Προς το περιεχόμενο

klhronomos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    320
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από klhronomos

  1. Πάντως αν τα watts αυτουνού

     

    http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbw80.htm

     

    είναι πραγματικά RMS, τότε συμφέρει. Έχει και 9Ε λιγότερα.

     

    Ακόμα καλύτερα αυτός

     

    http://www.thomann.de/gr/harley_benton_cb110x.htm

     

    με 11Ε πάνω.

     

    Και σιγά μην ακούγονται χειρότερα από τον Behringer, και οι δυό μάρκες τού koloss είναι έτσι κι αλλιώς... Ο Αλεχάντρο πάντως που είχε πάρει έναν παρόμοιο, μιά χαρά τού φάνηκε από όσο θυμάμαι.

  2. Καλησπέρα σας.

     

    Έχω ένα EHX Little Big Muff Π Και θέλω να το μοντάρω ώστε να ακούγεται σαν  COLORSOUND supa tonebender. Γιά να γίνει αυτό θα πρέπει να αφαιρέσω από το κύκλωμα το πρώτο ζεύγος διόδων, κατά τα άλλα τα δυό κυκλώματα είναι σχεδόν ίδια.

     

    Υποθέτω ότι το μόνο που έχω να κάνω είναι να κόψω το trace στο σημείο που έχω τσεκάρει στη φωτό, αλλά έτσι αχρηστεύεται κι ένας πυκνωτής 0.1uF που υπάρχει στη λούπα.

     

    Υποθέτω σωστά ή θα πρέπει να γεφυρώσω τίποτα κλπ;

     

    Ευχαριστώ γιά την προσοχή σας.

    ehxlbmp_mod.thumb.jpg.23aad581d2e277cea0840141454bf983.jpg

  3. Βρες κάπου να τούς ακούσεις ώστε να κρίνεις ποιός σού αρέσει περισσότερο.

     

    Κατά τη γνώμη μου πάντως δεν αξίζει τα 200Ε επιπλέον ο tweed, καλύτερα πάρε τον απλό με ένα καλό μεγάφωνο, ιδίως αν δε σού περισσεύουν. Ο tweed είναι λίγο φάση "πολυτελείας" νομίζω.

     

    Βεβαίως μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αν δεν κρίνεις με τα αυτιά σου δεν θα το μάθεις ποτέ! ;)

  4. Εγώ έχω τον ultrabass 1200 (120W). Ο ήχος του είναι μέτριος αλλά γενικά αποδεκτός από τα αυτιά μου, έχει 12" Bugera μεγάφωνο αλουμινίου και περίεργο EQ.

     

    Πάντως δεν μού ακούγεται με τίποτα γιά 120W, γιά καμμιά 60-ριά το πολύ τον κόβω. Γενικά η συγκεκριμένη εταιρία υπερβάλλει αρκετά όταν πρόκειται γιά τα watts τών ενισχυτών της από ό,τι έχω καταλάβει.

     

    Πιθανόν δηλαδή να σε συμφέρει να πάρεις με τα ίδια λ7 ενισχυτή με τα μισά Watts και να είσαι στα ίδια από πλευράς έντασης και καλύτερα από θέμα ποιότητας. Κοίτα και τούς Hartke όπως σού είπαν και παραπάνω, έχω ακούσει καλά πράγματα.

  5. Μην τρελαίνεσαι... Διατηρείς το δικαίωμα σου να μη στελνεις αυτά που πουλάς στην Αθήνα, και κάνε νταλαβέρι μόνο με επαρχία. Οι Αθηναίοι έτσι κι αλλιώς πουλάνε αθηναίικο μάπα πράμα και πανάκριβα. ;D

     

     

     

    Πλάκα κάνω φυσικά, αν και το πρόβλημα είναι υπαρκτό ως ένα βαθμό. Προσωπικά δεν κοιτάω καν την αγγελία άμα γράφει "Αθήνα", εκτός κι αν διευκρινίζει ότι στέλνει παντού. Δικαίωμα τους είναι άλλωστε.

  6. Θα ήθελες εσύ να παρομοιάσει κάποιος άλλος τα λεγόμενά σου με αυτά π.χ. του μέγιστου φιλέλληνα H. Kiessinger (1974);

     

    Δεν κατάλαβα προς τί το υπονοούμενο γιά τον Κίσσινγκερ ??? Ο άνθρωπος γιά το καλό μας δούλευε, γιά να συμμορφωθούμε και να μή μείνουμε πίσω στις εξελίξεις.

  7. Χαχαχα... μου θύμισε παρόμοιο μηχανισμό αλλά είναι εκτός θέματος.

     

    Εμένα μού θύμισε τα νύχια τού Wolverine... Στο πιό κοντό βέβαια. ;D (μοιάζει λίγο και με φρυγανιέρα όπως πατάει το κουμπή;)

     

    Πανέξυπνο σύστημα πάντως, πολύ με άρεσε! Αυτές είναι ουσιαστικές εξελίξεις στην οργανοποιία, 2 σε 1 και χωρίς να φαίνεται τίποτα.

  8. Βάλ'το άφοβα. Κι εμείς σε έναν Marshall 65W τρανζίστορ το βάζαμε κι ήταν ό,τι πρέπει.

     

    Και τη δουλειά σου μιά χαρά θα την κάνεις νομίζω, αφού η φωνή θα ακούγεται πλέον ΔΥΝΑΤΑ. ;)

     

    (Μη σε πάρω και στο λαιμό μου, πάντως ο δικός μου δεν έπαθε τίποτα).

  9. Οverdrive είναι η ήπια σχετικά παραμόρφωση που παράγουν οι παλιοί λαμπάτοι ενισχυτές όταν παίζουν στο τέρμα (ήχος βραχνός που "σπάει") και τα πεταλάκια μιμούνται αυτό το χαρακτηριστικό.

     

    Distortion είναι άγρια και "σκληρή" παραμόρφωση με χαρακτηριστικό τον πιό "ζουζουνιστό" ήχο και πολύ συμπίεση και sustain (κράτημα τής νοτας, δεν σβήνει γρήγορα).

     

    Οι διαφορές μεταξύ τών δύο είναι εμφανείς - το overdrive είναι πιό κοντά στον καθαρό ήχο τού οργάνου και ακούγεται πιό "φυσικό" ενώ το distortion είναι κάπως αφύσικο και υπερβολικό. Χαρακτηριστικό γκρουπ με ήχο overdrive στην κιθάρα είναι οι AC/DC ενώ distortion οι Metallica (τυχαία "χοντρά" παραδείγματα).

     

    Αυτά...

  10. Καλά ρε παιδιά, τέτοιας αξίας όργανα και εμπιστεύεστε έτσι αεράτα; ??? Γιά ο,τι δήποτε αξίας πάνω από 100Ε μόνο χέρι με χέρι... Αλλέως ελλοχεύουν κίνδυνοι! Γιά μερικούς "ανθρώπους" τέτοιες συμπεριφορές είναι ισοδύναμες τού "έλα κλέψε με"...

  11. Ωραία και τα 2, το Lovepedal έχει και λογική τιμή αν και δεν είναι τόσο παραμετροποιήσιμο όσο το Diamond. Στην κατηγορία τιμής τού Diamond τσέκαρε και τον UniVibe κλώνο τού Jam: http://www.jampedals.com/index.php?page=retrovibe&hl=el_GR (μπορείς να το ακούσεις στα κλιπάκια στο κάτω μέρος τής σελίδας).

  12. Λοιπόν, μετά το τεράστιο ενδιαφέρον που προκάλεσε το παραπάνω ΛΑΘΟΣ σχέδιο και κατόπιν λαϊκής απαίτησης ;D , δημοσιοποιώ ακόμη ένα (ΣΩΣΤΟ αυτή τη φορά ελπίζω) wiring με την ίδια φιλοσοφία αλλά πιό εξελιγμένο, με πιό εύληπες και αποτελεσματικές λειτουργίες.

     

    Αυτή τη φορά, χρησιμοποίησα ένα ΟΝ-ΟFF-ON 3P2T διακοπτάκι (με 3 σκάλες) ώστε το ΚΙLL switch να είναι μιά μεμονωμένη λειτουργία κι όχι κάποιος συνδυασμός θέσεων τών διακοπτών. Επίσης το TOGGLE στην serial σύνδεση τώρα μένει ανενεργό, πράγμα χρήσιμο στην αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διάρκεια κάποιου live.

     

    Κατά τα άλλα, ίδια γεύση με το προηγούμενο, το οποίο παρεπιπτόντως δουλεύει ΟΚ αν συνδεθούν ανάποδα το αριστερό και το μεσαίο ποδαράκι τού POT (στην περίπτωση που κάποιος έχει διαθέσιμο μόνο ΟΝ-ΟΝ 3Ρ2Τ διακόπτη).

     

    Οι λειτουργίες είναι:

     

     

     

    3Ρ2Τ                     TOGGLE              POT

     

    up (P mode)          up                      inactive        = NECK pickup

    "-"                         middle                 "-"               = NECK + BRIDGE pickups (parallel)

    "-"                         down                  "-"                = BRIDGE pickup

    middle                   -                          -                  = KILL

    down (S mode)      inactive             active            = NECK + BRIDGE pickups (serial)

     

     

     

    Αυτή τη φορά δεν θέλω σχόλια, διορθώσεις κ.λπ. σαχλαμάρες επειδή το σχέδιο μου είναι ΤΕΛΕΙΟ και ΙΔΙΟΦΥΕΣ. :D

     

    Καλή σας μέρα.

    JAZZ_BASS_wiring_ON-OFF-ON.JPG.5276704e567a8cd650a80239be355b54.JPG

  13. Καλημέρα σας, εδώ και λίγες μέρες παρέλαβα φτηνό Jazz Bass και τρώγομαι να το πλακώσω στις modιφιές. Σκέφτηκα λοιπόν ένα wiring στους μαγνήτες ώστε να γίνει πιό ευέλικτο ηχητικά και εργονομικά γιά τα γούστα μου.

     

    Στόχος μου είναι να υπάρχει επιλογή σύνδεσης τών μαγνητών σε σειρά ώστε να έχω έναν precision-like ήχο παραπάνω, αλλά και να αλλάξω τα χειριστήρια (η μαμίσια διάταξη με ξεχωριστά ποτενσιόμετρα έντασης γιά τούς μαγνήτες + master TONE δεν μού άρεσε εξ' αρχής).

     

    Σκέφτηκα λοιπόν να καταργήσω το TONE μιάς και πάντα παίζει στο τέρμα, να αφήσω ένα master VOLUME, να προσθέσω διακοπτάκι επιλογής σειριακής σύνδεσης τών μαγνητών κι ένα TOGGLE switch γιά επιλογή τών μαγνητών αλά jazzmaster.

     

    Το πρόβλημα με τούς μαγνήτες σε σειρά είναι ότι έχουν μεγαλύτερη έξοδο και η ένταση ανεβαίναι μερικά dB, πράγμα ψιλοενοχλητικό μερικές φορές γιατί θα πρέπει να κατεβάζω ένταση από το master κάθε που επιλέγω τη σειριακή σύνδεση. Λέω λοιπόν να βάλω το VOLUME μόνο στην έξοδο τής σειριακής σύνδεσης, ώστε να το χρησιμοποιώ σαν unity VOLUME ανάμεσα στις δύο συνδέσεις.

     

    Η μή ύπαρξη master VOLUME δεν με απασχολεί, γιατί ένας συγκεκριμένος συνδυασμός θέσεων τών δύο διακοπτών έχει σαν παρενέργεια να λειτουργεί σαν KILL switch. Εξ' άλλου παίζω πάντα με το VOLUME στο τέρμα, οπότε μία ON/OFF λειτουργία μού είναι αρκετή.

     

    Γιά να μπει το TOGGLE στο κάλυμμα χρειάζεται διάνοιξη τής υπάρχουσας τρύπας με τρυπάνι 12mm. Το 3P2T διακοπτάκι (9 επαφών) είναι μικρό και χωράει μιά χαρά.

     

    Οι λειτουργίες τών χειριστηρίων θα έχουν ως εξής:

     

     

     

    3Ρ2Τ                      TOGGLE            VOLUME     

     

    up (P mode)            up                    inactive      = NECK pickup

    -"-                          middle              -"-              = NECK + BRIDGE pickups (parallel)

    -"-                          down                -"-              = BRIDGE pickup

    down (S mode)      up/middle          active        = NECK + BRIDGE pickups (serial)

    -"-                          down                  -                = KILL

     

     

     

    Περιμένω σχόλια/διορθώσεις από τούς απανταχού JazzBassόφιλους και τούς συνήθεις υπόπτους DIYηλεκτρονικάδες.

    JAZZ_BASS_wiring.JPG.a61ef872f1b9abde076a0357d7e35ac3.JPG

  14. ΟΚ, ο σουπερ-ντούπερ πιό γρηγορότατος κιθαρίστας προφανώς το παίζει, αλλά η ερώτηση εξ' αρχής ήταν αν ο μέσος shredder που διαβάζει ΝΟΙΖ το παλεύει.

     

    Προφανώς ουδείς το δοκίμασε ώστε να έχουμε μερικές τεκμηριωμένες απαντήσεις, έστω για δημοσκοπικούς λόγους. :)

     

    Ευχαριστώ γιά τις απαντήσεις και το χρόνο σας.

  15. Ευχαριστώ Νικχάιερ, όντως ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Το headstock πάντως είναι ΑΘΛΙΟ. ;D Φαντάζομαι πάντως ότι διορθώνεται με λίγη ξυλογλυπτική/προσθετική. Στην ανάγκη μπράτσο από Squier αν ταιριάζει.

     

    (Με προλάβατε...)

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου