Προς το περιεχόμενο

kevin nowhow

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    40
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από kevin nowhow

  1. ...Η να είναι όλα τα πλήκτρα στην ίδια ευθεία, χρωματική κλίμακα, πολύ πιο λεπτά  (σαν τα τωρινά μαύρα)  και αφήνοντας ένα κενό μεταξύ τους για να μην πατάμε δύο μαζί. Επειδή το κενό θα είναι εκμεταλλεύσιμο και από τις δύο πλευρές, η οκτάβα θα μπορεί να έχει περίπου την ίδια απόσταση που έχει τώρα

     

    όχι δεν τρελάθηκα, άλλα έχω νευριάζει  >:( >:( >:( και θα εξηγήσω παρακάτω γιατί.

     

    Καταρχήν:

     

    ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

     

    -Οι κλίμακες και οι αναστροφές των συγχορδιών θα έχουν το ΙΔΙΟ ΣΧΗΜΑ σε όλες τις τονικότητες. Στην περίπτωση ίσων μαύρων και άσπρων μόνο δύο παραλλαγές. Ασχολίαστο.

     

    -Η γεωμετρική απόσταση στο κλαβιέ θα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΝΙΚΟΤΗΤΑ. Το αυτί θα εκπαιδεύεται καλύτερα και θα μπορεί να παίζει κανείς ευκολότερα "με το αυτί". Ένας καλός φαύλος κύκλος δηλαδή ;D που θα επιταχύνει την εξέλιξη του μουσικού, αντί να παπαγαλλίζει δακτυλοθεσίες.

     

    ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΚΛΑΒΙΕ:

     

    -Ο αρχάριος μπορεί να κάτσει και να παίξει mary had a little lam ή τα κάλαντα απο το πρώτο μάθημα οπότε μεγαλύτερη πιθανότητα να συνεχίσει να τα ακουμπάει στο δάσκαλο (χ@στήκαμε)

    -Ίσως ευνοείται η τεχνική στο γρήγορο παίξιμο κλιμάκων ( ξανά χ@στήκαμε)

     

    Γιατί έχω νευριάσει:

     

    Γιατί παίζοντας ήδη κάποιο άλλο όργανο (όσο τέλος πάντων) το αυτί και τα δάχτυλα έχουν ήδη κάποια προεργασία. Και αναρωτιέμαι γιατί το αυτί μένει σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλετο, ενώ τα δάχτυλα πρέπει να αποστηθίσουν δεκάδες διαφορετικές θέσεις για το ίδιο πράγμα!!!

    Ξέρω ότι άν ξεπεράσει κανείς το πρώτο στάδιο, αυτά ίσως ξεπερνιούνται. Αλλα πόση φαιά ουσία θα έχει σπαταληθεί μέχρι τότε, και πόση θα συνεχίσει να σπαταλιέται στην εξάσκηση για να παραμείνει κανείς μάχημος;

     

    Ερώτηση:

     

    Έχει φτιαχτεί τέτοιο πράγμα ποτέ; (στο google δέν βρήκα κάτι)

    Υπάρχει κανείς άλλος που θα το ήθελε:

     

    Και ναι, όντως σοβαρά μιλάω

     

     

    Φιλε μου δεν εχω ιδεα γιατι δεν αξιοποιειται κατι τετοιο(ισως λογω κοστους μιας & η ασυμβατοτητα με ο,τιδηποτε πληκτροφορο εχει κυκλοφορησει ως τωρα θα ενοχλουσε πολυ κοσμο)αλλα μονο & μονο επειδη αναθεματιζεις κατι που θεωρειται δεδομενο αιωνες τωρα, απο μενα παιρνεις ψηφο εμπιστοσυνης...

    Θα ειμαι stand-by για αντιπαραθεσεις αλλων...Cheerz!

  2. Διαβαζοντας καποιους οδηγους στο ιντερνετ του στυλ "how to prepare a track for mastering" ειναι καποια πραγματα για τα οποια δεν ειμαι εντελως σιγουρως αν τα καταλαβα σωστα [καθοτι και στα αγγλικα]

     

    1] Επιτρεπεται να κανουμε καθολου παρεμβασεις με το EQ πριν στειλουμε ενα κομματι για μαστερινγκ σε στουντιο?  Εννοω eq σε ολη την μιξη..Γιατι φανταζομαι στο καθε οργανο ξεχωριστα επιτρεπεται..

      Παρεπιπτοντως παρατηρησα οτι προσθετοντας συνολικα ΕQ στην μιξη, αλλαζουν "ενοχλητικα" οι αναλογιες των οργανων και πρεπει να "ξαναπαιξω" με τις επιμερους εντασεις.

    - Να υποθεσω οτι κανω καταχρηση?

    -Επισης ειναι κακο που χρησιμοποιω συνολικο EQ πριν τελειωσω το κομματι..ενω γραφω τα οργανα ακομα?[Μιλαμε για vst οργανα,αν παιζει καποιο ρολο]

     

    2]REVERB αν καταλαβα μπαινει πριν το μαστερινγκ.. Αν υποθεσουμε οτι μια μιξη εχει λιγοτερο reverb απ οτι χρειαζεται αυτο μπορει να διορθωθει στο μαστερινγκ? [το αναποδο λογικα δε γινεται..]

     

     

     

    Το να βαλεις eq σε καθε οργανο ξεχωριστα μαλλον θα δεις οτι(συνηθως)ειναι επιβεβλημενο οποτε μην ανησυχεις.Το συνολο,προσωπικα,θα το αφηνα στην ησυχια του οπως & οποιοδηποτε αλλο συνολικο processing.

    Παρ'ολα αυτα αν επιμενεις με αυτο το τροπο ποιος ειναι ο οποιοσδηποτε να σου πει τ'αντιθετο!Πολλοι θα σου μιλησουν 'by the book'.Ακουσε τους προσεκτικα,σε καμια περιπτωση ομως μη τους μιμηθεις επειδη 'ξερουν/ειναι χρονια στο κουρμπετι' κ.τ.λ.Μπορει μακροπροθεσμα & μετα απο προσωπικο ψαξιμο να δεις οτι τη βρισκεις με αυτο το τροπο.

    Οι ισορροπιες λογικο ειναι να καταστρεφονται.Μαλλον κανεις υπερβολικες ρυθμισεις το οποιο σημαινει οτι κατι παει ισως στραβα στη μιξη οποτε καλυτερα ξεκινα απο την αρχη.Ισορροπησε τα μερη σου σωστα & θα δεις οτι δε χρειαζεται να κανεις μεγαλες αλλαγες στο συνολο.

    Reverb μπορει να βγαλει ενας μαστερας απο μια μιξη με καθολου η ελαχιστη αντιχηση.Αν θελεις να το κανεις μονος(δουλευει & σε ξεχωριστα οργανα βεβαια)μπες στο http://dallashodgson.info/articles/OpenAmbienceProject/ , διαβασε το κειμενο & κατεβασε το free plugin.Πιστευω πως θα το βρεις ενδιαφερον!

  3.   @ziggy440

     

    Ετσι μπραβο εδω ο..... Keith Richards ΞΑΝΑεμαθε μπασο τον Darryl Jones (Miles Davies,Sting,Bill Evans) και σε μια συνεντευξη του Darryl Jones διαβασα οτι τον ευχαριστουσε γιατι του εμαθε να παιζει σωστα (δηλ. με ΠΕΝΑ) ροκ μπασο ;D ;D,βεβαια φαινεται οτι τωρα τελευταια τον εχουν αφησει...λασκα γιατι στην ταινια του Σκορτσεζε τον ειδα να παιζει τουλαχιστον 6 τραγουδια με τα δαχτυλα... ::) για κατσε να παρω τον Κιθ να τον.... δωσω.... :)

     

    Ενταξει καλα παιδια ειναι ευτυχως ολοι οι μπασιστες,και συνηθως και οι καλυτεροι "μουσικοι" απο ολους στη μπαντα,για να γινει κανονικος μπασιστας κανε οτι εκανα και εγω στον δικο μου,απαγορευσε του να παιζει με 5-6χορδο & δωσε του ενα Precision με μονο τις 2 πανω χορδες..θα σε ευγνωμονει καποτε πιστεψε με.. ;D ;D  (δυστυχως το να πεισεις ελληνα μπασιστα να παιζει αποκλειστικα με πενα εχει αποδειχθει αδυνατον ακομα και σε μενα,αν βρεις κανα τροπο μου τον λες... ;))

     

    παλι καλα ,θα μπορουσε να εχει και ειδωλο τον Wooten  :P  ο Garry Willies ειναι απλα ΠΤΑΙΣΜΑ... :)

     

    Σας ομιλει μπασιστας που παιζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με πενα(εγω δηλαδης)!!!Το δαχτυλακι εχει αλλες 'χρησεις'...

  4. 1)Εχω βαρεθει να πηγαινω σε 'ροκ' bars & ν'ακουω τις ιδιες κλαψιαρικες '70's βλακειες.

    2)Θελω να γεμισει η Αθηνα με bars που να παιζουν Revolting Cocks,Finitribe,Nitzer Ebb & Frontline Assembly.& μαλιστα να γουσταρουν τρελα & οι γκομενες(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΟΤΘΙΣΕΣ!!!).

    3)Η κιθαρα ειναι ενα πολυ ωραιο οργανο.Οι κιθαριστες ειναι απαραδεκτοι.

    4)Δε μ'ενδιαφερει αν αυτο που παιζω η ακουω ειναι τεχνη η μουσικη!Τ'ακουω γιατι μ'αρεσει,γιατι ειμαι κακιτεχνης η σχιζοφρενης.Γκεγκε;

    5)ΔΕ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΟΙ IRON MAIDEN, ZEPPELIN, PURPLE,LENNON & ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ!& ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ.ΑΝ ΔΕ Μ'ΑΡΕΣΕΙ, ΔΕ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ!!!!!

    6)Αν καποιος διαφωνει με το παραπανω ας ακουει μονο μουσικη των Νεατερνταλ & Αυστραλοπιθηκων μιας & αυτοι προηγηθηκαν ΟΛΩΝ!!!!!!

  5. Μερικές συμβουλές.

     

    [sF mode]

     

    - Μάθε τις νότες στην ταστιέρα μέχρι το πέμπτο τάστο σε κάθε χορδή, that's where the money is.

    - Less is more.

    - Ένα Precision κάνει για όλα.

    - Αν παίζεις rock χρησιμοποίησε μια πένα.

    - Μην παίζεις ΠΟΤΕ slap.

    - Μη χρησιμοποιείς παραμόρφωση.

    - Μην πας σε ωδείο.

     

    Συμφωνω απολυτα με τα 1/2/4/5/7!Οσο για το 6...ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!

     

    [/sF mode]

     

    Σε πολλά από τα παραπάνω τείνω να συμφωνώ. Τώρα για τα υπόλοιπα, απάντησε πρώτα στα ερωτήματα της Evilnye και συνεχίζουμε.  :)

  6. Και ένα σκηνικό...

     

     

    -ΕΝΑ

     

    -ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ

     

    -ΕΝΑ

     

    -ΕΝΑ ΔΥΟ

     

    -Δώσε λίγα πρίμα δεν ακούω το Σ!

     

    ΕΠΟΣ!Εκει ειναι που αναγκαστικα η μαπα σου παιρνει χαρακτηριστικα σκιτσου 'Αρκα'...Ξερεις,εκεινη η κενη απογνωση του στυλ 'τον σκοτωνω-με σκοτωνω-δε βαριεσαι,δε σκοτωνω κανεναν'...Προσκυνω ταπεινα το μεγαλειο αυτου του τρομπα!!!

  7. Πολυ καλο και ενδιαφερον. Και 4 καναλια CV και μεγαλη μνημη. Πολυ ωραία όλα τα χαρακτηριστικα του, αν και ειναι ερωτημα ο realtime ελεγχος του. Ωστοσο ειναι μια καλη λυση, ευχαριστω :)

     

     

    (πλακα εχει που λεει στο σαιτ αρχικη τιμη 245

    τιμη:244

    κερδος: 1 ευρω :D)

     

    Ναι,οντως εχει γελιο.Αν & συνηθως εχει καλες τιμες.Για τον ελεγχο τσεκαρε κανα youtube.Μπορει να'χει κανα καλο video μεσα...

  8. Αποφασισα τελικα να παρω το Moog Little Phatty, εντος ολιγων ημερων. Το επελεξα αντι του prophet 08 και γα πολυφωνικες δουλειες θα κρατησω το oberheim ob 12.

     

    Ομως θα ήθελα ενα step sequencer με cv ή midi out. Και το mono evolver που εχει πανω του δε μου αρεσε και τοσο πολυ.

     

    Μπορει καποιος να μου προτεινει ενα καλο, απλο και φθηνο μοντελο? Να μη ξεφευγουμε στα 500ρια οπως κατι μοντελα που εχω βρει.

    Θελω ενα απλό με 8 ή 16 steps, ενα start/stop και ενα τεμπο. Καθαρα για σπιτικη χρηση  8)

     

    Eπισης κατι τετοιο ποσο θα μπορουσε να στοιχισει απο υλικα?

     

    Καλησπερα!Μπες οποτε εχεις χρονο στο www.gpanagopoulos.com η Thomann & κοιταξε το STEP64 της MFB.Ειναι γυρω στα 250 ευρω,αν θυμαμαι καλα...

     

     

    Σημειωση, αν είναι δυνατον ακομα και το midi να εχει knobs για realtime ελεγχο του καθε step  :)

     

  9. MG-16/6-CX USB YAMAHA

     

    η απορια μου ειναι.. αυτες οι usb κονσολες..ή οι firewire...

    μ δινουν στο η/υ ταυτοχρονη εγραφη σε 16 καναλια ενα ενα....

     

    δλδ να βαλω 16 ιν.. και να εχω στο cubase 16 ξεχωριστα καναλια..?????

    8α δουλευει σαν καρτα ηχου?

    και το midi i/o απο που 8α το εχω?

     

    οποιος ξερει...

     

    ευχαριστω

     

    Για midi I/O θα χρειαστεις ενα ξεχωριστο midi interface.Αναλογα με το ποσα in & out θελεις διαλεγεις & το αντιστοιχο.Δεν ειναι ακριβα.Η παιρνεις μια καρτα σαν τη motu ultralite mk3 & εχεις καρτα/midi/ψηφιακο standalone μεικτη σε ενα(χωρις το look μιας κονσολας βεβαια)...

  10. Εδώ και πάλι….

     

    Έχω την νεοαποκτηθείσα konnekt 6

    και όταν συνδέω μικρόφωνο ή κιθάρα, έχω σήμα μόνο στο left channel και όχι στέρεο..

    ποιο το πρόβλημα????

     

     

    Allo!Γι'αρχη θα πρεπει να ξερεις πως το σημα της κιθαρας σου ειναι μονοφωνικο(εκτος αν εχεις καμια απο τις κιθαρες του Fripp!).Απ'ο,τι καταλαβα λοιπον οταν περνας τη κιθαρα σου μεσω της καρτας στο προγραμμα που δουλευεις ακους το καναλι της στ'αριστερα γιατι εχεις ισως διαλεξει στερεοφωνικο καναλι αναπαραγωγης(η input!).Επελεξε ενα απλο μονοφωνικο & θ'ακουσεις τη φωνη η τη κιθαρα σου εστιασμενη στο κεντρο...

  11. εχω στο nuendo ενα βιντεο και τον ηχο (2 τρακς )εχω βαλει κανονικα τον αριστερο marker  στην αρχη και τον δεξι sto telos . πως κανω export αυτο που βλεπω (σε μορφη βιντεο)???

     

    Καλησπερα!Απ'οσο γνωριζω το Nuendo δε μπορει να κανει export video(ειναι αλλωστε audio editor).Υπαρχει ενας τροπος ομως που ισως σε βοηθησει.

    Κανε export το audio τμημα της δουλειας σου στο format που θες.Επειτα,απο τα menu της μπαρας επανω(δε θυμαμαι σε ποιο ακριβως ειναι),βρες την εντολη "attach audio to video"(η καπως ετσι)& επελεξε τ'αρχεια σου.Ουσιαστικα θ'αντικαταστησει το υπαρχον αρχειο μουσικης(εφ'οσον υπαρχει)με το δικο σου audio track.Τσεκαρε το & πες μου αν δουλεψε...

  12. μας ζητησε ο καθηγητης να τ γραψουμε σ 2 α4 απο πληροφοριες που θα βρουμε  την τεχνικη αναλυση τησ εννοιας του bit

    και της ταχυτητας δειγματολειψιας στο ψηφιακο περιβαλλον....help παιδες.. δεν θελω να μ κανετε την εργασια πληροφοριες και link εαν ξερετε και ειμαι super

     

     

    ευχαριστω...

     

    Δοκιμασε το wikipedia για αρχη.Μπες,γραψε ssampling rate & θα βρεις τοσο πληροφοριες οσο & links στο τελος της σελιδας.Η απλα γραψε sampling rate στο google & μπες σε οποια σελιδα φαινεται ενδιαφερουσα...

  13. Ευχαριστω φιλε το εκανα και δουλεψε, επισης βρηκα και στο GB πως το κανεις.

    Σε ενα mac με 2 gb ram και interl 2 ghz με μια m-audio fast track pro διαπιστωσα λιgo latency.Οχι πολυ αλλα αμα ειναι να γραψεις θα φανει.Μηπως χρειαζομει περισσοτερη ram ?

     

    & εγω τοση ram εχω.Εκει που θα χρειαστεις(-ουμε)περισσοτερη ram ειναι οταν θα δουλεψεις(-ουμε)με πολλα καναλια,freeze σε διαφορα καναλια & sample players με ογκωδεις libraries.Μπες στα preferences του Logic, δοκιμασε να ρυθμισεις το latency της M-Audio & πες μου...

  14. Alchemist sorry. απλα δεν ειμαι ελληνας και δεν ξερω να γραφω καλα ελληνικα.

     

    Με το FL STUDIO  μου δουλεβει κανονικα δεν εχει καμια καθιστεριση,το fl studio  εχει μεσα  driver asio4oll. Aπο τι στιγμη που υπαρχι το driver μεσα στον  PC δεν πρεπει να δουλευει κανονικα και το  cubase οπος το fl studio?

    sorry για τα ελληνικα μου.....

     

    Allo!Μαλλον δεν εχεις επιλεξει τους (σωστους) drivers στο Cubase.Απο το menu "Devices" πηγαινε στο Device Setup,βρες στη λιστα που θα εμφανιστει τη σελιδα που αναφερεται στους drivers & επελεξε απο το drop-down menu τους ASIO4ALL.Λογικα θα χρησιμοποιει το προγραμμα τον Asio Multimedia Driver η κατι τετοιο.Βαλε τους σωστους,πατα "apply",μετα "ok" & λογικα θα εισαι ενταξει.Αν για καποιο λογο εξακολουθεις να'χεις latency ξαναπηγαινε στο ιδιο menu,βρες το control panel στην ιδια σελιδα & μειωσε τα milliseconds της καθυστερησης μεχρι το σημειο που εισαι ευχαριστημενος.Μη ξεχασεις το "apply"!  

  15. sorry για το ψιλοασχετο της ερωτησης

     

    Τρεχω addictive drums με ηλεκτρονικα τυμπανα roland td12 και χρησιμοποιω garage band ή logic 9.Ψαχνω να βρω πως θα ηχογραφησω σε οποιοδηποτε προγραμμα αυτο που παιζω κε να το σωσω σε mp3 ή αλλο φορματ

     

    Ευχαριστώ

     

    Καλησπερες!Αν εννοεις πώς θα μετατρεψεις το midi file που(φανταζομαι)θα'χεις γραψει,αφου το εχεις παιξει,ενας τροπος ειναι να κανεις bounce το καναλι.Ανοιγεις το παραθυρο του mixer(με cmd+F8) & στο master fader θα βρεις την επιλογη bounce.Πατας,ακολουθεις οδηγιες & ουσιαστικα κανεις export ο,τιδηποτε midi η audio υπαρχει στο project σου(οποτε κανε solo το καναλι με το Addictive Drums)...A...& εννοειται πως μιλαω παντα για το Logic!  ;)

  16. A musician is a person who performs or writes music.

    απο wiki.

    ο ντιτζε'ί' κατ εμε δεν ειναι μουσικος γιατι δεν παραγει μουσικη, την αναπαραγει.

     

     

     

     

    Καποιος που ειναι μουγκος και κανει πλαιμπακ ειναι τραγουδιστης?

    αυτος που βαζει το φιλμ στο σινεμα  να παιζει ειναι σκηνοθετης?

    η γιαγια μου που βαζει οποτε εχουμε τραπεζι στο σπιτι μουσικη ειναι μουσικος?

    και αν μου πεις οτι η γιαγια μου δεν ειναι επειδη δεν το κανει καλα τοτε και καποιος που παιζει κιθαρα χαλια συφμωνα με τη γνωμη σου δεν ειναι μουσικος?

    (αναφερομαι σε οποιο εχει διαφορετικη γνωμη γενικα...)

     

    παρολα αυτα ειναι μια απαιτητικη τεχνη αυτη του ντιτζε'ι' και μπορει να χρειαζεται μπολικο χρονο για να την αποκτισεις.

     

    Αυτα...

     

    Oι καλοι DJ's φτιαχνουν ρυθμικα μοτιβα με το υλικο τους.Πολυπλοκα μοτιβα.Αυτο τους κανει ρυθμικους μουσικους.Α

  17. Ναι αυτο ψάχνω Χρησιμοποιώ το dimension pro τις cakewalk το οποίο έχει τα πάντα Απο drums μέχρι πιάνα ορχήστρες pads κλπ επίσης θέλω να κάνω το ίδιο στο string studio των Applied Acoustics Systems που και αυτό επίσης έχει πολλούς διαφορετικούς ήχους και μου φαινόταν λίγο χαζό να φορτώνω 4 και 5 φορές το ίδιο vst για να βάζω διαφορετικούς ήχους στο κάθε track

     

    Ευχαριστώ προκαταβολικά

     

    Το Dimension Pro ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ 4-part multitimbral οποτε μπορεις να χρησιμοποιησεις 4 διαφορετικους ηχους απ'το ιδιο plugin.Για το String Studio δε γνωριζω κατι.Μπορει να'ναι & αυτο multitimbral αλλα δε γνωριζω ποσα 'μερη' μπορει να παιξει.Κοιταξε το site της AAS & μετα το user manual του Sonar ωστε να δεις πως ελεγχει αυτες τις λειτουργιες!Μακαρι να μπορουσα να σου δειξω περισσοτερα πραγματα αλλα δουλευω με Logic & Cubase,οχι Sonar(πολυ ωραιο sequencer αλλα βαριεμαι να το μαθω)!Τα καλα νεα,οπως καταλαβες παντως,ειναι οτι γινεται! 

  18.    Γεια σας αγαπητοι συμφορουμιτες.Χρειαζομαι την βοηθεια σας.Με την μπαντα μου εχουμε δικο μας χωρο αλλα απο μια βλακεια καψαμε τον   του μπασου ;D ;D ;D

       Αναρωτιομουν λοιπον αν θα μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε τον ενισχυτη κιθαρας που εχω σπιτι και παιζω ως ενισχυτη μπασου σε εντασεις προβας(λογικες,καθως δεν εχουμε δικαση και αλλα τετοια βαβουριαρικα :D) χωρις να τον διαλυσω.Επισης δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα ο μπασιστας μας δεν παιζει slap(παιζουμε κατι σαν ατμοσφαιρικο μεταλ διανθισμενο με διαφορα αλλα στοιχεια).

           Ο ενισχυτης ειναι ενας line 6 hd147:

    http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/Line-6-HD-147-300-Watt-Stereo-Head-/art-GIT0005122-000

    και η καμπινα μια mesa boogie 1x12 με μεγαφωνο celestion black shadow 90watt.

           Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για τον χρονο σας :D

     

    Δε νομιζω πως θα'χεις κανενα προβλημα(σε λογικες παντα εντασεις).Το μονο θεμα ειναι ο ηχος αλλα μιας & προκειται μονο για προβες φανταζομαι πως δε θ'αποτελει & κυριο μελημα,προς το παρον τουλαχιστον.Το οτι η καμπινα ειναι 12ιντση βοηθα & στο θεμα των χαμηλων συχνοτητων.

    Ενας compressor/limiter θα αποτελουσε μια εξτρα σιγουρια.Αν χρησιμοποιειτε υπολογιστη μπορεις να δρομολογησεις το μπασσο μεσα απο τον υπολογιστη σε ενα limiter(αν & θα πρεπει να προσεξεις πιθανα latency προβληματα)& απο εκει στον ενισχυτη, η μεσω ενος πεταλιου εαν δεν υπαρχει pc/mac.

    Οπως & να'χει παντως φανταζομαι πως θα'σαι ok...  

  19. Έχω μια απορία αλλά δεν ξέρω πως λέγεται και με τι keywords να το ψάξω γι αυτό ρωτάω εδω.

    Έχω πχ στο σοναρ μερικά midi tracks και ένα vsti με πολλά presets. Πώς θα γίνει να παίξω κάθε ένα απο τα midi tracks με τα διαφορετικά presets tou vsti? χωρις να χρειάζεται να το φορτώνω ξανα και ξανά??

    αν δεν καταλαβαίνετε τι ρωτάω ρωτήστε με να το πω πιο αναλυτικά...

     

    Χωρις να γνωριζω πως δουλευει το Sonar αυτο που ψαχνεις ονομαζεται multitimbrality ενος synth(η δυνατοτητα του δηλαδη να παιζει ταυτοχρονα διαφορετικους ηχους.Αν φεριπειν ενα VSTi εχει 4-part multitambrality σημαινει πως μπορει να φερθει σαν 4 synths σε ενα).Ουσιαστικα λοιπον πρεπει να ελεγξεις αν το synth σου εχει αυτη τη δυνατοτητα.Γραψε μου ποια χρησιμοποιεις ωστε να μιλησουμε πιο συγκεκριμενα.

    Μολις βγαλουμε ακρη με αυτο μετα το μονο που χρειαζεται απο εσενα ειναι να διαβασεις στο user manual του Sonar πως αυτο χειριζεται τα multitimbral synths...

  20. Γεια σας φίλοι μου!

    Μετα απο αναζήτηση στο search του site, μπορώ να πώ ότι δεν έβγαλα και πολύ άκρη.

     

    Συνδέω την κιθάρα μου με το λάπτοπ και χρησιμοποιώντας το Guitar Rig 3 με τους Asio4all drivers μπορώ να την ακούω με καθόλου καθυστέρηση. Όλα καλά έως εδώ.

    Όμως επειδή την καρφώνω απευθείας στο mic input της onboard κάρτας ήχου, έχω πολύ φύσημα και θορύβους.. Ακόμα όταν έχω ανοιχτό το GR3, δεν μπορώ να ακούσω τίποτε άλλο όπως πχ ένα mp3 ή κάποιο βίντεο. Προφανώς αυτό γίνεται γιατί το GT3 κάνει εξολοκλήρου χρήση της onboard κάρτας ήχου.

     

    Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

     

    -Προτείνετε μου ένα φτηνό και αξιοπιστο τρόπο (κάποια συσκευή) έτσι ώστε να ενισχύσω το σήμα της κιθάρας και να χρησιμοποιώ το line in αντί το mic in.

     

    -Πως μπορώ να έχω ανοιχτό το Guitar Rig και να μπορώ να ακούω και ήχους απο άλλα προγράμματα ταυτόχρονα..

     

    Ευχαριστώ!

     

     

    Ο λογος που εχεις 'φυσιμα' ειναι οτι η αντισταση εξοδου της κιθαρας ειναι μεγαλυτερη απο την εισοδο της onboard καρτας ηχου του laptop.Ενας τροπος να το λυσεις ειναι ν'αγορασεις ενα audio interface με Hi-Z input(για ηλεκτρικα οργανα οπως οι ηλεκτρικες κιθαρες/μπασσα)ωστε να ταιριαξουν οι αντιστασεις των εισοδων με τις αντιστοιχες εξοδους(μια 'βολτα' στο internet για audio interfaces με Hi-Z inputs θα σου λυσει τα χερια-πολλα προιοντα σε διαφορες τιμες).Σχεδον ολες οι καρτες ηχου εχουν πλεον μια-δυο απ'τις προαναφερθεντες εισοδους.

    Δεν αναφερεις ποια προγραμματα χρησιμοποιεις για τη ηχογραφηση της κιθαρας.Ετσι οπως τα λες φανταζομαι πως χρησιμοποιεις το guitar rig ως standalone & ταυτοχρονα προσπαθεις ν'ανοιξεις αποιο media player εχεις για να τζαμαρεις.Αν καταλαβα σωστα λοιπον προτεινω τη χρηση ενος sequencer οπως το Cubase για ολες αυτες τις δουλειες.Θα μπορεις παραλληλα να χρησιμοποιεις το guitar rig ως plugin, με audiofiles η videos στα αναλογα tracks ωστε να μπορεις να τζαμαρεις μαζι τους.Προετοιμασου παντως για μελετη οσον αφορα τετοια προγραμματα εφ'οσον δεν εχεις ξανασχοληθει:καθε φορα που εχεις απορια μη διστασεις να 'τρεξεις' στο help του software για βοηθεια.Τα manuals  ειναι βαρετα αλλα ειναι ο καλυτερος σου φιλος εδω...

     

     

  21. Είναι σωστά όλα αυτα για τις USB αλλά να έρθουμε και λίγο στο παρών. Πλέων υπάρχει και η USB 2.0 που στέλνει ΟΛΑ τα κανάλια ξεχωριστά! Εγώ έχω την Alesis Multimix 16 USB 2.0 και γράφω στο Cubase SX3 (υποστηρίζει και MAC - logic) τα 16 κανάλια + τα 2 maim ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!  Την συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!

    [/quote

     

    Αν ο Fotmos λεει οτι γινεται ακολουθα ο,τι λεει.Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω δουλεψει με USB 2.0.Μου φαινεται περιεργο αυτο αλλα αν καποιος που εχει εμπειρια λεει πως γινεται δε θα διαφωνισω!

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου