Προς το περιεχόμενο

harisz

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    135
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από harisz

  1. Καλησπέρα και χρόνια πολλά!! έχω μια παλιά ibanez rx (H-S-H διάταξη) της οποίας ειναι χαλασμένα τα ηλεκτρικά.Σκέφτηκα να τα αλλάξω και να την κάνω να φέρνει σε πιο strat.

    Σκέφτομαι να της βάλω αυτά απο μαγνήτες :

     

    http://www.guitarfetish.com/GFS-Classic-II-Alnico-2-Vintage-Wound-Zebra-Humbucker-Bridge-Position_p_296.html

     

    http://www.guitarfetish.com/70k-True-Coil-_p_1966.html

     

    http://www.guitarfetish.com/55k-True-Coil_p_1964.html

     

    θα είμαι εντάξει με αυτά ή να πάρω κάποιο απο τα σετάκια με τους μαγνήτες που πουλάει ( έστω και αν εϊναι με 3 μονούς μαγνήτες ) για περισσότερη "ασφάλεια" ως προς την αγορά ??????

  2. thanks mate!!! η αλή8εια είναι ότι  το κομμάτι το ηχογράφησα με την ηλεκτρική καρφί στην κάρτα ήχου,αντι με την gitane λόγω έλλειψης μικροφώνου, χρησιμοποιώντας  την πένα της Wegen που χρησιμοποιώ στην gitane μου!!! και πάλι thanks!!

  3. δεν μπορω να πω οτι ειναι κ καλο ουτε κ κακο....

    παντως εμενα με αποθει!

    γιατι πλεον δεν υπαρχουν Group αλλα κιθαριστες με καποιους απο πισω να παιζουν.....

     

     

    σίγουρα είναι καλό,αλλά και μένα παρομοίως δεν μ'αρέσει  :-\

    τουλάχιστον όπως τον είχα δει στο live crossroads και σε κατι αλλα βιντεο

  4. μπα δεν νομίζω ότι κοιτάνε αποκλειστικά την τσέπη τους,μάλλον φτιάχνουν αυτό που γουστάρουν κυρίως-  και στην τελική τι ειναι thrash,κάτι που δημιουργή8ηκε το 1981 (περίπου) και έμεινε εκει στάσιμο ???

     

    και στην τελική οκ,το 8ρας έχει κάποια "αντικειμενικά" στοιχεία τα οποία και αυτα στην τελική είναι υποκειμενικώς κατανοήσιμα... κά8ε μπάντα μπορεί να τα πάρει και να τα ενσωματώσει όπως 8έλει..

     

    καλύτερα  να μη 8εωρείται Τhrash o  δίσκος των μεταλλικα , παραείναι περιοριστικός όρος όπως φαίνεται...

  5.  

    3) Στο κάτω-κάτω εμείς δεν φωνάζαμε να γυρίσουν στο παλιό καλό μέταλ; Το Death Magnetic ΕΙΝΑΙ Μέταλ

    Τέσπα, γούστα είναι αυτά....

     

     

    Ποιος φώναζε να γυρίσουν αναγκαστικά στο μέταλ?? το load  τα έσπαγε απλά..κακά τα ψέμματα!!!αλλά πέρα από αυτό το νέο αλμπουμ μετράει..

  6. Κι εγώ μετά από πολλές ακροάσεις πιστεύω ότι έχει τουλάχιστον 5 κομματάρες κι άλλα 5 πολύ καλά και σίγουρα είναι ότι καλύτερο βγάλανε στην μετα-load εποχή.

    Δεν ξερω γιατι κρίνεται ο δίσκος με σύγκριση το 1980 ,πάντως το black album οντως ειναι αξεπέραστο, το load όντως είναι δυναμίτης και το καινουριο όντως στέκει ανάμεσα στο justice for all και στο... Load!

    Το μόνο μείον του δίσκου κατεμέ είναι:

    1) η υπερβολικά ξερή φωνή, το χαμηλό σχετικά μπάσο (για ΤΕΤΟΙΟ μπασισταρά) και το "σπάω τα ηχεία από την παραμόρφωση και την ένταση" ταμπουρο. Πράγμα απίστευτο αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ηχογράφηση του Rick Rubin αλλα σέβομαι την οπτική του (εγώ ίσα που ξερω τι ειναι tremble..  ;D)

    2) το τράβηγμα των κομματιών σε 8λεπτη διάρκεια ενώ ειναι φανερό ότι τα ίδια κομμάτια δωσμένα σε 5-6 λεπτά μέγιστο θα εκτοξέυαν την διάρκεια ζωής του δίσκου στα ύψη και θα δίναν και εναν πόντο παραπάνω.

     

     

     

    Είσαι ο μόνος (μαζί με μένα ) που  έχει εκφράσει την άποψη ότι ο δίσκος στέκει μεταξύ  and justice και load!!! συγκινή8ηκα λεμε τώρα  ;D

  7. Keep walking λεμεεεεεεεεεεεεεεε!!  :P

     

    Αν κ δν νομιζω να ειναι στην ιδια κατασταση με την αλλη..Η οχι?  ???

     

    δε ξέρω να σου πω την αλή8εια,

    ο ένας έφυγε στα 40φεύγα απο επιπλοκές ύστερα από μεταμόσχευση νομίζω.

    η άλλη δε ξέρω τι 8έλει να κανει..μου φαίνεται πάντως πως έχει για πρότυπο την bille holiday  :P

  8.  

    Θα έλεγα ότι μάλλον στηρίχτηκαν σε προγενέστερους κιθαρίστες τζαζ καθώς και σε σαξοφωνίστες, τρομπετίστες κλπ. Εκείνη την εποχή, οι κιθαρίστες δεν άκουγαν μόνο κιθαρίστες...  ::) :)

     

     

     

    σωστό αυτό που λες,απλώς ή8ελα να του πω πως και αυτοί ήταν επηρεασμένοι από τα μπλουζ (ανεξαρτήτως οργάνου)

  9. αααα μιλάς για grant green και σια... οκ μαζί σου με χίλια...απλώς καπου στηρίχτηκαν όλοι αυτοί  :P

     

    πάντως οι πρώτοι συνδυασμοί πεντατονικού και διατονικού έχω την εντύπωση πως γίναν στα πρώιμα folk blues  που είναι επηρεασμένα απο country...(μπαμπακοφυτείες,μαστίγια,βιώματα και έτσι )  :P

  10. ο ελκαβλις ειναι απειρα διαβασμενο παλεκάρι ναπουμ.Που σε βρηκαμε ρε συ λιακο στα τερογαριδάκια ή στα ντραγκουλίνια?

    Εχω κανα μηνα που ακουω τον green καθε μερα, πως κ την ειχα προσπερασει αυτη την ποιοτητα ρε.Ο ανθρωπας θεριζει με μια πεντατονικη κ μια minor blues πεντατονικη.Πως θα γινει να συνδιασομεν τη γνωση αυτων των κυριων ειναι το θεμα.Οι παλιοι αυτοι ειναι πολυ για σας ρε.Το συγχρονο δεν το παω μια.

     

     

     

     

    o peter green είναι μεγάλη αξία.τσέκαρε τις ηχογραφήσεις με fleetwood mac αλλά και μόνο του..και μην είσαι τόσο απόλυτος για το σύγχρονο  :P

    κατέβασε  ή αγόρασε (για να μαστε νομικά οκ) το άλμπουμ 10 days out από kenny wayne shepherd..

  11. Πολύ βαθυστόχαστο αυτό muddypete. Εχεις μαθητεύσει πλάι στον Derrida? :)

     

    προς το συγκεκριμένο κομμάτι και μένα μου φαινόταν λίγο fake και μου έκανε εντύπωση γτ ενάς γνωστός μου συγκινή8ηκε κιόλας  :-X

     

    τώρα ως προς Derrida,Lacan  και αποδομήσεις ας το αφήσουμε καλύτερα  :P

  12.  

    ;)

     

    ελαβδ το dvd με το crossroads festival τα σπάει λέμε!!! πωω και το κομμάτι του robert cray που παρέ8εσες σπέρνει απλά...πάντως όποιος έχει δει το dvd πρέπει να χει προσέξει ότι το κοινό είναι κατα το 90 % λευκοί...

  13. Πολύ ωραίο ήταν...ακουγόταν όμως πολύ σιγά και μόνο απο το ένα ηχείο...

     

    Γι'αυτό στο πείραξα λίγο.. :)

     

    http://www.box.net/shared/c8th8mqjzn

     

    thanks!! όντως ακούγεται καλύτερα..τώρα έβαλα το cubase και προσπα8ώ να το ψιλομά8ω..

  14. Μου άρεσε!

     

    Όσο για τον ήχο, προσπάθησε να μειώσεις λίγο το attack της πένας σου (δεν ξέρω αν το λέω σωστά) ή δοκίμασε άλλη πένα (να μην ακούγεται τόσο το γρατσούνισμα πάνω στις χορδές ή αν ακούγεται να ακούγεται λιγότερο "τσίγκινο").

     

     

     

    ευχαριστώ!!! αυτό που λες για την πένα όντως ισχύει ,γιατί τελευταία διαβάζω ενα βιβλίο για gypsy picking και παίζω κυρίως στην  κλασσική και χτυπάω την πένα δυνατά ώστε να κάνει το rest stroke picking  8)

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου