Προς το περιεχόμενο

sofison

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    246
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από sofison

  1. Πολύ παράξενο! Ιδίως αν λές οτι ήταν warmoth. Τα πήρες κατευθείαν απ' αυτούς ή απο κανα ebay ή δευτεροτρίτο χέρι?

     

    Τα parts τους είναι φτιαγμένα απο CNCs και συναρμολογούνται με κλειστά μάτια εδώ και δεκαετίες.

    Τόσο χάλια σου έκατσε?

     

     

    Ω ναι.

    Κατευθείαν από αυτούς

    Ο λόγος μάλλον είναι γιατί το σώμα είχε heel contour και οι δυο μπροστινές τρύπες είχαν κάποιου είδους κλίση δεν ήταν κάθετα στο σώμα. Πάντως όταν έβαζες τις βίδες δεν πηγαίναν μέχρι τέρμα. Έμπαιναν στραβά.   

     

    Ακόμη και οι μηχανές κάνουν λάθος  ;)

  2. Αυτο που εννοώ ειναι οτι:

    Εαν παρεις ενα σώμα ενα μπράτσο και ενα σετ μαγνητες κλειδιά κλπ. τα δέσεις και δεν μπορεις επ´ακριβώς να τα φερεις εκεί που πρέπει, αρχίζεις να αναλώνεσαι σε σκέψεις του στυλ, έκανα καλα η πέταξα τα λεφτά μου.

    Φτάνεις μετά σε ενα σημείο που το σετ απ θα γίνει , η έστω νωμιζεις οτι έγινε τέλειο και αρχίζουν να σε ενοχλούν αλλα πράγματα, ( τα είπαν οι φίλοι μας πιο πανω), μέγεθος ταστου, fret leveling,σκέψεις οπως,θα ήθελα την κιθάρα πιο πρίμα, καλα θα ήταν να μπορούσα να αλλάξω το προφίλ του μπρατσου.... και φτάνεις στο σημείο να έχεις φτάσει το χιλιάρικο για parts και εργασίες απο μάστορες και η κιθάρα να σου σπάει τα......νεύρα.

     

     

    Ακριβώς

     

     

     

    τοτε ηταν σωστη η αρχικη μου απορια σχετικα με το δεσιμο .

     

    Μην νομίζεις ότι επειδή είναι 4 τρύπες βάζεις 4 βίδες και έγινε. Πολλά μπορεί να παίξουν, δεν είναι τραπέζι από τα ΙΚΕΑ. Καμιά φορά και η παραμικρή απόκλιση μπορεί να σου δημιουργήσει θέματα.

     

    Π.χ είχα παραγγείλει σώμα και λαιμό από Warmoth. Τελικά ποτέ δεν τα έδεσα με τις βίδες που ήρθαν μαζί. Αναγκάστηκα να βουλώσω τις 2 τρύπες στο σώμα και να ανοίξω άλλες. Μιλάμε για απόκλιση 1 χιλιοστού.

    Άσε που ο λαιμός ήθελε δουλειά στα τάστα (ούτε fret beveling δεν είχε)   

  3. τι εννοεις σωστο δεσιμο?φανταζομαι αναφερεσαι στα κλειδια ,τη γεφυρα και το σωμα (το οποιο ειναι bolt on ).Τα κλειδια οπως κι η γεφυρα ερχονται απο την mjt  ,αν επιθυμεις ,πανω στη κιθαρα ετοιμα.

     

    Αυτά και άλλα. Τάστα, ύψος μαγνητών, action, κολλήσεις καλωδίων, σωστή κοπή nut και και και και και πολλά ακόμα.

     

    Με πρόλαβε ο από πάνω

  4. Πέρα από την ικανοποίηση που σου προσφέρει μια partcaster λόγω γούστων εμφάνισης, μοναδικότητας και specs που απαιτεί ο καθένας, η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι όσο ωραία και να είναι μια partcaster όσο ιδανικά specs και να έχει άμα δεν δώσεις βάση στο σωστό σετάρισμα τότε θα απογοητευτείς.

     

    Μην τσιγκουνευτείς να την πας να σου κάνουν το καλύτερο δυνατό "δέσιμο" και σετάρισμα.      

    Το αναφέρω ως παθών.

  5. Για όλα αυτά που θέλεις χρειάζεσαι περισσότερους διακόπτες.

    Το 1) και το 3) είναι το ίδιο.

    Για το 2) θέλεις έναν διακότη για το coil tap. Αντιστροφή φάσης ως προς τί? Με έναν μαγνήτη δεν δεν έχει νόημα. Αν είναι humbucker και αντιστρέψεις τη φάση του ενός πηνίου, δεν θα έχεις ...humbucker.

    Ευχαριστώ για την απάντηση.

    Για τη δεύτερη επιλογή ας πούμε ότι με ενδιαφέρει μόνο το coil tap. Γίνεται? 

  6. Γειά χαρά

     

    Θα ήθελα την βοήθειά σας για μια συνδεσμολογία.

     

    Θέλω να συνδέσω έναν passive μαγνήτη (4conductor) με ένα διακόπτη 3-way dpdt (on/on/on) κατευθείαν στο output jack, χωρίς να παρεμβαίνει κάποιο volume ή tone ενδιάμεσα.

     

    Οι επιλογές που θα ήθελα στον διακόπτη είναι

    1) να θέτει σε λειτουργία τον μαγνήτη

    2) coil tap ή phase reverse (ένα από τα δύο)

    3) να απενεργοποιείται ο μαγνήτης

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  7. Επαναφέρω το θέμα μιας και μου ήρθε χθες η νέα κάρτα firewire και το ζήτημα λύθηκε. Έπαιζα καμιά ώρα και, με ανοιχτό το Guitar Pro και δεν είχε ούτε ένα glitch/pop/scratch/ding-dong .....

     

    Ας ελπίσουμε το κινέζικο προϊόν να κρατήσει.

  8. Τσίμπησα αυτή σήμερα

    http://www.ebay.com/itm/PCI-32bit-Firewire-400-IEEE-1394a-3-1-ports-6P-4P-to-PCI-Adapter-Ti-Dual-chip-/161046078832?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item257f182570

     

    σε καμιά 20πια μέρες θα είναι εδώ, οπότε θα τεστάρω αν τελικά είναι θέμα firewire controller ή όχι.

     

    Πάντως μέχρι στιγμής η κάρτα γραφικών και η firewire μοιράζονται το ίδιο IRQ.  Δες και την φωτογραφία από κάτω.

    Άσε που δεν έχω άλλη θύρα PCI γιατί η ψύκτρα της κάρτας γραφικών κλείνει τη μια θέση

    Αυτο ειναι ενα θεμα που εφμανιζεται οταν προσπαθεις να κανεις record κι οχι playback. Το κακο ειναι οτι κατα τη διαδικασια του recording τοτε εμφανιζονται και γραφονται ολα τα pops, noises κ.α.

    Το προβλημα ειναι σιγουρα καποια ασυμβατοτητα με τον VIA controller που "φοραει" η τωρινη σου motherboard.

    Οσο για το πως δεν εμφανιζοταν στο παρελθον σε μητρικη που θεωρητικα ειχε τον ιδιο controller αυτο ειναι κατι που προσωπικα δεν το ειχα ξανακουσει και με βαζει σε σκεψεις οτι ισως να υπαρχουν περισσοτεροι και αγνωστοι παραγοντες που δημιουργουν το προβλημα.

    Σιγουρη λυση ειναι παντως η αγορα ενως pci ή (pcie) controller με dual TI chipset θα εξαφανισει το σπαστικο αυτο προβλημα. Μπορεις να βρεις απο το amazon.co.uk καθως και απο εδω http://www.inta-audio.com/music-pc-systems-c192/pc-accessories-c197/3-port-firewire-card-texas-instruments-chipset-1394a-ti-chipset-p2036

     

    Απο το τελευταιο link ειχα αγορασει τη δικη μου καρτα αλλα ισως να μπορεις να βρεις και κατι φθηνοτερο απο το amazon που σου ειπα πριν

     

    Να σου πω και κατι τελευταιο φροντισε αν αγορασεις τελικα καποιο pci controller να προσεξεις σε ποια θυρα θα τον εγκαταστησεις γιατι υπαρχει καποια πιθανοτητα το irq να μοιραζεται με την καρτα γραφικων (μια οποιαδηποτε pcie). Εγω λογο αυτου του προβληματος αναγκαστηκα να αλλαξω motherboard και πηρα μια που ειχε 2 pcie x16 και 3 κανονικες pci. Δε γνωριζω αν το θεμα με το irq εφμανιζεται σε αντιστοιχες pcie x1 ή x4 καρτες

     

    IRQ16.JPG.61f40860b1fd583b58cb729dc68e612d.JPG

  9. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

    Η κάρτα είναι καρφωμένη πάνω σε VIA firewire controller αν και πρόσφατα διαβασα ότι θέλει TI dual chip για να δουλέψει σωστά. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στο παλιό PC που είχα το ίδιο firewire controller της VIA έπαιζε κανονικά για χρόνια και ξαφνικά άρχισαν τα προβλήματα.

    Όλα τα υπόλοιπα τα έχω δοκιμάσει και δεν άλλαξε κάτι. Το σήμα της κιθάρας όταν ΔΕΝ ανοίγω το Guitar Pro είναι κανονικό δεν έχει glitches. 

     

    Γεια σου φιλε σαν πρωην κατοχος της συγκεκριμενης καρτας και παιρνοντας σα δεδομενο οτι τροπο που τη συνδεεις στο PC εχω να προτεινω τα εξης:

     

    α) Τσεκαρε ή αλλαξε το firewire καλωδιο που χρησιμοποιεις. Επισης η καρτα αν δε απατα η μνημη μου εχει 2 firewire υποδοχες δοκιμασε λοιπον και τις 2. Νομιζω οτι αυτο προυποθετει καθε φορα να κανεις restart στο συστημα σου.

     

    β) Δοκιμασε ειτε να εγκαταστησεις ξανα τα windows κανοντας αυτο που λεμε clean εγκατασταση (χωρις πολλα προγραμματα δηλαδη). Ξαναεγκατεστησε το guitar rig και δοκιμασε. Μια καλη λυση ειναι να δοκιμασεις ενα οποιδηποτε software για να κανεις record οπως πχ Adobe audition, reaper, cubase, sonar και γενικα οποιοδηποτε daw βρεις. Ο λογος ειναι για να σιγουρεψεις οτι το καθαρο σημα απο τη κιθαρα μπορει να γραφτει και να αναπαραχθει χωρις clicks & noises.

     

    γ) Τσεκαρε αν χρησιμοποιεις το τελευταιο firmware & drivers (απο προσωπικη εμπειρια δεν αλλαζει κατι αλλα ποτε δε ξερεις)

     

    Τελος η καρτα χρησιμοποιειε το πρωτοκολο firewire αυτο σημαινει οτι συνδεεται ειτε πανω σε πιθανη θυρα firewire της motherboard ή σε καποιο pci firewire controller (η και pcie). Μια ιδιαιτεροτητα που εχει αυτη η καρτα (αλλα και πολλες αλλες) ειναι οτι δε συνεργαζεται καλα με firewire controllers (ειτε ειναι στo motherboard ή σε pci καρτα με chipset που προερχεται απο τη VIA). Η πλειοψηφια των εταιριων που φτιαχνουν τετοιες καρτες προτεινουν chipset απο την Texas Instruments (TI) και απο προσωπικη εμπειρια εχω ανακαλυψει οτι παιζουν καλα και chipset απο την Agere.

    Μαλιστα για τους pci controllers χρειαζεται καρτα με dual TI chipset (δηλαδη με 2 chip ΟΧΙ με 1)

     

    Επισης ανεφερες οτι δοκιμασες σε καινουριο υπολογιστη σιγουρεψου τι controller χρησιμοποιει η motherboard για το firewire

     

  10. Το buffer μια χαρά είναι... το τσέκαρα

    Moνo οταν το buffer size δεν ειναι αρκετο με την ταυτοχρονη αναπαραγωγη αρκετων ηχων μου εχει συμβει αυτο.΄Ενδεχομενως στο αλλο pc να ηταν ακομα μικροτερο το buffer . Αν εχεις τους Asio drivers της καρτας με ικανοποιητικο buffer και ελευθερη μνημη στο pc τοτε ισως ειναι κατι πιο σοβαρο.

     

    Εννοείς για την διαχείριση του IRQ?

    Ανέβασα μια εικόνα με το τι διαχειρίζεται στο IRQ 16 που είναι και οι firewire controllers 

    [

    Μια βοήθεια βρε παιδιά .....

     

    Κάνε τα εξής:

     

    α) αποσυνδέσου από το ίντερνετ

    β) απενεργοποίησε το όποιο anti-virus πρόγραμμα έχεις

    γ) απενεργοποίησε την ασύρματη κάρτα δικτύου (αν το μηχάνημά σου έχει τέτοια).

    δ) πες μας αν το πρόβλημα με τα κλικ και τα ποπ παραμένει.

     

    Φιλικά.

     

     

     

    IRQ.JPG.d2d6149d22410c40cbeb939756049315.JPG

  11. Παιδιά καλησπέρα

     

    Εδώ και κάμποσα χρόνια έχω μια εξωτερική κάρτα ήχου της M-audio την firewire410.

    Γενικά δεν είχα κανένα παράπονο από την συγκεκριμένη κάρτα και μια χαρά έκανε την δουλειά της....

     

    Τον τελευταίο χρόνο όμως η κάρτα μου έκανε νερά. Ανοίγοντας το Guitar Rig 5 εκεί που παίζω ανά κάποια χρονικά διαστήματα ακούγονται κάποιοι ήχοι του τύπου clicks and pops

    Σήμερα λοιπόν την σύνδεσα σε ένα και καινούργιο PC και τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα.

    Οι ήχοι αυτοί ακούγονται πολλές φορές ανά δευτερόλεπτο σε σημείο να μην καταλαβαίνεις την νότα που παίζεις.

    Καμιά ιδέα ?

    Ευχαριστώ προκαταβολικά     

     

    Τα χαρακτηριστικά του PC είναι

    Pentium Dual Core 2.50 GHz

    Ram 2 GB

    Windows XP service pack3

    • Like 1
  12. Αυτό είναι το ενδιαφέρον. Το νέο πρόγραμμα του eBay μπορεί να τα λέει πολύ ωραία για προπληρωμή δασμών και φόρων, αλλά έχει αγοράσει κανείς τους τελευταίους μήνες; Για την αξιοπιστία του eBay δεν αμφιβάλλουμε αλλά μήπως οι αγοραστές θα έχουν να αναμετρηθούν με καμιά... βαλκανική πατέντα στα Σπάτα;

     

    Ποιά ογκώδη; Για καμιά ντουζίνα σετ χορδών χαζεύεις και σφίγγεται η ψυχή σου.  ;D

     

    Εγώ πριν δυο εβδομάδες αγόρασα δύο τεράστια κομμάτια curly maple περίπου 1,80m ύψος και αρκετά βαριά. Όλα κομπλέ ήρθε στο σπίτι από UPS χωρίς να πληρώσω τίποτα εξτρά. 

  13. καλησπερα.

    τις προαλλες παρηγγειλα ενα guitar body (used) απο Αμερικη (99 usd) κ ειπα στον πωλητη να το στειλει με usps...μου ειπε ok τον πληρωσα κ προχωρησε η διαδικασια....μεχρι προχθες που τσεκαρα το tracking μου εβγαζε αυτα:

     

    Shipped from US Shipping Center to International Destination

     

    Oct-26-13, 16:57 PM, Erlanger

     

    Customs Documentation and Labeling

     

    Oct-26-13, 14:05 PM, Erlanger

     

    Arrived at US shipping Center

     

    Oct-25-13, 13:49 PM, ERLANGER, KY 41018

     

    In Transit-Processed through USPS Sort Facility

     

    Oct-25-13, 12:51 PM, CINCINNATI, OH 45235

     

    In Transit-Processed at USPS Origin Sort Facility

     

    Oct-22-13, 01:06 AM, BELL GARDENS, CA 90201

     

    In Transit-Accepted at USPS Origin Sort Facility

     

    Oct-21-13, 23:51 PM, COSTA MESA, CA 92627

     

    Σημερα που ξανατσεκαρα μου εβγαλε αυτο:

     

    This shipment has been transferred to International Mail Logistics for delivery to the final destination #

    με ενα tracking numb το οποιο οταν το παταω με οδηγει σ αυτο στην φωτο:

    Αλλαξανε ερημην μου το κουριερ?κ γιατι?

     

    wf08.png]wf08.png

     

    Uploaded with ImageShack.us

     

    Στα μεταφορικά μέσα είχε και Import charges? Αν ναι δεν θα πληρώσεις τίποτα στο τελωνείο, θα έρθει κατευθείαν σπίτι σου.

    Είναι νέο μάλλον σύστημα του ebay όπου πληρώνεις προκαταβολικά το τελωνείο μέσω του Global Postage Programme.  Δεν έχει σημασία o courier, μπορεί να το αναλάβει και η UPS.    

  14. Για μένα μην κάνεις αυτό με το σπρέι έτσι όπως περιγράφηκε νωρίτερα.

    Καλύτερα μολυβάκι.

     

     

    ΑΛΛΑ στην περίπτωση που θες το σπρέι πρέπει να το ρίξεις από απόσταση και αχνιστά ίσα ίσα να φανεί ένα περίγραμμα     

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου