Προς το περιεχόμενο

timos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    39
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από timos

  1. Φίλε Τίμο, να βοηθήσω λίγο περισσότερο:

     

     

    αν δεχτούμε ότι και οι 2-3 υποψήφιοι ενισχυτές που καταλήγεις έχουν το ίδιο output, σημείωσε τα εξής:

     

    1) αυτός με το μεγαλύτερο ηχείο θα ακούγεται και δυνατότερα.

    2) μόνο ένας έχει emulated speaker line out για ακουστικά και ηχογραφήσεις

     

    ελπίζω να είναι σαφές το προς σε τί σε σπρώχνω...  ;D

     

    Μιλας με γριφους γεροντα Μαυραστερη!  ;D ;D.

  2. Ολοι καλοι ειναι, ο Vox AC4C1-12 μου αρεσει περισσοτερο για τη δουλεια που τιν θες και ειναι και ΚΟΥΚΛΟΣ ,ολο και καποια Γερμανιδουλα θα τσιμπησει... ;D σε ποια πολη εισαι?

     

    Χαχα, ε ναι, τωρα που εχει πεσει το franchise του ελληνα lover στη Γερμανία ένας  vox θα βοηθουσε.  ;D

    Μοναχο ειμαι!

  3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λοιπον περιπτωση με ενα συστημα monitors να "νοιωσει" καποιος παιχτης "την χαρα"  ;D και την αποκριση (αυτο που λενε οι Λαπωνες...instant gratification  ;D) που θα νοιωσει σε σχεση με εναν ενισχυτη κιθαρας.

     

    Μ'αρέσεις!  ;D ;D :D

     

    Στον ΟΡ προτεινω να παρει εναν οποιοδηποτε καλο ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτη με χαμηλο wattage (κανε εναν search στο φορουμ το θεμα το εχουμε εξαντλησει) & χρησιμοποιωντας το συνδιασμο master volume & gain ή καποιο πεταλι overdrive να καμει τη δουλεια του αμεσα,απλα και χωρις πολυ ψαξιμο και ταλαιπωρια.....

     

    Superfunk, έψαξα αρκετά το φόρουμ αλλά μπερδεύτηκα περισσότερο.. Κάπου διάβασα ότι προτείνεις γενικά τον VHT ultra 6 αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά πλέον. 

    Για τον blackstar HT-1, τον Vox AC4C1-12 και για τον Laney Cub12R έχεις κάποια άποψη; Απ' όσο ξέρω και έψαξα στην <5watt κατηγορία αυτοί "παίζουν" περισσότερο..

  4. Παιδιά το αποφάσισα, θα πάω για ενισχυτή.. Καλά τα τεχνολογικά κόλπα και τα πι-σιά αλλα ένα λαμπάτο τον έχω καημό από χρόνια..

     

    Μετά από σκέψη είμαι ανάμεσα στον Laney Cub12R που προτείνατε αρκετοί και στον Blackstar HT-1R ( βρήκα ένα μεταχειρισμένο HT-1R metal γυρω στα 200 ευρώ και θα πάω να τον δοκιμάσω σήμερα). Το θετικό του Blackstar είναι ότι έχει και overdrive επιλογή οπότε είναι πιο ευέλικτος.. Δεν έχω βρεί όμως τον Laney πουθενά να τον δοκιμάσω... Έτσι μου ρχεται να κάνω καμιά τρέλα και να τον παραγγείλω από Thomann στα τυφλά..  ::) :P Αύριο πριν τις 12 θα μπορούσε να είναι εδώ το μωρό μου  ;D ;D

     

  5. +1 και εγώ για την επιλογή με υπολογιστή και όχι μικρό ενισχυτή.

    Με ενισχυτή ότι και να κάνεις θα έχεις την αίσθηση οτι ενοχλείς. Όσο για τον ήχο που λες, τώρα πώς συνδέεις την κιθάρα στο laptop? καρφί στο mic input? Μάλλον κάτι με τη σύνδεση που κάνεις έχει πρόβλημα και για αυτό δεν ακούς ήχο.

     

    Καρφί στο mic input ναι και με ASIO4all.. Μέχρι πριν λίγο καιρό δούλευε αλλά πλέον μόνο white noise βγάζει.. Μιλάμε τελείως μάπα ο ήχος και είχα ξενερώσει.. Γι'αυτό σκεφτόμουν ένα μικρό ενισχυτάκο

     

    Αν πάρεις μια οποιαδήποτε κάρτα ήχου για μουσική (γενικός κανόνας: είναι αυτές που πουλάνε στα μουσικά μαγαζιά και έχουν jack input 1/4'' - όχι πχ gaming soundblaster κτλ) θα έχεις την προενίσχυση που χρειάζεσαι για να επεξεργαστεί ο υπολογιστής σου το σήμα.

     

    Για κάρτες ήχου ξέρω πολύ λιγότερα απ'ότι για ενισχυτές οπότε είναι ακόμα πιο επίφοβη η αγορά. Για πρότεινε καμία αν μπορείς..

     

    Εναλλακτικά, επειδή το budget σου το επιτρέπει, σκέψου να πάρεις μια πεταλιέρα (Line6, Boss,Vox) την οποία συνδέεις και με τα ηχεία του υπολογιστή που έχεις και σου μένει και για studio, live κτλ μετά. Άσε που οι περισσότερες τώρα είναι και κάρτες ήχου για direct usb monitoring.

    Βέβαια και στην κάρτα και στην πεταλιέρα, αν έχεις ηχεία των 20€, οτι και να βάλεις πάνω...

     

    Ωραία, ας πούμε ότι θα αγοράσω καλά ακουστικά γύρω στα 100 ευρώ (εφόσον το θέμα ήταν να μην ενοχλώ τους γείτονες), και αλλα 200 περίπου (?) για μια κάρτα ήχου. Πέρα από την ευελιξία, σε τί υπερέχει αυτό το σύστημα από ένα Blackstar HT-1 (ας ξεχάσουμε τους γείτονες για λίγο) δεδομένου ότι δεν είμαι και πολύ των εφφέ (Blues, Rock, Jazz παίζω)?

  6. θα επιμείνω  :D γιατί νομίζω πως desktop pc δεν χρειάζεσαι. Αν επιτρέπεται, τι laptop έχεις? Με μία ταπεινή εξωτερική κάρτα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Με 200 ευρώ παίρνεις κάρτα και τίμια monitors και βγαίνεις μιά χαρά. real thing ποιό είναι ακριβώς? Ο 1 Watt combo?  :D Sorry, αλλά το πιό σκονισμένο πράγμα στο σπίτι μου είναι καναδύο μικροί ενισχυτές που πήρα μαθητής/φοιτητής. Ειδικά αν φαντάζεσαι οποιαδήποτε κατάσταση που αφορά ντράμερ. Απ'την άλλη δεν έχω ευχαριστηθεί τίποτα περισσότερο σε home κατάσταση από τα pc/κάρτα/monitors. Τέλοσπάντων, γνώμες!...

    Καλόπαιχτα, όπως και να έχει!

     

    ΟΚ! Θα το ψάξω περαιτέρω αν ειναι! Μήπως έχεις να προτείνεις κάρτα ήχου και κάποια ηχεία σαν δείγμα ώστε να ξέρω που να κινηθώ;

  7. Ευχαριστώ πολύ όλους και πάλι για τις απαντήσεις και γενικότερα για την εποικοδομητική συζήτηση.

     

    Η εστία αποτελείται από αυτόνομα διαμερισματάκια οπότε δεν έχει και μεγάλη διαφορά από μια κανονική πολυκατοικία. Μένω μόνος μου οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχώ για συγκατοίκους..

     

    Όσον αφορά το guitar rig σημαίνει ότι θα χρειαστεί και να αγοράσω κανονικό desktop pc. Μέχρι στιγμής έπαιζα με guitar rig από laptop και κάτι ψωροηχεία των 30 ευρώ.. Για κάποιο λόγο όμως σταμάτησε να δουλεύει και οταν plugaρω την κιθάρα απλά δεν βγάζει ήχο.

    desktop pc+Καλή κάρτα ήχου+καλά ακουστικά πάμε over 800 ευρώ οπότε πιστεύω ενας μικρος ενισχυτής συνεχίζει να συμφέρει.

     

    Νομίζω κλίνω προς τον μεταχειρισμένο blackstar ht-1 των 170 ευρω.. Τι πρέπει να προσέξω πριν τον αγοράσω; Πως μπορώ να τσεκαρω ότι είναι οκ; Εγγύηση από το μαγαζί δεν υπάρχει..

  8.  

    Blackstar HT-1R. Μονόδρομος αν όντως θέλεις ενισχυτή και όχι να παίζεις μέσω υπολογιστή. Πάρα πολύ καλός ήχος στο καθαρό του κανάλι, πάρα πολύ καλό reverb, εξαιρετικό cab emulation για να χρησιμοποιείς ακουστικά η / και να ηχογραφείς.

     

    Ναι, μου άρεσε και εμένα πολύ. Τον έχω βρει και μεταχειρισμένο γύρω στα 170 ευρώ αλλα φοβάμαι να τον αγοράσω.. δεν θέλω να μου βγάλει προβλήματα!

  9. Από τους ενισχυτές που παραθέτεις, αυτός που μακράν σου δίνει τα περισσότερα είναι ο Laney CUB12R. Δεν πολυκαταλαβαίνω την ανησυχία σου με τα βατ, μπορείς κάλλιστα να παίζεις χαμηλά. Ο ενισχυτής είναι μονοκάναλος με gain. Με λίγα λόγια, μπορείς να έχεις το volume στο 0,5 και το gain στο 10 π.χ. και να παίρνεις τη φουλ βρώμα του σε πολύ χαμηλές εντάσεις  Αν δε σου φτάνει αυτό, τον βάζεις στο low input και παίζεις ακόμη χαμηλότερα. Ειδικά αυτό που αναφέρεις για το "άρπαγμα" εδώ είναι η ιδανική περίπτωση. Άσε που τα 15 Watt, το 12άρι μεγάφωνο και το απολύτως διαχειρίσιμο βάρος του, τον κάνουν ιδανικό και για πρόβες και για live αργότερα αν θα χρειαστεί.

     

    Να πας να τον ακούσεις και αν σου αρέσει ο ήχος να τον πάρεις χωρίς δεύτερες σκέψεις.

     

    Mε ανησυχεί επειδή έχοντας δοκιμάσει τον Blues Junior που και αυτός είναι 15watt, δεν μπορούσα να τον ανεβάσω πάνω απο το 2-3 σε ένταση γιατί γινόταν χαμός.. Απλά δεν θέλω να περιορίζω τον ενισχυτή τόσο πολύ.

    Το ότι o cub12r έχει επιλογή 1watt είναι πολύ καλό αλλά δεν μπορώ να τον βρώ πουθενά να τον δοκιμάσω!

  10. Guitar Rig / Amplitube

    The best amps for home!

     

     

    Μπορείς μήπως να στείλεις κανένα how-to link? Έχω το guitar rig αλλά με τα ηχεία που έχω οι midi ήχοι στα κινητά καλύτερα ακούγονται..  ;D 

    Τι ακριβώς χρειάζομαι; Κάρτα ήχου και μια καλή καμπίνα;

  11. Το ΠΡΩΤΟ που θα εχεις στο μυαλό σου για την αγορά ενισχυτή θα είναι το εξής!!!

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ όταν παίζω????

    ΤΑ υπολοιπα που περιγράφεις εχουν να κανουν με προσωπικά γουστα και ο καθενας θα σου λεει το κοντο του και το μακρυ του....

    Ο ενας εχει καλο καθαρο, ο άλλος έχει καλό βρώμικο  ο ενας το ενα ο αλλος τ άλλο....

    Τα specs, οι ίντσες και τα φωτάκια για τις γιορτές είναι για άλλους....

    Ειδκά όταν μιλάμε για bedroom καταστάσεις..

    Blackstar Ht 1 R πρωτα για μενα και μετα Marshall DSL 5...

     

    Σύμφωνοι! Απλά το αυτί μου δεν ειναι ακόμα εξοικειωμένο/ προπονημένο με λαμπάτους ήχους και δεν θέλω να κάνω καμιά μ*****α και πετάξω 300 ευρώ σε κανά σαπιοκούτι... Με ενδιαφέρει δηλαδή αρκετά η ποιότητα.

  12. Σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις!

     

    2 ερωτήσεις και από εμένα, πριν ξεκινήσουμε τις προτάσεις:

     

    1) Όταν λες "σπίτι" αναφέρεσαι σε ανεξάρτητη κατοικία ή σε διαμέρισμα;

     

    2) Τί ήχο ψάχνεις στον ενισχυτή; Ψάχνεις καλά καθαρά ή βρώμικα; Μήπως έχεις πετάλια για τον βρώμικο ήχο ή γυρεύεις να τα βρεις όλα στον ενισχυτή;

     

     

    ...και επανερχόμαστε.

     

    1) Αναφέρομαι σε φοιτητική εστία.. Ενα δωμάτιο. Αυτό.  ;D  Ελπίζω επειδή γύρω μου μένουν άλλοι φοιτητές να είναι λίγο πιο ανεκτικοί..

     

    2) Σίγουρα ψάχνω καλά καθαρά σαν βάση αλλά θέλω να έχω και αυτό το "άρπαγμα" του λαμπάτου όταν ανεβάζεις ένταση. Αλλά το θέλω χωρίς να τρίζουν τα πατώματα γιαυτό και ψάχνω λίγα watt.

    Τώρα για full distortion μάλλον θα χρειαστώ πετάλι..

  13. Καλησπέρα σε όλους,

    Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μετά απο 7 χρόνια εξάσκησης με ένα  frontman των 10watt, αποφάσισα επιτέλους να δοκιμάσω την τύχη μου με έναν μικρό λαμπάτο για το σπίτι.  :D ;D

    Budget διαθέτω γύρω στα 350 ευρώ, μάξ 400. Kύριο κριτήριο ειναι να μπορώ να παίξω με τον ενισχυτή σε δωμάτιο (και blues junior δηλαδή να βρώ σε προσφορά για 300 ευρώ ΔΕΝ έχει νόημα να τον αγοράσω!)

     

    Πρίν ξεκινήσω με τους ενισχυτές έχω μερικές ερώτησεις:

    1) Έχει μεγάλη σημασία αν για εναν ενισχυτή γύρω στα 5 watt το ηχείο είναι 8", 10" ή 12";

     

    2) Στα μαγαζιά όταν δοκιμάζουμε ενισχυτές είναι νορμάλ να σου δίνουν αυτόν που δοκίμασες και όχι έναν πακεταρισμένο; Που ξέρω εγώ αν είναι κακομεταχειρισμένος, αν έχει πέσει κάτω κτλ. κτλ.

     

    3) Αξίζει να αγοράσω ενισχυτή που δεν έχω ακούσει; Δυστυχώς δεν μπορώ να τους βρώ όλους στα μαγαζιά εδώ στη Γερμανία.

     

    4) thomann.de ή musicstore.de ; Βλέπω στο musicstore.de έχουν καποιους ενισχυτές λίγο πιο φθηνούς επειδή είναι απο επιστροφή. Είναι επίφοβο να αγοράσω κάποιον από αυτούς;

     

     

     

    Έχω στα υπόψιν μου τους:

     

    1) Vox AC4C1-12:  Δοκίμασα σε μαγαζί το ίδιο μοντέλο αλλα με 10άρι ηχείο. Μου άρεσαν πολύ τα καθαρά του αλλά τον βρήκα πολύ "δυνατό". Ίσως να είναι λίγο δύσκολο να τον αξιοποιήσω στο σπίτι και αυτό με ανησυχεί λιγο. Τον έχει βεβαια και σε προσφορά ο θωμάς οπότε το σκέφτομαι ακόμα..

     

    2) Vox AC4 TV: Δεν βρήκα πουθενά να τον δοκιμάσω αλλά μου άρεσε το γεγόνος ότι έχει επιλογή για 4,1 και 1/4 watt.

     

    3) Blackstar HT-1: Τον δοκίμασα και μου άρεσε μπορώ να πώ. Σε ένταση είναι ακριβώς ότι πρέπει για δωμάτιο. Διάβασα όμως ότι δεν είναι full tube αλλά hybrid και ξενέρωσα λίγο γιατί είναι αρκετά ακριβός..

     

    4) Career AF tube: Δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί στην Ελλάδα ( μένω Γερμανία ), είναι γερμανική μάρκα απ'ότι μου είπανε, 5 watt, 12άρι ηχείο και με 2 κανάλια (high και low). Τον δοκίμασα και μου άρεσε παρα πολύ! Κατάλληλη ένταση, και κατάλαβα διαφορά με το 12αρι ηχείο. Κάνει 300 ευρώ. Όποιος έχει καμιά ιδέα για αυτη την μάρκα ας ενημερώσει!

     

    5) Laney Cub8: Τον δοκίμασα, ωραία καθαρά νομίζω και είχε έναν ιδιαίτερο crunchy ήχο. Σχετικά φθηνος.

     

    6) Laney Cub 12R:  Δεν τον έχω δοκιμάσει αλλά με δελεάζει το 12αρι ηχειο και το γεγονος οτι υπάρχει επιλογή για 1watt. Είναι 15watt ομως ρε γμτ και με ανησυχει αυτο.. Δεν θέλω να τον αγοράσω και να τον έχω να ψιθυρίζει..

     

    7)Ibanez TSA5TVR: Έχει ενσωματωμένο το Tubescreamer. Τον δόκίμασα και μου φάνηκε αρκετά ευέλικτος.

     

     

    Αυτά τα "ολίγα"! Όποιος έχει το κουράγιο να διαβάσει όλο το σεντόνι ας μου δώκει καμιά συμβουλη! Οι υπόλοιποι tl;dr  ;D ;D ;D

  14. (Μιλάω για το κύμα πάνω στη χορδή έτσι?)

    Δεν αλλάζει γιατί όταν αλλάζεις πάχος αλλάζεις και τάση έτσι ώστε η συχνότητα να παραμένει η ίδια. (Αν κρατάς το ίδιο κούρδισμα). 

     

    Οκ συμφωνούμε. Νόμιζα είπες το αντίθετο. C=L*T .  Το T προφανώς παραμένει σταθερό για να ακούγεται κάθε φορά η Ε ίδιας συχνότητας, και το μήκος κύματος είναι το μήκος της χορδής. Το μόνο που αλλάζει όπως είπες είναι το πλάτος ( ύψος ) της ταλάντωσης αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον χρόνο ταλάντωσης. Δηλαδή χτυπώντας 2 χορδές διαφορετικής διαμέτρου τίποτα δε μας λέει ότι αυτή με τη μεγαλύτερη διάμετρο θα ταλαντωθεί περισσότερο. Πρακτικά το sustain οφείλεται σε άλλα πράγματα όπως το πάχος του μπράτσου, το άξιον και διάφορα άλλα, αλλά όχι από το πάχος χορδής. Όλα αυτά θεωρώντας τις μάζες των χορδών περίπου ίσες, παραδοχή που πλησιάζει στην πραγματικότητα.

  15. TSotir σε παρακαλώ μην επικαλείσαι τη Φυσική.  ;D

    (Η συχνότητα του εκκρεμούς ΔΕΝ εξαρτάται από τη μάζα... πήγαινε να δεις. Αντίθετα, η ταχύτητα του ήχου στην χορδή και κατ επέκταση και η συχνότητα + αρμονικές για δεδομένη τάση) εξαρτώνται από τη μάζα ανά μονάδα μήκους.   )

     

     

    λες ότι αλλάζοντας χορδές αλλάζει η ταχύτητα διάδοσης του κύματος?

  16. Οκ αν action είναι αυτό που λες, όταν ρυθμίζω το truss rod ο φούρνος στο σαλόνι μου το γυρνάει από αέρα στους 180 βαθμούς ρίχτερ σε διαστημόπλοιο 170 τάβλι δεξιά.

     

    έμενα θραύεται 184.3 σκάκι βορειοανατολικά.. έχω κάποιο πρόβλημα?    :o ;D     τελικά που καταλήξαμε ρε παιδιά? αν από 11άρες πέσω σε 10άρες ή 9άρες υπάρχει πρόβλημα στο truss rod ? Αν ναι πώς το καταλαβαίνω και αν όχι ποιές είναι οι νέες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω? ιντονασιόν και άξιον?

  17. 9/αρες να βαλεις. Οι στραβοκαστερ δουλευουν καλυτερα με αυτο το νουμερο.

    Ειναι πιο σεσιοναδικες και κυριλατες.

     

    Αν κατέβω 2 νούμερα πάλι δεν θα χρειαστεί ρύθμιση το truss rod? Γιατί προτείνεις 9άρες? Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος?

  18. Το πιο πιθανό είναι ότι το trussrod δεν θα χρειαστεί ρύθμιση.

    Πρέπει μόνο να ξεβιδώσεις λίγο (όσο χρειαστεί) τις 2 βίδες που τεντώνουν τα ελατήρια στην πίσω πλευρά.

    (Αυτές στα αριστερά.... http://www.mattemusic.com/sbr.jpg )

     

    ευχαριστώ για την απάντηση. οκ το έπιασα. Άν τελικά το truss rod χρειαστεί ρύθμιση πως θα το καταλάβω?

  19. Καλησπέρα. Φοράω στην στρατ μου 11αρες και θέλω να κατέβω σε 10αρες. Ποιές είναι οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω? Το truss rod θα μείνει ως έχει η πρέπει να αλλάξω και αυτό? Αυτό είναι που με φοβίζει, τα άλλα μπορώ να τα κάνω και μόνος μου.

  20. Καλησπέρα, είσαι στον κατάλληλο χώρο για αυτή την απορία, αλλά όχι στο σωστό θέμα. Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα ηχογραφήσεων, κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ για να κατατοπιστείς. Ξεκίνα από εδω :

     

    http://www.noiz.gr/index.php?topic=160830.0

     

     

     

     

    ευχαριστώ πολύ!

  21. Ε.. αφού είναι 2πλάσιο από αυτό που προτείνει η fender.... πολύ δεν είναι?

     

    Παρεξήγησις κύριε!...  :D  Μιλούσα για την απόσταση της άκρης του tremolo από το σώμα της κιθάρας και όχι για την απόσταση των χορδών από τα τάστα .. Το κατά πόσα εκατοστά είναι δηλαδή floating το tremolo. Εμένα η άκρη του tremolo απέχει 0,6cm από το σώμα, η fender προτείνει 0,3. Thats all.  Για την λύση μου τι λες?  ;D

  22. Αν εννοείς πως θες να κάνεις "σηκώματα" με το τρέμολο, λυπάμαι αλλά με το 6βιδο vintage της Highway one δεν γίνεται. Μπορείς μόνο να κάνεις "dives".

     

    Όταν λες σηκώματα εννοείς bends? Όταν λες dives τι εννοείς? ( Δεν τα πάω καλά με τις κιθαροπαικτικές ορολογίες  :) ) 

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου