαριά χρόνια.

    το καταλαβαινω απολυτα πως το λες αλλα δεν μπορω να διαθεσω τοσα. 

     

  8. 35 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    οι presonus είναι στην ίδια budget κατηγορία όπως η focusrite solo κλπ.

    Αυτά που αναφέρεις φαίνονται παράξενα, εκτός αν η δική σου έχει πρόβλημα.

    Όλες οι κάρτες της κατηγορίας αυτής δέχονται είτε κιθάρα είτε line στην ίδια είσοδο, είτε με προσαρμογή εσωτερικά είτε με διακόπτη.

     

    Το τι ακούς στο ιντερνετ....άστο καλύτερα.

    απο πληρωμένες κριτικές μέχρι τον πόνο του κάθε άσχετου

    Ναι θα συμφωνήσω καπως μαζι σου. Οταν ομως το λενε σχεδον ολοι και σε διαφορα forums τοτε πιστεύω οτι εχει και μια δόση αληθείας. Ακομα και ο youtuber (μπορεί να μην είναι guru, δεν ξέρω κιόλας) οπως αναφέρω και στην αρχική ανάρτηση μίλησε για "γνωστά προβλήματα ήχου της Presonus". Είναι όντως παράξενα αυτά που συμβαίνουν και θεώρησα πολυ πιθανόν να κάνω λάθος εγώ στις συνδέσεις η οτι είναι ελαττωματική η κάρτα. Απο οτι βλέπω όμως ολοι λένε οτι οφείλεται ξεκάθαρα στο οτι η καρτα ειναι με mic/inst και οχι line in σήμα και ειδικά απο έξοδο μικτη. Αρα, η di box και ίσως να εχω πρόβλημα με "hot signals" η άλλη κάρτα. Τα ακούω ολα και σας ευχαριστώ

  9. 28 λεπτά πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

    Ευχαριστώ πολυ για τις προτάσεις. Αν δεν βρω κάποια φθηνότερη λύση, θα κοιτάξω για την 204HD αν και πάμε στα 130ε. Μου την έχουν προτείνει και άλλοι ως αρκετά καλή. 🙂 

     

    1 λεπτό πριν, dimsonic είπε

    και γιατί δεν παίρνεις ένα di box να τελειώνεις?

    Είναι το πιο πιθανό αυτό, ισχύει. Αλλα δεν ακούω καλά σχόλια και για την Presonus :( 

  10. Καλημέρα σε όλη την παρέα

    Αγόρασα πρόσφατα μια presonus audiobox 96 (μεταχειρισμένη) για να ηχογραφώ τα synth μου αλλά και να έχω δυνατότητα midi in/out, sync κλπ με το Ableton. Όταν έκανα κάποια απλά jamming συνειδητοποίησα ότι υπάρχει παραμόρφωση δυνατού σήματος και clip παρόλο που οι εντάσεις εισόδου της κάρτα αλλά και του μίκτη ήταν λιγότερο και από την μέση. Επίσης παρατήρησα ότι σε ήχους με delay panning εφέ χανόταν και γινόταν mono όταν ανέβαζα ένταση. 

    Πίστεψα ότι εγώ κάνω κάτι λάθος με τις συνδέσεις και τον μεικτή (μπορεί και να κάνω φυσικά) η ότι κάρτα που πήρα είναι προβληματική. Είδα όμως ένα βίντεο review στο youtube (μακάρι να το είχα δει πριν προχωρήσω στην αγορά) που ο youtuber έλεγε ότι η presonus αυτή δεν μπορεί να ηχογραφήσει με απευθείας line in, πως η presonus δεν το προτείνει στις οδηγίες και πως είναι απαραίτητη η προσθήκη ενός di box. Έλεγε επίσης ότι έχει γνωστά θέματα με θόρυβο. Φουλ απογοήτευση και γι’ αυτό θα ήθελα μια βοήθεια και εναλλακτική πρόταση για κάρτα ήχου.

    Θα ήθελα μια τίμια κάρτα που να έχει απαραίτητα midi in/out και να είναι γύρω στα 90-100ε

    Ευχαριστώ προκαταβολικά

    Υ.γ. Γνωρίζει κάποιος αν όλες οι Presonus κάρτες η οι Audiobox iTwo και Audiobox USB 96 25th Anniversary Edition που υπάρχουν στη αγορά, έχουν αυτό το θέμα (di box)?

  11. Καλησπέρα στην παρέα. 

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε σχετικά με το Arturia beatstep. 

    Μπορεί κάποιος με τα πλήκτρα ενός απλού synthesizer να αλλάζει νότες στο arpeggiator του Beatstep μέσω midi σύνδεσης? Η το Beatstep παίρνει μόνο ήχο από το synthesizer και αλλάζει νότες από τα knobs? Ευχαριστώ εκ το προτέρων :) 

     

    Edit. Μόλις συνειδητοποίησα ότι μπέρδεψα το cv sequencer και νόμιζα ότι το απλό beatstep έχει arpeggiator. Άρα...μόνο το Pro και το Keystep έχουν :( 

  12. 59 λεπτά πριν, Στάθης1540724939 είπε

    Καλησπέρα

    Πάει κάποιος καιρός που χρησιμοποιώ τα ακουστικά ( m40x) και πιστεύω καλο θα ήταν να γράψω μία γνώμη . Η χρήση τους είναι τόσο για μίξη όσο και ακρόαση μουσικής. Πιστεύω πως και στα δύο τα πάνε πολύ καλά! 

    Καταρχάς, η πρώτη φορά που τα άκουσα ήταν σε ένα απλό παίξιμο που έκανα σε αρμόνιο, και εκεί είδα τεράστια διαφορά , ευκρίνεια μέχρι και στο θόρυβο (φύσιμα)! .  Αυτό σημαίνει πως ακόμα και μικρές ατέλειες σε κάποιο mix γίνονται εύκολα αντιληπτές, κάτι που όντως διαπιστωσα σε κάποια mix μου. Βέβαια, σε αυτό δε σώζει τόσο το monitor όσο η ικανότητα και η εμπειρία αυτού που αναλαμβάνει τη μίξη, συνεπώς , χρειάζομαι ακόμα δουλειά σε αυτό το κομμάτι 😄. Το ίδιο και στην αναπαραγωγή μουσικής, εμφανίζονται στοιχεία που πλέον τα γίνονται εύκολα αντιληπτά. 
    Τα μεσαία του είναι επίσης πολύ ευκρινή , διατηρώντας το άκουσμα του ήχου "οικείο" στο συνηθισμένο με τον συγκεκριμένο ήχο αυτί. Περίμενα να είναι ελαφρώς άσχημη η ακρόαση , όπως στα μόνιτορ yamaha hs80m  τα οποία είναι και αυτά πολύ ευκρινή, κάνουν καλή δουλειά στη μίξη και θεωρούνται πως δε "χρωματίζουν" τον ήχο. Δε γνωρίζω αν το γεγονός πως τα m40x μου φαίνονται "οικεία" στην ακρόαση μουσικής σημαίνει πως χρωματίζουν , πάντως στις μίξεις φαίνεται να βοηθάει. 

    Το stereo image τους επίσης, σε εμένα πρωτόγνωρο. Δε φανταζόμουν πως ένα ζευγάρι ακουστικών θα δώσει τόσο εύρος σε στερεοφωνικό ήχο (δεδομένου πως όλα τα ακουστικά είναι "κουμπωμένα" στο αυτί, σε αντίθεση με τα nearfield monitors τα οποία έχουν να υπερνικήσουν και αντανακλάσεις του χώρου). Καμιά φορά μεχρι να αρχίσω να τα συνιθίζω , ειδικά σε κομμάτι που έχω συνηθίσει σε συμβατική πηγή ήχου, όταν αναπαράγονταν ήχος με μεγάλο εύρος στερεοφωνίας γυριζα να δω απο που ήρθε 😁

    Ίσως αυτό που να με προβληματίζει είναι τα μπασα του , καθώς έχω την αίσθηση πως υπερκαλύπτουν κάποιες χαμηλές συχνότητες γύρω στα 80-100+ hz. Το "bottom end " ικανοποιητικά γεμάτο.

    Στα αρνητικά τους, το γεγονός πως με κουράζει η εφαρμογή τους . 

    Είναι λίγα τα ακουστικά που έχω δοκιμάσει σε παρόμοια -ίσως λίγο χαμηλότερη- τιμή(συν ένα dj aiaiai των 200) , αλλά έστω συγκριτικά και με αυτά η ποιότητα ήχου μου φαίνεται τουλάχιστον ένα επίπεδο επάνω . Στο ερώτημα που τέθηκε εαν θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου με τα 20χ ή 30χ, δεν μπορώ να δώσω απάντηση γιατι δεν τα έχω ακούσει, αλλά δεδομένης της ποιότητας, τα χρήματα για τα 40x αισθάνομαι πως έχουν πιάσει τόπο.

    Τέλος , θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές σας. 

     

    Ενδιαφέρον πληροφορίες :) Με τι κάρτα ήχου κάνεις χρήση τα m40x αν επιτρέπεται ?

  13. 25 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε


    Για τα Κ240 δεν έχω άποψη, δε τα ξέρω. Εγώ έχω τα Μ50X, τα οποια είναι το αμέσως επόμενο μοντέλο σε ποιότητα από τα 40, είναι μέσα στο budget σου νομίζω. Τα 40 είναι αξιοπρεπέστατα απ' ότι εχω διαβάσει, αν δεν είσαι διατεθημένος να δώσεις το κάτι παραπάνω για τα 50.

    Η κύρια διαφορά των 770 με 990 είναι το closed vs open back. Τα open back θεωρούνται καλύτερα γενικά, ναι, αλλά πρέπει να έχεις απόλυτη ησυχία για να μην μπαίνει άλλος ήχος μέσα. Αν έχεις δλδ aircondition, ή ακόμα και ψυγείο κοντά σου, θα το ακούς κανονικά. Είναι καθαρά για studio χρήση δηλαδή. Επίσης αφήνουν έξω τον ήχο που βγαίνει από αυτά, με αποτέλεσμα να είναι σαν μικρά ηχεία. Αυτό σημαίνει ότι αν κάνεις ηχογράφηση με μικρόφωνο, ίσως έχεις πρόβλημα feedback.

    Τα closed είναι πιο εύχρηστα, αλλά ίσως πιο κουραστικά. Δε συνιστώνται για να μειξάρεις 100% σε αυτά, ανάλογα και το μοντέλο φυσικά. Απομονώνουν τυχόν θόρυβο από το περιβάλλον και δεν αφήνουν έξω τον ήχο που έρχεται από αυτά. Έξτρα bonus, σίγουρα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε άλλες περιπτώσεις, πχ, να τα βάλεις πχ σε ένα ταξίδι, αεροπλάνο, κτλ, χωρίς να ενοχλείς και να ενοχλείσαι.

     

    Έχε υπ όψιν σου ότι κανένα σετ ακουστικών δεν είναι τέλειο σε αυτό το ύψος τιμών - το ίδιο ισχύει και για τα ηχεία. Καλά ακουστικά δε σημαίνει καλό mix. Το παν είναι να γνωρίζεις της δυνατότητες και τις αδυναμίες τους και να ξέρεις να δουλεύεις γύρω από αυτές. Ότι και να πάρεις, πρέπει να του δώσεις χρόνο και να το μάθεις, να ακούς (και να κοιτάς) reference tracks και να προσπαθείς να καταλάβεις πώς μπορείς να φέρεις το mix σου στο βέλτιστο επίπεδο.

    Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτα! Άρα όντως τα open back είναι καλύτερα σε γενικές γραμμές. Τα K240 είναι open. Τα M40 και 50χ οχι. Τα DT 990 είναι open αλλά έχει μόνο στα 250 ohm άρα δεν κάνουν για την κάρτα μου. Ίσως τα K240 ναι είναι το πιο κοντινό σε σύνολο. Μια Α ποιότητα με λιγα χρήματα, open back και με τον περιορισμό της κάρτας μου. Ισως αργότερα να έπαιρνα και τα Μ40χ για κλειστού τύπου σε ειδικές περιπτώσεις και να εχω τίμια ακούστηκα γύρω στα 145ε (πάντα λόγω κάρτας ήχου)

    Συμφωνώ απόλυτα πως πολύ καλά ακουστικά η ηχεία η οτιδήποτε άλλο εργαλείο δεν σημαίνει οτι εγγυάται και το πολύ καλό mix. Πρέπει να μάθω να δουλεύω με αυτά που έχω και την ποιότητα τους και να βγάζω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλει χρόνο και πολύ ασχολία. Είναι και θέμα ταλέντου, θα δείξει :P

  14. 3 λεπτά πριν, blue είπε

    πριν αρχίσω να ασχολούμαι με ηλεκτρονικά όργανα δεν είχα κανένα θέμα με κλειστά ακουστικά, μόλις πήρα ανοιχτά (beyerdynamic 990 pro) επιτέλους κατάλαβα τον ήχο των πηγών μου. Τα καλύτερα λεφτά που έχω δώσει για εξοπλισμό είναι.

     

    -κατά τη γνώμη μου δεν ενοχλούν "έξω" 

    -τα ακούω από μια focusrite 18i20 2nd gen και σε στιγμές θα ήθελα να μπορώ να δυναμώσω κι άλλο (όχι για δουλεια, από πορωση )

    Πολυ καλο! Και εγώ αυτά ειχα ακούσει περί open back. Οτι θα ακούω πολυ καλύτερα τους ήχους. Λογικό βεβαία που καταλαβαίνεις τοσο καλά τον ηχο των πηγών σου έχοντας μια τόσο καλή και ακριβή κάρτα :) Δεν υπάρχει σύγκριση με την φτηνή κάρτα μου...

  15. 45 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε

    Καταρχάς πρέπει να καταλάβεις τι παίζει με τα Ohm/impedance και τις κάρτες ήχου.

    Τι γίνεται όταν συνδέσεις high-impedance ακουστικά σε συσκευή που δε τα "σηκώνει", είτε αυτό είναι κάρτα ήχου, είτε είναι κινητό τηλέφωνο? Πολύ απλά, δεν έχεις αρκετή ένταση. Όσο περισσότερα Ohm ζητάει το ακουστικό, τόσο λιγότερη ένταση θα έχεις - γι αυτό και συνιστάται προενίσχυση.

    Η κάρτα σου είναι ίσως η πιο entry-level που υπάρχει, και απ'ότι διαβάζω δε θα μπορεί να υποστηρίξει 250 Ohm ακουστηκά. Γενικά διαβάζω ότι η συγκεκριμένη κάρτα δε τα πάει καλά με το headphone output. Οπότε θα πρέπει να πάς κάτω από τα 80.

    - Γιατί υπάρχουν τα ίδια μοντέλα ακουστικών σε διαφορετικά Ohm? Γιατί υποτίθεται ότι όσα περισσότερα Ohm, τόσο πιο ευκρινής θα είναι η ποιότητα αναπαραγωγής. Βέβαια μη περιμένεις να τρομάξεις από τη διαφορά. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα καταλάβεις τίποτα. Θα έπρεπε να σε νοιάζει μόνο αν ήσουν επαγγελματίας mixing/mastering engineer, που και εκεί, θα γνώριζες ότι το mixing/mastering γίνεται πάντα σε ηχεία, και πάντα σε ένταση όχι μεγαλύτερη της ανθρώπινης καθημερινής ομιλίας. Οι περισσότεροι που προτιμούν μεγάλα Ohm και προενίσχυση είναι οι λεγόμενοι Audiophiles, που δεν έχουν σχέση με παραγωγή μουσικής.

     

    Επίσης, τα DT-990 είναι Open Back ακουστικά. To εχεις ψάξει αυτό? Γιατί υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στα open και στα closed back. Αν συζείς, τα open θα "ενοχλούν" τους γύρω σου, μιας και ότι ακούς θα βγαίνει προς τα έξω σαν να έχεις ανοιχτά ηχεία.

     

    Εγώ σου προτείνω τα DT-770 Pro (32) ή τα ATH-M50X (38). Είναι και τα δύο closed back και θα μπορείς να τα "τρέξεις" παντού. Είναι υπερβολικά καλά, και είμαι σίγουρος ότι δε θα χρειαστείς κάτι ακριβότερο για αρκετό καιρό.

    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις συμβουλές. Έχεις και εσυ δικιο και καταλαβαίνω τι λες. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Επίσης γνωρίζω για τα open back αλλά θεωρώ οτι δεν θα κανω ηχογραφήσεις με Mic. Και εκτός αυτού ο χώρος εινα πολύ μικρός και κακός για ανοιχτές ηχογραφήσεις και στησίματα mic με καταλύματα stand κλπ. Τώρα για το θέμα να ενοχλήσω την σύντροφο πιστεύω υπάρχουν ώρες που μπορω να δουλέψω χωρις να ενοχλώ. Σίγουρα όμως είναι θέμα και αυτό. Άπλα....παλι μου πρότειναν οτι είναι καλύτερα τα open back γενικά. Πρέπει όμως να τα βάζω όλα σε ζυγαριά και να ξέρω αν και πως μπορεί να γίνει. Θα λάβω πολυ σοβαρά και τις δικές σου συμβουλές.

    Εσυ πιστεύεις οτι με αυτη την κάρτα που εχω θα ειμαι μια χαρά με DT-770 Pro (32) ή τα ATH-M50X (38)? Καλύτερα απο τις προτάσεις Κ240 ή τα ΑΤΗ40 του φιλου dimsonic?

    11 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    Αυτά είναι όντως καλά ακουστικά για επαγγελματίες και χαιεντάδες.

    Βέβαια για τους χαιεντάδες ίσως είναι η αφετηρία τα 300 ευρώ, καθώς η headfi craze των τελευταίων 10 ετών μας οδήγησε σε ακουστικά των 1000, 2000, 5000 και 10000 ευρώ.

    Ευτυχώς οι επαγγελματίες δεν μασάνε. Και μένουν με ένα καλό επαγγελματικό. Τα άλλα είναι έχοντες και μυαλό μή έχοντες....

    Έχεις πολύ δίκιο. Ευτυχώς που μπορούμε μέσω Internet να ρωτάμε να μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε και στο τελος να κρίνουμε. Την πάτησα με την καρτα και με καμποσα ευρώ. Θα μπορούσα να πάθω πολύ χειρότερα με την αγορά ακριβών ακουστικών

  16. 30 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    δεν θελω να σε προσγειώσω, αλλά ειλικρινά τι είναι αυτό που σε έκανε να λες θέλω να πάρω με το καλημέρα senn 600?

    Ας πούμε είναι σαν μια Ρολλς....(ας πούμε) αλλά δεν θα την πάς στον χωματόδρομο.

    Είναι εξαιρετικά ακουστικά αλλά απαιτούν (πρόσεξε τη λέξη) ανάλογα συνοδά.

    Αλλιώς θα είναι σαν να έχεις κάτι φτηνό, με ...προσδοκίες.

    Αυτά όλα πάνε πακέτο.

    Εγω θα έπαιρνα Κ240. Τα πρώτα μου Κ240 τα πήρα το 1976. Είναι 600Ω. Και τα έχω ακόμα. Βέβαια τώρα φτιάχνονται στην Κίνα, και δεν είναι πλέον αυστριακά. Μόνο στο όνομα. Αλλά είναι πολύ καλά. Τα σημερινά είναι 55Ω αλλά σαν ήχος είναι κοντά στο τότε.

    Μια ολόκληρη ζωή άκουω με ακουστικά και πολλές φορές αταίριαστα, οπότε ξέρω τι σημαίνει ταίριασμα.

    Γενικά να ξέρεις οι φτηνές κάρτες των 50-150 ευρώ έχουν στην έξοδο φτηνά ολοκληρωμένα που είναι φτιαγμένα για εύκολα ακουστικά στην περιοχή των 30Ω. Ή και ψείρες.

    Και σου λεω, δεν είναι ότι δεν θα παίξουν τα HD600. Θα παίξουν. Αλλά για να τα απολαύσεις και να πιάσουν τόπο θα χρειαστούν 2-3 χρόνια όσα θα κρατήσεις τη φτηνή κάρτα. Το να βάλεις ένα ενισχυτή σε τέτοια κάρτα δεν το συζητάμε κάν.

    Μα πρέπει να με προσγειώνεις. Γιατί ακριβώς αυτό χρειάζομαι. Όταν παω και κάνω start up home studio με κάρτα πολύ χαμηλών δυνατοτήτων και μετά θέλω ακριβά ακουστικά γιατί πιστεύω οτι αυτό ειναι το βασικό εργαλείο μου και αρα εκεί πρέπει να επενδύσω....μόνο για προσγείωση είμαι. Ρώτησα/Έψαξα/διάβασα για ακουστικά και οι περισσότεροι μου είπαν και άλλοι γράφουν (και youtubers που ακολουθώ) για DT 770/990 ως πάρα πολυ καλα και HD 600/660 για τοπ. Που να φανταστώ οτι είμαι "καραμητρος" με την κάρτα αυτή? Τώρα ξέρω. Καταλαβαίνω απολυτά αυτά που λες, συμφωνω και το εκτιμώ πολύ

  17. 5 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    Να σου πω το εξής. Σωτηρία υπάρχει. Απλά διαλέγεις ακουστικά που θα ταιριάζουν με την κάρτα αυτή και αργότερα με τις πιό καλές. 

    Αν θες να έχεις και "καλή" κάρτα και καλά ακουστικά δίνεις την behringer και παίρνεις μια audient (έχω και γω solo, αλλά από όσο το είχα ψάξει στα ακουστικά η audient είναι καλύτερη, απλά βρέθηκε μπροστά μου και την πήρα ως δεύτερη).

    Αυτές θα ταιριάξουν καλύτερα με ακουστικά στο επίπεδο των 200-300 ευρώ, αν και πάλι γι αυτά θές κάρτα που να ξεπερνάει τα 500. (μιλάμε για 2-4 εισόδους)

     

    Εγω θα το ξεχνούσα το θέμα και με 50-80 ευρω με τα Κ240 ή τα ΑΤΗ40 θα έκανα τη δουλειά μου μια χαρά, και ίσως θα μου έφευγε η φαγούρα για τα ακριβά ακουστικά. Και μην νομίζεις ...πάντα είχα και έχω ακριβά ακουστικά. Απλά δεν ταιριάζουν όλα με όλα.

    Τα Κ240 ή τα ΑΤΗ40 είναι πολύ καλά ακουστικά. Πολύ καλύτερα από όσο δείχνει η τιμή τους.

    Με προσγειώνεις απότομα, αλλα νιωθω οτι αυτο χρειάζομαι και να πορευτω για καιρό. Πολυ πιθανό αυτο που λες για την "φαγουρα" . Θα κοιτάξω τα AGK και Audio Technika που μου προτείνεις και αργότερα βλέπω. Είχα ακούσει πολύ καλές κριτικές και για τα ATH m40x. Να φανταστώ πως ειναι και αυτά καλύτερες κάρτες?

  18. 14 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    θα ξεκινήσω από το υστερόγραφό σου και εσύ επίσης θα έπρεπε απο εκεί.

    Η κάρτα είναι εντελώς budget κατηγορία και κάτω.

     

    Τα ακουστικά που διαλέγεις ή στοχεύεις έχουν απαιτήσεις σε ohm. Τα sennheiser ιδίως, αλλά και τα beyer. Εχε υπόψη ότι το 770 βγαίνει και σε 32Ω. Προσωπικά θεωρώ καλό ένα ακουστικό ότι είναι απαιτητικό σε watt δηλαδή έχει μεγάλη impedance. Και τα ακουστικά που διαλέγεις μπορεί να είναι επένδυση αλλά μέχρι να αλλάξεις κάρτα θα ακούγονται όπως τα ακουστικά των 30-40 ευρώ.

    Στα χρήματα αυτά έως 100 θα κοίταζα επίσης τα akg K240 και τα at ath m40, με προτίμηση τα πρώτα. 

     

    Μην ασχολείσαι με έξτρα ενισχυτές για τα ακουστικά, δώσε την κάρτα και πάρε μια audient ή μια focusrite. Προσπάθησε να ταιριάξεις τις εξόδους των καρτών με τα χαρακτηριστικά των ακουστικών.

    Δεν είναι ότι θα ακούγονται πιό σιγά κλπ, η υποοδήγηση ενός απαιτητικού ακουστικού θα το κάνει να ακούγεται χωρίς σώμα, χωρίς χαμηλές.

     

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Φοβόμουν ότι δεν υπάρχει σωτήρια με αυτή την κάρτα. Μέγα λάθος, δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιος περιορισμός με καλά ακουστικά :(

    Κατανοώ απόλυτα αυτό που λες ότι τα απαιτητικά ακουστικά θα αποδίδουν χάλια σε μια Low budget κάρτα ήχου. Αρά από ότι καταλαβαίνω καλύτερα να πάρω μια Focusrite solo στα 100ε για να επενδύσω σε καλά ακουστικά, παρά να δώσω 100ε για ακουστικά που θα κάνουν την δουλειά τους με την κάρτα που έχω χωρίς απαιτήσεις, σωστά?

  19. Καλησπέρα σε όλους. Μετά από πολύ καιρό είπα να κάνω το πρωτο μου ποστ/ερώτημα μιας και χρειάζομαι την βοήθειά σας.


    Ασχολούμαι πολλά χρόνια με την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής (από 90ς εποχές) αλλά ήταν πάντα σε περιορισμένα και ερασιτεχνικά επίπεδα καθότι δούλευα (και ακόμα κάνω χρήση) με trackers. Μετά από πολλά χρόνια και αφού έγιναν κάποια releases και συνεργασίες, αποφάσισα να κόψω τον ομφάλιο λώρο με τους trackers και να προσπαθήσω να αναβαθμίσω ποιότητα ήχου και εξοπλισμό. Ελπιζω να τα καταφερω...


    Λόγο πολύ μικρού χώρου και budget κινήθηκα σε οικονομικές λύσεις είτε καινούργιες είτε από αγγελίες και έκανα ένα ταπεινό mini home studio.
    Θεωρώ όμως ότι στο θέμα ακουστικών θα πρέπει να δώσω παραπάνω καθότι θα είναι το βασικό μου εργαλείο και υστέρα τα μόνιτορ ηχεία μου.


    Τείνω να καταλήξω στην αγορά Beyerdynamic DT 990 pro. Διάβασα και για τα Sennheiser hd (600-660) πολύ καλές κριτικές αλλά πάει πολύ παραπάνω στην τιμή. Έχω ψάξει/διαβάσει αρκετά και εδώ στο φορουμ και στο διαδίκτυο γενικά και όπως για πολλούς έτσι και για μένα υπάρχει μπέρδεμα και προβληματισμός για τα ohms – κάρτα ήχου – εξτρά προενίσχυση κλπ. Από ότι κατάλαβα η μέτρια κάρτα ήχου μου (u phoria umc22) δεν βοηθάει για την αγορά ακριβών ακουστικών και δεν προτείνεται να συνδυαστεί με τα ohm των DT 990 pro η ακόμα και DT 770 pro.


    Και εδώ (επιτέλους, θα πείτε) θέλω την βοήθειά σας.


    Είναι μονόδρομος η εξτρά προενίσχυση?
    Μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χρήσης/απόδοσης χρησιμοποιώντας έξοδο ακουστικών από τα αυτοενισχυόμενα μου Presonus Eris E3.5 ?
    Σε μελλοντική αγορά μικρής κονσόλας/μίκτη (τύπου Mackie mix8) θα ήταν λύση για σωστή απόδοση των ακουστικών?

    Θα προτείνατε κάποια άλλη λύση η ακουστικά μέχρι 150-180ε?

    Τα Sennheiser hd 600-660 θα ήταν τεράστια διαφορά και λύση προβλημάτων η έχει τα ίδια θέματα με τα Ohm?


    Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ακούσω την γνώμη και τις προτάσεις σας με προσοχή

     

    υ.γ. Δεν θα ήθελα να αλλάξω κάρτα ήχου από τώρα μόνο για τα ακουστικά. Είναι καινούργια

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου