Προς το περιεχόμενο

Steab

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    18
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Steab

  1. To convertion σε mp3 σχεδόν πάντα σε hard limited μουσική δίνει peaks πάνω από 0db. Κανένας σοβαρός mastering engineer δεν λιμιτάρει πάνω απο 0db (λόγω digital clipping προφανώς) με το ceiling να κυμαίνεται συνήθως από -0.1db ως -0.3db.

    Οπότε αν βλέπετε παραπάνω, μάλλον βλέπετε τα artifacts του mp3.

    Γι' αυτούς που θέλουν να δουν το limiting, απλά κοιτάξτε τις κυμματομορφές και τις κορυφές τους!

    Όσο για το inflator, είναι ξεκάθαρα ένα enhancer/saturator και δεν πρέπει να συγχέεται με το oxford limiter ούτε να αντικαθιστά αυτό που κάνει ένα limiter.

    Πολύ σωστά ειπώθηκε οτι αρκετοί me's clipparουν τους (high end) κονβέρτορες τους, ως μέσο για δυνατότερα masters, στον πυρετό του loudness war.

  2. Πάντως το παιδί του αρχικού ποστ, προφανώς ήθελε να φτιάξει diy TUBE bass traps, αλλά τον συγχήσατε και μπλέξακε resonators μέσα και διάφορα.

    Απ' ότι κατάλαβα ενδιαφερόταν για κάτι τέτοιοhttp://www.teresaudio.com/haven/traps/traps.html γιαυτό και ανέφερε τα κοχύλια.

    Είναι το γνωστό tube trap βασισμένο στο asc design http://www.tubetrap.com/

     

    Γενικά, θεωρούνται αποτελεσματικά, αλλά δεν βλέπω λόγο άλλο εκτός απ το design (και πιθανώς την καλύτερη φορητότητα) να τα προτιμησεις απ τα συνηθισμένα και αποτελεσματικά bass trap/absorber πάνελ.

     

    Όσο για το foam που λες οτι έβαλες, προσοχή, πολύ προσοχή. Έχει κάκιστους συντελεστές απορρόφησης στις χαμηλές συχνότητες, προσωπικά δεν το χρησιμοποιούσα ούτε για first reflections.

     

  3. Συμφωνώ και συνεχίζω ...

     

    Εγώ έχω ένα πρόβλημα σε συγκεκριμένη νότα, ή συχνότητα (όπως αγαπάτε :)) και επειδή την εντοπίσαμε λέμε να φτιάξουμε ένα "κουρδιστηράκι" το οποίο θα αναλάβει την συγκεκριμένη "βαριά" (βαριά λόγω συχνότητας βλέπεις :P χε χε) δουλειά που δεν μπορεί να κάνει ΚΑΝΕΝΑ άλλο υλικό, όπου και αν το τοποθετήσαμε ! (πέρασαν 2 ειδικοί ακουστικοί και δεν είχαμε ουσιαστικό αποτέλεσμα). Η αλήθεια είναι ότι όσο μεταφέρονταν τα monitors προς το κέντρο του δωματίου, ο συντονισμός λιγόστευε και είναι λογικό, όμως αυτά δεν είναι σοβαρές λύσεις πιστέυω...

     

    Έχω τελικώς, το σχέδιο στα χέρια μου για μια πολύ απλή κατασκευή αλλά με κατασκευαστικές λεπτομέριες που προφανώς θα κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα.

     

    Ελπίζω μόλις τελειώσω να postάρω photos κλπ από την προσπάθεια αποσυντονισμού της "προβληματικής" μας συχνότητας...

     

    Τι είδους κουρδιστηράκι?

    Δοκιμάσατε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ bass traps με προσανατολισμό πάχους-πυκνότητας στην προβληματική συχνότητα? Το θέμα δεν είναι το υλικό, αν το κάνετε σωστά ο πετροβάμβακας/υαλοβαμβακας μπορεί να σου δώσει παραπάνω απο ικανοποιητική εξισσορόπηση σε όλο το φάσμα.

    Όσο για την μετακίνηση των monitors φυσικά και είναι σοβαρό να μετακινηθούν μέχρι να πετύχετε το καλύτερο σημείο, αρκεί να μη τα φτάσετε μετά τη μέση ή σε τελείως άβολα σημείο...

    (Όσο για του έλληνες "ακουστικούς" κράτα μικρό καλάθι..)

  4. Μερικές σκέψεις και απο μένα:

     

    Όντως το μέγεθος των live και control room είναι πολύ μικρό. Πέρα απ το θέμα της άνεσης τίθεται ακουστικό θέμα, όσο μεγαλύτερα τα δωμάτια τόσο το καλύτερο. Μεγάλωσε τα το μέγιστο δυνατό (που απ' οτι βλεπω δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο, ειδικά στο cr) ή φτιάξε ένα ενιαίο room.

    Γενικά το minimum για ένα control room με σωστές προδιαγραφές είναι κοντά στο 6x4.

    Μήπως να προσπαθήσεις να μικρύνεις την αποθήκη και τους διαδρόμους στο ελάχιστο και να κάνεις ανασχεδιασμό των room αποφεύγωντας πάντα το τετράγωνο σχήμα?

     

    Αν ήμουν στην θέση σου και το επέτρεπε το budget θα επέλεγα εξαερισμό και κλιματισμό σε όλο τον χώρο.

     

    Για την απορρόφηση στο cr μείνε στο 60kg/m3 broadband absorbers πετροβάμβακα, και treatare όσο μεγαλύτερο μέρος των 12 γωνιών μπορείς καθώς και τα first reflection points, με προτεραιότερα στις γωνίες μπροστά σου και πίσω σου (τα super chunks (http://swbg1.tripod.com/corner_stack.jpg) προτιμούνται συχνά και βολεύουν), στα first reflection points δεξιά και αριστερά σου και στο cloud πάνω απ το κεφάλι σου.

    Στις σχεδιάσεις LEDE, στο Live End πίσω μέρος (ευθεία πίσω απ το κεφάλι σου καθώς και στους απέναντι τοίχους) προτιμάται diffusion, με ή χωρίς bass traping, ή μόνο absorption.

     

    Οι μη παράλληλοι τοίχοι βοηθάνε ακουστικά. Σε μικρά δωμάτια, δύσκολα μπορείς να το παρακάνεις με το bass traping.

    Ένα φτηνό μικρόφωνο μέτρησης πιθανώς θα βοθήσει.

    Κάπου διάβαζα οτι ένας acoustician θεωρούσε πως αν έφτανε το δωμάτιο σε +-6 db διακυμάνσεις (το ανώτερο..) τότε η δουλειά του τελειώνε.

     

    Επισυνάπτω μερικά παραδείγματα δωματίων.

    To πρώτο είναι ενδεικτικό σχέδιο αλλά ίσως ανεπαρκές, το δεύτερο και το τρίτο φαίνονται καλοtreatαρισμένα (και diy ουσιαστικά) studio.

     

    Ελπίζω να βοήθησα.

    room_layout_662.gif.1c6ac02527973d0c72d8ed6f13218b41.gif

    wallpanel10.jpg.964b605dce58229837aac90fc0d39fb4.jpg

    Vale_studio_178.thumb.jpg.1592613688e77eff92b1bc509db94287.jpg

  5. τσεκαρε και αυτο: http://www.rodemic.com/microphone.php?product=NT1-A

     

    Τιμη ισορροπιας/αποδοσης/ποιοτητας και αξιοπιστιας.

     

    Παραείναι μέτριο mic και είναι γελοίο να προτείνεται ως bang for the buck και ποιοτικό.

    Ας σταματήσει πια εδώ μέσα η nt1a φρενίτιδα και η ασχετίλα..

    Κλασσικό κινέζικο harsh μικρόφωνο.

     

    Όσο για την χορωδία και βλέποντας τα mic που σκέφτεσαι θα έλεγα οπωσδήποτε μακριά από τα samson (και απ το συγκεκριμένο akg), και ίσως ήθελες να checkαρεις προς oktava μεριά. ΕΚΕΙ είναι το bang for buck. Ίσως και στα πυκνωτικά της audio techica αν είναι στο budget σου.

    Και φυσικά να λιώσεις στην δοκιμή θέσεων τοποθέτησης μέχρι να πάρεις αυτό που θες. Όπως και να χει θα πρότεινα stereo micing.

     

     

  6.  

    Και γνωρίζεις φαντάζομαι ότι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τα στοιχεία σου από το διαχειριστή του site (τα οποία πολύ εύκολα θα γίνουν γνωστά μέσω του internet provider σου) ώστε να προβούν, αν το επιλέξουν, σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση?

     

     

    Ας τον μαζέψει κάποιος.

     

     

    Καταγγελία που δεν ονομάζει δεν είναι καταγγελία. Αυτή η δήθεν προστατευτικότητα του ονόματος (ή των ονομάτων) των θιγόντων, είτε θελημένα είτε όχι, μυρίζει άσχημα. Πέσατε και το φάγατε το παιδί.

    Και να που το κρύψαμε το ονοματάκι του μαγαζιού.

    Καλό το παιχνίδι της τρομοκράτησης του τύπου "γράψε μας το όνομα σου αλλιώς δεν μπορείς να καταγγείλεις".

     

    Και είναι κι αυτή η "προστατευτικότητα" που συντηρεί την σαπίλλα της μαφίας πολλών λαμόγιων στον χωρο του μουσικού εξοπλισμού.

     

    Πάντα να γράφετε ποιοι είναι αυτοί που κάνουν ότι κάνουν αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα. Έλεος με την συκοφαντοφοβία. Ας βγούν τα άπλυτα της αληταρίας στον επαγγελματικό αυτό χώρο στη φόρα και θ' ανησυχήσουμε όσο θέλετε μετά. Γράψτο και θα το διαπιστώσουμε οι περισσότεροι αν ισχύει.

     

    Αλλά δεν είναι τυχαίο που μόνο οι ανυποψίαστοι εμπιστεύονται πια τα σύνηθη ντόπια μαγαζία. Δεν ξέρω αν είναι ο κανόνας αλλά όσοι έχουν πάρε δώσε έχουν δει τι γίνεται.

    Dv και thomann (ευτυχώς, αν και δεν νομίζω να βάλουν μυαλό) τους έχουν κοψει στη μέση την δουλειά όσο κάποιοι φοβάστε ή φοβίζετε τον κόσμο να μην γράψει τα ονόματων των μαγαζιών.

     

    Όλα καλά λοιπόν, τo μπάσο θα το πάρει ένας καρμίρης που θα χαρεί οτι το αγόρασε καινούργιο, και το θέατρο καλά κρατεί. Τον σώσαμε τον εμποράκο.

    :-*

  7. Δοκίμασε φίλε μου μία μπρίζα χωρίς γείωση (και για το πισι και για τα ηχεία σου...)

    Είμαι σχεδών σίγουρος ότι το πρόβήμά σου θα λυθεί!΄

    Φιλικά,Άκης..!

     

    Που να βρω ρε Άκη πρίζα χωρίς γείωση?

    Ευχαριστώ.

  8. Έχω το ίδιο πρόβλημα. Ακούω στο ένα μόνο monitor τον επεξεργαστή να δουλεύει, o θόρυβος είναι υψίσυχνος. Το pc είναι καινούργιο, το interface και τα monitors ποιοτικά, και φυσικά ο θόρυβος υπάρχει μόνο οταν το pc είναι ανοιχτό.

    Το ίδιο πρόβλημα παραμένει ακόμα κι αν συνδέσω το laptop, οπότε λογικά δεν είναι θέμα συγκεκριμένου επεξεργαστή ή μητρικής.

     

    Με Hum Eliminator λογικά θα κοπεί ο θόρυβος, όμως δεν βλέπω πουθενά ομως το art να είναι τελείως passive οπότε έστω και λίγο υποβάθμιση σήματος καλό θα ήταν να αποφευχθεί, ούτε το πρόβλημα θα λυθεί ριζικά.

    Υπάρχει περίπτωση να φτιάξει το πρόβλημα ένα ups ή σταθεροποιητής τάσης? Μήπως υπάρχει θέμα στη γραμμή? (παλιά πολυκατοικία και ηλεκτρικά κλπ)

    Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη..

  9. Ας το βάλει κάποιος σε ένα καλό "πιάνο" ρε παιδιά. Από τα λίγα "μουσικά κομμάτια" που ανέβηκαν στο Noiz.

     

    Braunschweig Upright Piano, 8 layers.

    To κομμάτι αναστήθηκε, προσεξτε τις δυναμικές και την λεπτομέρεια.

     

    Εύγε!

    sad_pianooo.mp3

  10. Για το κάλυμμα μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε πορώδες ύφασμα θες, αρκεί φυσώντας μέσα του να βγαίνει ο αέρας άνετα απ την πίσω πλευρά.

     

    Αφού είναι 5 cm το πάχος, λογικό είναι στα bass trap/absorbers σου να βάλεις 3 φύλλα (15cm) και αν φτιάξεις first reflection absorbers στα δεξιά και αριστερά (δεν ξέρω αν το θέλεις για control room) 2 φύλλα.

     

    Αν σου είναι εύκολο, βάλε και καμιά φωτογραφία.

  11. Όχι, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με την πυκνότητα.

    Ένας γενικός κανόνας είναι οτι όσο μεγαλύτερο πάχος τόσο μικρότερη πυκνότητα, αν θυμάμαι καλά.

    Ξεκοκκάλισε αυτό το θέμα και θα πάρεις μια πολύ καλή ιδέα:

    http://www.gearslutz.com/board/bass-traps-acoustic-panels-foam-etc/177600-could-someone-help-out-interpreting-materials-gas-flow-properties.html

     

    Επίσης: Reflection_and_trans02.jpg

    και δω μετρήσεις συχνοτικά: http://www.bobgolds.com/AbsorptionCoefficients.htm

     

     

    Νομίζω πως για bass traps 10-15εκ προτιμητέα πυκνότητα είναι γύρω στα 60kg/m3. To air gap πίσω απ την παγίδα βελτιώνει σημαντικά την απόδοση.

  12. Αν η ερώτηση είναι αν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου χωρίς (ξεχωριστό) preamp, μπορείς.

    Οι καλοί προενισχυτές παρ' όλα αυτά δίνουν ποιότητα, (αν το επιθυμείς) χρώμα-χαρακτήρα, μεγάλο headroom κλπ, γενικά ένα "μουσικό" αποτέλεσμα.

    Τώρα, το να πάρεις καλό προενισχυτή και να περνάει το σήμα από κακή κάρτα δεν είναι καλή ιδέα.

     

    Μακριά από προενισχυτές/κονσόλες behrigner. Είναι φτηνά για τον απλούστατο λόγο  οτι είναι κάκιστης ποιότητας (ΜΑΠΑ). Αν συνεχίζεις να ασχολήσαι θα το αφήσεις αμεσα στην άκρη.

     

    Το καλύτερο και σωστότερο κατ εμέ είναι να πάρεις μια καλή κάρτα και να δουλέψεις με τα ουδέτερα αλλά όχι ασχημα preamps της μέχρι να αποφασίσεις αν θες αργότερα να πας σε κάποιο καλύτερο preamp.

  13. Θα παραθέσω το εξής ενδιαφέρον βίντεο:

     

    http://video.google.com/videoplay?docid=7580691520971611167

     

    Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα μαζί του στο οτι στην DANCE μουσική το mastering εντάσσεται περισσότερο στην δουλειά του παραγωγού του κομματιού, σε αντίθεση με την ροκ ή αλλα είδη.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου