Προς το περιεχόμενο

pasant

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    47
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από pasant

  1. Κατι δε μου ακουγεται καλα παντως. Η εισαι ελαφρως ξεκουρδιστος σε καποιες χορδες η εχεις προβλημα με το intonation...δε νομιζω να φταιει τοσο πολυ το παιξιμο σου  :)

     

    Η αληθεια ειναι οτι ημουν κουρδισμενος και σημερα τσεκαρα και το intonation και ειναι σωστο! Δεν ξερω τι να πω.. Ευχαριστω για το σχολιο!! :)

  2. μια χαρα ειναι το cover...απλα δωσε μεγαλυτερη προσοχη στα σηκωματα σου....να ειναι πιο "κουρδισμενα"

     

    Ευχαριστω για το σχολιο! Η αληθεια ειναι οτι σκεφτομαι να το ξαναγραψω γιατι οντως τα σηκωματα μου δεν ειναι και οτι καλυτερο στο συγκεκριμενο.. :(

  3. Μπράβο φίλε μου πολύ ωραίο και πολύ ωραίος ήχος λίγο πιό δυνατά όπως είπε και ο geodimitri  ;)

     

    Σ΄ ευχαριστω kbasilis για το σχολιο! Να σαι καλα! Η αληθεια ειναι οτι τωρα που το λετε οντως θελει λιγακι πιο πανω η κιθαρα, απλα ηθελα οσο γινεται να ακουγεται ισορροπημενα με το backing track.. ;) Στο επομενο υποσχομαι να το βελτιωσω.  :)

  4. Αγαπημένο μου τραγούδι...

     

    Εκτέλεσες πολύ ωραία το σόλο και ο ήχος ήταν πολύ καλός!  :)

    Το μόνο που ήθελε πιστεύω είναι λίγο πιο δυνατά τη σόλο κιθάρα για να ακούγεται καλύτερα.  ;)

     

    Κι εμενα ενα απο τα αγαπημενα μου... Ευχαριστω πολυ να σαι καλα!! :)

     

  5. Γεια σας κι απο μενα, βρηκα λιγακι χρονο επιτελους και ειπα να κανω την πρωτη μου αποπειρα για ηχογραφηση. Καθε καλοπροαιρετο σχολιο ειναι ευπροσδεκτο (θετικο κι αρνητικο) για το παιξιμο, το βιντεο, τον ηχο κτλ...  ;) Ευχαριστω

     

     

    Εγραψα με digitech rp500 απ ευθειας στον υπολογιστη και η επεξεργασια εγινε με το reaper.

  6. Κοιτα, αλλαξα ολες τις προενυσχητριες λαμπες δεν εχει μεινει καμια πανω ουτε αυτη που ειχε βαλει ο μαστορας, τωρα για τις τελικες οπως διαβασα δεν μπορω να το κανω εγω αυτο καθως πρεπει να χεις και λιγες γνωσεις πανω στο ζητημα που εγω δυστυχως δεν εχω!! :'(

     

    Εννοειται οτι θα βαλω τα καπακια τους απλα επρεπε να φυγω και δεν προλαβα!!! ;)

     

    Αυτο με το καλωδιακι στο fx loop δεν το πολυκαταλαβα να πω την αληθεια ??? δηλαδη θα συνδεσω την μια ακρη του καλωδιου στο send και την αλλη στο return? Κι αν ναι, το αφηνω πανω και παιζω ετσι? αν ειναι ευκολο ας μου εξηγησει καποιος! Ευχαριστω :)

  7. Άλλαξε και λάμπες τελικού τώρα να έρθει και η ένταση. Δοκίμασε, πριν, για καλό και για κακό να βραχυκυκλώσεις το fx loop με ένα καλώδιο (καρφί-καρφί, από το send στο return), γιατί πολλές φορές φρικάρει (σκόνες κτλ) και ρίχνει την ένταση. Αν δε φτιάξει τσίμπα τις λάμπες.

     

    Εχει ενταση τωρα που αλλαξα τις προενυσχητριες  ;) Απλα μετα απο πεντε λεπτα παιξιματος πως να το πω, χανει τον ηχο του, σαν να μπουκωνει το ηχειο καπως ετσι!! Δεν ξερω και τεχνικους ορους για το περιγραψω!! :(

  8. Ok, τότε no biasing... Λυχνίες έβαλες 12ΑΧ7 Sovtek? Ανάβουν όλες? Έβαλες σε όλες τα μεταλλικά καπάκια τους?

    Πάμε στα κλασσικά: από τα ποτενσιόμετρα κανει κανένα "xρατς" όταν το γυρίζεις? Αυτό είναι ένδειξη σκόνης.

     

    δες και κάποια ενδιαφέροντα θέματα για τους bugera. Το ένα προτείνει να σφίξει κανείς τις γειώσεις (και τον μετασχηματιστή) καθώς μπορεί να μην κάνουν καλή επαφή...

     

    http://profile.ultimate-guitar.com/BeerChurch/blog/51182/

     

    http://www.ultimate-guitar.com/forum/showthread.php?t=801386

     

     

     

    Λοιπον, εβαλα JJ tubes και ναι αναβουν ολες κανονικα, αυτη που ειχε αλλαξει ο μαστορας που τον ειχα παει ηταν η πρωτη ή η πεμπτη αναλογα πως το βλεπει κανεις, με μια που δεν μπορεσα να καταλαβω τι μαρκα ειναι!

     

    Η αληθεια ειναι οτι δεν εβαλα τα μεταλικα καπακια τους απλα τον δοκιμασα για λιγο γιατι δεν ειχα και πολυ χρονο στην διαθεση μου κι εφυγα. Θα ξαναπαω να τα περασω παντως επειδη δεν τον εχω σπιτι!

     

    Οχι δεν κανει κανενα χρατς, αυτο με το σφυξιμο φαινεται ενδιαφερον και μαλλον θα το δοκιμασω, γιατι κι εμενα ετσι οπως μου φαινεται ειναι σαν κατι να μην κανει καλη επαφη γιατι μια παιζει τελεια την αλλη κανει αυτο που ειπα πιο πανω!!

  9. Παιδες χαιρετω και παλι, σημερα παρελαβα τις λαμπες και τις περασα, τελικα αυτο ηταν το προβλημα επανηλθε η ενταση και το gain του ενισχυτη, το θεμα ομως ειναι τωρα οτι μολις παιξω για πεντε λεπτα κι ενω ολα ειναι μια χαρα ξαφνικα σαν να μπουκωνει το ηχειο στο βρωμικο καναλι και ξαναεπανερχεται παλι και στο καθαρο κανει κατι ανεβοκατεβασματα στην ενταση!! Καμια ιδεα κανεις? ??? Ευχαριστω :)

  10. Γι αυτό πιστεύω ότι κάποια από τις προενισχύτριες κάνει το πρόβλημα.

    Ο ρόλος της είναι α) στο καθαρό, να ενισχύει το σήμα και να το δίνει στον τελικό και β) στο βρώμκο να ενισχύει το σήμα για να υπερ-οδηγήσει(overdrive) κάποια επόμενη προενισχύτρια.

    Αν δε λειτουργεί σωστά, δεν ενισχύει και στο μεν καθαρό ρίχνει την ένταση, στο δε βρώμικο δεν δίνει αρκετό gain/overdrive

     

    Μακαρι να 'ναι αυτο, ξερεις κατι αν ειναι σημερα κιολας θα παραγγειλω τις λαμπες που μου προτεινες θα τις περασω κι αν δεν δω διαφορα θα τον κανω τραπεζακι θα του βαλω κι ενα σεμεν χειροποιητο απο πανω για να πινω καφεδακι το απογευμα κι οχι μονο! ;D Γιατι αν ειναι να τον παω 10 φορες στον ''μαστορα'' και τον πληρωσω για mesa boogie τον bugera δεν λεει! Τον επαιρνα μια και καλη αν ειναι και τελειωνε η υποθεση.

  11.  

    Πράγματι, πρέπει να δοκιμάσεις να συνδέσεις στο fx return μόνο ένα mp3 ή ένα synth ή και πετάλι distortion/πεταλιέρα ώστε να δεις την ένταση που φτάνει ο ενισχυτής.

      Προσοχή να μην έχεις δυνατά το volume της συσκευής μόλις τη συνδέσεις το fx loop (return) αλλά να το ανεβάζεις σταδιακά μέχρι να βεβαιωθείς ότι ο ενισχυτής παίζει και σε μεγάλες εντάσεις μια χαρά.

    Αν και πάλι δεν φτάσει όσο δυνατά θα έπρεπε(δηλ. πολύ δυνατά!), τότε ίσως έχει πρόβλημα και ο τελικός.

     

     

    Καποια στιγμη συνδεσα την πεταλιερα μου με 4 cables method, παρατηρησα μια διαφορα στην ενταση του ηχου αλλα οχι και τοσο τραγικη θα ελεγα! Δηλαδη ας πουμε επαιζα στα 3/4 της tonelab για να κανουμε προβα! (οκ παιζουμε και λιγακι δυνατα  ;D) τωρα δεν ξερω αν σημαινει αυτο κατι!

    Αλλα οπως ειπα και πιο πριν στο καθαρο καναλι εχω το προβλημα με την ενταση που δεν ειναι τοσο δυνατο δηλαδη, στο βρωμικο εχω αρκετη μεγαλυτερη ενταση αλλα δεν εχει τοσο gain. ::)

  12.  

      Για να δουμε λοιπον αν φταιει το τελικο σταδιο η το κυκλωμα προενισχυσης θα πρεπει να στειλουμε ενα σημα επιπεδου line κ οχι κιθαρας στο return του fx loop , πχ την εξοδο απο ενα synth k τοτε να τσεκαρει την ενταση. Αν παρατηρησει αισθητη διαφορα προς τα πανω ( το πιθανοτερο ) τοτε εχουμε προβλημα στο κομματι της προενισχυσης. Οποτε κανει δοκιμες με τις 12αχ7 εναλλασοντας θεσεις. Αν το προβλημα ειναι κ στα 2 καναλια τοτε κοιταμε τις 2 κοντινοτερες στην τεραδα προενισχυτριες ( ισως νΑ  φταιει η λεγομενη phase inverter). Aν το προβλημα παραμενει τοτε πρεπει να ψαξουμε τις τελικες που εκει μπορει να ειναι κ κατι αλλο εκτος απο λαμπα :(

     

     

    Δηλαδη φιλε μου θα πρεπει να συνδεσω την εξοδο του synth απευθειας στο return του fx loop και να δω αν η ενταση ειναι η ιδια? Πρεπει να κανω κατι αλλο εκτος απ αυτο? πχ το αν θα ειναι στο lead ή στο clean δεν παιζει ρολο ετσι?

     

    Σορρυ αν ειπα κατι που δεν στεκει απλα δεν εχω ιδεα απο ηλεκτρολογικα κτλ! :-[

  13.  

    και μετα αναρωτιουνται γιατι αγοραζουμε απο τομαν...

     

    Ελα μου ντε... Παντως απο μενα θα κανει καιρο να δει ευρω μου ελληνικο μαγαζι με κιθαροπραγματα! Λυπαμαι που το λεω αλλα ετσι ειναι, τεσπα οτι εγινε, εγινε...

  14. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε καλή τηλε-διάγνωση αλλά είναι πολύ πιθανόν κατ'εμέ να φταίει κάποια από τις προενισχύτριες.

      Για τις προενισχύτριες μπορείς να κάνεις και μόνος σου την αλλαγή. Θα πρότεινα καταρχάς να εντοπίσεις ποιες είναι οι bugera Κινέζικες λυχνίες και ποια η αλλαγμένη από το μάστορα. Θα ήταν καλό βέβαια να τις αλλάξεις όλες αλλα μην πετάξεις τις παλιές, όλο και κάτι μπορεί να χρησιμευσουν στο μέλλον.

    Αγόρασε ένα σετ από 5 λυχνίες 12ΑΧ7 από το γερμανικό banzai-music (κάνει κι έκπτωση για 5 τεμάχια) http://www.banzaimusic.com/ECC83S-12AX7-JJ.html

      ¨Ετσι κι αλλιώς θα πρέπει να έχεις αρκετές 12ΑΧ7 να υπάρχουν μιας και όλο και κάποια θα καίγεται με το πέρασμα του χρόνου.

      Η αλλαγή για τις προενισχύτριες είναι σχετικά απλή: Αφήνεις τον ενισχυτή να κρυώσει και τον έχεις εκτός πρίζας για μια μέρα.

    Ανάβεις το on χωρίς να τον βάλεις στην πρίζα για να ξεφορτιστεί ο Μετασχηματιστής τροφοδοσίας.

      Μετά, πρέπει να βγάλεις τη σίτα ώστε να έχεις πρόσβαση στις λυχνίες (ξεβιδώνεις από το πλάι μάλλον). 

    Με πολύ προσοχή στρίβεις και τραβάς προς τα επάνω για να βγάλεις τις ψύκτρες/μεταλλικά καπάκια των λυχνιών.

    Τραβάς προς τα επάνω τη λυχνία με προσοχή να μην την πιέσεις και σπάσει.

    Βάζεις τη νέα στη θέση της με το χέρι αλλά με φορά που να ταιριάζουν οι ακίδες λυχνίας και βάσης(έχει ένα κενό κάπου ανάμεσα στις ακίδες που πρέπει να ταιριάξει).

    Τη σκουπίζεις λίγο με ένα χαρτομάντηλο για να μην έχει δακτυλιές, βάζεις το μεταλλικό καπάκι της από επάνω πιέζοντας προς τα κάτω και το στρίβεις λίγο για να σταθεί. Κατόπιν κάνεις το ίδιο για τις άλλες, κλείνεις τη σίτα, βάζεις την πρίζα, ανάβεις στο stand by τον ενισχυτή για 5 λεπτά να ανάψουν καλά οι λυχνίες κι έτοιμος.

     

    Αν το πρόβλημα συνεχιστεί, τότε θέλει επισκευή από ειδικό τεχνήτη η κεφαλή οπωσδήποτε. Είναι επικύνδυνο να προσπαθήσεις να κάνει μόνος ό,τι άλλο. 

    Κυκλοφορούν 560volt μέσα στις πλακέτες και τους πυκνωτές του ακόμη κι όταν δεν είναι στην πρίζα!... Killer stuff.

     

    Φιλε μου σ ευχαριστω πολυ για την βοηθεια, θα τις παραγγειλω και θα προσπαθησω να τις αλλαξω οπως μου ειπες, ελπιζω να ειναι αυτο και να λυθει το προβλημα! Οταν τις αλλαξω θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα! Να σαι καλα και παλι :)

  15. Έχει σημασία διότι μπορεί να νομίζεις ότι τον έστειλες στην αντιπροσωπεία και εσύ να τον έστειλες αλλού. Δηλαδή όχι εκεί που πρέπει αλλά εκεί που (τυχόν) να σου είπαν. Έχει συμβεί κι αυτό.

     

     

    Στην περιπτωση μου δεν νομιζω οτι συμβανει κατι τετοιο τον εστειλα στον γενικο αντιπροσωπο που τους φερνει στην Ελλαδα.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου