Προς το περιεχόμενο

tsoykoy

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    36
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από tsoykoy

  1. update: 24/02/2015

    παρατηρήθηκε ένα πρόβλημα! ενώ στο decay του big sky μου με το expression δούλευε άψογα στις υπόλοιπες ρυθμίσεις δεν αυξανότανε ομοιόμορφα όπως π.χ. tone, mod, mix κ.ο.κ.

    όποτε βάζουμε ένα ποτενσιόμετρο 220K γραμμικό

    και τους ακροδέκτες του τους συνδέουμε όπως φαίνεται παρακάτω.

    1-> Sleeve

    2-> Tip

    3-> Ring

    ΥΓ. το decay δεν μεταβάλετε τόσο αρμονικά όσο με την προηγούμενη περίπτωση αλλά έρχεται ποιο κοντλα στην εργοστασιακή μεταβολή  με το decay knob του πεταλιού.

    αλλά στις άλλες παραμέτρους πάει καλά....

    ΥΓ2. θα δοκιμάσω και αυτή την περίπτωση... αν υπάρξουν αλλαγές πάλι θα ενημερώσω!

  2. καιρός ήταν  λίγο να ασχοληθούν με αυτό του είδους του ριβερμπ!!! για να πετύχεις τέτοιου είδους ήχους το μόνο σίγουρο ήταν ότι έπρεπε να μπλέξεις με plug ins και ρακς... έχει βρομίσει ο τόπος με overdrive και distortion , δεν θέλουμε άλλο, φτιάξτε κάτι διαφορετικό εταιρίες κάτι "μοδάτο".

  3. Έβαλα 100KΩ linear ποτενσιόμετρο  και στο μεσαίο ακροδέκτη του ποτ 10ΚΩ αντίσταση. Δουλεύει άψογα!!! αν και δεν ανταποκρίθηκε κανείς και αφού βρήκα άκρη ορίστε τα αποτελέσματα για τους επόμενους questioners!

     

    for the win!  ;D

  4. καλησπέρα!!! έχω στην κατοχή μου το strymon big sky kai θελω να φτιάξω ένα expression pedal μόνος μου... θέλω να μάθω ποια είναι η καλύτερη επιλογή του ποτενσιομετρου? δηλαδή τι αντίσταση και αν είναι λογαριθμικό η γραμμικό... διαβάζω κάτι στην strymon αλλα τα αγγλικά μου με μπερδεύουν περισσότερο. Έφτιαξα ένα με ένα POT 220Κ αλλα βλέπω οτι δεν συμπεριφέρετε καλά κατα το "άνοιγμα" του ποτενσιομέτρου. Έβαλα και μια αντιστασουλα 22Κ στο μεσαίο ακροδέκτη γιατι είδα σε ενα βίντεο τους που βάζαν, μάλλον για να μην μηδενίζετε πότε η αντίσταση και βραχικυκλώνει.

  5. μην ξεχναμε και τους Afformance οταν μιλαμε για ελληνικο post rock!

    Όσο για πεταλια, εγω με τα παρακατω εχω καταφερει να βγάλω εναν γλυκό, γεμάτο red sparowίζοντα ήχο:

    mxr stereo chorus,

    mxr carbon copy delay,

    trex tonebug reverb,

    tech21 xxl,

    boss rc 2

    κι ενα wah double sound που ξεθαψε ενας φιλος απο καπου και το οποιο φυσαει.

     

    Καλη επιλογη και αν μπλεκεις με λιγο πιο sludgoκαταστασεις ειναι και το hyperion της devi ever.

     

    Και το super-wow-θελω-να-το-παρω-τωρα εφφε της ημερας:

     

     

    alex θα μπορουσες να βαλεις ενα clip-άκι απο αυτο τον συνδιασμο πεταλιών?

  6. Παιδιά ωραίο θέμα! keep it up...!

     

    Λοιπόν επειδή τελευταία ψάχνομαι για τέτοιους ήχους θέλω ένα reverb πεταλάκι.. Όμως ποτέ δε είχα reverb και ούτε έχω πολυπαίξει με reverbs..

     

    Το digiverb, λοιπόν που ακουω τόσα και τόσα καλά τι λέει? Πως το κρίνετε?

     

    Thank you!

     

    Δεν έχω ακούσει το digiverb αλλα ενα καλό βάθος και βασικό του είδους ειναι το RV-5 της BOSS. Εχει κανα 2 μέρες που το πήρα και ειμαι καταενθουσιασμένος.

  7. Παιδιά ζητάω την βοήθεια σας, δεν ξέρω τι από τα τρία να πάρω... ??? ??? Ξέρι κάποιος τις διαφορες του εσωτερικά και ποιοτικά να μου πει για να ξεκαθαρίσω τι μου ταιριάζει?

     

    το θέλω για shoegazing, post καταστασεις, ambint... πιστεύω οτι το memory boy είναι ιδανικο μίας που δέχετε και expression pedal. για πιο λογο ειναι τοσο φθηνο ενω εχουν σχεδων τα ιδια πραματα και ειναι και τα δύο αναλογικα?

     

    ευχαριστώ

     

    <img src="http://www.harmony-central.com/ProductImages/Electro-Harmonix-Deluxe-Memory-Man-Smaller-Chassis/large-Electro-HarmonixDeluxeMemoryMan12.jpg" /><br>

    <img src="http://www.woodbrass.com/images/woodbrass/MEMORY+BOY.JPG" />

     

  8. Για τους Sigur Ros και τους Godspeed καταλαβαινω οτι καποιοι εχουν αναγκη να τους βαλουν μια δiαφορετικη ταμπελα, αλλα για τους Mazzy Star δεν το περιμενα (μπανταρα btw). Τhnx για τις πληροφοριες :)

    φυλε μου μπλου νομίζω οτι ξεφευγης λιγο απο το θέμα (shoegaze, ambient, post rock πετάλια) το θεμα ειναι ο εξοπλισμος... sorry αν διχνω κακός

  9. Επισης:

     

    Ειμαι και εγω σε παρομοια αναζητηση και θελω να ρωτησω

     

    Για το συγκεκριμενο ειδος γιατι καποιος να αγορασει μεμονομενα πεταλακια που κανουν 150 ευρα το καθενα(μαλιστα ενα παιδι ποσταρε 1 πεταλι των 350 ευρων :o) και να μην τα δωσει για μια Μ9 ή αντίστοιχη πεταλιερα αντε και 1 καλο φαζ και να καθαρισει ?Για να μην "βρωμισει" την λαμπα με ψηφιακουρες?Μα μεσα σε τοσο φιντμπακ και φασαρια ακουγεται?Η υπαρχει αλλος λογος?

     

    Η δικη μου οπτικη και τσεπη μου λεει πως η πεταλιερα ειναι μονοδρομος, ασε που κουβαλιεται και πιο ευκολα.

     

    Προσοχη δεν θελω να ανοιξω φλειμ πεταλιερα vs πεταλια απλα το εχω αποροια.

     

    Επισης:Κανα fuzz/dist/od να προτειναται για shoegaze θα ημουν ευγνωμων

     

     

    με την πεταλιερα ομως δεν εχεις πολλα περιθορια για πιραματισμο... ετσι νομιζω, οπως για παραδηγμα την μαγγια που είπε ο φύλος bloody_sunday να βάλεις το delay μετά το reverb ωστε να δινει μεγαλητερη μικος ηχό χωρης να ακουγετε πολυ η επαναληψη της νοτας απο το delay. Συμφωνω βεβαια στο οτι η πεταλιερα ειναι πιο βολική.

  10. Aνοίγω αυτό το θέμα στο να γίνει μια διατριβή από τα μέλει το noiz στο ποιον εξοπλισμό να προτιμήσει ένας που θέλει να βγάλει έναν ήχο πιο ατμοσφαιρικό...

     

    Παρακαλώ όσοι ενδιαφέρεστε δώστε τις προτάσεις σας για να βοηθήσετε αλλα και για να βοηθηθείτε

     

    Ευχαριστώ!!!

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου