Προς το περιεχόμενο
 • Φυλές Κιθαριστών


  skantzos
  Ημ/νία: 14:02 - 31/08/10
  Εισαγωγή: Επειδή πολλές καθαριστικές συζητήσεις καταλήγουν σε ασυνεννοησία, καλό είναι ξέρουμε ποιοι είναι οι συνομιλητές.

  ΦΥΛΕΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ

  Φεντεράκης
  Αν το δεξί του χέρι ακουμπήσει σε ξύλο παθαίνει αμέσως έκζεμα. Ακούει ελάχιστα πάνω από το 1KHz για αυτό του αρέσει να παίζει με τον bridge της τέλε με κοντό καλώδιο για να μη χάνει ψηλές, όλα τα tone ανοιχτά, με μεταλλική πένα και δύο treble booster, αλλά και πάλι του φαίνεται ότι λασπώνει, παρά το ότι όλοι οι σκύλοι σε ακτίνα 5 χ ιλιομέτρων έχουν τρελαθεί.
  Κύρια κιθάρα: Fender American Standard Strat του 1992 που είχε πάρει από μαγαζί στην επαρχία για 500.000, στης οποίας το neck pocket βάζει τα ψιλά για τη συγκοινωνία και την οποία θεωρεί vintage.
  Άμεσα σχέδια: Να κάνει συγκριτικό τεστ για να βρει τη διαφορά στον ήχο μονού και τριπλού pickguard και να κλείσει τα στόματα σε όσους λένε ότι η Fender βγάζει τις ίδιες κιθάρες 60 χρόνια.
  Όνειρό του: Να έχει Fender σε όλα τα χρώματα της ίριδας.
  Μπερδεύει: Το βιμπράτο με το τρέμολο, και αλλάζει τα αυτοκόλλητα στα σχετικά πετάλια.

  Γκιψονίδης
  Το σαλόνι, η κρεβατοκάμαρα και η τραπεζαρία του είναι από μαόνι. Είχε ρωτήσει τον επιπλοποιό αν είναι Ονδούρας, αλλά εκείνος τον κοίταξε περίεργα και δεν έδωσε συνέχεια.
  Κύρια κιθάρα: Les Paul σε "συλλεκτικό" pinkburst χρώμα που πήρε 200 δολάρια από το ebay και υποπτεύεται ότι είναι μαϊμού αλλά φοβάται να ρωτήσει.
  Άμεσα σχέδια: Να βάλει τρέμολο και διακόπτη για σπλιτάρισμα, γιατί στο συγκρότημα ο άλλος κιθαρίστας έχει στρατ και τον θάβει.
  Ονειρεύεται: Να δει πρώτος την αγγελία PWLEITE LES POL '59 700 EVRW LOGO ANAGKHS και να πατήσει "άμεση αγορά".
  Μπερδεύει: Όταν τον ρωτάνε ποιος ήχος Les Paul του αρέσει λέει στο σόλο του Stairway To Heaven. Όταν του λένε ότι είναι τέλε παθαίνει κρίση επιληψίας και λέει κάτι ακατανόητα όπου η μόνη λέξη που ξεχωρίζει είναι "νίτρο".

  Σρεντερόνης
  Όταν δει σε παρτιτούρα αξία μεγαλύτερη από όγδοο τον παίρνει αμέσως ο ύπνος. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ακούσει κάτι πιο αργό από 160bpm. Μικρός ήθελε να γίνει μπουζουξής, αλλά του είπαν ότι ο Χιώτης έχει επιρροές από Van Halen οπότε το ριξε στα γρήγορα. Στο συγκρότημα δεν του μιλάει κανένας γιατί παίζει σόλο συνέχεια, ενώ ο τραγουδιστής του ρίχνει λιωμένα ταβόρ στη μπύρα μήπως και σταματήσει να παίζει αρπέζ τριών οκτάβων τη στιγμή που πάει να μπει το ρεφραίν.
  Άμεσα σχέδια: Να μάθει να κρατάει 4 πένες και να παίζει τρέμολο και tapping ταυτόχρονα ενώ θα κάνει και neck bends.
  Ονειρεύεται: 8χορδη neck-thru με 36 τάστα, τρέμολο που σηκώνει - ρίχνει 2 οκτάβες, 3 ακτιβ διπλούς με τροφοδοσία στα 27 βολτ που σπλιτάρουν, μπαίνουν σε σειρά, παραλλήλα, in & out phase μέσω 256θέσιου διακόπτη.
  Μπερδεύει: Νομίζει ότι ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος Schrοeder παίζει neo-classical.

  Νυχτοκάματος
  Παίζει καρφί σε κονσόλα με πολυεφφέ Behringer που δεν υπάρχει πια ούτε σε μουσείο. Παλιά έπαιζε με fender twin του '56 αλλά ευτυχώς βρήκε έναν πιτσιρικά κορόιδο και του τον έδωσε για 130 ευρώ, ενώ ο παλιατζής του είχε πει ότι θέλει και 50 για το κουβάλημα. Άσε που ήταν μπεζ και δεν πήγαινε με το κουστούμι. Παίζει πάντα με αναλόγιο, και μπροστά στις παρτιτούρες έχει κινέζικο κινητό που πιάνει τηλεόραση. Τσακώνεται με το μαέστρο που του λέει να κλείσει το έκο, ενώ του τη λένε και όταν παιζει ντιμινουίτες κάθε τρίτο μέτρο που του 'χει μείνει κουσούρι από τα πανηγύρια.
  Άμεσα σχέδια: Να αλλάξει χορδές, αλλά δεν ανοίγει τη θήκη της κιθάρας στο σπίτι γιατί κλαίει το μωρό από την τσιγαρίλα.
  Ονειρεύεται: Να πάρει ένα μίντι κοντρόλερ που να του βάζει αυτόματα αρπέζ και να παίζει με το ένα χέρι, ενώ θα πίνει το ουίσκι με το άλλο, όπως ο πληκτράς.
  Μπερδεύει: Όταν του δίνουν στικάκι με τα τραγούδια ψάχνει να βρει που να το βάλει στην κιθάρα, γιατί έχει δει τον πληκτρά που κάνει το ίδιο. Τελικά στην πρόβα του ψιθυρίζει τα ακόρντα ο μπασίστας.

  Γκατζετόπουλος
  Έχει τρεις πεταλιέρες, 15 ντράιβ, 20 modulation, ενισχυτή με 5 ανεξάρτητα κανάλια και ρακ αξίας 15.000 ευρώ. Τα Χριστούγεννα του στέλνει κάρτα η ΛΕΟΝΤΟΣ γιατί το πρόχειρο pedalboard που έχει για τις πρόβες ζυγίζει 30 κιλά και το ασανσέρ στο στούντιο δεν πάει υπόγειο. Για να κουρδίσει έχει στροβοσκοπικό κουρδιστήρι, buzz feiten nut και lock κλειδιά αλλά και πάλι κάτι τον ενοχλεί. Μελετάει 3 ώρες τη μέρα, αλλά ακόμα έχει μάθει μόνο τα ματζόρε ακόρντα γιατί πρέπει να φτιάξει τον ήχο του πρώτα.
  Άμεσα σχέδια: Να αγοράσει τα 3 πετάλια της μπος που του λείπουν και να στείλει γράμμα στην εταιρεία να ζητήσει δώρο την αφίσα.
  Ονειρεύεται: Έχει εφιάλτες ότι παίζει καρφί.
  Μπερδεύει: Έιναι πολύ οργανωμένος και αρχίζει να πατάει τα πετάλια για το lead ήχο πριν το πρώτο ρεφραίν για να προλάβει, αλλά αγχώνεται και ξεχνάει σε ποιο τάστο να πατήσει.

  Κλασσικούρας
  Πήρε ηλεκτρική όταν δοκίμασε να παίξει με την κλασική του για 20 άτομα και του λέγαν πότε θα ξεκινήσεις ενώ αυτός είχε παίξει ήδη δυο τραγούδια. Πατάει πάντα δυνατά την ταστιέρα και οι νότες είναι φάλτσες, ενώ τα νύχια του είναι τόσο μακριά που ξύνουν τα καλώδια στους μαγνήτες. Βάζει την ηλεκτρική στο αριστερό πόδι και προσπαθεί να κάνει rasgueado.
  Άμεσα σχέδια: Να πάει στο μάστορα γιατί έβαλε νάυλον χορδές στην ηλεκτρική και δεν ακούγεται τίποτα.
  Ονειρεύεται: Μια κλασσική που θα παίζει μια συγχορδία και θα γκρεμίζεται ο απέναντι τοίχος, για να μάθουν οι κάφροι.
  Μπερδεύει: Όταν του ζητάνε πένα λέει ότι γράφει με στυλό γιατί το μελάνι λερώνει.

  Θρασοντέθης
  Παίζει όλες τις μελωδίες downstroke με πέμπτες με αποτέλεσμα όταν δείχνει κάτι με το δείχτη να τεντώνει αντανακλαστικά και ο παράμεσος. Έχει βάλει τόσο hot μαγνήτες που προσέχει να μην ακουμπάει το βύσμα του την ώρα που πάλλεται η χορδή και πάθει ηλεκτροπληξία.
  Άμεσα σχέδια: Να βρει το θάρρος να συνδέσει 3 metal zone στη σειρά στο βρώμικο κανάλι. Παλιά που το δοκίμασε ο ενισχυτής έκανε σαν τον απορροφητήρα της κουζίνας, ενώ μόλις άφησε τις χορδές ούρλιαξε σαν το διάολο και φοβήθηκε.
  Ονειρεύεται: Να μεταφράσει τα brutal φωνητικά του τραγουδιστή στα αγγλικά για να κάνουν διεθνή καριέρα, αλλά δεν καταλαβαίνει τι λέει και ντρέπεται να τον ρωτήσει.
  Μπερδεύει: Όταν κάποιος ανοίγει στο νόιζ θέμα για αγορά σκάφους του στέλνει προσωπικό μήνυμα και του εξηγεί ότι δεν είναι φόρουμ ιστιοπλοΐας.

  Τζάζιος
  Η πένα του είναι τόσο χοντρή που άμα τη βάλεις στη σφεντόνα σκοτώνει κοτσύφι στα 50 μέτρα. Παίζει με 14ρες αλλά θα ήθελε λίγο παραπάνω όγκο στα καντίνια. Αν του πεις για πετάλι σκέφτεται ποδήλατο. Αν του πεις να κρατήσει ένα Μι μινόρε εκνευρίζεται γιατί έχει να το παίξει από την πέμπτη δημοτικού και δυσκολεύεται να το θυμηθεί. Οτιδήποτε βγήκε μετά το '50 το θεωρεί σύγχρονο και οτιδήποτε βγήκε μετά το '60 δεν το ξέρει.
  Κύρια κιθάρα: Ένα σκάφος λίγο πιο μεγάλο απο βιολοντσέλο του οποίου το καπάκι έχει ραγίσει γύρω από το toggle switch όταν το χτυπούσε με το σφυρί για να το ξεκολλήσει από τη θέση rhythm.
  Άμεσα σχέδια: Να βρει συνεργάτες στο post hard bop project του για το οποίο βάζει αγγελίες, οι οποίες έχουν λιγότερη ανταπόκριση από τις αγγελίες ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ GRINDCORE.
  Όνειρό του: Να πετύχει η μεταμόσχευση μαλλιών και να γίνει rock star.
  Μπερδεύει: Όταν ακούει ενισχυτή με καλά "βρώμικα" σκέφτεται το ηχοσύστημα της καντίνας στη Μαβίλη.

  Μπασιστασήμουνας
  Αποφάσισε να το γυρίσει στην κιθάρα γιατί η μάνα του του έλεγε "παίξε μας κανα τραγούδι" κι αυτός έπαιζε 2 λεπτά όδγοα ΣΙ κι αυτή δεν καταλάβαινε ότι ήταν το Live Wire των AC/DC. Του είπαν ότι οι 4 πάνω χορδές είναι ίδιες με του μπάσου και τις κούρδισε το ίδιο και κρέμονταν και τρίζαν κάργα. Ευτυχώς ήρθε ο φίλος του ο κιθαρίστας και τις έσφιξε και του είπε κάτι για οκτάδα πάνω που δεν το κατάλαβε.
  Κύρια κιθάρα: ΕΚΟ ηλεκτρική του θείου του που του τη χάρισε ο εγγονός του Ιταλού λοχαγού που του πλέναν τα ρούχα στην κατοχή.
  Άμεσα σχέδια: Να παίζει στη ΣΙ και ΜΙ καντίνι χωρίς να κοκκινίζει γιατί πατάει στην τύχη.
  Όνειρό του: Να παίξει σόλο και να μην τον μουτζώσει ο μπασίστας του.
  Μπερδεύει: Βάζει 100 φορές πιο πολύ δύναμη με το δεξί και σπάει τη Μι μπάσα σε δύο τραγούδια.

  Ακριβούλης
  Δεν μπορεί να κοιμηθεί όταν σκέφτεται ότι όταν γείωνε το tone pot στη Suhr έβαλε απλό καλώδιο από πορτατίφ γιατί του είχε τελειώσει το cloth covered με παλλαδιούχο λευκόχρυσο. Οι πένες του είναι από απολιθωμένο χαυλιόδοντα παρθένου μαμούθ, οι χορδές του επίχρυσες και όταν ακουμπήσει κατά λάθος Squier απολυμαίνεται με Betadine. Τους Fralin τους έχει όταν ράβει για να μαζεύει τις βελόνες και το AAA birdseye maple σανίδα στην κουζίνα για να κόβει ψωμί.
  Κύρια κιθάρα: Anderson Custom Shop από ξύλα του 1700 που βρήκαν σε ξεβρασμένο ναυάγιο στην Παταγωνία.
  Άμεσα σχέδια: Να αλλάξει τα λαστιχένια ποδαράκια του ενισχυτή με αμορτισέρ λαδιού kayaba γιατί κάπου διάβασε ότι θολώνουν τα μπάσα.
  Όνειρό του: Να πουλήσει το διαμέρισμα στο Ψυχικό για να αγοράσει ξύλα και να φτιάξει αντίγραφο κιθάρας Stradivari για να παίζει μπροστά από την τηλεόραση τα βράδια.
  Μπερδεύει: Όταν κάποιος ανοίγει θέμα "Ψάχνω ενισχυτή για μελέτη σε διαμέρισμα" προτείνει Dumble Overdrive Special

  Feedback χρήστη

  Πρόταση

  Δεν υπάρχουν σχόλια.  Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

  Δημιουργήστε λογαριασμό

  Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

  Δημιουργία λογαριασμού

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

  Σύνδεση

×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου