Προς το περιεχόμενο

fotisutmost

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    48
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από fotisutmost

  1.  

    γενικα το γεγονος οτι η μια ειναι εφταχορδη και η αλλη εξαχορδη απο μονο του δινει την διαφοροποιηση , ομως επειδη κατα τα αλλα απευθηνονται σε ιδιο χωρο ( μεταλ) και ενας καλος κιθαριστας μπορει να παιξει τα παντα στην 6χορδη χωρις να εχει ιδιαιτερη αναγκη την παραπανω χορδη , εθεσα το θεμα .

     

    Δεν ισχύει αυτό που λες. Πιστεύω είναι προφανές και αυτονόητο ότι κάποια τραγούδια απαιτούν 7χορδη και δε μπορούν να παιχτούν σε 6χορδη. Ειδικά όταν μιλάμε για ρυθμικά και lead ταυτόχρονα στο ίδιο κομμάτι... Για μένα δε μπορεί να υπάρξει σύγκριση σε καμία περίπτωση.

  2. Μάλλον αυτό που χρειάζεσαι είναι η μελέτη. Προφανώς και παίζουν ρόλο ενισχυτές και κιθάρες, αλλά για να αποκτήσεις μια στάνταρ τεχνική και ταχύτητα αυτό που χρειάζεται κατά βάση είναι η εξάσκηση. Η κιθάρα θα σε βοηθήσει να πιάσεις το 100% όταν είσαι στο 95%, αλλά δε θα σε βοηθήσει να πας από το 50% στο 70 ή 80%...

     

    Σε δεύτερο βαθμό θα σου έλεγα ότι σου είπαν και τα παιδιά. Σετάρισε σωστά την κιθάρα σου σε έναν καλό μάστορα και στη συνέχεια τσίμπα έναν ενισχυτή. O Blackstar είναι σούπερ.

     

    Βέβαια, γνωρίζω άτομα που παίζουν με guitar rig και v-amps, χωρίς να έχoυν ενισχυτή κτλ, και παίζουν άπειρα καλά! Οπότε, ξαναπάμε στην εξάσκηση.

  3. Αν σεταριστεί σωστά το τρέμολο δε θα έχεις προβλήματα. Έχω παίξει σε Ibanez RG270 και δεν έχανε με τπτ.

     

    Βασικά δώσε τα 500 € και τσίμπα την Ibanez Prestige RG2620 από τις αγγελίες. Το Edge Pro που φοράει είναι μια χαρά. Κουρδίζεις μόνο όταν αλλάζεις χορδές (εννοείται πως τις αλλάζεις μία μία!!!). Κάποια στιγμή αλλάζεις και μαγνήτες και είσαι κομπλέ. Άσε που και να μη σου αρέσει λεφτά δε θα χάσεις.

  4. Οι evolution είναι μια χαρά λύση. Σετάκι bridge/neck ή evo bridge/paf neck. Επίσης, θα σου πρότεινα και Dimarzio Steve's special αν είσαι σε E ή D κουρδισμένος, ή D-sonic αν είσαι πιο χαμηλά.

     

    Γενικότερα ότι σου είπαν, ο ενισχυτής και τα πετάλια που χρησιμοποιείς παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στη τελική διαμόρφωση του ήχου. Οι μαγνήτες απλά αποτελούν μια βάση πάνω στην οποία χτίζεις.

     

    Ο X2N είναι πολύ χάλια όπου τον έχω ακούσει.

  5. Συμφωνώ απόλυτα.

    Όταν θα έχω ακούσει και μερικούς νομίζω θα έχω και πιο ολοκληρωμένη άποψη.

    Εσύ δηλ έχεις strat με Dimarzio Steve's special ή Tonezone?

     

     

    Στη Squier strat CV που έχω έβαλα hot vintage μαγνήτη, τον SD SH-11 custom custom. Για μεταλοκαταστάσεις κάνει, αλλά μάλλον δεν είναι αυτό που θες γιατί τα μπάσσα του είνια αρκετά απλωμένα.

     

    Στις Ibanez που έχω (JPM100P2 και RG1527) έχω τον STeve's special και το Blaze 7 bridge. Ηigh output μαγνήτες, πολύ καθαροί ωστόσο και με σούπερ διάυγεια. Ο tonezone είναι πιο hot και με περισσότερα μεσσαία, ενώ στα αυτία μου ακούγεται καλύτερος για lead καταστάσεις και όχι τόσο για ρυθμικά. Τέσπα, σε στρατ δε μπορώ να ξέρω πώς θα ακούγονται πάντως... ::)

  6. Κλασσικά boostάκια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να σφίξουν τα μπάσσα και ενδεχομένως να αυξήσεις λίγο το gain είναι τα Ibanez tubescreamers (ακόμα και με το gain στο 0 θα κάνεις δουλεία), Boss DS1, Maxon OD808, τα Xotic boosters και πολλά πολλά άλλα.

     

    Γενικά μετράνε γιατί όχι μόνο μπορείς να σφίξεις μπάσσα και να δώσεις gain, αλλά επιπλέον αν παίζεις σε 2καναλο ή 3κάναλο ενισχυτή μπορείς να φτιάξεις διάφορα ηχοχρώματα με τα κανάλια και συνδιασμούς με το boost.

     

    Γω χρησιμοποιώ το Tonefactor Cream Pie Deluxe, το οποίο μαμάει αλλά νομίζω πως έχει σταματήσει από την αγορά, σε ένα Mesa Roadster τόσο στα καθαρά κανάλια όσο και στα γκαζάτα. Συνήθως το έχω ενεργό και παίζω με το volume της κιθάρας.

  7. ΠΑΡΑ πολύ σωστά!  ;)

     

    edit: Θα διαφωνήσω μόνο ως προς το σχόλιο για το wattage-overkill, διοτι δεν έχει πάντα την επιλογή. Αν το ίδιο μηχάνημα βγαίνει σε π.χ. 50 & 100 Βαττ έκδοση και διαφέρει μόνο ο τελικός, ε είναι μάλλον χαζό να πάρεις το 100άρι, όμως δεν έχεις αυτή την επιλογή, καθώς high-gain (height-gein  :P ) ενισχυτές βγαίνουν σπάνια σε μικρά wattage. Άλλωστε όλοι σχεδόν οι 100'αρηδες που έχω ακούσει (μη φανταστείτε καμια τρελή εμπειρία) παίζουν αξιοπρεπώς και χαμηλά.

    edit_end.

     

    Κάτι μόνο που είδα να αναφέρει ο aris είναι η πεποίθησή του ότι θα μπει "καρφί" σε (καλό έως σούπερ) ενισχυτή και θα ακούσει αγγέλους... Φίλε Άρη (για να μην ξενερώσεις, ψάχνοντας ή αφού αγοράσεις) να ξέρεις ότι δύσκολα θα βγάλεις άμεσα τον ήχο που έχεις στο μυαλό σου, καθώς όλοι οι καλοι ενισχυτές στα "βρώμικα" ΔΕΝ είναι έτσι απλά plug'n'play και να βγει η ηχάρα με μιας. Αυτό δεν είναι κάτι κακό, γιατί όπως πολύ σωστά είπε ο Jase το context που τον ακούς έχει πολύ μεγάλη σημασία. Π.χ. ένας Mesa (που είναι και από τους πιο απαιτητικούς σε ψάξιμο για να βγει ήχος) μπορεί να σου ακούγεται απαίσιος και ξερός όταν παίζεις μόνος σου, και με τις ίδιες ρυθμίσεις να "βγαίνει" τέλεια μέσα από τη μπάντα...

    Μπορεί πάλι να έχεις φτιάξει με την ησυχία σου τρελό ήχο για να παίζεις, και να πας με συγκρότημα και να μην ακούγεσαι (όχι λόγω έντασης) με τίποτα. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι ο εκάστοτε ενισχυτής δεν είναι καλός  ;)

    Και γι αυτό το να χρησιμοποιείς και εξωτερικό tone-shaping (με boosters, OD, EQ κλπ.) δεν είναι για να μειώσει το ρόλο του ενισχυτή, αλλά να διευκολύνει εσένα  :)

     

    Τελευταίο παράδειγμα, έστω ότι ψάχνεις (παίζοντας καρφί) ήχο για μελωδικό σόλο ή κάτι τέτοιο. Ε δε θα βρίσκεις (νομίζεις) ικανοποιητικό, μόλις βάλεις λίιιγο delay (παράδειγμα) δε θα πιστεύεις πόσο πιο σωστός θα σου ακούγεται ο ίδιος ήχος.

     

    Θέλω να καταλήξω στο ότι ναι μεν ο ενισχυτής είναι η βάση και ο καθοριστικός παράγοντας του ήχου (πέρα από δάχτυλα εννοείται), αλλά δεν αρκεί, δεν είναι από μόνος του ο ήχος  :)

     

    Σωστός.

  8. Μη βάζεις τους Bugera στην ίδια κατηγορία όμως με τους προαναφερθέντες ε...

     

    Ακόμα και από θέμα ποιότητας μόνο αν το δεις μιλάς για πραγματικά αξιόλογους ενισχυτές που θα παίζουν μια ζωή. Οι Bugera παίζουν σε άλλη κατηγορία. Άσε που για να ακούσεις πραγματικά αυτούς του ενισχυτές πρέπει να τους ανοίξεις. Ακόμα και με attenuator στο σπίτι ίσα που θα γαργαλάς το ηχείο, οπότε σε καμία περίπτωση δε θα ακούσεις τον "πραγματικό" τους ήχο.

  9. Ο Dual Rectifier έχει μια χαρά καθαρά. Δηλ χωρίς να είναι fender άνετα βγάζεις αξιοπρεπέστατο ήχο. Άμα σου αρέσει boogie ήχος και θες και σούπερ καθαρά πήγαινε σε Roadster.

     

    O 6505 γενικά γαμάει, αλλά τα καθαρά του είναι ανύπαρκτα. Βέβαια, χαμηλώνοντας volume κιθάρας μπορεί να έρθει το θέμα, αλλά και πάλι οριακά ανάλογα με τον τελικό ήχο που θες.

     

    Παίζει και ο Laney VH100R που είναι σούπερ για τα λεφτά του και πραγματικά αξιόλογος ενισχυτής.

  10.  

    Δυστυχως το 1 δεν μπορει να γινει μια και δεν θα μπλενταρεται σωστα ο ηχος σου με αυτον της υπολοιπης μπαντας,αλλα ακομα και να γινοταν θα επρεπε να κανεις το....2...δηλ.να βαλεις την καμπινα ψηλα για να μην ακουνε μονο οι...μπροστινες σειρες.... ;D

     

     

    Βασικά, το 1 το κάναμε όλη τη χρονιά που παίζαμε στο μαγαζάκι και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Απλά, πρέπει να τοποθετηθεί σωστά, ώστε να ακούν όλα τα μέλη της μπάντας, και βέβαια δε θα πρέπει η καμπίνα να κοιτάει τον κόσμο μόνο, αλλά να έχει κατάλληλη κλίση ώστε να ακούν όσοι είναι on stage. Παράλληλα, ο ηχολήπτης μπορούσε να ασχοληθεί με φωνές και πλήκτρα για τα μόνιτορ, οπότε ήταν πολύ πιο εύκολο και για αυτόν. Τέλος, μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του στησίματος, άσχετα με το pa κτλ, είναι ότι μπορείς να έχεις ακριβώς ίδιο στήσιμο και στις πρόβες, οπότε συνηθίζεις τον τρόπο που ακούς εσύ και τα άλλα μέλη, ενώ παράλληλα όταν είσαι on stage αισθάνεσαι άνετα αφού έχεις μάθει και συνηθίσει να παίζεις με αυτόν τον τρόπο και στις πρόβες.

     

    Τέσπα, υπάρχουν άπειρες τεχνικές και στησίματα, ανάλογα με την περίσταση και τι βολεύει τον καθένα.

  11. Για να ακουστεί άλλη μια άποψη σχετικά με το θέμα καμπίνας, προσωπική μου γνώμη είναι ότι το είδος μουσικής που παίζει κανείς έχει άμεση σχέση με την επιλογή καμπίνας, τόσο για πρόβες, όσο και lives (το studio το αφήνω εκτός γιατί πλέον είναι μεγάλη και διαφορετική κουβέντα).

     

    Γω με τις μπάντες που έπαιζα κατά καιρούς παίζαμε από rock και stoner μέχρι prog/death. Στο studio για πρόβα δε θα άλλαζα με τπτ την 4x12. Ακόμα και στα αλα Hendrix jams ή στα blues δίνει σούπερ όγκο, αέρα και επαφή με τη κιθάρα. Για τη μπάντα που παίζουμε prog/death δε μιλάω καν. Ακόμα και οι διαφορές από καμπίνα σε καμπίνα είναι τεράστιες σε σχέση με το ηχόχρωμα του Mesa Roadster που χρησιμοποιώ.

     

    Για lives τώρα, εννοείται ότι αν υπάρχει χώρος στο stage η 4x12 είναι και πάλι η ιδανική επιλογή για μένα, απλά θέλει σωστή τοποθέτηση στο χώρο, ώστε να χρησιμοποιείται σαν  μόνιτορ για όλη τη μπάντα και έτσι να μπορείς να αποσυνδεθείς από τη χρήση stage monitors, τα οποία αν δεν είναι σωστά ρυθμισμένα καταστρέφουν άνετα το live.

     

    Ωστόσο, σε μαγαζί που έπαιζα για ένα χρόνο με μπάντα hard rock/poser/metal, το οποίο ήταν αρκετά μικρό (150 άτομα) και με στενό stage, χρησιμοποιούσα την 2x12, η οποία έκανε μια χαρά τη δουλειά της. Παρόλα αυτά, αν είχα χώρο και το μέρος ήταν λίγο μεγαλύτερο θα έπαιρνα την 4άρα μόνο για το ηχόχρωμα που δίνει όταν την τσιτώνεις.  

     

    Φώτης

     

    Υ.Γ.1 Γενικά, μου φαίνεται ότι εξαιτίας της άγνοιας πολλών "ηχοληπτών" καλό είναι να είμαστε λίγο ανεξάρτητοι στο θέμα ήχου, οπότε αν μπορώ σε ένα μικρό χώρο να βάλω ένα mic για χρήση σε περίπτωση ανάγκης, ενώ ο κύριος ήχος και η ένταση βγαίνει από την καμπίνα, για μένα είναι το ιδανικό.

     

    Υ.Γ.2 Ποτέ δε θα μπορούσα να βάλω το ηχείο ψηλά, και δε καταλαβαίνω πώς το κάνει αρκετός κόσμος. Τα πρίμα μου φάινονται πολύ ενοχλητικά, ενώ χάνεται και ο όγκος αφού δεν υπάρχει επαφή με στέρεη επιφάνεια.

  12. Άλλαξε και λάμπες τελικού τώρα να έρθει και η ένταση. Δοκίμασε, πριν, για καλό και για κακό να βραχυκυκλώσεις το fx loop με ένα καλώδιο (καρφί-καρφί, από το send στο return), γιατί πολλές φορές φρικάρει (σκόνες κτλ) και ρίχνει την ένταση. Αν δε φτιάξει τσίμπα τις λάμπες.

  13. Στην CV Squier 50's strat που έχω έβαλα τον SD SH-11 και είναι σούπερ, ειδικά για hard rock/rock/classic metal καταστάσεις. Τα μπάσσα του δεν είναι τόσο σφιχτά βέβαια (alnico 2), αλλά για lead και hard rock ριφς είναι σούπερ. Το μόνο που ίσως να πρέπει κάποιος να προσέξει είναι ότι είναι υπερβολικά γλυκός...

  14. Ρίξε μια ματιά και σε αυτή: http://www.thomann.de/gr/framus_fr212_cb.htm

     

    Είναι λίγο πάνω από τα λεφτά σου, αλλά είναι αξιοπρεπέστατη. Έχει βγάλει εβδομαδιαία live με Mesa Roadster head σε μαγαζί για ένα χρόνο με μεταφορές, χτυπήματα κτλ.

     

     

  15. Είσαι λίγο υπερβολικός νομίζω :). Τα celestion V30 είναι standard πλέον και βγάζουν αξιοπρεπέστατο ήχο. Δε διαφωνό ότι ίσως να είναι χειρότερα από τα EV τα οποία δεν τα έχω ακούσει, ωστόσο για αυτό που θέλει το παλικάρι θεωρώ -χωρίς να κόβω και το λαιμό μου- ότι μια φτηνή 2x12 (εδώ θα έλεγα framus) με V30 θα είναι όοοτι καλύτερο...

     

    Επίσης μου φαίνεται λίγο άκυρη η χρήση του MG για ηχείο. Πούλα τον και πάρε μια καμπίνα να κάνεις τη δουλειά σου και να γουστάρεις.

  16. Στη μπάντα που παίζουμε stoner είμαστε κουρδισμένοι σε Σι και ο άλλος κιθαρίστας παίζει με μια Squier CV tele καρφί σε ένα Laney VH100R με μια Marshall 4x12 AV και ο ήχος του είναι απλά σούπερ.

     

    Δοκίμασε να χαμηλοκουρδίσεις με 11άρες ή 12άρες (ανάλογα πόσο χαμηλκά θα πας) και βρες έναν αξιοπρεπή ενισχυτή αρχικά.

  17. Εννοείται ότι άμα βάλεις 120watt λάμπα σε 1x12 και τσιτώσεις τον ενισχυτή θα το μαζεύεις το ηχείο μετά. Αλλά, ναι, μόνο η αντίσταση παίζει ρόλο στη συμβατότητα.

     

    Απλά για τη δουλειά που το θες, δηλ. πρόβα και live, είσαι άνετος με μια 2x12 καμπίνα και για ένταση και για όγκο. Βέβαια, πρέπει να ακούς τι γίνεται και τι εντάσεις είναι "ωραίες" για το ηχείο, ενώ αν καταλαβαίνεις ότι ζορίζεται (που δύσκολα θα γίνεται) χαμηλώνεις και λίγο, δεν είναι κακό ε.

     

    Για να αλλάξει πάντως κάποιος τα φώτα σε μια 2x12 πρέπει να έχει πρόβλημα ακοής...

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου