Προς το περιεχόμενο
  • Vintage Guitars-μυθοι & πραγματικότητα


    Superfunk
    Ημ/νία: 13:54 - 28/10/08 
    Εισαγωγή: Vintage Guitars

    ΜΥΘΟΣ : Τα ξύλα των παλαιών Fender ήταν πολύ καλύτερα, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ, (& τα σωματα φτιάχνονταν απο 1 κομματι), και πιο καλά «ξεραμένα» ή με το χρόνο εχουν «ξεραθεί» καλύτερα...

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Και οι παλιές Fender ήταν όργανα μαζικής παραγωγής, ξεκίνησαν να φτιάχνονται απο ash (& πευκο) αλλα αμέσως μόλις το ash άρχισε να γίνεται δυσευρετο & ακριβο ο Leo Fender το γύρισε στο alder.Κατα περιόδους η Fender έβαζε «οτι ξύλο μπορούσε να βρεί!!» (δεν είναι δικά μου λόγια αυτα αλλα του ίδιου του Fender…) για αυτο άλλωστε και υπάρχουν παλιές Fender φτιαγμένες απο poplar & basswood (αλλα & μαόνι!!)
    KAMMIA αυθεντική vintage Fender δεν είναι κατασκευασμένη απο ενα κομματι (ίσως ΛΙΓΕΣ blackguard telecaster…) η συντριπτικη πλειοψηφία είναι 3 ή σπανιότερα 2 κομματια. (απο το 72 και μετα μέχρι και 5!!)
    Τα σημερινα ξύλα «ξερένονται» ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο ότι παλαιότερα και βέβαια το ξύλο δεν «ξερένεται» περισσότερο με τα χρόνια (ξύλο είναι όχι λουλούδι...)

    ·         ΜΥΘΟΣ: Οι παλιές Fender έχουν νιτρο φινιρίσματα για αυτό το λόγο το ξύλο «αναπνέει» & οι κιθαρες ακούγονται καλύτερα!!

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Σιγά μη κρυολογήσει κι όλας απο την πολλή αναπνοή!! Ολες οι Fender απο το 60 & μετα βυθίζονταν σε μια μεγάλη δεξαμενη με FULLERPLAST (ναι πλαστικό!!) & μετα βάφονταν με νιτρο. Οταν τα πλαστικά χρώματα έγιναν φθηνότερα τότε ακολουθώντας τη λογική η Fender άρχισε να τα χρησιμοποιεί αποκλειστικά (απο το 1968).

    ·         ΜΥΘΟΣ:Οι παλαιοί μαγνήτες ακούγονται καλύτερα γιατι είναι χειροποίητοι & εχουν παλαιώσει χάνοντας λίγη έξοδο!!

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ολοι οι παλαιοι μαγνήτες τυλιγονταν στην τυχη (scatter wound) μια & δεν υπήρχαν μηχανήματα που να επιτρεπουν ακρίβεια στο τύλιγμα,αρα έπαιρνες ότι σου έλαχε αγοράζοντας μια παλια Fender!
    Eνας μαγνήτης για να χάσει την μαγνητική του ιδιότητα θέλει περίπου 1.000.000 χρόνια!!!!

    ·         ΜΥΘΟΣ: Τα vintage μπράτσα είναι καλύτερα & εχουν καλύτερο feel

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΚΑΙ τα μπράτσα κατασκευάζονταν με τυχαία patterns για αυτό & μεσα στην ίδια χρονιά έχουμε μεσαια, λεπτα, χοντρα μπράτσα & διαφορετικα προφιλ.
    Κανενα vintage μπρατσο δεν είναι ολόιδιο με κάποιο άλλο.

    Ολα τα παραπάνω είναι «κλεμμενα» απο τα παρακάτω εκπληκτικά βιβλία.

    The Fender Telecaster

    The Fender Stratocaster

    Fender: The Sound Heard 'Round the World

    Superfunk

    Feedback χρήστη

    Πρόταση

    Δεν υπάρχουν σχόλια.



    Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

    Δημιουργήστε λογαριασμό

    Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

    Δημιουργία λογαριασμού

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου